Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

El Bathory

Wyprawka dla mamy i noworodka do szpitala

Polecane posty

Kochane, już się tyle o tym naczytałam, że aż mi niedobrze. Ale i tak do końca nie wiem, na czym stoję, tzn.: co dokładnie, ale w granicach zdrowego rozsądku się przyda. Pomijam mądrość niektórych z gazet, gdzie napisane było, że do szpitala mama musi zabrać ze sobą - dla siebie 3 koszule nocne, podpaski i bieliznę, a dla dziecka - tysiąc pięśćset rzeczy, których nazw nawet nie pamiętam. Help! Co wy dla swoich dzieciątek i dla siebie zabrałyście do szpitala i w jakich ilościach. Ok. Mam jeszcze całe 4 miesiące, ale porozglądać za tym wszystkim, to ja się wreszcie muszę :)

witaj! dla siebie musisz mieć przybory toaletowe , podkłady, szlafrok koszule 3 , ręczniki 2 talerzyk sztućce kubek majtki siatkowe z 5 par zawsze można dokupićpantofle to wszystko zależy ile będziesz zawsze ktoś doniesie gdy się zbrudzi a będzie potrzeba dłuższego zostania, a dla dzidziusia to musisz się zorientować bo zależy od szpitala czy zabrać ubranka czy nie bo dają swoje nikt ci ie zabroni możesz ubierać w swoje tylko trzeba pilnować przy kompaniu bo giną napewno pieluchy jednorazowe i tetrowe żeby się nie prosić jak maluch uleje chyba tyle pozdrawiam

ja wzięłam dla siebie: trzy koszule nocne, przybory toaletowe, chusteczki higieniczne, paier toaletowy, podkłady poprodowe 2 opakowania paczka podpasek chusteczki odświeżające do twarzy POMADKA nawilżająca- zbawienie dla mnie trzy butle wody mineralnej niegazowanej kapcie, szlafrok, ciepłe skarpety.telefon .soczki w kartoniku.cos do przegryzienia. dla maluszka: paczka pieluszek newborn, chusteczki do pupy sudocrem, gaziki leko na pępek x 5 trzy czapeczki, skarpetki, ubranka dla małego becik. pieluszki tetrowe x 4.przydały sie bo dziecku sie ulewało. łapki niedrapki ale nie zdały egzaminu bo cały czas sobie ściągał.no chyba ze był zawiązany. ps.jak mi sie coś przypomni to napiszę. pozdro

przypomniało mi się: dla mnie ręczniki ( ciemne raczej ) i dla maluszka frotte jeden.

Gość kasia2020
odświeżające*

Gość ważne dokumenty
karta ciaży, wyniki badan, grupa krwi, ewentualnie inne zaświadczenia, ksiazeczka zdrowia lub ostatnia Rmua.

Ojej, dziewczyny, dzięki wielkie za podpowiedzi. Fajnie, że zechciałyście się podzielić informacjami, bo ja to czuję się zupełnie bezradna. Teraz to już mam przynajmniej pojęcie co i w jakiej ilości kupić. Jak wam się coś jeszcze przypomni, to piszcie.

a najlepiej udać się do szpitala, w którym zamierzasz rodzić i o wszystko wypytać położną. Ja sie tak umówiłam, powiedział mi co potrzeba, a co oni dają, a ponadto pokazała cały oddział, żeby oswoić się troche ze szpitalem

Gość Osttanio moja znajoma
rodziła- i prosiła by przyniesc jej bo sama o tym nie pomyslała: Czajnik elektryczny ( parzyła sobie koperek i coś tam jeszcze). Zwykłą gruszkę do odciągania pokarmu bo miała nawał a mała była wczesniakiem i słabo jadła.

Czarne czarce Dobry pomysł. Tak właśnie zrobię. Albo zadzwonię, albo się tam przejadę i o wszystko zapytam. :) Dzięki

Gość Lusia.to ja
najlepiej zadwonoc bo w kazdzm szpitalu jest inaczej u mnie np szpial dawa ubranka dla dzieci pieluszki tez .podkady szpitalne wiec lepiej wiedziec zeby nietargac zbednych rzeczy

Gość Lusia.to ja
przepraszam za bedy ale klawiatora mi fiksuje

Gość gość
taka wyprawke do szpitala nalezy skompletowac na dlugo przed porodem! Mozesz takie najpotrzebniejsze produkty kupic w http://www.aico.com.pl/ sa ubranka sa smockzi sa lezaczki buteleczki - wszystko co potrzebne

Gość gość
gość 2016.05.31 taka wyprawke do szpitala nalezy skompletowac na dlugo przed porodem! Mozesz takie najpotrzebniejsze produkty kupic w http://www.aico.com.pl/ sa ubranka sa smockzi sa lezaczki buteleczki - wszystko co potrzebne zgadzam się z przedmówcą. po pierwsze -długi czas przed porodem. Po drugie też korzystałam z tej hurtowni, ba, dalej korzystam - jestem zadowolona.

Gość gość
Potwierdzam, że w małych mieścinach jest ograniczony dostęp do produktów dla niemowlaków. Dlatego mleko, kaszki a nawet kosmetyki kupuję przez Internet. Najczęściej korzystam z oferty sklepu pod adresem www.mlekolandia.pl . Ma Bardzo przystępne ceny i bogaty asortyment więc już nie eksperymentuję z innymi sklepami.

Gość annasd
Moim zdaniem całkiem niezłą ofertę produktów dla niemowlaków znajdziesz na stronie pod adresem www.mlekolandia.pl. Ja tam kupuje wszystko. Sklep oferuje w sprzedaży posiadającą wymagane certyfikaty żywność, kosmetyki i innego rodzaju akcesoria. Możesz tam nawet kupić produkty przydane kobiecie podczas okresu połogu. Polecam, bo uważam, że spokojnie można skorzystać z jego oferty.

Gość gość
Te wađnie jestem na ateapie kompletowania wzprawki, i nibz wsyedyie jest to samo, ale wasnie jak ja zmieszcze 3 torby na małej sali!! natknęłam się na spoko stronę (krótko, zwięźle i na temat): http://lifestylewomen.pl/wyprawka-do-szpitala/ ‎ w razie czego mąż dowiezie co trzeba :D

Gość gość
A ja to tak na szybcika robiłam wyprawkę do szpitala, za to miałam problem z materacem do łożeczka bo nic nie spełniało moich oczekiwań, w końcu kupiłam sensitive ms 11 i to był dobry wybór bo ma wzmocnione krawędzi i protektor przeciwko roztoczom :) No i jest antyalergiczny

Gość Basia171
Dużo fajnych porad dotyczących wyprawki i ogólnie opieki nad noworodkiem jest na blogu agnieszkakudela.pl

Gość gość
Osobiscie wiekszosc potrzebnych produktow na wyprawke do szpitala kupilam w http://aico.com.pl/ - wiele rzeczy na pozniej takze. Wszytskie produkty maja najwyzsza jakosc i doskonale sie sprawdzaja. polecam.

Gość gość
gość 2017.10.22 Osobiscie wiekszosc potrzebnych produktow na wyprawke do szpitala kupilam w http://aico.com.pl/ - wiele rzeczy na pozniej takze. Wszytskie produkty maja najwyzsza jakosc i doskonale sie sprawdzaja. polecam. Znam to! tez w tej hurtowni kupilam wiele potrzebnych produktow. Fajne rzeczy tam maja. :) Warto!

Gość gość
Ja polecam www.boboborn.pl , nowy sklep więc szanują klienta :D

Gość gość3456
3xkoszule nocne 1x kapielowy recznik ciemny (przy wycieraniu mozna ubrudzic sie krwia poporodowa,tzw. odchody poporodowe) 1xmaly recznik do glowy Mysle ze warto wziac jednorazowe reczniki, do podcierania po kapieli okolic intymnych. Ta strefa praktycznie caly czas krwawi, szkoda ubrudzic recznik kapielowy. Stanik do karmienia plus luzem wkladki do niego. Pisza zeby wziac recznik dla dziecka, ale i tak nie kapia dzieci w szpitalu, nawet po porodzie tylko wycieraja. Podrozne mini kosmetyki (szampon do wlosow, zel pod prysznic, paste do zebow, szczoteczke do zebow) Ladowarke do telefonu 4xPajacyki dla dziecka Rekawiczki nie drapki (lub skarpetki) Kocyk dla dziecka Fajnie tez miec rozek dla noworodka Kapcie Szlafrok Pampersy chusteczki jednirazowel Majtki (po porodzie krwawisz i trzeba zakladac taka wielka podpaske :) ) Jakies przekaski, szpitalne jedzenie jest slabe wiadomo Duza butelke wody, po porodzie chce sie pic

Gość oliwka9923
Mnie od dłuższego czasu zastanawia jedna rzecz - czy brać ze sobą laktator do szpitala, czy raczej może się nie przydać? Nawet jeszcze go nie kupiłam. Chciałabym elektryczny, aby było wygodniej i widziałam fajny na stronie http://www.simed.pl/ Jeśli dobrze pamiętam, to nazywa się Lakta Electric.

Gość gość
najlepiej pytać położną, ona ma ogromne doświadczenie, więc pomoże pozbyć się zbędnych rzeczy w torbie :) ja tak zrobiłam. koszule do porodu miałam z Pinel