Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 oiuyh
zdrowko-pytalam przy okazji swojej wizyty u lekarza o ten rezonans (ze niby kolezanka fiksuje;) )odpowiedz brzmi nie masz padaczki !to bardzo dobre badanie .jezli mecza cie te zawieszenia warto pojsc do neurologa po leki.mimo braku padaczki podaje sie male dawki lekow przciwpadaczkowych i wszystko sie uspokaja.(dokladnie tak jak pisala neonerw o swojej mamie) podrowka dla wszystkich:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Oiuyh przepraszam Ci臋 bardzo za moje pytanie, nie Obra藕 si臋 bo ono wynika z mojego niedowiarstwa itp. Czy nie k艂amiesz? bo je艣li nie to to jest cudowna wiadomo艣膰. Chocia偶 ja ju偶 zwatpi艂am bo przeczyta艂am wczoraj w encyklopedii 偶e takie ma艂e napady nie leczone zdarzaj膮 si臋 coraz cz臋sciej. A u mnie tak chyba jest. I jak poczyta艂am o rezonansie w internecie to tak jakby nie wykrywa艂 padaczki. Ale przecie偶 jest tak cudownym badaniem.. Z mam膮 si臋 nie odzywam, nie mam kasy , moj rezonans postawi艂 na nogi prawie ca艂a dalsz膮 rodzin臋. Nie chc臋 ju偶 is膰 do lekarza i zaczyna膰 na nowo.. dopiero co zacze艂am si臋 cieszy膰 偶yciem na nowo nie mam si艂;( dzi臋ki Ci za s艂owa. Jak zwykle cudowne:*

Udost臋pnij ten post

stres-stop troche mnie pocieszy艂as nie w sensie ze ciebie tez takie objawy mecza ale ale w takim sensie ze moze to nie jest nic powaznego gdybym mia艂a cos z trzustka to wydaje mi sie ze musia艂a by sie ujawnic cukrzyca bo przeciez ten narz膮d jest odpowiedzialny za prawid艂owy poziom cukru .......Powiem wam kochane ze u mnie to by by艂o dziedziczne matka ojca mia艂a cukrzyce 30 lat ojciec mia艂 cukrzyce a p贸偶niej raka trzustki ale najpoierw mia艂 raka krtani po6 latach pojawi艂y sie przerzuty najpierw na trzustke p贸zniej na watrobe i niestety zmar艂 m贸j ojciec m贸j najlepszy przyjaciel ...........ach nie chce tego wspomina膰 ....

Udost臋pnij ten post

Zdr贸wko m贸j syn jak by艂 ma艂y to tez stwierdzili u niego padaczke ale wcale jaj nie mia艂 tak mu wysz艂o w eeg ale nigdy nie mia艂 zadnych atak贸w .....

Udost臋pnij ten post

zdr贸wko to straszne co cie m臋czy :* bede sie za Ciebie modli艂a!!!

Udost臋pnij ten post

Na艂yka艂am si臋 dzi艣 lek贸w i posz艂am spa膰. Jak si臋 obudzi艂am, to by艂o ju偶 ok. W miar臋. A potem rodzice wyci膮gn臋li mnie do reszty rodziny. Wi臋c teraz czuj臋 si臋 troch臋 taka jakby otumaniona, ale przynajmniej bez l臋ku. Stres-stop dzi臋ki ogromne za dobre s艂owa, to mi du偶o daje. :) Je偶eli za艣 chodzi o wszystkie nasze problemy zdrowotne. Nie znam si臋 na tym jako艣 super, ale zawsze wszystko staram si臋 bra膰 na logik臋. Zdr贸wko rezonans jest badaniem obrazowym - pokazuje m贸zg. W zwi膮zku z tym pokazuje czy masz tam np. t臋tniaka, guza czy co艣 innego, co moze by膰 przyczyn膮 padaczki. Ale tak jak u mojej mamy, mo偶na nie mie膰 przyczyny organicznej (guza), tylko wi臋ksz膮 aktywno艣膰 kom贸rek m贸zgu. Wi臋ksz膮, ni偶 normalnie. Tego rezonans ci nie poka偶e, bo do badania aktywno艣ci jest w艂asnie EEG. To nie jest lepsze czy gorsze badanie, ale innego rodzaju. Zreszt膮 moja mama te偶 mia艂a fale theta i pojedyncze iglicowe. To jest jednak twoja decyzja. Bianka moj膮 kole偶ank臋 bola艂o dok艂adnie tak samo, jak ciebie i tez mia艂a takie objawy. Wiem, bo je藕dzi艂am z ni膮 po lekarzach. Te偶 jest sama i potrzebowa艂a wsparcia. NIe denerwuj si臋 lekarzem - twoje przyj艣cie to dla niego pieni膮dze, tylko r贸b sobie te amylazy koniecznie. Mo偶e tak silnie reagujesz na nerwy, ale sprawd藕 si臋 dla pewno艣ci koniecznie! Nerwica, nerwic膮, ale ludzie choruj膮 i taka jest prawda. Mo偶e rzeczywi艣cie wyolbrzymiamy i przesadzamy. Ale co je偶eli rzeczywi艣cie mamy jak膮艣 chorob臋 i to ona nap臋dza nasz膮 nerwic臋. Nie mo偶na nikogo pot臋pia膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rokitiki
Bianka ja bym ju偶 leciala do lekarza. matko..

Udost臋pnij ten post

TO,偶e rodzice bianki mieli cukrzyce i raka to nie znaczy 偶e ona bedzie mialam choc jest w grupie ryzyka ..wystarczy sie badac 2 razy w roku i to wszystko ,a nie sra膰 po gaciach! i po co wy ludzie siejecie panike , a kobita sie denerwuje i ma sraczke ! jakby tak kazdy przeanalizowa艂 swoja dalsza rodzine kto na co zmar艂 i sie zacz膮艂 sie przejmowa膰 to wszyscy bysmy zwariowali. My jestesmy tu i teraz - czujemy nasze zdrowie i to od nas zalezy czy damy sie zwariowa膰 czy nie ! m贸j nauczyciel ma raka i praktycznie stoi nad grobem ,wczoraj mialam okazje z nim rozmawia膰 , facet normalnie funkcjonuje , podziwiam go 偶e jeszcze nie zwariowa艂 od samej my艣li 偶e zaraz go moze tu nie by膰! i tak sobie my艣la艂am ,ze jak sie juz ma tego raka to cz艂owiek zupe艂nie inaczej patrzy na rzeczywistosc. A my mam l臋ki i same my艣li o raku nas wyka艅czaja ..wiec g艂owa do g贸ry !

Udost臋pnij ten post

witam wszystkich! mnie te 艣wieta w tym roku nie ciesz膮:( za duzo wydarzylo sie w moim zyciu przez ostatnie kilka miesi臋cy zebym mogla prze偶ywac swieta tak jak zawsze...bo偶e ja sie boj臋 偶ycia, zmian, sko艅cze chyba samotnie...nie cieszy mnie te 偶ycie, staram sie i codziennie walcz臋 o normalne my艣li! zdrowi ludzie nawet nie maj膮 poj臋cia ze my codziennie walczymy, i nie prawd膮 jest ze jak nic nie robimy to leniuchujemy, gdyby oni wiedzieli co dzeje sie w naszej g艂owie i w naszym ciele...tam toczy sie nieustanna walka.

Udost臋pnij ten post

ja tez dzis mam jakies mysli konfliktowe w g艂owie , boze jak to wyka艅cza :( dosz艂am do wniosku ze ludzie nie potrafia ze soba rozmawia膰 bez z艂osci :(

Udost臋pnij ten post

Najwi臋cej jest tych chor贸b, kt贸rych si臋 najbardziej obawiamy. Aleksander Kumor

Udost臋pnij ten post

Aga po tym co napisa艂a艣, mam wyrzuty sumienia, 偶e strasz臋 ludzi. Nie chc臋 tego robi膰. Chodzi mi przede wszystkim o to, 偶eby nie nakr臋ca膰 siebie niepotrzebnie, bo to tylko pogarsza, tylko co艣 robi膰, dzia艂a膰. P贸j艣膰 do lekarza, wykluczy膰 co trzeba. Mo偶e si臋 okaza膰, 偶e to \"tylko\" nerwy i zapewne tak w艂a艣nie jest. Ale trzeba to potwierdzi膰 i tym bardziej zaj膮膰 si臋 swoimi sko艂atanymi nerwami. Pisz臋 te偶 z w艂asnego do艣wiadczenia. Ja do czasu spotkania z psychiatr膮 zd膮偶y艂am by膰 przebadana na okoliczno艣膰 - zapalenia i/lub wrzod贸w 偶o艂膮dka, zapalenia nerek i uk艂adu moczowego, nadczynno艣ci tarczycy, ch艂oniaka, cukrzycy, a nawet przerobi艂am podejrzenie zapalenia wyrostka robaczkowego. Okaza艂o si臋, 偶e nerwica dawa艂a mi takie objawy, 偶e lekarze musieli powyklucza膰 to wszystko. Teraz wiem, 偶e to g艂owa, mam swoje leki i jestem o tyle spokojniejsza. Lepiej przecie偶 i艣膰 do lekarza i zrobi膰 badanie, ni偶 wpada膰 w odm臋ty w艂asnych l臋k贸w. Przerabia艂am to przecie偶 i nikomu nie 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

boze co ja pisze ! najlepiej jest wyrobic w sobie normalnosc przez dodatkowe badania , zeby chociaz jedno miec z g艂owy to my艣lenie o chorobach ! bo normalnie idzie zwariowa膰 !

Udost臋pnij ten post

Hipochondria, zaburzenie hipochondryczne to zaburzenie nerwicowe, kt贸rego dominuj膮c膮 cech膮 jest sta艂e nieuzasadnione przekonanie o istnieniu przynajmniej jednej powa偶nej, post臋puj膮cej choroby somatycznej. Osoba cierpi膮ca na hipochondri臋 ujawnia uporczywe skargi somatyczne lub stale skupia uwag臋 na ich fizycznej naturze. Normalne czy banalne doznania lub przejawy s膮 cz臋sto interpretowane jako nienormalne i 艣wiadcz膮ce o chorobie, a uwaga skupiona jest zwykle na jednym czy dw贸ch narz膮dach albo uk艂adach cia艂a. Cz臋sto wyst臋puje wyra藕na depresja lub l臋k. Przyczyn膮 powstawania zaburzenia jest egocentryczna lub narcystyczna orientacja. Historia dzieci艅stwa jest bogata w do艣wiadczenia uraz贸w psychicznych, 艂膮cznie z przemoc膮 i nadu偶yciami seksualnymi

Udost臋pnij ten post

witam pogoda nie nastraja do leprzych mysli tylko doly ja tak mam dzis jak wstaje to makabra nic mi sie nie chce mysli okropne az mdli ktos tu pisal ze nikt nie wie jak my w srodk sie czujemy jeszcze dzis przyszli znajomi z zaproszeniem na slub a ja mam dolka i juz panika w czym pojde jak bede sie w tym dniu czula i to jeszcze poza miastem klopot z powrotem do domu jak ja wroce moj napewno sobie popije i lipa ja sie juz boje i jak tu isc

Udost臋pnij ten post

Kierowniczko to ja pisa艂am:D w naszych glowach ci膮g艂a walka o normalne mysli... a mnie przera偶a sylwester, pisalam juz o tym niedawno:( sama mialam by膰 a tutaj ciocie i wujkowie przyjda do rodzic贸w, i co ja mam zrobi膰, stara krowa ze mnie 27 lat na karku i w domu!:( co z nimi mam sie bawi膰? chyba bym sie zap艂aka艂a ze jestem taka beznadziejna, p贸jde chyba na miasto na kilka godzin, poszw臋dam sie, hahah ale wymy艣li艂am! :D chyba zmarz艂abym...pewnie jeszce o tym napisz臋 bo to m贸j kolejny problem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oiuyh
zdrowko-ja tez niedowiarek jestem;)ale spokojnie nie klamalam.mysle ,ze ostatecznie powinnas sie przejsc do neurologa po to aby uslyszec to co napisalam.raz na zawsze zakonczyc temat!powtarzam jezeli napady nieswiadomosci sa krepujace dla ciebie,stresuja cie pomysl o lekach.zreszta zmasakruj pytaniami lekarke .od tego jest.rodzinie nie musisz sie spowiadac ,ze znowu trenujesz l臋k o padaczke.powiedz ,ze idziesz po leki bo obojetnie co to jest utrudnia ci zycie i tyle:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bianka-120
aga81 ja w艂asnie mam hipohondrie i wiem to od zawsze ........bedac dzieckiem wtedy w艂asnie kiedy dziecko bierze przyk艂ad ze starszych by艂am ze swoja babcia i by艂o ciagle takie zachowanie ze babcia ci膮gle narzeka艂a na zdrowie ma艂o tego by艂a g艂ucha jak sie g艂osno krzycza艂o jej do ucha to us艂ysza艂a wiec ja musia艂am jej wszystko wywrzeszczec po za tym ona ci膮gle by艂a chora nieraz 3 razy w tygodniu by艂 u niej lekarz ciagle trzyma艂a sie za reke i bada艂a puls trzyma艂a sie scian bo tak kreci艂o sie jej w g艂owie non stop lata艂a do ubikacji bo ciagle miala sraczke nigdy nie jad艂a chleba bo twierdzi艂a ze po nim j膮 ma zawsze tylko wek .......chodzi艂a po domu cos robi艂a i nagle z艂apa艂 soie za serce za brzuch albo za g艂owe i szybko lecia艂a do 艂贸zka przykrywa艂a sie pierzyna az po czybek nosa i tak leza艂a a ja ci膮gle by艂am z nia przy niej sie wychowa艂am ona dozy艂a 83 lata z tymi swoimi dolegliwo艣ciami i zauwa.偶y艂am jak ona umar艂a to wszystko odezwa艂o sie w moim ciele i psychice .Chodzi艂am do nie jednego psychologa i kazdy stwierdzi艂 ze to by艂o z g贸ry wiadomo ze bede nasladowac jej zachowanie to jest zakodowane we mnie jak jakis pryszcz na dupie mam nerwy jestem wsciek艂a o moje dziecinstwo niby jedynaczka ale mama ciagle nie mia艂a czasu do mnie bo budowali dom p贸zniej urzadzali i tak ciagle cos a ja bylam dodatkowym problemem tak naprawde to odczu艂am mi艂osc tylko ze strony ojca .

Udost臋pnij ten post

Aga ciekawe to, co znalaz艂a艣. Ja dodam tylko, 偶e sama sobie tych chor贸b nie wymy艣la艂am i nie chcia艂am ich mie膰, ale m贸wi艂am lekarzom jakie mam objawy i na ich podstawie, oni kolejno wykluczali te schorzenia. Teraz wiem, 偶e to g艂owa i ju偶 niczego sobie nie szukam. Dlatego pisz臋 dziewczynom, 偶eby si臋 przebada艂y. O ten jeden l臋k mniej.:) Kierowniczko jak ja ci臋 rozumiem. Ja mam tak teraz ze wszystkim - boj臋 si臋 wsi膮艣膰 w autobus albo do kogo艣 do samochodu, bo zaraz si臋 boj臋, 偶e b臋d臋 mia艂a napad paniki albo 偶e mnie zemdli itd. Nawet nie my艣l臋 o 艣lubach albo sylwestrach. Chyba, 偶e na lekach... Justah ja te偶 zostan臋 na Sylwestra w domu. Nie martw si臋, mo偶e by膰 ca艂kiem fajnie. Wspomina艂a艣 co艣 o kole偶ance. Usi膮d藕cie sobie razem, zrobisz jakie艣 kanapeczki, poplotkujecie i otworzycie szampana. Mo偶e by膰 naprawd臋 mi艂o. :) Mam do ciebie Justah jeszcze jedno, mo偶e nazbyt prywatne pytanie. Nie musisz odpowiada膰. Spotykasz si臋 z kim艣 albo jeste艣 w zwi膮zku? Jestem tylko rok od ciebie starsza i po 4 latach i powa偶nych planach rozsta艂am si臋 ze swoim facetem, ale ju偶 jaki艣 czas temu. Obecnie bardzo brakuje mi kogo艣, z kim mog艂abym i艣膰 przez 偶ycie. Jak to wygl膮da u ciebie?

Udost臋pnij ten post

aga81 ja w艂asnie mam hipohondrie i wiem to od zawsze ........bedac dzieckiem wtedy w艂asnie kiedy dziecko bierze przyk艂ad ze starszych by艂am ze swoja babcia i by艂o ciagle takie zachowanie ze babcia ci膮gle narzeka艂a na zdrowie ma艂o tego by艂a g艂ucha jak sie g艂osno krzycza艂o jej do ucha to us艂ysza艂a wiec ja musia艂am jej wszystko wywrzeszczec po za tym ona ci膮gle by艂a chora nieraz 3 razy w tygodniu by艂 u niej lekarz ciagle trzyma艂a sie za reke i bada艂a puls trzyma艂a sie scian bo tak kreci艂o sie jej w g艂owie non stop lata艂a do ubikacji bo ciagle miala sraczke nigdy nie jad艂a chleba bo twierdzi艂a ze po nim j膮 ma zawsze tylko wek .......chodzi艂a po domu cos robi艂a i nagle z艂apa艂 soie za serce za brzuch albo za g艂owe i szybko lecia艂a do 艂贸zka przykrywa艂a sie pierzyna az po czybek nosa i tak leza艂a a ja ci膮gle by艂am z nia przy niej sie wychowa艂am ona dozy艂a 83 lata z tymi swoimi dolegliwo艣ciami i zauwa.偶y艂am jak ona umar艂a to wszystko odezwa艂o sie w moim ciele i psychice .Chodzi艂am do nie jednego psychologa i kazdy stwierdzi艂 ze to by艂o z g贸ry wiadomo ze bede nasladowac jej zachowanie to jest zakodowane we mnie jak jakis pryszcz na dupie mam nerwy jestem wsciek艂a o moje dziecinstwo niby jedynaczka ale mama ciagle nie mia艂a czasu do mnie bo budowali dom p贸zniej urzadzali i tak ciagle cos a ja bylam dodatkowym problemem tak naprawde to odczu艂am mi艂osc tylko ze strony ojca .

Udost臋pnij ten post

To ja drugi raz zle sie wpisa艂am przepraszam to chyba z nerw贸w jak tyloko poruszam temat babci to wpadam w z艂o艣膰 .O19 dzwoni艂am do mojego lekarza u kt贸rego lecze sie juz 16 lat i zna ca艂a moja historie powiedzia艂am mu o moich dolegliwosciach on stwierdzi艂 ze nic mi nie jest po za nasilonymi dolegliwosciami nerwowymi ale dla mojego spokoju na mpoczatku stycznia za艂atwi mi badania w szpitalu w kt贸rym jest dyrektorem powiedzia艂 ze zrobimy przede wszystkim kolanoskopie usg po raz kolejny i rezonans magnetyczny ca艂ego brzucha ....ale zapewniam pania ze nic z艂ego takm sie nie dzieje a jak mu powiedzia艂am o trzustce to powiedzia艂 ze daje zupe艂nie inne dolegliwo艣ci .......cos zrobi艂am w swojej sprawie ciesze sie ze do was napisa艂am ze zmobilizowa艂ayscie mnie do tego kroku ........

Udost臋pnij ten post

Ciesz臋 si臋 bardzo, 偶e zadzwoni艂a艣 do lekarza. :) Najwa偶niejsze, 偶e si臋 zmobilizowa艂a艣. Dobrej nocy wam wszystkim. :)

Udost臋pnij ten post

Neonerw ta kolezanka zaprosila mnie na sylwka nad jezioro, tam ma byc bal ale ja nie pojade tam bo to jest troche daleko i jakby mnie dopad艂o to nie mam jak wr贸cic do domu:( pewnie bym sie tym sylwesterm nie przejmowa艂a tak bardzo gdybym wiedziala ze bede sama w domu, ewentualnie z moimi rodzicami ale oni zaprosili coitki i wujk贸w, wiec chyba raczej bed膮 wiedziec ze ja tez jestem w domu, i tu jest problem bo ja to widze tak ze b臋d膮 zdziwieni ze ja taka dorosla i w domu! zreszta beda chcieli zebym z nimi siedzala i ja nie mam nic przeciwko ale w taki dzien kiedy TRZEBA dobrze sie bawic ja chyba nie potrafie bo niestety jestem teraz w kryzysie w zwi膮zku z tym ze dopadla mnie ta franca nerwica. oceniam siebie teraz negatywnie i wiem ze to sa moje mysli na m贸j temat ze jestem malo warto, ze nawet nie potrfi臋 dobrze sie bawic, ehhh wszyscy znajomi gdzies wyjezdzaja albo bawia sie na imprezach, zreszta duzo kolezanek mam w miastach gdzie studiowalam, szkoda gadac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zizizo
sppac

Udost臋pnij ten post

Justah nie wiem czy to ci臋 pocieszy, ale... Kto powiedzia艂, ze TRZEBA si臋 bawi膰. Ja nie przepadam za wielkimi zgromadzeniami z pomp膮, wi臋c i tak nigdy na takie nie chodzi艂am. Co prawda obecnie nie p贸jd臋 nawet na ma艂e, ale ca艂y Sylwester, Nowy Rok, to tylko kwestia umowy. Nie do艣膰, 偶e ka偶dy kontynent wita Nowy Rok w innym czasie, to jeszcze gros nacji obchodzi go ca艂kiem kiedy indziej. Przecie偶 to nie ujma, a nawet przyjemno艣膰 by膰 sobie w domu, z rodzin膮 i razem cieszy膰 si臋 z kolejnego, nadchodz膮cego roku. :) A nad jeziorem zmarzn膮 im ty艂ki - zobaczysz- a w Polakach jak zwykle po alkoholu budzi si臋 u艂a艅ska fantazja i jeszcze zechc膮 do tego jeziora wchodzi膰 i topi膰 w nim dziewczyny. Nic nie tracisz. :P A nawet zyskasz - np. brak zapalenia p艂uc. :) Dzi臋ki temu, 偶e dzi艣 taka 艂adna pogoda, od razu lepiej si臋 czuj臋. Ja chyba naprawd臋 powinnam wyjecha膰 w jakie艣 ciep艂e miejsce na 2 tygodnie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Czesc wam
CZY KTOS STOSUJE LEK PERNAZINUM?wlasnie dostal go moj ojciec , jak na razie nie widze zadnej roznicy w jego zachowaniu.pOZDRAWIAM I Z GORY DZIEKUJE ZA ODP

Udost臋pnij ten post

Witajcie u mnie s艂o艅ce, a wczoraj caly wiecz贸r szala艂a wichura :)

Udost臋pnij ten post

witajcie ja dopiero dzis wlaczylam kompa, wczoraj po16odwiedzilam dziadkow potem ogladalam tv i dopiero jestem i nadrobilam wpisy. Tez mam hipochondrie na jednym punkcie:) Znow czuje sie jak balon, az nawet czasem mnie mdli, chyba boje sie za zachoruje do sylwestra:(Poza tym nie lubie tych swiat jak patrze na moja mame jak ma niezadowolona mine i chodzi nad膮sana wszystko psuje:(poza tym z dziadkiem nie wiadomo co bedzie, babcia mysli o najgorszym:(:(:(ehhh i chyba mi sie udzielilo:(

Udost臋pnij ten post

cze艣膰. S艂uchajcie. Zawsze mam臋 \"zadr臋cza艂am\" swoim samopoczuciem itd Ale z racji ze si臋 z ni膮 dalej nie odzywam naskoczy艂am wczoraj na tat臋. Wesz艂am do kuchni i m贸wi臋 \" Wyczyta艂am w internecie ze rezonans chyba nie wykrywa padaczki\" A on na to \" G贸wna nie padaczki. Ja powyrywam chyba wszystkie kable 偶eby nie by艂o tego cholernego internetu\". No i tak: racje mia艂 w 100% ale ja poczu艂am si臋 nagle jak ma艂e skarcone dziecko, posz艂am spa膰 i z narzucon膮 na g艂ow臋 ko艂dr膮 spa艂am ju偶 do rana. I dosz艂am do wniosku ju偶 nie po raz pierwszy- Nawet je艣li si臋 ma najukocha艅sz膮 rodzin臋, NIKT nie zrozumie nerwicy je艣li sam tego nie doswiadczy. Nikt nie zna motyw贸w naszych zachowa艅 takich a nie innych, szukajacych mimo wszystko oparcia je艣li nie prze偶yje tego. Ja faktycznie niepotrzebnie wyczytuj臋 informacje z internetu,ale pewnie wy te偶 tak macie. Gdybym nie by艂a na garnuszku u rodzic贸w i mia艂a w艂asn膮 got贸wk臋 porobi艂am wszystko do ko艅ca a tak to c贸偶, nie b臋d臋 juz zadr臋cza膰 nikogo;) postaram sie

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰