Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 antalka
To by艂o do mnie ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 uwa偶am RZE
Moja te艣ciowa ma ca艂y arsena艂 zachowa艅 kompulsywnych. Wszystko musi by膰 jak w zegarku, wszystko musi by膰 tak jak sobie u艂o偶y艂a w g艂owie i zaplanowa艂a. Je艣li um贸wi艂a si臋 z nami i jeste艣my sp贸藕nieni o 5 minut wydzwania histerycznie na kom贸rk臋 i od drzwi wita nas utyskiwaniem, agresj膮 i pretensjami. Obra偶a si臋 gdy kto艣 np zaprosi j膮 w go艣ci i nie uczyni tego wed艂ug tolerowanego przez ni膮 schematu, czyli 艂askawie z tygodniowym wyprzedzeniem... Wydzwania do nas ju偶 5 minut po tym jak m膮偶 powinien wr贸ci膰 z pracy....oczywi艣cie gdyby okaza艂o si臋 m臋偶a jeszcze nie ma to wydzwania do neigo na kom贸rk臋....je艣li wiem 偶e m膮偶 ma si臋 sp贸藕ni膰 to musz臋 j膮 o tym poinformowa膰 .....b艂臋dne ko艂o... Nawet gdy wychodzimy do znajomych i wie o tym ju偶 po jakim艣 czasie wydzwania i pyta gdzie jeste艣my....potrafi zadzwoni膰 po godzinie od czasu gdy wyjechalismy do marketu na zakupy (oczywi艣cie wcze艣niej j膮 informowali艣my gdzie i na jak d艂ugo jedziemy) b臋dzie bez ko艅ca wydzwania膰 na tel domowy, kom贸rki a偶 si臋 dodzwoni....gdyby w tym czasie si臋 nie dodzwoni艂a to wpada w histeri臋 i 偶ada szczeg贸艂owych wyja艣nie艅 list臋 takich zachowa艅 mo偶naby mno偶y膰 w niesko艅czono艣膰.... wielokkrotnie jej t艂umaczy艂am 偶e te jej telefony nas irytuj膮, s膮 bezsensowne i wp臋dzaj膮 nas w nerwic臋, nap臋dzaj膮 b艂臋dne ko艂o typu: po jakim艣 czasie od wyj艣cia z domu wiemy 偶e musimy zadzwoni膰 bo jak tego nie zrobimy zadzwoni rozhisteryzowana Mamu艣ka....oczywi艣cie ona od razu strzela focha 偶e nic od nas nie potrzebuje i w takim razie w og贸le nie b臋dzie dzwoni膰...jej reakcja jest t膮 z typu zachowa艅 przekornych dwulatk贸w nie rozumie komunikatu i skupia si臋 jedynie na tym 偶e robimy jej afront wi臋c kontruje pr贸b膮 manipulacji i wp臋dzenia w poczucie winy.... nam nie chodzi o unikanie kontaktu, ale to 偶eby u艣wiadomi艂a sobie 偶e dzwoni nie w trosce o nas i nasze bezpiecze艅stwo ale tylko i wy艂膮cznie powodowana kompulsywnym impulsem kt贸remu nie potrafi si臋 oprze膰, dzwoni膮c nie dba o nas a jedynie o to 偶e ona wtedy czuje si臋 pozornie spokojniejsza bo jak inaczej wyt艂umaczy膰 fakt 偶e Mama dzwoni do syna w chwili gdy on jedzie autostrad膮 120 km na godzin臋 po 10godzinnej je藕dzie za k贸艂kiem ? t艂umaczy艂am jej 1000 razy 偶e gdyby mia艂 zdarzy膰 si臋 wypadek to ona z pomoc膮 tego telefonu nas przed nim nie obroni....dzwoni膮c do nas co najwy偶ej mo偶e go nawet spowodowa膰 wielokrotnie t艂umaczy艂am 偶e r贸wnie dobrze mo偶emy zadzwoni膰 do niej o okre艣lonej godzinie z postoju lub ju偶 po dojechaniu do domu....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uwa偶am RZE
uwierzcie 偶e s膮 dni 偶e mam ochot臋 wyrzuci膰 telefony i od艂膮czy膰 telefon stacjonarny mam do艣膰 ci膮g艂ej kontroli i histerii tej kobiety przez moment nie wierz臋 by kto艣 inny na moim miejscu by艂by sk艂onny akceptowa膰 takie irracjonalne zachowania no i oczywi艣cie te艣ciowa zmienia pscycholog贸w i psychiatr贸w jak r臋kawiczki bo nie podoba jej si臋 to co jej maj膮 do powiedzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 antalka
Je偶eli to do mnie by艂o skierowane to wiedz, 偶e dzieci nie obarczam swoja osob膮...nawet podczas mojego pobytu w szpitalu nie pozwoli艂am i przyje偶d偶a膰 (akurat byli za granic膮) a teraz to synowa nawet nie wie co ja przechodze...zreszta nikt w to nie uwierzy kto jest zdrowy i raczej wy艣mieje niz zrozumie. A jesli chodzi o telefony to synowa czesniej wydzwania艂a, bo byla bardzo zakochana w moim synu , a on ja zacza艂 ignorowa膰...wtedy zosta艂am jej ja i mnie sie wyp艂akiwa艂a nawet o p贸lnocy potrafila mi przysy艂a膰 smsy kt贸re m贸j syn do niej pisa艂...b艂aga艂a mnie o pomoc 偶ebym jej co艣 poradzi艂a, zebym wp艂yne艂a na niego, bo jestem taka dobra itp itp wiec delikatnie z synem rozmawia艂am, namawia艂am , a potem chodzi艂o o zar臋czyny potem slub . . ..wi臋c nie mow 偶ebym sie zastanowi艂a nad relacjami, bo sama widzisz...Nie chce, 偶eby do mnie non stop dzwoni艂a, ale przez caly rok mo偶e chyba napisa膰 nawet sms jak sie czuje.... No ale ja nie przysz艂am tu pisa膰 o synowej, bo oni maja swoje zycie, tylko o mojej nerwicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uwa偶am RZE
antalka, nie pisa艂am do Ciebie, pisa艂am do tujaaaaaaaaaaa nawet nie masz poj臋cia jak trudne jest 偶ycie z kim艣 kto nie chce si臋 leczy膰 i nie widzi jak jego zachowanie i choroba wp艂ywa na innych sytuacja dla nas jest trudna bo syn jest jedynakiem, ca艂a wi臋c uwaga jest skupiona na nas.... rozumiem problem depresji, rozumiem nerwic臋 ale wybaczcie, 7 lat to chyba dosy膰 czasu by przywyczai膰 si臋 偶e nie ma m臋偶a a syn wyprowadzi艂 si臋 z domu i ma 偶on臋 problem w tym 偶e ona nie jest konsekwentna w leczeniu i nie chce przebudowa膰 swojego 偶ycia, rozumiem 偶e dla gospodyni domowej kt贸rej ca艂ym 偶yciem by艂o prowadzenie domu dla m臋偶a i syna taka zmiana jest trudna....no ale taka jest kolej rzeczy 偶e doros艂e dzieci odchodz膮 z domu, zak艂adaj膮 swoje rodziny....a ma艂偶onkowie.....statystycznie kobiety 偶yj膮 10 lat d艂u偶ej od m臋偶czyzn....偶adne zaskoczenie du偶o kobiet na pewnym etapie 偶ycia zostaje wdowami i musz膮 na nowo przebudowa膰 swoje 偶ycie, ka偶da kobieta te偶 musi radzi膰 sobie na sw贸j spos贸b z syndromem pustego gniazda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tujaaaaaaaaaaaaa
Lecz臋 si臋..lecz臋 od 30 lat. Moje dzieci te偶 leczy艂am przez 30 lat.Oboje niepelnosprawni. Ostatnio na temat tego co si臋 dzieje w mojej rpdzinie,rozmawialam z moim psych. Nie wybielam siebie - M贸j lekarz stwierdzi艂 jednoznacznie - jestem szstematycznie dr臋czona,ja tego nawet nie zauwa偶y艂am i nie potrafi艂am nazwa膰. zacz臋艂an wi臋c na spraw臋 patrze膰 z innej perspektywy,co i dlaczego? Ko艅cz臋 ju偶 ten temat.

Udost臋pnij ten post

nie zaglada艂am tu wczoraj i widze duzo odzew贸w Ale najbardziej poruszy艂a mnie historia bianki:( w g艂owie si臋 nie mie艣ci, 偶e tak ludzie s膮 podli i potrafi膮 niszczyc zycie innym:(!!! Na pewno Bianko kiedys B贸g ci wynagrodzi te cierpienia, bo zsy艂a je na ludzi zawsze "po co艣" wi臋c wierz臋 i 偶ycz臋 Ci tego aby ten koszmar w ko艅cu si臋 sko艅czy艂. No i musisz mie膰 dobrego psychologa, kt贸ry by Ci dodawa艂 si艂y 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Feainne
Witam, od ponad 5 lat choruj臋 na depresj臋 l臋kow膮 (ataki l臋ku, ko艂atanie serca, odczucie s艂abo艣ci, palenie r膮k , n贸g, uczucie mdlenia, przygn臋bienie, strach przed niewiadomo czym, l臋k je藕dzenia autobusami, poci膮gami, nie chodze do kina, do knaj, kawiarni). Przez rok bra艂am leki psychotropowe oraz 3 miersi膮ce sp臋dzi艂am na psychoterapii w szpitalu na oddziele otwartym. Jestem m艂oda osob膮, nie mam poj臋cia sk膮d we mnie wzi臋艂y si臋 l臋ki. Chcia艂abym 偶y膰 jak kiedy艣, decydowa膰 gdzie i z kim chce i艣膰, patrze jak przez palce uciekaj膮 mi najlepsze lata mojego 偶ycia. Moim najwi臋kszym marzeniam jest wyzdrowie膰, wtedy b臋d臋 naprawd臋 szcz臋艣liwa. Chcia艂abym normalnie funkcjonowa膰 w przysz艂osci znale艣膰 prac臋, stworzy膰 dom. Nikt tak napraw臋 kto tego nie przezy艂 nie wie jak wa偶ne w 偶yciu jest zdrowie i wsparcie bliskich os贸b (ja niestety wsparnia nie mam, nikt mi nie wierzy, 偶e mo偶na si臋 poprosrtu panicznie ba膰). Tak naprawd臋 nie wiem czego si臋 boj臋, jestem osob膮 bardzo wybuchow膮.Przera偶a mnie my艣l, 偶e najlepsze lata (liceum, studia) tak naprawd臋 przemin臋艂y.dok艂adnie pierwszego "ataku" (czyli palenie r膮k, n贸g i strasznie si臋 trz臋s艂am, wysoka gor膮czka) dosta艂am na wycieczce klasowej w 1 klasie liceum czyli ponad 4 lata temu (listopad), na pocz膮tku my艣la艂am, 偶e spowodowane to by艂o tym, 偶e leki na kolana przez przypadek zamiast zapi膰 sokiem jab艂kowym zapi艂am alkoholem, ale objawy si臋 nasili艂y po miesi膮cu w 艣wi臋ta, my艣la艂am, 偶e umieram, nie wiedzia艂am co mi si臋 dzieje i sk膮d to si臋 wzi臋艂o, p贸藕niej by艂o coraz gorzej, nie wychodzi艂am z domu, nie jad艂am, (wa偶y艂am 49kg przy wzro艣cie 168cm), wtedy zacz臋艂am czyta膰 o l臋kach i depresji, i zdecydowa艂am 偶e p贸jd臋 do psychiatry co nie by艂o 艂atwe (bo wiadomo jakie cz艂owiek ma pierwsze skojarzenie psychiatra to 艣wiry, ale by艂am tak za艂amana i tak szuka艂am pomocy, 偶e si臋 odwa偶y艂am p贸j艣膰), by艂am od zawsze osob膮 weso艂膮, spontaniczn膮, 艂atwo nawi膮zywa艂am kontakty, lubi艂am chodzi膰 na basen, koncerty, cieszy艂am si臋 偶yciem itp (od tej pory nie pij臋 alkoholu, boje si臋, 偶e ataki moga powr贸ci膰, ostatni taki silny atak mia艂am 2 lata temu). Teraz jest du偶o lepiej (niezapeszaj膮c), poniewa偶 nie boje si臋 wychodzi膰 z domu, posz艂am na studia, ale problemem jest tzw. usiedzenie w miejscu, poniewa偶 ci膮gle robie takie tiki jak kr臋cenie nog膮, czy szybkie oddychanie, mam ca艂y czas wra偶enie, 偶e mdleje, s艂abo mi, 偶e trac臋 kontrol臋 nad swoim cia艂em, ci膮gle mam tak膮 obaw臋 w g艂owie, 偶e dostan臋 ten atak (du偶ym plusem jest to 偶e si臋 nie poddaje, 偶e prze艂amuje si臋 i chodze na studia, ale coraz cz臋sciem mam tego do艣膰, 偶e "to co艣" kieruje mn膮, marz臋 o byciu tak膮 osob膮 jak kiedy艣, mie膰 tyle energii co kiedy艣, mie膰 znajomych) mam r贸wnie偶 problemy ze snem oraz koncentracj膮, kiedy co艣 m贸wi臋 np na zaj臋ciach, to czuje jak jestem czerwona, jak stres ze mnie wychodzi i p贸藕niej mam problemy z tzw. doj艣ciem do siebie. Wtedy mam ochot臋 uciec do domu... Ci膮gle zerkam na zegarek, a przeciez na studia posz艂am, z w艂asnej woli. Strasznie boje si臋 takiego 偶ycia, tego, 偶e jak sko艅cz臋 studia, 偶e b臋d臋 mia艂a problem z prac膮 (nowi ludzie, nowe otoczenie), 偶e b臋d臋 zdana na innych ludzi, kt贸rzy tak naprawe nie wierz膮 w to, 偶e cz艂owiek mo偶e si臋 ba膰 tak poprostu bez przyczyny.

Udost臋pnij ten post

feainne normalnie jak ja bym pisa艂a sama o sobie tylko ja bym si臋 nie odwa偶y艂a na studia , wszyscy wko艂o karz膮 mi i艣膰 na prawko , ju偶 jeden znajomy mi odda swoje auto ( a ma niez艂膮 bryk臋)偶ebym tylko posz艂a , a ja wiem 偶e jecha膰 jak jechac ale siedzie膰 z ty艂u bym nie da艂a rady no i egzaminy masakra , chocia偶 wewn膮trz siebie chcia艂abym mie膰 to prawko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Feainne
tez chc臋, chyba musz臋 si臋 zmusi膰, bo inaczej zal臋gne w domu, i naprawd臋 sie za艂ami臋, czasem mam takie chwile, 偶e wiem, 偶e jak si臋 poddam, po艂o偶臋 to nie wstan臋 i walcze! Ale jest ci臋偶ko!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Feainne
zawsze sobie m贸wi臋, 偶e inni maj膮 gorzej, 偶e ja mog臋 chodzi膰, samodzielnie chodzi膰, du偶o da艂o mi takie samozaparcie, bo wsparcia ze strony rodziny nie mam w og贸le, nie raz mia艂am chwile zw膮tpienia, kiedy ju偶 si臋 chcia艂am podda膰, m贸wi艂am sobie cholera mam 23 lata i kieruje mn膮 l臋k, l臋k? kt贸ry nie wiadomo sk膮d si臋 bierze?! Terapie odpadaj膮, to nie dla mnie, a leki to nie rozwi膮zanie, przynajmniej w moim przypadku, cho膰 cz臋sto my艣l臋, 偶e jakbym znowu je bra艂a by艂o by mi 艂atwiej, chociaz post臋py mam ju偶 ogromne, niezapeszaj膮c!

Udost臋pnij ten post

Feanine a czemu jestes negatywnie nastawiona do terapii? Powinnas sprobowac:) Moje klopoty zacze艂y sie na 4 roku studi贸w (wczesniej tez by艂am panikar膮, ba艂am sie, ale mia艂am si艂e aby 偶yc) a od tamtej pory jest tak do kitu:/ bo przysz艂膮 mysl co po studiach? brak perspektyw na dobr膮 prace, ale niestety mamy takie czasy, to nie nasza wina, 偶e w kraju jest tak 藕le:/ Na pewno du偶o z nas cie rozumie, bo ka偶da z nas ma takie l臋ki kt贸re przychodz膮 nie wiadomo skad, ale pamietaj, 偶e nie trzeba sie ich ba膰, bo jak si臋 b臋dziemy ich ba膰 to b臋d膮 nas cz臋sciej nawiedza膰 Pisz tu cz臋艣ciej, mo偶e bedzie Ci l偶ej:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Feainne
Dzi臋kuje, p贸ki co boje si臋 tych jazd, to mnie przera偶a :( taki przyp艂yw paniki (niepotrzebny) ale przecie偶 sama si臋 zapisa艂am na to prawko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
dasz rade! ja tez robi艂am prawko i wytrzymalam, balam sie jak nie wiem co! Ale jak juz nabralam pewnosci to bylo super! Pamietaj na razie jest instruktor i on wiele mo偶e wi臋c jemu zaufaj:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Feainne
a bra艂as jakie艣 leki jak je藕dzi艂a艣, ja lek贸w ju偶 nie bior臋 4 lata, ale boje si臋 cholernie je藕dzi膰, tak my艣l臋, 偶e jak nabior臋 tez pewno艣膰i to b臋dzie lepiej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
nie bra艂am, teraz biore tylko ziolowe na uspokojenie na noc i czasem melise z magnezem w dzie艅

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ula789
ziolowe to szit , wez atarax

Udost臋pnij ten post

atarax to to samo co hydroxyzyna czyta艂am ulotke skoro zdecydowa艂a艣 si臋 na prawko to nie masz chyba takich jazd jak ja jak zaczne panikowa膰 to odrazu w g艂owie ucieczka , ja niestety tabletki bior臋 ju偶 6 lat z ma艂ymi przerwami , teraz zamiast ca艂ej bior臋 po艂贸wk臋 a za tydzie艅 mam zamiar zej艣膰 na 膰wiartk臋 i t膮 膰wiartk臋 b臋d臋 bra膰 a偶 do momentu jak p贸jd臋 na psychoterapi臋 a ona dopiero mo偶e si臋 odby膰 we wrze艣niu takie s膮 d艂ugie terminy ,pozdrawiam i p膮czucie wysy艂am

Udost臋pnij ten post

Widze temat prawa jazdy sie rozpocz膮艂, a wi臋c ja zrobi艂am prawko przed tym jak zacze艂o sie ze mna gorzej dzia膰, zdalam za drugim razem, po ataku grypy 偶o艂膮dkowej, ale potem niestety dosz艂y sprawy ginekologiczne i tak oto po zdaniu prawka zaczelam miec objawy nerwicowe-b艂臋dne ko艂o, na pocz膮tku jeszcze je藕dzi艂am autem, ale teraz jako艣 juz bym sie ba艂a wsi膮艣膰, bede musia艂a si臋 przem贸c i po膰wiczy膰 gdzie艣 na odludziu. PS: lepiej nie brac 偶adnych lek贸w jak sie kieruje autem. Na kursie prawa jazdy by艂a ze mna taka m艂oda dziewczyna, kt贸ra potem przyzna艂a mi si臋( bo zacze艂ysmy sie spotyka膰 czasami albo smsowac)偶e bierze leki antydepresyjne i czasem te偶 na uspokojenie- efekt by艂 taki, 偶e s艂abo kontaktowa艂a, instruktor(mia艂ysmy tego samego) chyba mia艂 jej dos膰, przynajmniej dla mnie byl zupelnie inny ni偶 dla niej. Tak偶e jak brac leki to tylko takie, po kt贸rych nie mamy op贸znionych reakcji i nie jeste艣my senni:) Ja podziwiam Bianke, 偶e czasam tu pisze, 偶e je藕dzi autkiem:)czyli Bianko po prostu jestes dzielna i masz duzo si艂y 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Feainne
oj w艂asnie tam czasem mam, zaczynam panikowac i od razu w艂acza mi si臋 tryb UCIECZKA, ale czasem tak mam, 偶e po jakim艣 czasie ta panika przechodzi,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczikaczi
tak si臋 zastanawiam nad p贸j艣ciem do psychologa... ale czy 17letnia osoba mog艂aby sama si臋 zapisa膰 itp? bo rodzice na pewno mi nie pozwol膮 i艣膰... nienawidz臋 swojego umys艂u, napi艂am si臋 dzisiaj szybko mocno gazowanej coli, bardzo wzd臋艂o mi brzuch (bola艂 jak diabli, a偶 si臋 w p贸艂 zgina艂am, ale przesz艂o), a ja jak zwykle wymy艣lam sobie jakie艣 grypy 偶o艂膮dkowe... a tak poza tym dzisiejszym nie wiadomo czym, to zaczyna by膰 u mnie lepiej. mo偶e to sprawa przebywania z lud藕mi? mo偶e patrzenie, 偶e oni s膮 zdrowi to czemu ja mia艂abym chorowa膰... nawet przed snem nie potrzebowa艂am persenu, 偶eby szybciej zasn膮膰. chocia偶 w tej chwili w艂a艣nie znowu czuj臋 si臋 zdenerwowana... i lekkie pobolewanie brzucha... tak, to na pewno jest grypa -,- do tego w domu wszyscy chorzy, co z tego, 偶e na zwyk艂e przezi臋bienie. przecie偶 to na mnie przeskoczy i si臋 przeistoczy w okropn膮 gryp臋 偶o艂膮dkow膮. ech...

Udost臋pnij ten post

Dzieki za pami臋c ......ja lubie je偶dzic autem i to na dodatek mamy Combika wie to du偶e auto ......jestem szczesliwa jak moge wsi膮膰 do samochodu i pojechac do miasta czasami zabieram dw贸jke m艂odszych dzieci i jade ................ Wiecie co dzis mia艂am ????????????? szok wieczorem po艂ozy艂am sie spac normalnie nie by艂o zadnych k艂贸tni stres贸w ca艂kiem spokojnie rano sie budze 偶eby wyszykowa膰 ma艂ego do szko艂y i nie mog臋 oczu ustawic w jednym punkcie , wszystko mi wiruje kreci sie 偶e od razu na wymity powoli trzymaj膮c sie scian posz艂am do kuchni , zrobi艂am sniaadanie do szk艂y dgy ma艂y poszed艂 po艂ozy艂am sie do 艂贸zn=ka ale nie da艂o rady wzadnej pozycji tak mi sie kreci艂o wi臋c musia艂m wzi膮艣c tabletke kt贸rej bardzo nie lubie brac bo mnie otumania ale by艂am zmuszona po 2 godzinach sie uspokoi艂o ale oczy same mi sie zamyka艂y by艂am nieprzytomna ............ nie wiem juz sama zn贸ww zaczynam watpic czy to z nerwicy ?????????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Feainne
ja mia艂am 17 lat jak posz艂am do psychologa i psychiatry i nie potrzebowa艂am zgody rodzic贸w

Udost臋pnij ten post

bianka nie wazne ,ze nie mialas stersu i k艂贸tni akurat w ten dzie艅 , stres i k艂贸tnie i zamrozone uczucia s膮 w twoim ciele zapisane i w g艂owie . jak sie tobie tylko zakreci w gloiwe albo cos cie zaboli karuzela idzie w ruch -tak to dzia艂a dop贸ki nie uleczysz sie z tego i nie odblokujesz emocji .

Udost臋pnij ten post

Oj kochane .............. jak trudno mi poradzic sobie z tymi wszystkimi emocjami , zawsze d膮zy艂am do zsgody , wzajemnego szacunku , zrozumienia i mi艂o艣ci ale nie osiagmne艂am tego i juz chyba nie osi膮gne widze 偶e tesciowa by艂a tylko w tym czasie dobra jak potrzebowa艂a ode mnie pomocy [sprawa rodzinna ] wtedy potrafui艂a byc anio艂em a jak juz pomog艂am jej trozwiazac ta spraw臋 tak zn贸w szatan w nia wst膮pi艂 .........wiecie co teraz na tym etapie to czuj臋 z艂o艣c , gniew , nawet nienawi艣c , 偶al , smutek , rozgoryczenie nic innego te uczucia we mnie dominuja kiedys robienie tych kraszanek dawa艂o mi wiele satysfakcji cieszy艂am sie na spotkanie wszystkich tw贸rc贸w ludowych 偶e zostane doceniona zawsze wygrywa艂am konkursy prowaDZILAM POKAZY ZDOBIENIA JAJEK TO MOJE HOBBY , MOJA FRAJDA A TERAZ ROBIE ALE NIC NIE CZUJE WPROST PRZECIWNIE ZASTANAWIAM SIE CZY I艢C BO JAK MNIE Z艁AP[IE TAKI ATAK LEKU CO ZROBIE PRZY TYLU LUDZIACH ......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ankaaaaaaaaaaaaaaa
Ja mia艂am dzisiaj okropny dzien w pracy- urwanie g艂owy. Wczorak strasznie sie czyms zdenerwowa艂am, potem oczywiscie okaza艂o sie ze niepotrzebnie. Od tych nerw贸w mam od wczoraj zawroty g艂owy i 2 razy zrobi艂o mi sie tak s艂abo ze mysla艂am ze zemdleje. Strach i l臋k s膮 ci膮gle ze mn膮. Przedemn膮 weekend. Mam nadzieje ze sie odstresuje

Udost臋pnij ten post

Bianka to dobrze ,ze czujesz te uczucia one sa adekwatne do sytuacji. Czuj sie tak 藕le jak sie czujesz. To naprawde pomaga. I pozol tym uczuciom byc , nie ignoruj ich-to bardzo wazne! Trzeba akceptowac te uczucia i dac im honorowe miejsce -ugoscic jej jak najlepszych gosci! Masz prawo czu膰 偶al, z艂os膰, gniew, rozczarowanie- tak zareagowal by kazdy zdrowy czlowiek na takie upokorzenie ze strony tesciowej! Pamietaj jej juz nic i nikt nie zmieni , ale ty mozesz zmienic stosunek do niej-mozesz nauczyc sie reagowac w stosunku do niej niedefensywnie!! W ogole nie ragowac tylko dzia艂a膰-reagowanie wzbudza niepotrzebnie emocje -a jak sie czlowiek kieruje emocjami to nic z tego nie wyjdzie dobrego.

Udost臋pnij ten post

w艂膮snie masz sobie zyczyc tego ataku l臋ku , masz go pragna膰 i zapewniam cie ,ze wcale nie przyjdzie do ciebie. Ty masz l臋k przed l臋kiem. Myslami nakrecasz sie i wyobrazasz sobie jak to bedzie z tym atakiem, wyobrazasz sobie go, a wyobraznia moze wiele zdzialac. PO diabla go sobie wyobrazasz?!! po prostu mniej pragnienie go dostac -tego l臋ku. i zobaczysz ze go nie bedzie !! rozumiesz ten mechanizm- jezeli ciagle nakrecasz sie na ten l臋k to on jest - a jak bedziesz sobie go zyczyla to go nie bedzie -to tylko nasz umysl a on potrafi wyprawiac cuda z nami. To Ty musisz miec nad nim kontrole a nie on nad toba.

Udost臋pnij ten post

I wiedz jedno ,ze jestes tylko czlowiekiem i masz prawo czu膰 sie 藕le , to ,偶e dostaniesz l臋ku przy ludziach to okresla cie jako nie wiem kogo. Jestesmy ludzmi i mamy prawo czuc sie 藕le-nie wstydzic sie tego. Piszesz ,ze przy ludziach dostaniesz l臋ku -a ja ci pisze i co z tego , a ci ludzie to maszyny i nie czuj膮 nic ??-nie czuj膮 sie 藕le??-nie maj膮 z艂ych dni?? - wiesz co cie ogranicza WSTYD- jestes czlowiekiem i masz prawo zemdlec, zwymiotowac , 藕le sie poczuc, wyjsc na powietrze,itp. to jest ludzkie. Nie jestesmy robotami. Ludzie ci臋 zrozumieja jak sie 藕le poczujesz. To jest normalne- i to nie jest zaden wstyd.!!!!

Udost臋pnij ten post

sama mam z tym problem - ale ja wciaz nad tym pracuje na terapii i wiele juz wiem i staram sie wdrazac to wszystko w zycie bo tylko tak moge nauczyc sie na nowo byc czlowiekiem , poprzez dzia艂anie.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰