Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krusellkaa

szkoła rodzenia

Polecane posty

Gość krusellkaa

dziewczyny moj facet nie chce ze mna chodzic do szkoły rodzenia . O porodzie rodzinnym nie ma mowy , wiec go nie zmuszam nie chce to nie . A w sumie ja tez bym nie chciala. No ale czy moge sama chdzic do szkoły rodzenia i czy to w ogóle jest potrzebne??

jasne że możesz sama :) co do tego czy jest potrzebna, hmmm poćwiczysz sobie, poznasz sposoby oddychania, dowiesz się czegoś o porodzie, połogu i pielęgnacji maluszka. także jak pójdziesz do dobrej szkoły to naprawdę może być fajnie :)

Gość szkoła rodzenia
nie jest tylko nauka porodu rodzinnego to jest głównie przygotowanie kobiety do porodu nauka pilegnacji dziecka i wiele innych przydatnych rzeczy ja tez się wybieram a tez nie wiem czy będe miała poród rodzinny bo mój mąż też kręci nosem :)

Zgadzam się z poprzedniczką. Szkoła rodzenia przede wszystkim przygotowuje kobietę do porodu. Poza tym jest to świetna okazja do poznania innych mamuś i nawiązania stałych kontaktów może. Potem można uniknąć sytuacji, gdy nie ma się z kim pogadać, bo większość szkół rodzenia ma swoje własne fora albo spotkania co jakiś czas. Swietna sprawa.

Gość idz idz do tej szkoly
moje kolezanki śmiały sie ze poszlam do szkoly rodzenia, bo po co? nasze matki i babki rodzily bez szkoly, tego sie nie trzeba uczyc... teraz ja sie smieje jak dzwonią i dadają mi banalne pytania dotyczące porodu, pologu czy czegos związanego z opieka lub karmieniem dziecka stosują tez metody naszych mam, ktore dawno zostały obalone i zastą pione nowszymi, oplaca sie posluchac ciekawych rzeczy

jasne ze idz, ja bylam w szkole rodzenia i to nie tylko szkola stękania jak mysla coponiektorzy.. uczy piekowac sie dzieckiem, sa wyklady o metodach rozwiazania porodu, o zmieczuleniu ZZO, o antykoncepcji po, o karmieniu itp.

My chodziliśmy na szkołę rodzenia razem. Wbrew nazwie można tam tylko się dowiedzieć nie tylko o przebiegu porodu ale także uzyskać wiele cennych informacji dotyczących, ciąży, połogu, pielęgnacji niemowlęcia. Szkoda, że mąż nie chce chodzić i uczestniczyć w porodzie. :( Sam nie wiem dlaczego położna z kilkunastu tatusiów tam uczęszczających wybrala właśnie mnie abym an lalce tenował kąpiel i przewijanie dziecka :) Ale się przydało..... :)

Szkoły rodzenia są super :D Pod warunkiem że prowadzi ją super położna,tam gdzie ja chodziłam to taka była(później dużo po porodzie mi pomogła) Dużo cennych rad,wskazówek dała mi położna - kobieta doświadczona i lepiej było jej uwierzyć niż mroczne historie koleżanek :D ,mówiła jak jest na rpawde a każda przyszłą mamę takie informacje z pierwszej ręki prędzej uspokoją. Dowiedzieliśmy się wszystkiego o porodzie,połogu, pielęgnacji ,karmieni dziecka.Nie ważne jaki poród będzie nauczysz się prawidłowego oddychania a to ważne jest :D ,oprócz tego byliśmy z wizytą na porodówce 9bardzo ciekawe wrażenie,wiesz co do czego służy,jak co wygląda) , uczyliśmy się myc prawidłowo lalki,ubierać w ciuszki odpowiednio na daną pogodę -śmiechu było co nie miara :D W tym momencie kiedy ja chodziłam do szkoły rodzenia to było nas 9 kobitek (tylko 2 były z partnerami,reszta sama) Nawet jeśli miałabyś iśc sama to co z tego?! nikt nie będzie patrzał na Ciebie jak na kosmitkę :D Dużo fajnych znajomości się zawarło które trwają do dziś.

Gość GosiaGosia2
Zawsze mówiłam sobie , ze jak tylko zajdę w ciążę to będe chodzić do szkoły rodzenia. Okazało się, ze niestety w mojej okolicy nie ma takiej szkoly. Wtedy też dowiedziałam się że jest Internetowa Szkoła Rodzenia Prenalen. Mają tam fajne filmiki instruktażowe i sporo artykułow oraz konkursów

Gość Tata

Polecam oczekującym rodzicom testy online, z ktorych my korzystalismy i które bardzo nam pomogły i jesteśmy super wdzięczni 🙂

Został stworzony przez 7 specjalistów, w tym lekarzy pediatrów, pielęgniarkę położną, psychologa, ratownika medycznego i fizjoterapeutkę.

Gość gość

BezpiecznyJunior.pl - najlepsze kursy online! 🙂