Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

euphora

co myslicie o kapeluszu zamiast welonu??

Polecane posty

Gość vbjhvug
A ja dzieci mam trójkę. A ślubu żadnego :P

i coście się tak symboliki czepili... Symbolika była kiedyś... teraz przeistoczyła się w tradycję i już.

Gość Zakłamane laski z Was
Welon = wianek Wianek = dziewictwo Proste? Każdy robi jak chce, każdego jest to prywatną sprawą. Pytasz czemu nie czekałam z seksem do ślyubu. Bo było pożadanie, brak kontroli i roibilismy to często, mieszkaliśmy razem i nie żałuję, teraz płacę za to brakiem welonu w dniu ślubu i tyle.

Gość Zakłamane laski z Was
Dziękuję!

a ja nie kupuję kota w worku, seks jest ważny i tyle:) a do slubu mało która czeka, potem się dziwią że facet robi tak a ona tak nie lubi i konflikt murowany:) kapelusze mi sie nie podobają i podobać nie bedą, ja na swój kupie malutki, krótki welon bo coś na tę głowę coś trzeba nałożyć nie???:) a co myślicie o tym, jak laska zamiast welonu i kapelusza założyła sobie wielką srebrną korone???

i jakie zakłamane ??? dla MNIE ZAKŁAMANA TO JEST TAKA DZIEWCZYNA, KTÓRA IDZIE W ZAAWANSOWANEJ CIĄŻY DO ŚLUBU, nie mówie tu o mniej zaawansowanej ale takiej co ledwo na nogach stoi. do tego biała suknia, welon itp.

Gość powariowałyście z tymi
koronę? Moja bratowa pewnie wybrałaby jak największą, z cekinkami, plastikowymi diamencikami i poszłaby do ołtarza z podniesioną głową ;D Aby pasowało do reszty sprawiłaby sobie srebrny pasek z cekinami i kozaczki na diamentowych obcasach ;P Cóż..są tacy tandetni ludzie...szkoda tylko, ze niektórzy próbują wbić się do mojej rodziny...ale młodzi są, mam nadzieję, że wygaśnie ta ich wielka "miłość"

Ja nie jestem dziewica a mam zamiar zalozyc bialy, dluuuugi welon. I bielutka sukienke ;) Mam nadzieje,ze ksiadz udzieli mi rozgrzeszenia :P

Gość pinki54
A mnie się bardzo podobają kapelusze, ale raczej coś w tym stylu: http://kristin.pl/kapelusze/slides/ks45.html Albo zdecyduję sie na kapelusz (chociaż mam problem z dobraniem fryzury) albo będę mieć tylko stroik. Mnie się welony nie podobają. Zawsze mi się wydaje, że taka firanka na głowie wisi.

mi tez bardzo podobaja sie kapelusze :) swiadcza o orginalnosci i elegancji :) welon to welon... chyba sie juz ,, przejadl\'\' :/ Ja wole cos orginalnego :)

ja z pewnością chcę krótki ten welon, a nie jakiś ogon żeby mi się ciągnął między nogami:):)):):)

ktos tu juz napisal, ze welon symbolem czystosci nie jest. wianek jest a wianka zadna nie nosi. welon zakladano kiedys pannie mlodej, tak zeby dokladnie zakrywal twarz jesli byla nieurodziwa. wczesniej malzenstwa byly aranzowane przez rodzicow i wielokrotnie zdarzalo sie, ze pan mlody poznawal zone dopiero przed oltarzem, a ze nieraz bywala niekoniecznie ladna ale za to majetna to w celu zapobiezenia ucieczkom nakladano pannom bardziej przesciaradlo niz welon. ot cala tajemnica. biala sukienka tez nie jest symbolem czystosci. kiedys do slubu szlo sie w tym co sie mailo najlepszego a pierwsza panna ktora poszla w bialej to ksiezniczka wiktoria. i raczej nie dlatego ze byla dziewica.

Dokładnie, wiem z opiwieści że jeszcze nawet moja prababcia szła do ślubu w ludowym stroju, a białe sukienki pojawiły się później:) Poza tym, dlaczego biały kolor ma symbolizować dziewictwo jedynie na ślubie, ja chciałabym wierzyć, że np lachon w białych kozaczkach i białej kurteczce nerkówce też jest dziewicą, bo się ubrała na biało:-D

ja będę mieć welon :) do łopatek albo tyłka :) jakoś kapelusze kojarza mi się ze starszymi paniami młodymi [chyba takimi po 40...]

Gość Pięknie
to ja tez chce kapelusz :)

Gość khdktyk
ja takze bede miala kapelusz :) nie chce welonu tak jak wszyscy :P