Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak czy tak

Plusy i minusy związku na odległość?

Polecane posty

Gość tak czy tak

Jakie znacie plusy i minusy zwiazków na odległość? Ja sama nie jestem w takim związku, ale wydaje mi się, że jednym z plusów może być to że szybko się soba nie znudzimy i będziemy mogli za tobą troche zatęsknić, ale minus jest taki, że nie masz TEJ OSOBY przy sobie kiedy potrzebujesz się chociazby przytulić. Nie ma jej przy tobie w tych najlepszych i najgorszych chwilach. Co wy myślicie? Jakie znacie plusy i minusy? tak z doświadczenia...

+ - wolność - zawsze możesz się puścić z kim chciesz, wyjść itd - - brak bliskości, ryzyko rozpadu związku.... nalepiej wypośrodkować :)

Gość .....zalamana.......
mój związek właśnie się skonczył. Podobno dlatego że za bardzo bolalo kiedy po weekendzie wracaliśmy do swojego życia :(

Gość tak czy tak
załamana...wspólczuje ale moze jeszcze da się to naprawić... jak to prawdziwa milosc to wróci a może ktoś poda jakieś przykłady ze swojego związku?

Do minósów na pewno można dopisac, że się wydaje dużo kasy na telefony i podróże oraz brak jako takiej możliwości kontroli, co dana osoba robi w czasie wolnym i z kim.

Na pewno lepszy jest normalny związek niż ten na odległość, ale przecież w dobie dość dobrej mobilności odległość nie musi zawsze dzielić partnerów.

nie wroci, wiem to :( plusy takie zwiazku? hmmm chociaz spedzaliśmy ze sobą tylko weekendy, to miałam wrażenie że ten weekend trwa 5 dni, a tydzień w pracy mija jak weekend. Jeśli chodzi o minusy, to w moim przypadku za krótko to trwało żeby pojawiły się jakiekolwiek, poza oczywiście tęsknotą :(

Gość 180 km
tyle mnie dzieli z moim facerem:(

\"minusy, to w moim przypadku za krótko to trwało żeby pojawiły się jakiekolwiek, poza oczywiście tęsknotą\" bo w związkach na odlegość to zazwyczaj jest tak, że o pewnych minusach się nie wie :P

za krótko to trwało żeby podjąć tak poważną decyzję, a poza tym każde z nas ma dobrą pracę w swoim miejscu zamieszkania

e tam za krótko :) Ja tak postanowiłem po tygodniu a po 2 miesiącach już razem mieszkaliśmy. Któreś z Was musi podjąć to ryzyko i powoli szukać pracy tam. Jeśli tylko jesteście oboje tego pewni. Pogadajcie, przemyślcie i podejdźcie szczerze do tematu. Jeśli oboje uważacie że nie ma sensu jeszcze się przenosic to ok ale z drugiej strony... dlaczego nie ?? Bez ryzyka nie ma zysku ;)

wyglada na to że jemu przesatło już zależec, a może się przestraszyl, nie wiem, w każdym razie ja bardzo zaluję ze tak się to skonczylo i czuje że on nie zmieni zdania

rozmawialismy, a wlasciwie to był jego monolog i pozegnanie. Dziwie sie tylko dlaczego podjal taką decyzje skoro bylo nam tak dobrze, sam mowil ze jestem mu bliska i czuje sie ze mna super, ale jednak przez odleglosc nie ma szans na cos wiecej. Co za glupi tekst

byl;aś jego chwilową zabawką w takim razie.. kochanką.. zwał jak zwał. Teraz Ci pozostaje go olać .... a nie zastanawiać się nad zwiazkiem na odległośc.

mozliwe ze bylam tylko zabawka, tylko dlaczego mial lzy w oczach gdy się zegnalismy ?

nie zastanawiam sie nad zwiazkiem na odleglosc, wiem ze juz i tak nic z tego nie bedzie. Oczywiscie ze mam zamiar go olac, mam swoja dume i honor ktory nie pozwoli mi zeby do niego pisac i dzwonic. Wystarczy ze napisalam bardzo szczerego smsa na ktorego nie odpisal, teraz nie mam juz zamiaru sie do niego odzywac, chce jak najszybciej zapomniec bo tylko to moge zrobic

Gość blue-niebieski i kropka
bylam kiedys w zwiazku na odleglosc z jednym polakiem z dani i po 8 miesiacach ciaglych lotow i obiadkach u mamusi napisal mi postawilem zakonczyc nasza znajomosc hahaha myslalam ze skocze ale dzis sie z tego smieje glupi marcinek :p

faceci to jednak kosmici :)

a zebys wiedziala ... teraz jestem z innym ktory ciagnie ode mnie kase ... powinni naprawde spier....c na MARSA

""Sunset, a po czym to można poznać, czy jest się tylko zabawką, czy tez facet traktuje kobietę poważnie? " No jasne - z jeszcze większą manipulacją :) Wiesz faceci to takie świnie :) Niczym w sumie nie ryzykują traktując poważnie a później dochodza do wniosku że koniec zabawy :)

marcinek byl budowlancem .. weekendy mial wolne bilety do polski dzieki tanim lotom - tanie , kwiatki tez , hotele najwyzsza polka - bo przeciez zyje sie raz opowiesci o wspolnych wakcjach tez nie kosztuja wiele a potem - tydzien po obiadku u jego mamusi wrocil do swojej bylej panny - mojej imienniczki - ktora do mnie zadzwonila i zrobila awanture ze nie daje spokoju jej facetowi hahaha FACECI SA JAK TO SWINIE - ZEZRA WSZYSTKO CO IM WPADNIE DO JAPY

PODSUMOWUJAC zwiazki na odleglosc sa bez sensu - ulatwiasz tylko facetowi oszukiwanie CIE

Ale jakie fajne te świnki są.:P Trudno, nie mozna nikogo zmusić do uczucia... A męczyć się z kimś, aby tylko go nie krzywdzić, tym bardziej nie ma sensu.

to faceci są bez sensu, nie potrzebują dużej odległości żeby nas oszukiwac

Gość Shee1984
załamana-miałam taka sama sytuacje prawie identyczna...i rozumiem Cię doskonale odezwij sie do mnie na gg jesli mozesz pogadamy 7515209.