Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 An34567
Hej mo偶e to Wam co艣 pomo偶e,znalaz艂am "darmowy kurs niszczenia problem贸w": http://www.czymchatabogata.unl.pl/gratisy.html na tej stronce jest w og贸le sporo fajnych rzeczy dotycz膮cych psychologii, poklikajcie sobie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Dziekuje ,ze pytacie o sampoczucie . Wczoraj na wiecz贸r juz lepiej sie czu艂am. Uda艂o mi sie przespac noc :) Wczoraj z mezem pojechalismy do hodowli krolik贸w i kupilismy uszatka :) ma艂a ,bystra kruszynka ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
ale mnie nakrecacie z tym krolikiem ja uwielbiam kroliczki..w polsce mam mojego ulubienca...ma juz 7 lat jest z rodzicami nie targalam go juz na jego "stare" lata tutaj..ale moje synek caly czas sie domaga krolika...wlasnie sie przeprowadzamy na nowy dom i ja sie zastanawiam bo tu czesto ludzie pisza ze oddadza w dobre rece itd...no a chce zminimalizowac stres synowi..zmiana otoczenia..nowa szkola i moze nowy przyjaciel nowa przyjazn by pomogly...jedno drugiemu ;-) i caly czas sie waham a tutaj wy o kroliczkach ...

Udost臋pnij ten post

witam tak jak ktos pisal czlowiek z depresja zamkna by sie gdzies spal kazda czynnosc meczy jest smutek zal niechec i wogle do niczego ja mam takie napady wszystko wteczas robie na sile zeby nikomu nie pokazac ze zemna cos sie dzieje ochydaaaa zasnac nie moge a w lozku lezala bym i caly dzien tylko mnie dopinguja to wnuczka to corka i wstaje i robie jak altomat i leki nie pomagaja nawet i nuda i nuda wewnatrz co to za cholerstwo ja czasami sobie nie radze a teraz ta jesien nienawidze ale musze przetrwac pozdrawiam wszystkie nerwuski

Udost臋pnij ten post

Nie chcia艂am was zadreczac ale ju偶 nie mog臋 punkt kulminacyjny popo艂udniu zacz臋艂a mi dretwiec lewa r臋ka p贸zniej spod pachy pog贸rnej cz臋艣ci piersi taki skurcz az widzia艂am na sk贸rze jak mi cos tam drga艂o od razu lek ze to od serca mam c膮艂膮 scisni臋t膮 lewa stron臋 teraz juz mi to promieniuje do brody i polczka ucha boli mnie brzuch ciagle mnie mdli na wymioty i mam zawroty g艂owy .............pr€buje zj膮c mysli czym kolwiek ale nie potrafi臋 coraz wi臋kszy strach mnie ogarnia , l臋k okropny zaczynam wpadac w panike bo serce coraz szybciej bije i ko艂acze .....Boje sie ze tym razem to zawa艂 juz napewno mnie nie ominie .............Bo偶e dziewczyny tak bardzo sie boje jestem blada jak sciana rek膮 nie moge swobodnie ruszac bo taka ci臋偶ka a w klacie mnie zaciska , czym jest tu kt贸ras b艂agam nich mi kto艣 cos napisze co mam robi膰 ????????????????

Udost臋pnij ten post

bianko to na pewno ta glupia nerwica tak sie objawia, wiem ze trudno uwierzyc ale na pewno to nerwy trzymaj sie 馃尲

Udost臋pnij ten post

Bianka mi czesto lewa r臋ka robila sie jakas dziwna jak mialam ataki l臋ku bo sobie wkrecalam ,ze to parali偶 :( jeszcze zdarzaja mi sie takie my艣li i impuls od razu z m贸zgu idzie do r臋ki. A czesto bylo tak ,ze sciagalo mnie na prawa badz lew膮 strone jak np. szlam sobie to bylo dopiero straszne ,panika ze padne na ulicy. Jak mialam atak sarkoidozy to w nocy budzilam sie z paralizem lewej strony poczawszy od glowy, policzek , r臋ka i noga. Boze jakie to bylo przerazajace , od razy zrywalam sie na nogi ,serce to my艣la艂am ,ze mi wyskoczy ze strachu. A wszystko zaczynalo sie mrowieniem w czubku glowy , okropne uczucie. To czego najbardziej sie ba艂am np. paraliz,zawal to wlasnie tam mi wchodzily rozne b贸le i uczucia dziwne ;/ !! Bianka wspolczuje tego dziwnego ataku. B贸l zawa艂owy na pewno jest inny i od razu odroznilabys , choc u nas z nerwic膮 jest to tak myl膮ce ... czasami sie zastanawiam ,ze nie odr贸偶nie i bedzie za pozno :(

Udost臋pnij ten post

Dziekuje Kierowniczko 13 i tobie szczeg贸lnie Agni-s to by艂a wczoraj masakra wieczorem dzwoni艂am jeszcze do mojego lekarza i kaza艂 wzi膮艣膰 cos na uspokojenie mia艂am tylko Sedam wi臋c go wzi臋am przespa艂am ca艂a noc teraz nie chcia艂o mi sie wstac ale musia艂am bo ma艂y do szko艂y ale jestem spi膮ca i taka przymulona kreci mi sie w g艂owie ......ale zeby tylko nie przyszed艂 znowu ten strach ........Agni-s a co sie zmieni艂o ze potrafisz walczyc z tym , jak ja mam byc pewna 偶e to tylko nerwy , przeciez wczoraj to by艂o tak realne .......zn贸w zrobi艂am z siebie idiotke .........

Udost臋pnij ten post

Bianka powiem szczerze, ze zaufalam kardiologowi , robilam badania serca echo i powiedziala mi ,ze nie mam powod贸w zeby sie denerwowac opr贸cz tej wady kt贸ra niestety powoduje u mnie od czasu do czasu l臋ki , i co najgorsze ko艂atania, b贸le nad lew膮 piersi膮 !! ale na to nikt nie poradzi tylko biore betaloc i ziolowe na uspokojenie i magnez tak jak mi zaleci艂a ! wczoraj tez mialam co jakis czas taki b贸l nad lewa piersia , zdarza mi sie czasami ciagle ten sam , ale wiem ze to od tego wypadania p艂atka kt贸re niestety cale czas jest szarpany przez l臋ki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
.prosze opisz mi co dokaldnie czujesz..jak piszesz to ja mam to samo ja niby tez mialam echo w pl i tu w uk i wszystko ok..ale tez mam "niedomykalnosc zastawki"...tez lekarz mowil niegrozne..tez w czasie ataku mam lekka tachykardie...ale ogolnie nie dostalam na to zadnych lekow...wiec to jest nerwica czy mechaniczne? bo u mnie to wlasnie tak ze cos robie, nagle przychodzi niewyjasniony lek, dlabi mnie cos w mostku,serce wali, goraca...cisnienie skacze ok 150/100 przechodzi jak wezme na uspokojenie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
agni jak sobie radzisz z tym jak cie nagle wezmie jak jestes w pracy czy na ulicy...sklepie..sama?

Udost臋pnij ten post

mialam tomografie glowy bo wkrecilam sobie ze mam guza badania na serce bo moze zawal ... moja paranoja ...teraz mam inne

Udost臋pnij ten post

milky 5 Z nerw贸w to zapomnialam zapytac czy ta wada to wrodzona czy jakos z nerwicy ... ale jak bylam jeszcze noworodkiem to w mojej ksiazeczce zdrowia wyczytalam ze mam t臋 wad臋 ,dobrze ze ta ksiazka sie zachowa艂a. Jak jestem zdenerwowana to pierwsze co czuje serce i zawsze mam podwyzszone cisnienie, teraz te najgoretsze emocje opad艂y ,wyciszylam si臋 ,po prostu przestalam sie nakreca膰 .By艂o bardzo ci臋偶ko to wszystko naprawi膰 , bo naprawde naklad艂am sobie do glowy tyle chor贸b , zawa艂, wylew itp. pomalu od marca wmawialam sobie ,ze to moje wymyslone l臋ki , zaczelam to robic po badaniach serca i tarczycy i krwi. Bylam kilka razy u psychologa , a poza tym kupowalam non stop ksiazki o l臋kach i staralam sie to zrozumie膰. Teraz jest tak ze mn膮 ,偶e sa dni kiedy w og贸le bez l臋ku ide jest super, mam my艣l 偶e pade, gdzies tam jest w g艂owie ale mi nie zawadza :) dokladnie tak jest ! Ale mam tez te gorsze dni kiedy my艣le tylko o jednym ,ze jak bede szla to wlasnie cos mi sie stanie . Czesto jest tak ,ze przypomina mi sie w miescie ,nagle ,ze serce bedzie mi wali膰 i nie dojde. Wmawiam sobie ,ze juz to przechodzilam i nic mi teraz akurat w tej chwili sie nie stanie bo nie mam powod贸w do l臋ku. Przestalam sie ws艂uchiwac w siebie , bo my艣li tworz膮 i podtrzymuj膮 emocje,sama tego doswiadczyta艂am-jak mi serce wali艂o , to wmawialam sobie zawal i siedzialam w domu skulona i dalej sie nakrecalam. Najwazniejsza sprawa to przestac siebie kontrolowac i wsluchiwac sie wewnetrznie w objawy. Caly czas pracuje nad tym ,ale najpierw musialam duzo poczytac o tych dziwnych mechanizmach nerwicy . Bo to ze ktos napisze to tylko nerwica , l臋ki i nic ci nie bedzie ,to nie dzia艂a , a przede wszystkim osoba z silna nerwic膮 nawet nie wie co to znaczy , nie zrozumie !! Przez to trzeba przejsc , nawet przez wiele atak贸w paniki , wyczuc ze nic sie nie sta艂o ,ze to tylko gor膮ce my艣li kt贸re podtrzymuja z艂e emocje i wtedy mozna zaczac nad tym panowa膰 .To jest ciezkie ,bo ja mialam non stop wysokie cisnienie z l臋k贸w i b贸le klatki piersiowej ,hiperwentylacje od tego silne zawroty glowy i caly czas mysla艂am ,ze na pewno jestem powaznie chora na serce. Ale duzo mi pom贸gl betaloc , ja po tym leku nie mialam hiperwentylacji , jak jestem w sklepie to swobodnie oddychm , bo wlasnie czesto w sklepach mialam hiperwentylacje do tego stopnia ze uciekalam z zawrotami glowy. 艁ykalam powietrze jak wode :( to bylo okropne! Nadal biore betaloc, juz 8 miesiecy , on zaczal dzialac gdzies tak dopiero po ok. 4-5 miesiacach. Uwazam ze nerwica to" choroba " jak raz z艂apiesz to siedzi w nas do konca zycia , tylko ,偶e uspiona jak wulkan -po zapoznaniu sie z mechanizmami da rade z ni膮 zyc ale trzeba caly czas pracowac nad sob膮 by nie popasc w nowe l臋ki. Nie ma gotowej recepty na l臋ki ,trzeba samemu czy z pomoca psychologa ,ksiazek starac sie opracowac dla siebie jakies przystepne rozwiazania,w艂asny plan terapii w razie ataku, oswajac sie z tym bo inaczej to g贸...... nie dam 偶y膰 , nerwica potrafi zamknac czlowieka w domu na bardzo d艂ugo. Napisze 2 zdania z ksi膮zki bardzo wa偶ne: "Panika cz臋sto jest nieprzewidywalna i dlatego osoby podatne na jej napady cierpi膮 na szczeg贸lny l臋k zwiazany z jej oczekiwaniem. To wyja艣nia ,dlaczego nieleczone zaburzenia na tle panicznym moze przeksztalcic si臋 w agorafobi臋,czyli l臋k przed opuszczeniem bezpiecznego miejsca." Osobiscie to przezylam , balam sie z domy wychodzi przez 3 miesiace. Tak sobie nawkrecalam!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
pisalam tu dlugiego posta ale nie wyslalo mi nie mam juz nerwow pisac jeszcze raz...masz moze gg albo skype?

Udost臋pnij ten post

Agni-s pi臋knie to opisa艂as i podziwiam cie za to co osiagn臋艂as ja juz tez by艂am daleko w postepach z nerwica ale zn贸w przysz艂y takie porzadne sytuacje stresowe ze franca powr贸ci艂a walcze z nia jak potrafie ale ostatnio wszystko mi nawala jak pisa艂am mia艂am cholerny problem z sercem muysla艂am ze tym razem to zawa艂 tak sie nakreci艂am myslami ze mia艂ampotworne leki takie jakich juz nie mia艂am ze 4 lata .......z pod pachy sie wynios艂o i przesz艂o do brzucha zn贸w od wczoraj boli mnie w prawym boku u pachwinie tak jak by ja rozpycha艂o i potwornir mi niedobrze w jel;itach s艂ychac jak mi sie wszystko przelwewa a przyczyna tego wszystkigo jest to ze jestem po miesiaczce i wieczorem bed膮c w wannie jak sie podmywa艂am zauwazy艂am na szwie po porodowym wyros艂a mi jaka艣 naro艣l strasznie sie boje ze to mo偶e by膰 cos z艂ago nie boli mnie to tylko jest to wielko艣ci fasolki i boli mnie d贸艂 brzucha i tak zn贸w sie nakr臋cam o 13 mam wizyt臋 u ginekologa ale bardzo sie boje ...............Dlaczego cz艂owiek nie mo偶e miec spokoju , dlaczego ciagle cos sie dzieje , dlaczego te b贸le ciagle wedruj膮 po ca艂ym organizmie ?????????????Wy macie ch臋膰 do walki , ale ja juz poma艂u trace nadzieje by艂o juz tak dobrze a tu nagle wszystko zn贸w mi run臋艂o czuje l臋k , strach , serce wali jak oszala艂e .........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianka_120
Kochana bianka_120 podczytuje sobie te wasze posty co piszecie , twoje tez ,wspolczuje wam z calego serduszka co przechodzicie, bo tez to przerabialam , walcze z ta chorobom ok 35 lat ,bylo juz cacy cacy ,az do grudnia zeszlego roku,.Moi rodzice 85 lat zachoowali , mama oslepl, ojciec zachorowal na alchajmera , na dodatek tego zachorowala moja kochana ciocia bezdzietna 86 lat ,ktora ma nogi bezwladne , robi siusiu do pieluch ,, wymiotyje itp itd szok!!a ze jestem jedynaczka nie umialam ich zostawic samych w domu , przygarnelam ich pod swoj dach , opiekuje sie nimi .Myslalam ze dam rade , ale to mnie przerasta fizycznie i psychicznie ,pol roku od momentu ich przygarnienia nerwica byla uspiona , moja nerwica tylko czekala na slaby moment , no i zaatakowala na maxa z podwojna sila , noce nie przespane bo tzw maraton starszych ludzi nie da spac , ja teraz jestem klebkiem nerwow , objawy nerwicowe wszystkie jakie tylko sa szok ,mowie wam jest cholernie ciezko Ale sie nie poddaje , mam do kogo zyc , kochany maz , corki wnuki ,Tylko czasem zadaje sobie pytanie czy to wszystko wytrzymam , MUSZE..tak wiec bianko zlapala cie nerwica ,wszystkie twoje objawy to zasluga tej choroby , dziewczyno jestes jeszcze wmiare mloda , nie daj sie tej francy , odganiaj zle mysli , nie przyklejaj sobie nowych chorob,bo przerosnie cie to wszystko , tak jak mnie ,a chcialam tylko pomoc starszym bezradnym ludziom i co mam w zamian !!!,zycie jest takie niesprawiedliwe.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Do Bianka przeczyta艂am co napisa艂as i powiem ci ze podziwiam cie za to co robisz a robisz to dlatego ze jestes dobrym , wrzarzliwym , o wielkim sercu cz艂owiekiem a nerwica przytrafia sie przewaznie takim ludziom jak my .........z jednej strony jezeli jestes osoba wierz膮ca masz wielka , przeogromna zas艂ug臋 u Boga bo los blizniego nie jest ci obojetny a wiesz jak jest w przykazaniu , najwazniejszym przykazaniu mi艂o艣ci ;;Kochaj blizniego swego , jak siebie samego ''i ty to wloasnie czynisz a ze masz wrazliwa nature to masz te wszystkie dolegliwo艣ci .Tak samo jest ze mna , Jesli czyta艂as moje dawne wpisy to bedziesz wiedzia艂a o co chodzi przesz艂am piek艂o z rodzina przede wszystkim z te艣ciowa , rodzenstwem m臋偶a i z m臋偶em mog艂am to wszystko zostawic odejsc z tej rodziny ale nie chcia艂am rozbijac ma艂rze艅stwa bo rodzina ma by膰 pe艂na tzn , dzieci maja miec matke i ojca po za tym prZyzeka艂am m臋zowi na dobre i na z艂e a ludzie nie b臋da mnie rozliczac z mojego zycia tylko B贸g wi臋c chce by膰 w po偶adku wobec niego ........a ze cierpie to trudno juz sie z tym pogodzi艂am tylko jak mi ci臋偶ko musze sie komus wyzalic aby zrzucic ten ci臋zar z siebie ...........po 20 latach mojego cierpienia mojej nieustannej modlitwy przyszla przemiana pogodzi艂am ca艂a rodzin臋 teraz planuj臋 wsp贸lna rodzinna Wigilie ,nie wiem czy mi sie uda ale by艂a bym bardzo szcz臋艣liwa ...........moim celem w 偶yciu zawsze by艂o stworzyc kochaj膮ca sie rodzine i powoli zaczyna mi sie to udawac tylko to wszystko okupione jest moim cierpieniem ....ale wierze ze mo偶e i to kiedys si臋 zmieni .......mo偶e nie jedna osoba b臋dzie sie smia艂a z tego co napisalam ale zosta艂am wychowana w g艂ebokijwierze i najwiekszej mi艂o艣ci do Boga i chc臋 by tak zosta艂o bo gdyby nie B贸g cz艂owiek nie ma nic ......nawet nie mieli by艣my zycia .......pozdrawiam wszystkich .......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianka_120
Jestem naprawd臋 pod du偶ym wra偶eniem.... 艂za si臋 zakr臋ci艂a w moim oku czytaj膮c to. Wielki uk艂on w Twoja stron臋. Jeste艣 naprawd臋 wielka. Tak ma艂o ludzi jest wra偶liwych na los drugiego czlowieka mimo ze sami cierpia .Badz silna , tego tobie i sobie zycze .Dzi臋kuj臋...

Udost臋pnij ten post

Ciesze sie ze dobrze mnie odebra艂a艣 ....szkoda tylko ze nie masz jakiegos nicku to mog艂abym konkretnie do ciebie napisac .......to tobie 偶ycz臋 wytrwa艂o艣ci w tym co robisz , bo to co robisz jest wielkie i ty jeste艣 wielka ....kiedys tw贸j trud bedzie nagrodzony ...jestes po prostu jak Jezus w艣r贸d tredowatych .....nic wiecej nic dodac nic uj膮膰 ..pozdrawiam cie serdecznie i 偶ycze du偶o si艂y i opieki Bo偶ej .....

Udost臋pnij ten post

Witajcie mnie cos glowa boli ,strasznie cisnienie na dworze spad艂o ;/ stres-stop gdzie jestes ?? co u Ciebie ??? Emma skrobnij co艣 !!!! Zdr贸wko co u Ciebie???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 migotka60210
w艂asna doopa najwazniejsza !

Udost臋pnij ten post

witam wszystkich ..........agnis mnie tez boli g艂owa tak chyba pogoda .......gdzie wszystkie jest6e艣cie ???????? dziewczyny mam do was pytanie by艂am u ginekologa i stwierdzi艂 ze te dolegliwosci nerwicowe niby moga by膰 z rozchwianych hormon贸w zapisa艂 mi tabletki Triguilair wczoraj kaza艂 wzi膮艣膰 jedna pierwszy raz w zyciu mam do czynienia z hormonami ale po 2 godzinach jak wzi臋艂am wczoraj ta tabletke to strasznie mnie zacz臋.艂a bole膰 g艂owa a w uszach zrobi艂o mi sie zupe艂nie g艂ucho po艂ozy艂am sie do 艂贸zka nastepnie zacz臋艂y mnie bolec nogi od ud do kostek ca艂y ty艂 n贸g mnie szarpie a nogi ci臋偶lkie jakby tone wa偶y艂y .....bardzo zle sie czuje nie wiem co robi膰 dzwoni艂am do lekarza i powioedzia艂 ze to od tych hormon贸w mam je odstawic i patrzcie zap艂aci艂am 46 zl za wizyt臋 tez zap艂aci艂am i wszystko do dupy tylko ze mi pozosta艂 b贸l a juz taka mia艂am nadziej臋 tak mnie zapewnia艂 ze ko艂atania drazliwo艣膰 i wszystko inne minie a tu zupe艂nie inaczej czuje sie fatalnie .......czy kt贸ra艣 z was bierze hormony , tabletki anty .......prosze o odpowiedz.......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz bianka_120 ignoruj gnoja
to najlepsze lekarstwo .!!!!!!

Udost臋pnij ten post

a propo bolu glowy to mnie tez dzis boli Wlasnie to jest najgorsze ze pomimo ze odwiedzamy lekarzy i robimy badania trudno nam uwierzyc ze jestesmy zdrowi!:( Ja ostatnio tez bylam u ginekologa przy okazji zeby mi zrobil normalne usg bo cos mnie w boku bolalao strasznie...no i zrobil, powiedzial ze nic nie ma! no i za wizyte tez musialam zaplacic a wyszlo ze wszystko w porzadku! Zrobic tez kazal morfologie>>wydalam kase, zrobilam, to tez w miare ok, tyle tylko ze hematokryt mam za niski, a MCH za wysokie. Bianko pytalas o hormony, ja biore juz kilka lat tabletki hormonalne, patrzylam teraz w necie o tych twoich tabletkach triquilar to widze ze one na kazdy tydzien zawieraja inna dawke hormonow... ja mam takie normalne ze kazda zawiera tyle samo, ale mysle ze jesli chodzi o samopoczucie po hormonach to przez pierwsze 2-3 opakowania moze byc zle,a potem jak organizm sie przyzwyczai to raczej skutki uboczne ustepuja i jest ok, gdy nie trzeba zmienic na inne. Pewnie czytalas ulotke i wiesz ze pisza o "setkach" skutkow ubocznych... nie wiem co ci poradzic, z tego co wiem to jak dolegliwosci sa bardzo uciazliwe to nalezy przerwac, jezeli da sie zyc to nalezy odczekac pierwsze 3 opakowania, w twoim przypadku to co odczulas moze bylo spowodowane nerwami trudno stwierdzic:/

Udost臋pnij ten post

tak sobie my艣l臋 lekarz kazal ci przerwac po tym jak opowiedziaals co sie dzieje, a on wie ze masz nerwice? mi rok temu jak znow zaczelam po krotkiej przerwie brac to tez mialam ciezkie nogi, bol w lydkach takie ciezkie one byly...ale nie wiem czy to od tabletek bylo czy ja sobie cos wymyslilam

Udost臋pnij ten post

stres-stop masz racje , po jednym dniu to raczej nie ma takich objaw贸w jakie wymienila bianka..bo jeszcze nie ma w organizmie st臋zenia tych hormon贸w ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy bianka leczy wreszcie
tarczyc臋

Udost臋pnij ten post

noo to jak juz to po kliku dniach by sie objawily raczej te skutki uboczne, ja np mialam chyba po 3-4 dniach mdlosci, po jakis 10 dniach zlapal mnie wielki skurcz lydki + potem te bole

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰