Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 do bianka_120
Dziekuje za cieple slowa.A co do hormonow , radze ci unikac ich jak ognia .Lekarze przepisuja , eksperymentuja, nie mowiac nic o tym ze nie kazdy moze je stosowac i o skutkach ubocznych ,by miec pacjeta z glowy przepisuja bo im tak wygodnie .Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
dziekuje wam dziewczyny ...ale dalej nic nie wiem nie wiem dlaczego po co wy bierzecie hormony bo ja ich nie potrzebuje zeby sie zabezpieczyc przed ci膮偶膮 wogoo艂e nie o to chodzi absolutnie nie o zabezpieczenie one mia艂y uzdrowic mnie z tych wszystkich dolegliwo艣ci jakie mnie n臋kaj膮 -ko艂atania serca -l臋ki - b贸le brzucha md艂o艣ci i te wszystkie inne ale teraz widze 偶e wy to stosujecie i macie wszystkie te dolegliwo艣ci u nikogo nic nie znikn臋艂o po zastosowaniu hormon贸w ...........wydaje mi sie ze z tego zrezygnuje po co narazac organizm na dodatkowe dolegliwo艣膰i moja ciocia p贸艂 roku temu zmar艂a bo mia艂a zakrzepice skrzep sie urwa艂 poszed艂 do serca i nie by艂o dla niej ratunku zmar艂a ............jak one moga pom贸c na serce kiedy pisze ze moga byc przyczyna zawa艂贸w , zator贸w i inne . Ktos pyta艂 o tarczyce juz pisa艂am bra艂am Opacorden na arytmie i on spowodow艂 zmiany w wynikach tarczycowych po odstawieniu ich wyniki wr贸ci艂y do normy lekarz stwierdzi艂 ze leki nie sa konieczne . Do Bianka .....pozdrawiam serdecznie i chyba zrobie tak jak m贸wisz ...po co mi hormony jak tu nikomu nie pomog艂y na nerwice a antykoncepcja nie jest mi potrzebna ............

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Barbie34
Bianko je艣li mog臋 Ci co艣 doradzi膰 to te偶 namawiam 偶eby艣 odstawi艂a te hormony.Przede wszystkim powinna艣 zrobi膰 badania zanim zaczniesz za偶ywa膰 te leki-usg brzucha,piersi cytologi臋.Mam kole偶ank臋,kt贸ra posz艂a prywatnie do ginekologa bo chcia艂a recept臋 na tabletki antykoncepcyjne.Ten si臋 tylko zapyta艂 czy robi艂a ostatnio cytologi臋 i kt贸r膮 grup臋 mia艂a i od razu przepisa艂 hormony.Nie popatrzy艂 w wyniki ani dok艂adniej nie zbada艂.Po miesi膮cu musia艂a je odstawi膰 bo tak 偶le si臋 czu艂a.Ale najgorsze 偶e po trzech wyczu艂a sobie guzek w piersi.Od razu panika-trafi艂a do innego lekarza 偶eby zrobi膰 usg a ten si臋 za g艂ow臋 z艂apa艂 偶e tamten jej te leki tak beztrosko przepisa艂 i 偶e te guzki(bo okaza艂o si臋 ze jest ich wi臋cej)zrobi艂y si臋 od tych hormon贸w.Teraz musi co p贸艂 roku kontrolowa膰 piersi czy nic z艂ego si臋 nie dzieje,a te guzki mo偶e same znikn膮(min臋艂o ju偶 8 miesi臋cy a one nadal s膮).Tak,偶e wszystko jest dla ludzi,ale ostro偶nie z tymi tabletkami.Przecie偶 wszystkie leki maja jakie艣 przeciwwskazania i nie wszyscy mog膮 je przyjmowa膰.One nie s膮 oboj臋tne dla organizmu i dlatego trzeba by膰 pewnym czy mo偶na je za偶ywa膰.Pozdrawiam Ci臋 gor膮co,zdr贸wko,stres-stop i inne nerwuski te偶!

Udost臋pnij ten post

Witaj barbie jestem ci niezmiernie wdzi臋czna za twoja wypowiedz .By艂am wczoraj w ko艣ciele na 18 , posz艂am do spowiedzi i komuni , przyj臋艂am Pana jezusa do swojego serca i tak bardzo go prosi艂am zeby mi pom贸g艂 podj膮c dobr膮 decyzj臋 co do tych lek贸w one mia艂y mi pom贸c tak jakto powiedzia艂 lekarz .....ale po powrocie tak to wszystko przemy艣la艂am i dosz艂am do wniosku 偶e tu te偶 dziewczyny biora anty ....i nikomu to nie pomaga na nerwice a to byl g艂贸wny cel leczenia .....po za tym czeka艂am 偶eby ktos wyrazi艂 swoja opinie na temat tych lek贸w i B贸g da艂 ze znalaz艂y sie dwie osoby , ty Barbie i jakas inna zyczliwa dusza , kt贸ra nie ma nicku ale wydaje mi sie by膰 bardzo dobr膮 , wrazliwa i serdeczn膮 osoba ...........dzi臋kuje Barbie jak tam u ciebie , pr贸cz problem贸w ze siostra ?jak ty sie czujesz , jak funkcjonujesz ? Pozdrawiam agnis ,stres-stop , zdr贸wko i reszt臋 za艂ogi .......dziewczyny poszukajcie ksi膮偶ki :Spokojnie to tylko panika ""ona bardzo du偶o mi pomog艂a , dzieki niej zrozumia艂am na jakiej zasadzie dzia艂a organizm podczas stresu , leku , paniki .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5..do bianka
bianka czy ty mialas badania hormonow i mialas jakas roznice???dlaczego dostalas hormony ..na nerwice??? nie rozumiem tu czegos ja swojego czasu nakrecalam sie ze mam te ataki od hormonow /nadal troche podejrzewam bo zazwyczaj leki przychodza mi przed okresem lub tak 8-9 dzien po ;-( / powiedzialam lekarzowi o tym, zbadal mi poziom hormonow i powiedzial ze nie ma to nic wspolnego z moja nerwica..czy raczej ja mam napady paniki...pojechalam do polski na urlop poszlam PRYWATNIE na badanie hormonow i wyszlo wszystko ok...i tez uslyszalam ze z nerwica nie maja moje hormony nic wspolnego...wiec pytam sie na jakiej podstawie dostalas te tabletki? tylko dlatego ze pytalas o hormony a lekarz ci przytaknal ze moliwe? bo lekarze dzisiaj przepisuja je jak landrynki..zwlaszcza tu w uk...chcesz tabletki prosze..zadnych badan nic...za darmo dostajesz u lekarza pierwszego kontaktu ;-(

Udost臋pnij ten post

witaj milky i tu masz racj臋 nie zrobi艂 zadnych badz艅 tylko opowiedzia艂am mu jakie mam dolegliwoci i powiedzia艂am r贸wniz 偶e mam nerwice ze mam ko艂atania i zadne leki na nie nie pomagja ...wszystko tak jak wam tu pisze i on stwierdzi艂 ze to mo偶e by膰 spadek hormon贸w i od razu przepisa艂 te leki pyta艂am kilka razy wypisal na 3 miesi膮ce najpierw mam wykupic jedno opakowanie a jak sie skonczy to nastepne i jeszcze jak wychodzi艂am powiedzia艂 偶e nie mam sie tych lek贸w b膮c bo one doprowadz膮 m贸j organizm do r贸wnowagi i wszystko to co mi dolega minie jak r臋ka odja艂 wykupi艂am nawet nie czyta艂am ulotki tak jak to zawsze robi艂am postanowi艂am sobie ze zaufam lekarzowi on przecuiez madrzejszy ode mnie a po 2 godzinach tak mnie zacz臋艂a bolec g艂owa ze nie mog艂am wytrzymac do tego jakbym og艂uch艂a straszne uczucie p贸zniej dosz艂y nogi nie mog艂am ich udzwign膮膰 .....wczoraj nie wzi臋艂am tej drugiej tabletki c mia艂am wzi膮艣膰 i nogi ani g艂owa nie bola ...........Dlaczego on mi nie zbada艂 poziomu hormon贸w tylko od razu tabletki ???????boze jak by艂am g艂upia szkoda tej kasy lepiej jakbym dziecku cos za to kupi艂a a tak posz艂o w b艂oto ........... Milky jestem ci wdzieczna za to ze zwr贸ci艂as mi uwage na te rzeczy juz na pewno sie nie skusze na zadne hormony nie wiem jak kobietymoga to brac rozumie jak ktos boji sie niechcianej ci膮偶y ale ja nawet w takim wypadku bym tego nie bra艂a ca艂e zycie stosowa艂am kalendarzyk i nigdy sie nie zawiod艂am dzieki takmu zaplanowa艂am dzieci ich pocz臋cie na przemian c贸rka syn c贸rka syn dwie pary wspania艂ych dzieci ....nie mia艂am problem贸w z donoszeniem ci膮zy zadnych krwawien nic i co najwazniejsze w ci膮zy czu艂am sie zawsze super ........za to teraz mam problemy i nie wiem kto by ten problem m贸g艂 rozwi膮zac ....ale poma艂u dochodz臋 do wniosku ze tylko ja sama ..............

Udost臋pnij ten post

ja czuje dzis paniczny lek , taki ze mi sie slabo robi ledwo trzymam sie na nogach gula w gardle wystarxzylo jedno zdanie ktore uslyszalam ktore bylo wypowiedziane po prostu , nie do mnie ale spowodowalo znow taki lek ze chce mi sie wyc !!!!!!!!!!1 zapasc sie w nicosc i nic nie czuc zwariuje do konca jak nie znajde jakiegos lekarza plisss pomorzcie mi moze ktos jest tak jak ja z Gdanska nie znam tu nikogo nie znam lekarzy a musze znalesc kogos na fundusz bo prywatnie mnie nie stac...musze wziaasc prochy znowu bo zwarjuje wczoraj ogladalam znowu piekny umysl i tak sobie myslalam ze przeciez i mi tez moga sie zaczac takie omamy i urojenia , choc urojenia juz mam ale nie do tego stopnia ze widze jakas osobe ide sie wreszcie ubrac choc nawet nie chce mi sie nic ubrac wyjsc z domu z corka na spacer zrobic obiad zajac sie nia dla mnie to sa nadludzkie wysilki

Udost臋pnij ten post

Anemi wsp贸艂czuje , naprawde wsp贸艂czuje z ca艂ego serca bo wiem jak to jest nie wiem co ci mam poradzi膰 ale wiem z w艂asnego doswiadczenia ze to trzeba przetwac normalnie spokojnie czekac az to napi臋cieten l臋k przejdzie przez cz艂owieka ja przewaznie spanikuje bo boje sie zaw艂u jak mi wali serce ale jak kilka razy uda艂o mi sie przetrwac i wtedy czulam sie silniejsza ale to jest r贸znie raz ma sie silniejszy dzien raz s艂abszy ...............trzymam za ciebie kciuki spr贸b贸j wyj艣膰 z c贸reczka i po艣wi臋c jej ca艂a swohja uwage mo偶e uda cie sie zapomniec o tej francy ..........i wreszcie choc na chwile odp贸sci .............

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Barbie34
Dobrze Bianko zrobi艂a艣 偶e odstawi艂a艣 te tabletki.Wiesz przypomnia艂o mi si臋 jak moja mama mi opowiada艂a,odno艣nie tej historii z moj膮 kole偶ank膮,偶e gdy ona zacz臋艂a przechodzi膰 klimakterium ginekolo偶ka przepisa艂a jej hormony na zawroty g艂owy,uderzenia gor膮ca itp.Moja mama zacz臋艂a za偶ywa膰 te leki i okropnie si臋 po nich czu艂a.Nie do艣膰 tego,w dni kiedy powinna teoretycznie mie膰 miesi膮czk臋 schodzi艂a z niej jaka艣 wydzielina,jak ona to nazwa艂a,podobna do smo艂y.Rzuci艂a w choler臋 te leki bo stwierdzi艂a 偶e dawniej kobiety te偶 przkwita艂y i jako艣 to by艂o,nie mia艂y tych "cudownych"specyfik贸w,i 偶y艂y.I z Tob膮 te偶 b臋dzie dobrze zobaczysz:-) Je艣li chodzi o mnie to od rana chodz臋 jak nieprzytomna,gard艂o mam 艣ci艣ni臋te,nie chce mi si臋 je艣膰.Moj臋 偶ycie toczy si臋 teraz wok贸艂 mojej siostry-dzi艣 mia艂a i艣膰 do innego onkologa na konsultacje i czekam na wiadomo艣ci.Dobijam si臋 tym 偶e moja siostra si臋 do mnie nie oddzywa,mimo tego 偶e wiele razy ja przeprasza艂am za te nasze wcze艣niejsze k艂贸tnie i to 偶e jej mo偶e co艣 z艂ego powiedzia艂am.Ale ona te偶 mi nie by艂a d艂u偶na i nie raz us艂ysza艂am od niej przykre s艂owa.Praktycznie wszyscy wiedz膮 od niej o tej tragedii a ja wiem tylko tyle co mi mama przeka偶e.W sobot臋 by艂a msza w jej intencji i byli wszyscy opr贸cz mnie,bo nikt mnie nie powiadomi艂.Fakt,mieszkam za miastem,ale dojazd to nie problem,zaledwie 0,5 godziny.Tak,偶e byle do wieczora....mo偶e b臋d膮 jakie艣 pomy艣lne wie艣ci.

Udost臋pnij ten post

Witajcie dziewczyny! Bardzo si臋 ciesz臋 widz膮c, 偶e temat 偶yje dzi臋ki Wam. Dawno Was nie czyta艂am ani nie pisa艂am do Was. Pomy艣la艂am, 偶e dobrze b臋dzie je艣li napisz臋 co tam u mnie, skoro wiem, 偶e Wy nadal tu jeste艣cie. :) Jak pami臋tacie r贸wno rok temu dopad艂a mnie nerwica. Po tym ataku zmieni艂am prac臋. W mi臋dzyczasie m贸j kolega mia艂 wypadek i zajmowa艂am si臋 nim. Wyszed艂 z tego, opu艣ci艂 szpital i wr贸ci艂 do 偶ycia. Okaza艂o si臋 jednak, 偶e jego organizm mocno ucierpia艂 i niestety kolega zmar艂 2 miesi膮ce temu. Poza tym zosta艂am napadni臋ta i okradziona na ulicy. Zachowanie policji by艂o skandaliczne... Pisz臋 Wam to wszystko, nie po to, 偶eby uzyska膰 pocieszenie czy wsp贸艂czucie. Pisz臋 Wam to, bo paradoksalnie te wydarzenia mnie umocni艂y. Wcze艣niej (przed nerwic膮) 偶y艂am jak w jakim艣 kokonie, jakby nie wszystko do mnie dociera艂o. Dzi臋ki nerwicy nauczy艂am mierzy膰 si臋 z l臋kami w swojej g艂owie, ale i z rzeczywistym zagro偶eniem, kt贸re mnie spotka艂o. Jestem teraz du偶o spokojniejsza, pewna siebie i zadowolona. Oczywi艣cie nie polecam Wam prze偶ywania traumatycznych prze偶y膰, macie dosy膰 problem贸w. Chodzi mi bardziej o to, 偶eby nawet z tej nieszcz臋snej nerwicy stara膰 si臋 wyci膮gn膮膰 co艣 cho膰 troch臋 pozytywnego. Pozdrawiam Was i 偶ycz臋 zdr贸wka!

Udost臋pnij ten post

Barbie wsp贸艂czuje wiem jak to jest u nas tez by艂a taka sytuacja ale to z siostra m臋偶膮 kiedys by艂ysmy dobrymi przyjaci贸艂kami ale te艣ciowa nas sk艂贸ci艂a na wiele lat teraz dopiero jak przysz艂a tragedia ona wyci膮gn臋艂a z powrotem reke do mnie bo tak ja kilka razy pr贸bowa艂am ale ona odrzuca艂a kazda moja pr贸be p贸zniej przebaczy艂am jej wszystko czu艂am sie wolna od tej osoby bo przebaczy艂am i nie czu艂am juz do niej nienawi艣ci ani zalu .............teraz po latach gdy sta艂a sie tragedia w jej rodzini wr贸ci艂a dawna przyja偶艅 .............mysle ze u ciebie tez tak b臋dzie teraz wydaje mi sie ze siostra jest wewn臋trznie wsciek艂a mo偶e i z tego powodu ze to w艂asnjie ja takie cos spotka艂o i nie moze pogodzic sie z ta mysla wi臋c tak odreagowuje ..........Barbie powiem ci jedno odmawiaj za nia nowenne do 艣w Rity ona jest patronka w sprawach trudnych i beznadziejnych juz wielu ludziom ja poleci艂am i wielu ludziom pomog艂o ..............

Udost臋pnij ten post

bIANKA fajne rady dajesz dziewczynom tu na forum , ale zebys jeszcze je u siebie zastosowala byloby cudownie dla twojego samopoczucia .

Udost臋pnij ten post

bianka dzieki za slowa otuchy u mnie to jest tak ze ja boje sie po prostu wszystkieo, WSZYSTKIEGO!! moje zycie to jeden wielki lek i strach, dzis mam pod tym wzgledem wyjatkowy dzien najgozej jest z leiem ktory dotyczy przyszlosci, boje sie smierci, boje sie konca swiata i o tym o czym sie teraz czyta pisze i mowi w zwiazku z tym ale ja nawet nie chce o tym pisac bo nawet teraz juz zaczyna mi sie robic slabo z powodu straszliwego leki juz sie trzese Boze daj mi wiecej sil bo naprawde zwarjuje nie wierze w to , wierze w Boga i wiem ze tylko On moze decydowac o wszystkim ale wiecie sami jak ludzie potrafia ulegac paranojom i wszelakim masowym panikom czasem sobie mysle ze latwiej bylo by mi gdybym nigdy nie wyszala za maz nie miala dzieci i martwila sie tylko o siebie chociaz uf ciesze sie ze choc napisalam to choc dusze sie juz w sobie serce mi zaraz wyskoczy

Udost臋pnij ten post

Droga Krysiu masz racje fajnie by by艂o zastosowac te rady u siebie samej ale czasami mi sie udaje .........je zastosowac i wtedy jestem dumna bo czuje sie ze wysz艂am z sytuacji zwyci臋sko ...........Ja tez te rady dosta艂am od zyczliwych ludzi spr贸bowa艂am je zastosowac u siebie by艂 sukces wi臋c podaje je dalej ....... Anemi to jest bardzo rtudne wygra膰 z tym lekiem ale jest to mozliwe naprawd臋 uwierz mi ja tez przez pare lat by艂am niewolnikeim w艂asnego strachu do tego stopnia 偶e nigdy nie mog艂am zostac sama w domu ci膮gle ktos musia艂 byc ze mna jak nie m膮z to dzieci albo mama az w koncu wszystkich to wkurzy艂o i zostawili mnie samej sobie a wtedy nie mog艂am sie juz na nikogo ogl膮dac tylko zacvz臋艂am sama walczy膰 .............teraz jest bez por贸wnania z tym co kiedys by艂o ale mnie g艂贸wnie pomog艂a modlitwa i co niedzielne przyjmowanie Pana Jezusa do serca ..........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 migotka60210
najwazniejsza jest wiara w siebie samego reszta to pic na wode !

Udost臋pnij ten post

Bianko faktycznie jakis glupi ten lekarz skoro przepisa艂 ci tabletki anykoncepcyjne na nerwice twierdzac ze MO呕E masz za malo hormon贸w! Najpierw tzreba sprawdzic poziom ich w organizmie,a dopiero potem dobrac hormony. Mi tez nie pomogly na nerwice, z nimi czy bez jest raczej tak samo. Wiec lepiej do nich nie wracaj

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny ciekawa jestem jak wasze samopoczucie , bo u mnie fatalnie .........i wiem dlaczego teraz wysz艂am do sklepu po szampon do w艂os贸w i wiecie co pada deszcz i przeokropnie wieje wiatr a w taka pogode to zawsze zle sie czu艂am boli mnie g艂owa mam takie przytepienie i mrowi mi p贸艂 twarzy ale wiem ze to od nerwicy bo nie raz tak juz mia艂am .....p贸艂 dnia prasowa艂am moze i z tego boli mnie g艂owa .........ale wezme ibuprom i ide spa膰 ...........zycze wszystkim dobrej nocy ......

Udost臋pnij ten post

u mnie tez padalo i wialo, cisnienie niskie...wiec pewnie dlatego, a o 8-9 rano takie ladne sloneczko by艂o... Agni jak tam sie czulas w ciagu dnia? Juz lepiej?

Udost臋pnij ten post

Do bianka ......dziekuje za piekna piosenk臋 nie mog艂am zasn膮c teraz jestem naprawde wyciszona czego i tobie z ca艂ego serca zycz臋 .......dziekuje .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koty za p艂oty
Witam wszystkie nerwuski. Pi臋kna piosenka to prawda, pos艂uchajcie sobie, dzi臋ki "do bianka". Neonerw witam serdecznie, ciesze sie, 偶e ci lepiej, smutno mi tylko z powodu twojego kolegi. Bianka 120, my艣le,偶e dziewczyny dziel膮c si臋 z nami swoimi do艣wiadczeniami s膮 jak z艂oto. Mnie gineklolo偶ka przepisa艂a tabletki anty, chocia偶 mam 偶ylaki. dowiedzia艂am si臋,偶e zanim to zrobi艂a to powinna zrobi膰 mi badania, czyta艂am na forum, i偶 dziewczyny z tego powodu dosta艂y zapalenia 偶y艂.Papatki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
dziekuje za te piosenke...sliczna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 migotka60210
wiara czyni cuda ! wiara w siebie jest najwazniejsza !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DZIEKI piekna piosenka
dzisiaj sluchalam ok 6 razy,podnosi mnie na duchu dzieki!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak sobie
radzicie z napietymi mi臋艣niami karku i plec贸w, mam poprostu beton b贸l nie mi艂osierny g艂owy i tak nan stop prosz臋 dorad藕cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 589jijyf
b艂agam niech ktos sie odezwie kto bra艂 PAROMERCK . ja mam po nim mega depresje i leki nie z tego swiata. biore go 1.5 tyg 膰wiartke.

Udost臋pnij ten post

ale po co sie robicie na pomaranczowe , ten kolor nosza wiezniowe mordercy

Udost臋pnij ten post

bianko dobrze pamietam ze to ty jestes fryzjerka? (bo ktos na tym forum byl ale nie pamietam kto:) ) W sobote zapisalam sie na trwa艂膮, czytalamna jakiejs stronie ze jak sie farbuje niektorymi farbami to potem nie mozna robic trwa艂ej bo moze duzo wlos贸w wypasc, czy to prawda? Ja ostatnio farbowalam w domu odrosty, nie pamietam juz czy byla to czarna farba z wellatonu czy garniera(bo kupuje tylko te dwie) myslisz ze sa ok? i ze mozna po nich robic trwala? W sumie to farbowalam 2 tygodnie temu Dziekuje z g贸ry za odp:) A ze mna dzis okropnie jakos cos mnie sciska w gardle(nie jest to przyslowiowa gula w gardle)i przez to mam odruchy wymiotne, nie wiem juz czy to cos z zoladkiem czy po prostu nerwy:/

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰