Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robie tak samo jak ty moj maly

czy smarowac oliwka glowke dziecka?

Polecane posty

Gość ja miałam breakera
za słabo myjesz jej głowkę - pewnie mała płacze bo tego nie lubi to Ty szybko i myślisz ze po sprawie - wymyj włoski i skóre głowy!!! porządnie, porzadnie spłucz szampon, posmaruj odżywką dla dzieci, porządnie spłucz - najlepiej prysznicem i powinno być ok :)

Gość ja miałam breakera
jak sie dzieciom nie spłukuje potrządnie wlosów świeżą czysta wodą to często maja tendencje do łuszczącej sie skóry na głowie - nawet dorosły jak nie spłucze porządnie szamponu to ma problemy

Moja córka to typ aniołka i nie płacze przy myciu głowy. Myje główkę dokładnie. Zastanwiam się tylko czy nie powinnam używac szamponu nawilżającego. Moze te typowo dziecięce za bardzo wysuszają włoski.. :/ Używałam szamponu bambino.

Gość ja miałam breakera
powiem jedno - koleżanka sie skarżyła, ze jej córka ma problemy ze skóra na główce - i jak zobaczyłam jak ona ja myje to odrazu wiedziałam, że to ze złego mycia - pod okiem koleżanki wymyłam jej dziecku głowe, (mała oczywiście sie darła bo tego nie lubi) - i nagle, dziwnym trafem, głowka sie domyła, brudki wszystkie zeszły a koleżanka kąpała mała codziennie - co z tego, skoro robiła to źle ???

Gość robie tak samo jak ty moj maly
ok ale moj maly ma 12 tyg kapie go w wannie w oilatum a potem mu tylko woda przemywam glowe nie ma ciemieniuchy ale tuz przy czole zauwazylam, ze skora jest nieco sucha wiec ponawiam pytanie - smarowac oliwka czy nie????

Gość ja miałam breakera
wiesz ja myję swojej starszej (3 letniej) szamponem i odżywka dla dorosłych - bo mała ma tak piękne włosy a na dodatek kręcone, że ciężko mi było używając dziecięcych ale może warto wypróbować inny szampon - wiesz, nie zawsze dziecku dopasujesz dobrze. A jak sobie zmienisz szampon to czasem też pojawiaja sie problemy - z dziećmi jest tak samo :) a ten bambino może faktycznie za suchy a używasz odżywki?

Gość ja miałam breakera
do robie tak samo - a może nie myj mu głowki ta sama woda tylko np wlej sobie troche wody do garnuszka i polej mu główkę czysta wodą - czysta woda, nie ta z wanienki -to połowa sukcesu

Własnie nie uzywam odżywki. Myslalam czy nie myc jej w Nivea dla dorosłych.... Ja nieraz od złego szamponu łupieżu dostaje to moze jej tez przez to. Justysia kręconych nie ma, ale gęste jak na ten wiek.

Gość ja miałam breakera
ahhh no i ja dalej obstaje przy tym zeby nie smarowac oliwką

Gość trzylatce szamonem
i odżywką dla dorosłych??? Ot ekspert:D

Gość ja miałam breakera
to moze zobacz z odżywką mojej rocznej juz od dawna smaruje odżywką i nie ma problemów (tylko, że jej jeszcze ta odżywką dla dzieci) ale sprawdz inny szampon bo to może być przyczyna

Gość ja miałam breakera
kochana - tak szamponem dla dorosłych i myje ją też mydłem dla dorosłych Dove - i nie muszę być expertem :P bo u mnie sprawdza sie to idealnie - szampony dla dzieci i odzywki dla dzieci nie daja rady na jej kręcone włosy do pasa :)

Gość ja miałam breakera
poza tym gdybyś wiedziala skóra trzylatka jest już w pełni ukształtowana więc juz można używać środków pielęgnacyjnych jak dla dorosłych :P

ja mam 8miesieczna corcie i dlugo smarowalam oliwka cale cialko z glowka wlacznie. dopoki nie pojawily sie takie juz konkretne wloski:) nigdy nie miala ciemieniuchy ani innych problemow. skorke ma jak aksamit:)polecam

Gość ja miałam breakera
ja już zmykam - nadal obstaję przy swoim - nie smarować oliwką -myc porzadnie -płukać czysta woda (nie ta z wanienki) -w razie cego zmienić szampon -odżywka (fajna jest zJohnsona) pozdrawiam

No wlasnie moja córa ma AZS... Byłam z nią u dermatologa. Mam masc ze sterydami ale wole za czesto jej nie uzywac. Takie podobne łuszczenie sie do ciemieniuchy ma tez za uszkami, pod kolankami i koło łokci.

Gość anecik3
mam 3 synów do tej pory nie miałam problemu z głowką ale niestety mój najmłodszy synek ma barzdo sucha skórę na głowce wg.mnie to nie ciemieniucha tylko objawy alergiczne najprawdopodobniej azs.i pouczanie że smarowanie głowki jest obrzydliwe to jest cos nie halo! bo 2 synom nie smarowałam i było ok jezeli ktoś się nie spotka z takim przypadkiem to myślę ze nie powinien krytykować innych i napewno to nie jest efektem brudu tylko te dzieciaczki są biedne że dopadła ich taka choroba

jeżeli skóra głowy się łuszczy, to polecam szampon emolium

Gość Aggness
ciemieniucha nie robi się z brudu! Kto wypisuje takie głupoty? Córcia mia 5 miesięcy, kąpiemy ja codziennie, a główkę myjemy co drugi dzień. Po 1 miesiącu miała szorstką skórę na udach, podejrzewali AZS, ale wystarczyło,że do kąpieli dodałam kilka kropli oleju lnianego i po dwóch dniach skóra zrobiła się gładka. Lekarze ogólnie odradzają codzienną kąpiel, ze względu na to, ze woda wysusza skórę. Nasza przyzwyczaiła się do codziennych kąpieli więc kontynuujemy je, ale zawsze do wody wlewam trochę oleju lnianego lub olejek migdałowy. Nie używam oliwki sklepowej, gdyż wystarczy popatrzeć na jej skład. Same pochodne ropy naftowej. Polecam olejek ze słodkich migdałów. Używamy go od pierwszego dnia i nim smarujemy główkę. Teraz córka ma 5 m-cy, włoski dłuższe i nie ma już ciemieniuchy więc przestanę jej oliwić główę. Wystarczy oliwka w wodzie w wanience.

Gość Aggness
ja miałam breakera chyba w ogóle nie ma dziecka sądząc po wypowiedziach, a jeśli tak i myję włosy dziecku w ten sposób jak opisuje to współczuję- raz, że szampony dla dorosłych nie nadają się do mycia włosów dziecka, gdyż są zbyt agresywne, odżywka do włosów u 3- letniego dziecka? Mam dwoje dzieci i wiem jakie sa włoski dziecięce i na pewno nie ma potrzeby używania odżywki. I nigdy podczas mycia główki dziecka nie myłam tego w taki sposób jak sobie. skóra dziecka jest 12 razy cieńsza od dorosłego dlatego trzeba obchodzić się z nią delikatnie. Dlatego też nie powinno się nadużywać kosmetyków i patrzeć co wsmarowujemy w skóre. Czytajmy składy kosmetyków, unikajcie alkoholu, parabenów, pochodnych ropy naftowej, która zostawia tłustą warstwę na skórze i nie pozwala jej oddychać

Gość gość
Ciemieniucha z brudu? Jeszcze jedna ekspertka z bożej łaski :) A trądzik to też z brudu powstaje? :D Łoooo matko ale ciemnota:(