Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

euphora

co myslicie o kapeluszu zamiast welonu??

Polecane posty

Gość ale tak tez byłoP
mi sie nie podobaja uwazam ze welon jest ładniejszy ale to moje zdanie kto jak woli i lubi

Gość lucy1234
nie, nie, nie ... moze to bedzie pasowalo do starszej pani na cywilu ale nie dla mlodej dziewczyny !

Gość takasobiezwyklebardzo
mi się nie podoba wogóle kapelusz ale to twoja sprawa w czym pójdziesz

bardzo śmieszne są jak dla mnie takie kapelusze. wstydziłabym sie ubrać coś takiego. ale to tylko moja opinia. może komuś innemu pasuje.

Gość Jeżeli Tobie się
podoba, to przecież Twój ślub.... moje zdanie paskudztwo!

Moim zdaniem pomysł świetny, ale trzeba pamiętać o tym, że w kapeluszu źle wyglądają osoby niskie, poza tym musi pasować do sukni:) kapelusz dodaje każdej kobiecie elegancji i klasy, której w dzisiejszych czasach często brak:)

Gość W WELONIE DO
ślubu to TYLKO dziewice mogą iść.

Gość 7yp9
ten kapelusz na zdjęciu jest okropny. Głowa wielka jak dynia. Fuj.

Gość powariowałyście z tymi
welonami. Gdybym już miała wybierać między kapeluszem a welonem na 100% wybrałabym kapelusz, jest orginalny, z klasą, ale musi pasowac do sukni . Oczami wyobraźni już widzę całą stylizację :) Ja zdam się na własne włosy- niech to one będą mi ozdobą, ewentualnie jakiś kwiatek wpięty we włosy. Kurna, welon-wianek miał znaczenie kiedyś, kiedy rzeczywiście czystość była zachowywana do ślubu...bo jakoś niedobrze mi się robi kiedy idzie dziewuszka z brzuchem i welonym ciągnącym się po ziemi. Kurna- w czasach kiedy salony ślubne są pełne różnych ozdób do włosów, gdzie każdy zarzuca nas propozycjami laski są na tyle nijakie, że przypinają te welony i robią wyścigi, która będzie miała dłuższy.

Gość 7yp9
pozycja nr 4 obleci. reszta ochyda

Mi osobiście się podobają kapelusze. Kiedyś nawet widziałam przecudowny kapelusz w salonie, milion razy lepszy od tych na zdjęciach, szczególnie że ten podany przez autorkę nie podoba mi się.

Gość Zakłamane laski z Was
Zakładając welon, ośmieszacie się, bo która z Was biorąc ślub jest dziewicą???!!! (welon oznacza czystość przedmałżeńską 3/4, a nawet więcej z Was tej czystości nie zachowało) Po drugie, jak jej podoba się kapelusz, to niech założy kapelusz, ja sama o tym myślę, bo na pewno nie założę welonu, byłoby to oszukiwaniem siebie, innych i Boga. Nie jestem zagorzałą katoliczką, ale uważam, że jest to zakłamanie i tyle. Ja też myślałam o kapeluszu, ale mój fiance nie chce o tym nawet myśleć, dlatego będzie tylko kwiatek we włosach ewentualnie jakiś stroik.

Gość vbjhvug
jebnieta jestes welon dziewictwo. dewotka i pewnie stara dziewica

powiariowałyście z tymi welonami popieram w 100%!!!! Zakłamanie i tyle!

Ale czemu tak wulgarnie?! Mam 23 lata, w czerwcu biorę ślub i nie jestem dziewic ą od czterech lat, mam zasady i dlatego jestem pierdolnięta?! Nie poniżaj się.

Gość vbjhvug
zasady??? niby jakie. kto powiedział ze dziewice nie moga zakładać kapelusza, albo ze nie dziewice nie mogą zakładać welonu.???

Gość vbjhvug
stare babcie takie pierdołki wymyślają. pewnie białej kiecki też nie bedziesz miał??? zresztą masz zasady to czemu nie czekałaś z tym az do slubu

Gość W WELONIE DO
Temat jest o kapeluszach, przypominam. P.S. vbjhvug uderz w stół, a nozyce się odezwą :D Ale Ty tego nawet nie zrozumiesz.....

Czepiłyście się tego welonu. W dawnych czasach zakładało się welon nie dlatego że sie było dziewicą, bo prawie każda była, tylko po to żeby młody nie widział jaką żonę mu znaleźli rodzice:-D jak już odsłonili welon po fakcie, było za późno:) w dzisiejszych czasach traktuje się to jako ozdobę, a nie potwierdzenie dziewictwa. Nie wyjeżdżajcie tu z argumentami z wiarą, katolikami i cnotą, bo to jest śmieszne. Gdybym była dziewicą do slubu, to uważam że to moja prywatna sprawa, a nie żeby manifestować to przed setka osób welonem do ziemi.

Naucz się czytać ze zrozumieniem!!!! Napisałam, że welon SYMBOLIZUJE czystośc, a dziewczyny, które zakładają welon do ślubu w większości przypadklów nie są dziewicami, więc jedno z drugim się wyklucza. Zakładając welon biorę to na swoje sumienie. Kapelusz jest przystrojeniem, można go założyć, czy było się dziewicą, kurwą czy kim tam jeszcze. Zasady mam, bo nie jestem obłudna, jak mogę iść do ślubu w czymś, co miałoby mnie stawiać w innym świetkle niż rzeczywiste? Kobieto, to są moje poglądy i ich bnędę się trzymać.

ja jestem tradycjonalistką i kiedyś (o ile.. :D ) stanę przed ołtarzem w pięknym długim welonie:D:P osobiście w kapeluszu czułabym się jak kowbojka:D