Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 milky5
ja znowu tutaj mialam dobre 5 miesiecy spokoj.to znaczy nic szczegolnego sie nie dzialo chociaz zawsze sie obawialam ze mnie cos chapnie no i oczywiscie zaczelo sie..przed swietami przeprowadzalismy sie w nowe miejsce...pakowanie calego dobytku, remont rozpakowywanie ....przed samymi swietami..a teraz prawie codziennie musze brac polowke Sedam bo serce wali , slabo sie robi..to jest koszmarne..i zaraz strach zaglada w oczy a moze mam serce nie tak moze tachykardia itd...chociaz serce mialam robione echo 3 razy w ciagu 2 lat ...przeciez nie moge co 3 miesiace latac do kardiologa zeby sie upewnic ze serce ok ;-( jak sobie pomoc...jak przkonac mozg w momencie gdy serce skacze ze to nie serce

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 milky5
no i co zaobserwowalam wiele z was pisze ze w nocy nerwica was bierze..ja nocki mam super..wieczory tez jak bierze to dopoludnia albo popol...po prostu serce jakby sie rozkrecalo...a wieczory ok..nocy spie jak zabita

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
probowaliscie te omege 3 warto?

Udost臋pnij ten post

milky piszesz ze sie przeprowadzilas, to zapewne nowe miejsce tak na ciebie zadzia艂a艂o! Mysle ze niedlugo sie oswoisz i Ci troche minie:) A z serce pewnie tak wali z nerwow, mysle ze jeszcze poczekaj z badaniem. Ja tez w nocy czuje sie ok, najgorzej zawsze u mnie rano wyglada

Udost臋pnij ten post

mam wypisane najwazniejsze sprawy ,juz na forum jedna dziewczyna pisala o tym , 艂adnie to pozbiera艂a wiec i ja skorzysta艂am z tego !pomaga w chwilach zw膮tpienia... cz.1 1.Pami臋tam,偶e choruj臋 na nerwic臋. 2.To jest choroba,kt贸ra jest bardzo uci膮偶liwa i bardzo ,,straszy*: mo偶e imitowa膰 choroby m贸zgu,serca,p艂uc..jednak w rzeczywisto艣ci tylko je udaje. 3.Moja nerwica z l臋kiem napadowym nie jest gro藕na dla 偶ycia! 4.Prze偶y艂am wiele napad贸w l臋ku,przetrwa艂am wiele dni i godzin dolegliwo艣ci nerwicowych i 偶yje, cho膰 cz臋sto wydawa艂o mi si臋,偶e umr臋,偶e co艣 mi grozi. 5.Wiem te偶 to,偶e m贸j lekarz zdiagnozowa艂 nerwic臋 a badania nie potwierdzi艂y 偶adnych innych ,powa偶nych chor贸b opr贸cz nerwicy. 6.Zdrowie le偶y w zasi臋gu moich mo偶liwo艣ci psychicznych. 7.Potrzebuj臋 cierpliwo艣ci i czasu aby pokona膰 l臋k. cz.2 1.Oddychanie. a)Kiedy oddycham p艂ytko i szybko to sama mog臋 wywo艂a膰 napad l臋ku. b)Tak w艂a艣nie oddycham podczas napadu l臋ku.Nie dostarczam wtedy sobie tlenu. c)Pojawiaj膮 si臋 objawy:mroczki,zawroty g艂owy,niepok贸j,os艂abienie,nogi jak z waty,wra偶enie,偶e zemdlej臋. d)Musz臋 pracowa膰 nad tym jak oddycham,szczeg贸lnie wtedy kiedy mam wyj艣膰 z domu,zosta膰 sama w domu,podj膮膰 jakie艣 wyzwanie,zmierzy膰 si臋 z problemem. e)Je艣li nie zapanuj臋 nad oddechem jak w punkcie ,,f * ,nara偶臋 si臋 na przykre dolegliwo艣ci. f)Oddycham bardzo g艂臋boko i bardzo wolno.Staram si臋 rozlu藕ni膰 spi臋te mi臋艣nie.Mi臋dzy oddechami robi臋 kr贸tkie przerwy,powoli wydycham powietrze. cz.3 1.Mi臋艣nie. a)Podczas ,, robienia sobie* napadu l臋ku, zawsze napinam mi臋艣nie. b)Bym mog艂a swobodnie oddycha膰 potrzebuj臋 rozlu藕ni膰 mi臋艣nie. c)Staram si臋 u艣wiadomi膰 sobie kt贸re partie mi臋艣ni napinam i rozlu藕ni膰 je. cz.4 1.Katastroficzne my艣lenie. a)呕eby wywo艂a膰 l臋k napadowy,my艣l臋: - zaraz co艣 mi si臋 stanie -nikt mi nie pomo偶e -co艣 z艂ego si臋 ze mn膮 dzieje -udusz臋 si臋 -zemdlej臋 -mam zawa艂 itp. itd... b)Musz臋 by膰 艣wiadoma tego,偶e sama sobie te my艣li sprowadzam tym samym wywo艂uj膮c napad l臋ku,dlatego musz臋 zamieni膰 je na pozytywne my艣lenie zawarte w cz. 1 Prawid艂owy spos贸b oddychania: -powietrze wci膮ga膰 przez nos,przytrzyma膰 mo偶liwie jak najd艂u偶ej i powoli wypuszcza膰 ustami -g艂臋boko nabiera膰 powietrza do p艂uc,policzy膰 do 10 i bardzo wolno,stopniowo je wypuszcza膰. -stosowa膰 na przemian,najlepiej powt贸rzy膰 ok 10 razy

Udost臋pnij ten post

mam wypisane najwazniejsze sprawy ,juz na forum jedna dziewczyna pisala o tym , 艂adnie to pozbiera艂a wiec i ja skorzysta艂am z tego !pomaga w chwilach zw膮tpienia... cz.1 1.Pami臋tam,偶e choruj臋 na nerwic臋. 2.To jest choroba,kt贸ra jest bardzo uci膮偶liwa i bardzo ,,straszy*: mo偶e imitowa膰 choroby m贸zgu,serca,p艂uc..jednak w rzeczywisto艣ci tylko je udaje. 3.Moja nerwica z l臋kiem napadowym nie jest gro藕na dla 偶ycia! 4.Prze偶y艂am wiele napad贸w l臋ku,przetrwa艂am wiele dni i godzin dolegliwo艣ci nerwicowych i 偶yje, cho膰 cz臋sto wydawa艂o mi si臋,偶e umr臋,偶e co艣 mi grozi. 5.Wiem te偶 to,偶e m贸j lekarz zdiagnozowa艂 nerwic臋 a badania nie potwierdzi艂y 偶adnych innych ,powa偶nych chor贸b opr贸cz nerwicy. 6.Zdrowie le偶y w zasi臋gu moich mo偶liwo艣ci psychicznych. 7.Potrzebuj臋 cierpliwo艣ci i czasu aby pokona膰 l臋k. cz.2 1.Oddychanie. a)Kiedy oddycham p艂ytko i szybko to sama mog臋 wywo艂a膰 napad l臋ku. b)Tak w艂a艣nie oddycham podczas napadu l臋ku.Nie dostarczam wtedy sobie tlenu. c)Pojawiaj膮 si臋 objawy:mroczki,zawroty g艂owy,niepok贸j,os艂abienie,nogi jak z waty,wra偶enie,偶e zemdlej臋. d)Musz臋 pracowa膰 nad tym jak oddycham,szczeg贸lnie wtedy kiedy mam wyj艣膰 z domu,zosta膰 sama w domu,podj膮膰 jakie艣 wyzwanie,zmierzy膰 si臋 z problemem. e)Je艣li nie zapanuj臋 nad oddechem jak w punkcie ,,f * ,nara偶臋 si臋 na przykre dolegliwo艣ci. f)Oddycham bardzo g艂臋boko i bardzo wolno.Staram si臋 rozlu藕ni膰 spi臋te mi臋艣nie.Mi臋dzy oddechami robi臋 kr贸tkie przerwy,powoli wydycham powietrze. cz.3 1.Mi臋艣nie. a)Podczas ,, robienia sobie* napadu l臋ku, zawsze napinam mi臋艣nie. b)Bym mog艂a swobodnie oddycha膰 potrzebuj臋 rozlu藕ni膰 mi臋艣nie. c)Staram si臋 u艣wiadomi膰 sobie kt贸re partie mi臋艣ni napinam i rozlu藕ni膰 je. cz.4 1.Katastroficzne my艣lenie. a)呕eby wywo艂a膰 l臋k napadowy,my艣l臋: - zaraz co艣 mi si臋 stanie -nikt mi nie pomo偶e -co艣 z艂ego si臋 ze mn膮 dzieje -udusz臋 si臋 -zemdlej臋 -mam zawa艂 itp. itd... b)Musz臋 by膰 艣wiadoma tego,偶e sama sobie te my艣li sprowadzam tym samym wywo艂uj膮c napad l臋ku,dlatego musz臋 zamieni膰 je na pozytywne my艣lenie zawarte w cz. 1 Prawid艂owy spos贸b oddychania: -powietrze wci膮ga膰 przez nos,przytrzyma膰 mo偶liwie jak najd艂u偶ej i powoli wypuszcza膰 ustami -g艂臋boko nabiera膰 powietrza do p艂uc,policzy膰 do 10 i bardzo wolno,stopniowo je wypuszcza膰. -stosowa膰 na przemian,najlepiej powt贸rzy膰 ok 10 razy

Udost臋pnij ten post

witajcie,bylam dzisiaj u lekarza,no i nie bardzo mi pomogl :(.powiedzial ze jak chce to mi przepisze leki znowu,zero wsparcia niestety dostalam,czy wy na terapi sie tez zle czulyscie?ja jakos teraz na sam koniec terapi zle sie czuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Santa monia
Ale Eli czy jak jej tam ma racj臋! jak znajd臋 link do strony prowadzonej przez kobiet臋 chor膮 na zaburzenia nerwicowe, kt贸ra dzi艣 jest doskona艂膮 psychiatr膮 to zobaczycie jak b艂臋dne jest wasze my艣lenie. Stres stop, ty si臋 bardzo nakr臋casz. Dzia艂asz wstecz niestety.. Polecam psychoterapi臋 w Krakowie je艣li kto艣 jest z pobli偶a. Pa艅stwowo mo偶na si臋 za艂apa膰. Ja chodz臋 28 miesi膮c i czuj臋 si臋 coraz lepiej,o niebo lepiej nie gadaj膮c ci膮gle o tym co mnie boli i co mo偶e mi by膰. Monisssssssss

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 skoro by艂a艣 u doktora
S... z funduszu to si臋 nie dziw, on jest znany z olewczego stosunku do takich pacjent贸w :( Co innego prywatnie, taka prawda niestety!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyssany5
tak, omega 3 dzia艂a , oczyszcza , regeneruje , wzmacnia , zreszt膮 poczytajcie co nieco , bo warto i trzeba --google - nerwica omega 3 leczenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyssany5
co tam u Ciebie ? mo偶e watro przej艣膰 na paroksetyn臋 ( 艂agodny antydepresant nowa generacja z grupy SSRI - jedna tabletka dziennie - 30 szt. 25 z艂 ). U mnie to zadzia艂a艂o rewelacyjnie . Opr贸cztego zacz臋艂em 膰wiczy膰 i biega膰 no i to od偶ywianie zupe艂nie inne. Teraz spo偶ywam jeszcze wi臋cej omega 3 - olej lniany i tran plus herbata zielona li艣ciasta i naprawd臋 jestem jak nowonarodzony - 偶adnych l臋k贸w. Tylko dwa miesi膮ce , a i miesi膮c tem by艂o te偶 dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyssany5
Bianka ( skasowa艂o )

Udost臋pnij ten post

wiecie co mam jeszcze takie pytanko do was czy jak jestem bez lekow juz przeszlo miesiac to czy moj obecny stan bedzie sie dalej pogarszal?bo nie wiem czy zaczac dalej brac leki czy zostac bez.a i po jakim czasie od odstawienia lekow zaczelo wam sie wracac?

Udost臋pnij ten post

wiecie co mam jeszcze takie pytanko do was czy jak jestem bez lekow juz przeszlo miesiac to czy moj obecny stan bedzie sie dalej pogarszal?bo nie wiem czy zaczac dalej brac leki czy zostac bez.a i po jakim czasie od odstawienia lekow zaczelo wam sie wracac?

Udost臋pnij ten post

wyssany5 zjezdzaj z tymi omega3 i t膮 swoja diet膮 ,czlowieku ty nie masz zielonego pojecia o nerwicy !!! tobie rzeczywiscie potrzebna dieta bo chyba za gruby jestes ,odchudzaj sie i przy okazji te swoje wyssane z dupy teorie!!! nie mieszja tu bo nie wiesz co to znaczy miec l臋ki! omega3 wsadz sobie w buty bedziesz wy偶szy!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyssany5
mia艂em paroletni膮 dystymi臋 poprzedzon膮 nerwic膮 , P贸偶nie dystymia przesz艂a w ci臋偶k膮 depresj臋 ( z prze艣ladowczymi my艣lami samob贸jczymi ) . Mam ponad 40 lat. wystarczy , czy dalej ???

Udost臋pnij ten post

Wyssany 5 nie przejm贸j sie tym wpisem ja tez by艂am cz臋sto atakowana a ty krysia jak ci nie odpowiadaja rady wyssanego to nie czytaj ich .po prostu ignoruj je .Ja akurat popieram stosowanie omega 3 dwa lata biore i zbi艂o mi cholesteroldo prawid艂owych warto艣ci ..........pozdrawiam wszystkich i zycze dobrej spokojnej nocy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyssany5
prawd臋 m贸wi膮c , to rozumiem ka艣k臋 . w ko艅cu pojawi艂 si臋 jaki艣 "palant ", kt贸ry nie wie co to jest paniczny l臋k i tu si臋 wym膮dzrza, udzielaj膮c jakich艣 艣miesznych rad. Tylko ,偶e na ten temat pisze si臋 teraz prawie w ka偶dym nowym artykule dotycz膮cym nberwic oraz depresji i coraz mniejsz膮 rol臋 zaczynaj膮 przypisywa膰 metodom terape艂tycznym ( opr贸cz grupowej ). Tak schud艂em 5 kg . Obecnie ; 180/ 80 przy mocnej budowie cia艂a , spodnie 32 -33 cale. Ale jeszcze dwa kilo zejd臋. :classic_cool: Odno艣nie diety antystresowej - w艂a艣ciwie powinienem to nazwa膰 od偶ywianiem antystresowym, ale s艂owo "dieta " mo偶e zmobilizowa膰 niekt贸rych z nadwag膮 do odchudzania. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyssany5
Ku偶wa , terapeutycznych mia艂o by膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pralinka 34
JESTEM KOMPLETNIE ZA艁AMANA !!!! 艢wi臋ta mia艂am do dupy bo strasznie wszystko prze偶ywa艂am a w drugi dzie艅 艣wi膮t pok艂贸cilam si臋 ze swoj膮 siostr膮. Nie planowa艂am tego, ale podczas rozmowy co艣 we mnie p臋k艂o i wygarn臋艂am jej to co bola艂o od kilku lat. Siostra si臋 pop艂aka艂a, potem ja no i popsu艂y艣my tym 艣wi臋ta mojej mamie, kt贸ra wszystko przygotowa艂a i bardzo si臋 stara艂a. Dwa dni po tym rycza艂am. Nie wiem czy to ta ci膮偶a tak na mnie wp艂ywa ale nigdy wcze艣niej nie by艂am a偶 tak wra偶liwa ... Ale to wszystko to NIC w por贸wnaniu z tym o czym dowiedzia艂am si臋 wczoraj. By艂am na usg i MAM PRZODUJ膭CE 艁O呕YSKO. Jest na tylnej 艣cianie ale dolny biegun 艂o偶yska zakrywa uj艣cie kana艂u szyjki macicy. Lekarz powiedzia艂, 偶e grozi to krwawieniami i krwotokami a nawet 艣mieci膮 dziecka. Mam si臋 oszcz臋dza膰, zero seksu, pracy , wysi艂ku, bada艅 ginekologicznych - bo to wszystko mo偶e spowodowa膰 krwawienie. Ma艂o tego nawet odpoczywaj膮c czy 艣pi膮c mog臋 zw艂aszcza w p贸藕niejszym okresie ci膮偶y dosta膰 krwotoku. Je艣li uda mi si臋 donosi膰 to b臋d臋 mia艂a cesarskie ci臋cie 4-6 tyg. przed terminem. Jestem tym wszystkim przera偶ona - poprzednia ci膮偶a to by艂 jeden wielki stres. Ci co czytali wiedz膮, jak d艂ugo dochodzi艂am do siebie po 艣mierci c贸reczki. A teraz znowu to. NIE WIEM JAK JA DAM SOBIE Z TYM WSZYSTKIM PSYCHICZNIE RADE.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pralinka 34
Oczywi艣cie przeczyta艂am juz w necie wszystko co znalaz艂am na ten temat. R贸wnie偶 te najtragiczniejsze przypadki. Czekaj膮 mnie 4 miesi膮ce strachu. Ju偶 co chwila sprawdzam czy nie plamie. Ca艂膮 noc mia艂am koszmary a od rana jestem w rozsypce. M膮偶 liczy艂 na to, 偶e teraz gdy min膮艂 ju偶 pierwszy trymestr zajm臋 si臋 domem ( wcze艣niej mia艂am plamienia i ci膮偶e zagro偶on膮 z innych powod贸w ) tym czasem teraz jest jeszcze gorzej i w dalszym ci膮gu obowi膮zki spadn膮 na niego. Do tego bezwzgl臋dny zakaz wsp贸艂偶ycia i zaryczana przera偶ona 偶ona. Syn p艂acze i jest obra偶ony bo obiecali艣my mu ferie w g贸rach ale w tej sytuacji ja nie mog臋 jecha膰 ani sama zosta膰 w domu bo w razie krwotoku musz臋 szybko trafi膰 do szpitala. NIE WIEM JU呕 CO MAM ROBI膯 ANI MY艢LE膯.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poconaco
Witajcie Mam zapytanie: czy korzystacie z pomocy specjalisty? A je艣li tak to do kogo chodzicie- do psychiatry czy psychologa? A moze jest tutaj kto艣 z Radomia? Chcia艂abym do kogo艣 si臋 zapisa膰, ale nie wiem czy psycholog mi pomo偶e, no i nie wiem, jak dokona膰 wyboru?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰