Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 jak sobie radzic z nerwica
Cz艂owiek znerwicowany, to cz艂owiek niespe艂niony. Spe艂niamy si臋 realizuj膮c nasze cele i odkrywaj膮c, kim naprawd臋 jeste艣my. Jednym z pierwszych zada艅 przy wychodzeniu z nerwicy, jest klasyfikacja cel贸w. Nale偶y okre艣li膰, kt贸re z nich s膮 najwa偶niejsze, a wszystkie inne skre艣li膰!!! Oczywi艣cie, 偶e w mar臋 odzyskiwania 艣wiadomo艣ci swoich cel贸w, z tej listy b臋d膮 znika艂y cele cudze - narzucone nam przez innych i sprzeczne z naszym interesem, naszymi zdolno艣ciami i talentami. B臋d膮 si臋 za to pojawia艂y nasze w艂asne cele, kt贸re trzeba b臋dzie doceni膰, by si臋 uda艂o je zrealizowa膰. Ci, kt贸rzy s膮 tym zainteresowani, powinni zapozna膰 si臋 z technikami kreacji mentalnej. Wielu terapeut贸w zaleca jog臋 lub medytacj臋. Tu trzeba jednak zaznaczy膰, 偶e medytacja nie jest praktyk膮 uzdrawiaj膮c膮 dla znerwicowanych! Warunkiem medytacji jest akceptacja wewn臋trznego spokoju i harmonii. A ca艂a terapia nerwic prowadzi zaledwie w艂a艣nie do tego celu. Jednak偶e ideologiczne za艂o偶enia pewnych terapii nie s膮 w stanie sprosta膰 temu celowi. Ta uwaga dotyczy tych terapii, kt贸re maj膮 za zadanie dostosowa膰 ludzi do wymaga艅 otoczenia za cen臋 rezygnacji z siebie. Paradoksalnie - to na takie terapie zapotrzebowanie jest najwi臋ksze! Po przej艣ciu przez tak膮 "terapi臋" cz艂owiek staje si臋 bezwolnym narz臋dziem w r臋kach rodziny lub w艂a艣ciciela firmy (np. "o艣wiecony" pracownik japo艅skiej firmy), pogodzonym ze sw膮 rol膮 i nawet wydaje si臋 zadowolonym ze swej roli! Cud takich terapii polega na wm贸wieniu przekonania, 偶e to, co tego cz艂owieka spotyka w 偶yciu, jest najlepszym, co mog艂oby go spotka膰. Cz臋sto ma on dzi臋kowa膰 codziennie Bogu za tak膮 艂ask臋! Tego typu "terapia" przynosi nadzwyczajne rezultaty w kreowaniu uleg艂ych 偶on i pos艂usznych dzieci. Przydaje si臋 te偶 w przekonywaniu ojc贸w rodziny, by uczciwie zarabiali na swoje potomstwo. Jest to 艣wietna terapia dla tych, kt贸rzy sami nie wiedz膮, czego chc膮 i nie maj膮 ochoty lub odwagi si臋 dowiedzie膰. Cud sukcesu osi膮gni臋tego dzi臋ki tej terapii polega na rezygnacji z rzekomo "nierealnych" ambicji. Ale ... cz臋sto nie likwiduje nerwicy. U wielu powoduje za to narastanie poczucia bezsensu 偶ycia, co cz臋sto prowadzi do przy艣pieszonej 艣mierci (no bo jak d艂ugo mo偶na 偶y膰 dla innych nic z tego nie maj膮c?), albo do pomys艂u, by zacz膮膰 prowadzi膰 "podw贸jne" 偶ycie. Je艣li nie jeste艣 osob膮 przebojow膮 i masz sk艂onno艣ci do uleg艂o艣ci, wybierz raczej t臋 terapi臋. Stosowanie terapii, kt贸ra wymaga od ciebie decydowania, podejmowania wybor贸w, mo偶e przerosn膮膰 twoje mo偶liwo艣ci. By膰 mo偶e tw贸j rozw贸j w tym 偶yciu powinien zako艅czy膰 si臋 na akceptacji stanu, w jakim si臋 znalaz艂e艣? Je艣li uleg艂o艣膰 to dla ciebie za ma艂o, je艣li czujesz, 偶e tkwi w tobie potencja艂 tw贸rczy lub rozwojowy, kt贸ry zosta艂 ograniczony, wyhamowany przez rodzin臋 lub bli偶sze otoczenie, wybierz tak膮 terapi臋, kt贸ra umo偶liwia rozw贸j tw贸rczy b膮d藕 duchowy. Po etapie wst臋pnym, polegaj膮cym na wdro偶eniu si臋 w podstawy pozytywnego my艣lenia, mo偶na skorzysta膰 z metod niekonwencjonalnych, takich jak regresing czy rebirthing. Wymagaj膮 one pewnej otwarto艣ci na rozw贸j duchowy i akceptacji cel贸w szerszych, ni偶 dobro rodziny. Wymagaj膮 te偶 pracy nad podnoszeniem poczucia w艂asnej warto艣ci. Osobom znerwicowanym i niespe艂nionym, odradza艂bym raczej poszukiwania egzotycznych dr贸g rozwoju duchowego. Wiele z nich bowiem pog艂臋bia jeszcze kompleksy, kt贸re 艂atwo wynie艣膰 ze spo艂ecze艅stwa ow艂adni臋tego "chrze艣cija艅skim duchem". W wychodzeniu z nerwicy wa偶ne jest znalezienie w艂asnej drogi. Rzecz w tym, 偶eby ta droga nie ogranicza艂a, 偶eby nie by艂a sprzeczna z naszymi 偶ywotnymi interesami i 偶eby zn贸w nie odwiod艂a nas od spe艂nienia. Bywa przecie偶 tak, 偶e to w艂a艣nie dzi臋ki tej drodze duchowej jeste艣my w艂a艣nie tu, gdzie nam si臋 nie podoba, a chcemy na ni膮 wr贸ci膰, bo pod艣wiadomie pami臋tamy z poprzednich wciele艅, 偶e obietnice by艂y zupe艂nie inne. Powr贸t na t臋 drog臋, cho膰 po偶膮dany, to pr贸ba "zawracania kijem Wis艂y". Wyboru drogi rozwoju duchowego powinno si臋 dokonywa膰 dopiero w贸wczas, gdy mamy pewno艣膰, 偶e 偶yczymy sobie dobrze. Tu zn贸w pojawia si臋 sprawa naszych 偶ywotnych interes贸w. Bez wzgl臋du na to, jak si臋 r贸偶nimy pogl膮dami i samoocen膮, nasze 偶ywotne interesy s膮 takie same! Oto one: Zas艂ugujesz na mi艂o艣膰 i szacunek. Z natury jeste艣 dobry i niewinny. Masz prawo odnosi膰 sukcesy w ka偶dej dziedzinie 偶ycia. Masz prawo by膰 bogaty i cieszy膰 si臋 偶yciem. Masz prawo by膰 szcz臋艣liwy bez wzgl臋du na to, czego 偶ycz膮 ci inni. Masz wolno艣膰 wyboru i potencjaln膮 mo偶liwo艣膰 dokonywania wybor贸w najwy偶szej jako艣ci. B贸g Ci臋 kocha bez wzgl臋du na to, co uczyni艂e艣. Musisz to teraz tak pouk艂ada膰 w g艂owie, 偶eby egzekwuj膮c swoje prawa nie narusza膰 praw innych, kt贸rzy zas艂uguj膮 dok艂adnie na to samo, co ty. Je艣li nie widzisz takich mo偶liwo艣ci, to znaczy, 偶e ju偶 masz nerwic臋. Nerwica jest z艂ym doradc膮, wi臋c warto si臋 jej pozby膰. Proces uzdrawiania polega na likwidacji przyczyn nerwicy. Temu towarzysz膮 r贸偶ne zabiegi rozlu藕niaj膮ce i odblokowuj膮ce przep艂ywy energii w ciele. Nerwica lekka: wymaga pogodzenia si臋 z samym sob膮, przebaczenia sobie, akceptacji rzeczywisto艣ci takiej, jak膮 ona jest i uporz膮dkowania swoich cel贸w. Zabiegi dodatkowe: reiki, masa偶e (np. ma -uri), elektropunktura, chromoterapia, homeopatia, 膰wiczenia relaksacyjne. Nerwica 艣rednia: zalecenia jak wy偶ej. Dodatkowo nale偶y skorzysta膰 na pocz膮tek z zio艂olecznictwa. Warto odwo艂a膰 si臋 do fachowej pomocy psychologicznej. Nerwica silna (rzutuj膮ca na zdrowie fizyczne - wegetatywna): zalecenia jak wy偶ej. Dodatkowo mo偶e by膰 potrzebna intensywna terapia w postaci metod regresywnych lub rebirthingu. Tu warto odreagowa膰 wzorce energetyczne nerwicowych napi臋膰 wewn臋trznych lub innych objaw贸w wegetatywnych - np. rozwolnienia, ko艂atania serca, czy migotania kom贸r. Nerwice seksualne: wymagaj膮 przede wszystkim specjalistycznej psychoterapii z uwzgl臋dnieniem akceptacji swoich narz膮d贸w i czynno艣ci seksualnych, z uznaniem ich za normalne. Cz臋sto przydatne s膮 w nich metody regresywne. Nerwica natr臋ctw (b. silna forma nerwicy): W pocz膮tkowej fazie konieczne stosowanie lek贸w - ekstrakt贸w zio艂owych o dzia艂aniu silnie uspokajaj膮cym. Dobrze 艂膮czy膰 je z lekami homeopatycznymi. Po wzgl臋dnym uspokojeniu dodatkowe stosowanie afirmacji uspokajaj膮cych i ewentualnie odreagowania metod膮 regresingu. Bulimia ( jedna z silniejszych form nerwicy). Wynika z obsesyjnego konkurowania z wszystkim (nawet z pokarmem), co prowadzi do walki przeciw wszystkiemu, co pochodzi z zewn膮trz. Wymaga akceptacji 艣wiata, jedzenia, rezygnacji z konkurowania. Pozosta艂e zalecenia jak przy nerwicy natr臋ctw. Nerwica (psychoza) maniakalno - depresyjna: zalecenia jak wy偶ej. Poniewa偶 nerwica natr臋ctw i maniakalno depresyjna s膮 wynikiem silnego zak艂amania, wi膮偶膮 si臋 z nimi do艣膰 silne i wzgl臋dnie trwa艂e "matryce astralne", kt贸re nie pozwalaj膮 widzie膰 siebie i rzeczywisto艣ci takimi, jakimi s膮. Cz艂owiek postronny widzenie takiej osoby traktuje jak halucynacje. Z tego musi sobie zdawa膰 spraw臋 terapeuta. Trudno mu b臋dzie przekona膰 kogo艣 takiego, 偶e 艣wiat i on sam wygl膮da inaczej. Naj艂atwiej udaje si臋 przebi膰 przez te klisze astralne za pomoc膮 regresingu. Przydaje si臋 te偶 kilka zabieg贸w akupunktury lub klawiterapii (metoda zbli偶ona, lecz nie inwazyjna). Klient jest uparty, natr臋tny, przywi膮zany do klisz astralnych i przekonany, 偶e zna rzeczywisto艣膰, jakiej terapeuta w og贸le nie jest 艣wiadomy (co艣 bliskiego przekonaniom schizofrenika). Czasami nawet na swym natr臋ctwie buduje przekonanie o swej wyj膮tkowej warto艣ci lub wa偶no艣ci! Natr臋ctwa zmuszaj膮 chorego do r贸偶nych bezsensownych dzia艂a艅 czy wypowiedzi, a to nie jest sytuacja mi艂a dla terapeuty. Dlatego psychiatrzy id膮 na 艂atwizn臋 i ordynuj膮 w takich przypadkach leki psychotropowe ot臋piaj膮ce i st臋piaj膮ce wra偶liwo艣膰. Po leki psychotropowe mo偶na si臋gn膮膰 zawsze, je艣li terapie psychologiczne b膮d藕 niekonwencjonalne oka偶膮 si臋 nieskuteczne. Trzeba jednak pami臋ta膰, 偶e terapia takimi lekami pozostawia nieodwracalne lub trudno odwracalne skutki w psychice. Os艂abia wol臋, ot臋pia wra偶liwo艣膰 oraz refleks, parali偶uje dzia艂ania. U dzieci hamuje proces rozwoju psychicznego. Ma fatalne skutki dla rozwoju duchowego, gdy偶 parali偶uj膮c o艣rodki w m贸zgu, utrudnia lub nawet uniemo偶liwia kontakt z intuicyjn膮 cz臋艣ci膮 osobowo艣ci. Walka z nerwic膮 jest skazana na niepowodzenie, poniewa偶 nerwica jest wa艣nie owocem walki z sob膮. Od nerwicy mo偶na si臋 jednak uwolni膰 akceptuj膮c swoje s艂abo艣ci i odkrywaj膮c sw贸j potencja艂. To, co ka偶dy uczyni dla siebie, zale偶y tylko od jego uczciwo艣ci wobec siebie. A wi臋c rozpoczynaj膮c wychodzenie z nerwicy, warto zacz膮膰 od przekonywania siebie: Zas艂uguj臋 na zaufanie. Jestem w porz膮dku wobec siebie i innych. To, co robi臋, jest w porz膮dku. Reszta afirmacji w innych artyku艂ach na temat pozytywnego my艣lenia i budowania wysokiej samooceny. Integraln膮 cz臋艣ci膮 procesu uwalniania od nerwicy jest proces przebaczania. Przebaczy膰 nale偶y wszystkiemu i wszystkim, nie zapominaj膮c o sobie i Bogu. Wychodzenie z nerwicy to praca na wiele lat. D艂uga, ale jak偶e op艂acalna!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Agni a ja wlasnie farbuje odrosty:) u mnie tez snieg walil z deszczem i strasznie na dworzu

Udost臋pnij ten post

Co za dzie艅 ja tez dzisiaj farbowa艂am w艂osy ale nie farba tylko henna bo po farbie wychodzi艂y mi w艂osy ..... ja jak ccia艂am zaj艣c w ciaze to odstawi艂 leki od razu by艂 to Anafranil i tranxene ale przechodzi艂am piek艂o .......nic nie bede nikomu sugerowac bo kazdy ma sw贸j rozum i inny organizm wiec musi spr贸bowac i wtedy zobaczy a o sercu to juz nie pisze bo mnie szlag trafia z tym cholerstwem ......pozdrawiam ..

Udost臋pnij ten post

cos nas wzielo na zmiany wiosenne :) ja scinam na kr贸tko ,mam teraz do ramion ale juz mam dos膰 chce zaszale膰 :) nigdy nie farbowa艂am w艂os贸w !

Udost臋pnij ten post

ja mam takie do 艂opatek, ale zapuszczam dalej:)i dalej na czarno farbuje, ale myslalam zeby zmienic kolorek ale to tylko u fryzjera wtedy bo samemu to niewiadomo czy dobrze pokryje:)moze nastepnym razem... a mnie niby caly czas po lewej w pasie bolalao a od wczoraj wieczora przeszlo na prawa,albo nawet tak po srodku boli, wiec mysle ze skoro ten bol tak skacze to pewnie od nerwow,albo wrzody:(przepraszam ze to napisalam ale chwilowo nie mam z kim pogadac:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agni-s przestan bzdety
pisac , dziecinada

Udost臋pnij ten post

stres-stopczrnych w艂os贸w nie da rady przefarbowac na inny kolor .zeby to uzyska膰 trzeba w艂osy najpierw rozja艣nic o pare ton贸w a p贸zniej dopiero na艂ozyc odpowiedni kolor ...... agni-s nie scinaj w艂os贸w p贸zniej bedziesz musia艂a stale cos z nimi robic jak wychodzisz od fryzjera masz pi臋kna fryzurke ....pianka , lakier , tapir i td . a p贸znie ....a jak masz d艂ugie zawsze zawsze z nimi cos zrobisz zwiazesz , zapniesz .......jestem z zawodu fryzjerka wiec znam ten problem doskonale ....ide spac dobrej nocy g艂ebokich , kolorowych sn贸w ......Boze daj zeby ko艂atanie usta艂o bym mog艂a spokojnie zasn膮膰

Udost臋pnij ten post

A mi psycholog powiedzia艂a, 偶e to rodzice wyci膮gn膮 mnie z nerwicy... sama ju偶 nie wiem co o tym my艣le膰... :(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz Kokosanka85
mam wspanialych rodzicow , mo偶e za bardzo wspania艂ych , wychowujac mnie nie zdawali sobie sprawy i dalej nie zdawaja sobie ze robili i robia mi krzywde , doprowadzili mnie do nerwicy , a z tego trudno wyjsc .Teraz wiem 偶e spe艂niali mna swoje nie zrealizowane ze swego dziecinstwa plany.Musialam byc we wszystkim najnaj naj lepsza, poslali mnie do szkol gdzie oni chcieli, nie liczyli sie z moim zdaniem bo co sobie rodzina by pomy艣lala , kupili mi pianino 偶ebym si臋 uczyla (nienawidzilam tego), ale dla 艣wietego spokoju uczylam si臋.W szkole musialam miec 5 bo 4 , 3 2 to wedlug nich matoly, ach wymienia膰 bym mogla do偶o .Teraz wiem 偶e rodzice doprowadzili mnie do nerwicyi dalej mnie niszcza psychicznie , teraz opiekuje sie nimi bo sa juz starzy i jeszcze jak widze ich dyrygowanie mn膮 , dasanie sie w razie nie wykonania polecenia tak jak oni sobie tego zycza .Ach szkoda gadac , Doprowadzili mnie do nerwicy , zniszczyli moje zycie psychiczne =ja mam nerwice , oni nie .Wiec uwazajcie sobie na rodzicow ,ja staralam wychowywac swoje dzieci z dala od takiego wychowania jakie ja mialam i mam w dalszym ciagu , niszczenie psychiki . Ps.szkola tez wszczepia nerwice , uwazajcie.Ola

Udost臋pnij ten post

cze艣膰 wam pi臋kne znerwicowane!!! dawno mnie tu nie by艂o!!. U mnie wszystko ok, mam nadziej臋, ze u was te偶. wkurza mnie ta cholerna pogoda, czekam na t臋 wiosn臋 i czekam...

Udost臋pnij ten post

u mnie troche sniegu:) dzieki bianka za info o wlosach bo ja poltora roku temu jak sobie zrobilam czarne tak do teraz mam, tylko poprawiam odrosty:) ja sie zdecyduje na zmiane to na pewno udam sie do fryzjera po porade, bo tak jak piszesz pewnie samej jakbym zrobila wyszlo by paskudnie inaczej:)a tak przynajmniej po fryzjerze wlosy beda lepsze. Powodzenia agni, ja tam bym tez nie scinala:) Kokosanko wszystko zalezy od twoich rodzicow czy ich wciagniesz w ten proces i bedzesz z nimi szczera, jak tak to sie uda:)

Udost臋pnij ten post

wiesz co, przykro mi si臋 zrobi艂o, nie trzebaby艂o wog贸le pisa膰... niz wystawiac mi 1 i obnizyc tym soposobem szanse...

Udost臋pnij ten post

dzi臋ki wielkie:) trzebasobie jako艣 humor poprawiac w tak膮 pogod臋, bo co艣 do艂a mam od wczoraj

Udost臋pnij ten post

hej. kto艣 mnie tu pyta艂 o moj膮 przypad艂o艣膰. U mnie dzieje si臋 to tak, ze nagle zaczynam dziwnie si臋 czu膰, jako艣 l臋kliwie i niespokojnie i trac臋 kontakt ze swiatem na jakie艣 10 sekund. Potem jakby budz臋 si臋 z transu i jest ok. Wyobra藕cie sobie, ze od diagnozy neurologa ze wszystko jest ok i ze powinnam wybra膰 si臋 do psychiatry zdarzy艂o mi si臋 to tylko raz. Teraz osoba kt贸ra na forum mnie o to zapyta艂a wywo艂a艂a to jakby znowu bo dzi艣 mialam. A przez ostatnie dni by艂am non stop zaj臋ta i jestem dalej. Nie mia艂am czasu o tym my艣le膰. A jak kto艣 wspomnia艂 to automatycznie nagle to mam. M贸zg cwany nie?:)

Udost臋pnij ten post

zdrowko a jak tam po praktykach skonczyly sie juz? Ja ide we wtorek na rozmowe o prace, ale nie robie sobie nadzieji, bo CV wysylalam z takiej str gdzie widac ilosc wyslanych zgloszen to bylo ponad300:P

Udost臋pnij ten post

niestety nie. musia艂am przed艂u偶y膰 bo kolega wtr膮ci艂 si臋 i musia艂am podzieli膰 z nim kilka godzin a poza tym prze偶y艂am ze dwa dni brak wiary w siebie i ju偶 chcia艂am zrezygnowa膰. Ale m贸wi臋 wam, mia艂am 艣wi臋ty spok贸j przez ten okres czasu ze zdrowiem./ Czu艂am si臋 super. A dzisiaj mia艂am jedno wy艂膮czenie, i to dla mnie a偶 dziwne uczucie.

Udost臋pnij ten post

hej kochane. Jako艣 nagle zacz臋艂am si臋 藕le czu膰 popo艂udniu. Poczu艂am si臋 jaKA艣 s艂aba, bez apetytu. Zacz臋艂o mi by膰 zimno a potem ca艂a rozpalona chodzi艂am,oczy piek艂y. Zmierzy艂am temperatur臋-37,5.I jako艣 w g艂owie t臋po mi 艂upie,tak 膰mi.Tak zganiam to na dzisiejsze przemarzni臋cie n贸g. Rano p贸l godziny nasta艂am si臋 na dworze i nogi mi zmarz艂y bardzo. Zaczynam te偶 ba膰 si臋 o siebie, 偶e dawna forma mojej nerwicy zaczyna wraca膰. Mia艂am (i zreszt膮 dalej mam, tylko z t膮 r贸偶nic膮 ze teraz mieszkam w swoim domku) baardzo du偶o pracy umys艂owej. My艣l臋 偶e ona zaj臋艂a i lekko za膰mi艂a nerwic臋. A teraz chyba od nowa. ech

Udost臋pnij ten post

wez cos na przeziebienie i sie wygrzej:)Dasz rade! Justah dostalas w koncu te ksiazke? Ja jestem juz blisko konca czytania potegi podswiadomosci, na poczatku nie wzbudzila we mnie nic szczegolnego,ale teraz mi sie podoba:)

Udost臋pnij ten post

w艂a艣nie mama tu mi lata艂a przed chwil膮 i m贸wi艂a 偶e jaki艣 lek da mi na noc. Ale mi nie jest zimno. wr臋cz przeciwnie, jestem rozpalona i nie lubi臋 tego bardzo.

Udost臋pnij ten post

znaj膮c mnie pewnie nie wezm臋, znaj膮c moj膮 mam臋 pewnie mi wci艣nie;) chwilami mam zawroty g艂owy r贸wnie偶. Ale c贸偶, pogod臋 mamy niezbyt wiosenn膮. Na ni膮 wszystko zganiam;)

Udost臋pnij ten post

Zdr贸wko, we藕 co艣 na noc, mo偶e rutinoscorbin, wymocz nogi i wskocz pod ko艂dr臋. :) A jak z艂apie Ci臋 katar to zjedz lub w膮chaj czosnek. :P Mi teraz zimno w nogi cho膰 r臋ce ciep艂e... :)

Udost臋pnij ten post

Kokosanko katar jakby faktycznie zaczyna艂 mnie 艂apa膰 ale ju偶 nie jestem rozpalona,dlatego czuj臋 si臋 troch臋 lepiej. Na odmian臋 mam duszno艣ci;P a wypi艂am dwa dzbanki herbaty:)

Udost臋pnij ten post

a ja mam od poniedzia艂ku, do艂a, po spotkaniu z dawnymi znajomymi z pracy. Wkurza mniepresja otoczenia, za艂ama艂am sie

Udost臋pnij ten post

ja dzis mialam okropne koszmary, a juz pare nocy bylo dobrze! Wogole bardzo chc臋 zastosowac te teksty z ksiazki potega podswiadomosci zawsze przed zasnieciem,ale tak szybko zasypiam, ze nie zdazam! i to nawet bez zadnych tabletek mnie tak sen bierze!!!!

Udost臋pnij ten post

dokucza艂y mi, ze mieszkam z te艣ciami i nie mam dzieci. Bo one ju偶 maj膮 w艂asne mieszkania i sa wielkie damy, a ja w tym wieku ju偶 powinnam o to zadba膰. Nie mam zdolno艣ci kredytowej, przynajmniej na dzie艅 dzisiejszy a to ze dziecka nie mam, to z tego co si臋 orientuj臋, nie jest tak, ze si臋 chce to si臋 odrazu ma. Sk膮d to si臋 bierze takie atakowanie: kiedy si臋 wyprowadzisz, kiedy艣 we藕mniecie 艣lub, kiedy sobie zrobicie dziecko? przecie偶 nie wypada zadawa膰 takich pyta艅, bo moze to komu艣 sprawi膰 przykro艣膰 no i mi sprawi艂o...

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰