agni-s 0 Napisano Wrzesie艅 5, 2010 Witajcie Wiecie co ,ja wiem z doswiadczenia ,ze kazdy z nas dochodzi do zdrowia w swoim czasie. Ja po 2latach walki z l臋kami ,jestem na takim etapie zdrowienia z nerwicy l臋kowej ,ze chce mi sie 偶y膰. U艣wiadomi艂am sobie ,ze tu nie ma z czym walczy膰 ,mi potrzebna jest akceptacja siebie tak膮 jaka jestem : z l臋kami , z ro偶nymi my艣lami, ze z艂ym samopoczuciem, z przesz艂o艣ci膮, kt贸ra by艂a i wcale nie musi mi przes艂ania膰 tera藕niejszo艣ci. Ja po prostu taka jestem i kocham siebie. Przesta艂am byc dla siebie tak膮 ka偶膮c膮 matk膮 (moj膮 matk膮 rodzon膮)! Wracaja mi te nawyki z przesz艂osci, mam l臋ki ale na tym polega powr贸t do bycia sob膮. I wiem ,ze bede sie 藕le czuc ale wiem tez ,ze gdy bede sie 藕le czu艂a mog臋 zachowywac sie normalnie, nie panikowac i wkrecac sobie jakies choroby. Ca艂y czas jestem w kontakcie ze sob膮 i to mi pomaga isc do przodu. Praca ze soba jest ciezka, czasami mam dosc bo 艂atwiej jest nic nie robic i nie ranic siebie ,zamknac sie w swojej skorupie ale to sprawia艂o mi ogromnie duzo b贸lu. Moja wyobraznia nie zna granic. Teraz to ja kieruje swoim l臋kiem, a nie on mna i to jest naprawde mo偶liwe. :) Pisze to z taka lekkoscia na sercu bo swoje przeszlam. Kazdy z nas pisz膮cy w tym w膮tku ma za sob膮 doswiadczenia z l臋kiem i warto z tego wyciagnac wnioski nie patrz膮c w przesz艂osc, kt贸ra by艂a i przysz艂osc,kt贸ra jest tylko w naszej g艂owie ale 偶y膰 chwila obecn膮. pozdrawiam ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Wrzesie艅 6, 2010 Hej Stres stop, Bianko, Wanesso, Agni-s i reszta dziewczynek!! Kawa艂ek czasu mnie nie by艂o ale nie zawsze by艂o r贸偶owo. Jakie艣 3 tygodnie temu z艂apa艂y mnie l臋ki okropne. Mia艂am jedn膮 nieprzespan膮 noc calutk膮 i dodatkowo zero apetytu. To trwalo kilka dni a偶 do terapii. Na terapii wszystko powiedzia艂am i wydawa艂o si臋 偶e jest ok. Ale na nast臋pny dzie艅 znowu l臋kowo艣膰 mnie ogarn臋艂a. Nie wiedzialam co ze sob膮 zrobi膰. Zreszt膮 same wiecie jak cz艂owiek si臋 czuje. Na nast臋pnej terapii znowu analizowa艂y艣my mnie kroczek po kroczku i potem przesz艂o samo. A ju偶 mia艂am si臋 wybiera膰 do psychiatry. No ale teraz moze by膰. co do wy艂膮cze艅 艣wiadomo艣ci to je dalej mam od czasu do czasu. I wyobra藕cie sobie mia艂am to dziadostwo nawet na terapii:D i chyba ciesz臋 si臋 z tego powodu bo terapeutka mog艂a sobie popatrze膰 jak to wygl膮da. Ona jest pewna 偶e neurologicznie jestem zdrowa jak ryba i m贸wi mi kiedy te objawy wyst臋puj膮. Widz臋, 偶e rozmawia艂y艣cie o terapii i o jej cz臋stotliwo艣ci. Musz臋 wam powiedzie膰 偶e moja terapia kilka razy by艂a odsuwana albo przez terapeut臋 albo przeze mnie. Ale og贸lnie jestem grzecznie co pi膮tek na mojej "kozetce" i wpatruj臋 si臋 w siebie:) duu偶o ju偶 wiem i czuj臋 si臋 jakby o艣wiecona. Mo偶e i du偶o pracy przede mn膮 ale jestem zadowolona 偶e tam jestem. najbardziej zdumiewa mnie jedna rzecz na tej terapii. 呕e faktycznie stosunki z innymi lud藕mi odzwierciedlaj膮 si臋 w 100% w relacji z terapeut膮. Dzi臋ki temu terapeuta wie jak funkconuj臋 z lud藕mi na co dzie艅. Ale dosy膰 mojej filozofii:) co u was dzisiaj? jak samopoczucie?? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 KONIEC FORUM Napisano Wrzesie艅 7, 2010 Przenios艂y my si臋 na inne , jak chcecie si臋 dol膮czy膰 do nowego forum to zapraszamy . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Wrzesie艅 7, 2010 ktos napisa艂 na poprzedniej stronie ze to nie ma znaczenia ze ucieka sie w obowi膮zki, prace.... moim zdaniem bardzo dobrze, 偶e sie ucieka bo przynajmniej nie mysli sie wko艂ko o swoich dolegliwosciach, a na refleksje nad soba zawsze jest czas np przed snem. U mnie dopiero niedawno remont sie skonczy艂, nie mialam czasu tak na d艂uzej usia艣c przed komputerem, takze przez prace i takie zwykle domowe czynnosci jako艣 juz nie ma czasu aby na d艂uzej przysi膮艣膰:) dlatego sie tak nie odzywa艂am. Fajnie zdrowko ze napisa艂as bo tez dawno cie tu nie by艂o:) na pewno z up艂ywem czasu ta terapia Ci pomo偶e i bedzie wida膰 lepsze post臋py:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 akurat ta osoba Napisano Wrzesie艅 8, 2010 kt贸ra robi wszystko ZAMIAST terapii nigdy nie wyjdzie z nerwicy :O Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 8, 2010 tak to prawda , nie mozna zajmowac sie prac膮 jak sie czlowiek sam ze soba czuje 藕le! to ,ze ja bede zajmowala sie sprzataniem gdy mam l臋ki to nic mi nie da, bo woca ze zdwojona si艂膮!! to jest wyparcie na chwile moich s艂abosci ... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
LatinoGirl 0 Napisano Wrzesie艅 8, 2010 Hej, Jestem tu nowa, ale czytaj膮c Wasze posty czuj臋 si臋 jakbym by艂a tu od zawsze... No c贸偶 moja przyja藕艅 z nerwic膮 trwa pewnie od dawna, ale u艣wiadomi艂am to sobie dopiero jakie艣 p贸艂 roku temu. Obecnie jestem w wielkim dole emocjonalnym i bardzo potrzebuj臋 pogada膰 o tym wszystkim... Tylko czy kto艣 zechce mi pom贸c? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do szikus. Napisano Wrzesie艅 8, 2010 masz racje , w czasie panicznego leku czlowiek po pierwsze nie jest wstanie gdziekolwiek wyjsc, bo stracg go paralizuje , serce wali jak oszalale , ach nie opisuje juz dalej co sie wtedy z czlowiekiem dzieje , ten kto choruje na ta chorobe doskonale wie co sie z czlowiekiem dzieje , tak wiec stres stop ciebie sie zdaje ze chorujesz na ta chorobe , bo jak bys miala prawdziwa nerwice to bys nie piepszyla takich glupot , sory za wyrazenie , ale to jest prawda .Z tego nie da sie wyjsc ,uspic chorobe to tak , ale nic wiecej .Do konca zycia bedzie sie na tabletkach , lub bedzie potrzebna terapia .Pozdrawiam serdecznie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do LatinoGirl Napisano Wrzesie艅 8, 2010 czesc , LatinoGirlno wygadaj sie co ci dolega itd slucham Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 u艣miech yo Napisano Wrzesie艅 8, 2010 z tego da si臋 wyj艣膰. jasne 偶e tak. oczywiste. ale to 偶e trzeba popracowa膰 nad sob膮- TO was tak przera偶a. i wymy艣lacie wtedy 偶e si臋 z tego nie wychodzi. mo偶e i to lenistwo, mo偶e brak ochoty i wytrzyma艂o艣ci 偶eby chodzi膰 na terapi臋. tylko po co nawzajem wp臋dza膰 si臋 w takie g艂upoty? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 u艣miech yo Napisano Wrzesie艅 8, 2010 was si臋 czyta膰 nie chce. Co druga osoba, (zauwa偶cie 偶e jest to ZAWSZE pomara艅cza) pisze 偶e z tego si臋 nie wychodzi. A ja wam m贸wi臋 偶e si臋 da. Pomara艅cze zawsze wplot膮 si臋 jak glizdy i wam m膮c膮 w g艂owach. Zaraz powiecie 偶e te偶 mam pomara艅czowy nick. Ale nie chce mi si臋 zaczernia膰 bo nawet nie wiem czy warto opowiedzie膰 wam moj膮 szcz臋艣liw膮 przygod臋 bo zaraz zjawi si臋 kto艣 kto wam zam膮ci w g艂owach znowu. c贸偶, 偶ycz臋 pomy艣lno艣ci! kto zechce, ten do niej dojdzie. Cze艣膰! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
LatinoGirl 0 Napisano Wrzesie艅 8, 2010 Co mi dolega - dobre pytanie... Typowe objawy dla nerwicy: paniczny lek przed wieloma sprawami, niska samoocena, dr臋twienie cia艂, okropny b贸l serca jakbym mia艂 za chwil臋 zej艣膰 z tego 艣wiata. Walcz臋 ze sob膮, ale dzisiaj mam do艣膰 - nie chce mi si臋 nic i mam wra偶enie, 偶e nikt mnie mnie rozumie.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 8, 2010 Dzi艣 chyba pogoda ma wp艂yw na nasze samopoczucie , bo rano czu艂am sie swietnie dopiero wr贸ci艂am z miasta i jestem tez padnieta ........ale kogo to obchodzi co najwy偶ej jakas pomaranczka moze mi napisac cos przykrego i jeszcze bardziej zdo艂owac .......pozdrawiam wszystkich u mnie chyba zaraz deszcz lunie ...... bo sie mocno chmurzy i wieje silny wiatr ........... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
LatinoGirl 0 Napisano Wrzesie艅 8, 2010 Bianka_120 mnie obchodzi i na pewno jest wok贸艂 Ciebie du偶o os贸b, kt贸re te偶 obchodzisz! Pami臋taj trzeba tylko walczy膰, podnosi膰 si臋 bo inaczej nie damy rady. jestem z Tob膮 trzymaj si臋 :) A pogoda fakt u mnie te偶 do kitu.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do u艣miech yo Napisano Wrzesie艅 8, 2010 pleciesz bzdury , wiadomo ze czlowiek chory na nerwice sam musi sie mobilizowac , zeby jak to mowisz "idzie wyjsc z tego"!! zeby nie bylo gozej , zeby nie zwariowac . Musimy pokochac t膮 chorobe .Jedno jest pewne sami nie zrobimy tego , tylko wszedzie gdzie sie poruszamy to musimy miec swojego stroza , do sklepu , do lekarza , na terapie , gdziekolwiek , bo inaczej , bez tabletek ogarnia nas paniczny lek , ktorego nie da sie opanowac .I niech tu mi zaden nie gada glupot ze z tego sie da wyjsc , oj nie ,nie !!!My chorzy staramy sie ""normalnie ""zyc .My mamy chora emocje i to jest kaplica . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 8, 2010 przede wszystki niskie poczucie wartosci powoduje l臋ki i to w jaki spos贸b prowadzimy ze soba wewnetrzny dialog . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 8, 2010 chore emocje da sie wyleczy poprzez terapie, a jesli ktos wybra艂 spos贸b farmakologiczny za uzdrowienie swoich emocji to tez dobrze i moze z czasem dozna olsnienia , ze stoi w miejscu, a tabletek coraz wiecej trzeba brac i szukac tej najcudowniejszej . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 8, 2010 Kazdy spos贸b jest dobry na uzdrowienie si臋 z l臋k贸w -z post贸w wynika ,ze i u偶alanie sie nad sob膮 w jakis spos贸b pomaga ale stac w miejscu i tabletki pomagaja na kilka godzin do nastepnego zazycia i przypinanie sobie etykietki ,偶e to choroba do konca 偶ycia -taka etykietka w niczym nie pomaga, a wrecz przeciwnie jeszcze bardziej do艂uje i stwarza ograniczenia w zyciu bo np. mozna sobie wmawiac- tego nie zrobie , tam nie pojde bo mam ataki l臋ku. Mo偶liwosci jest du偶o i jak sie okazuje mo偶na je stosowac i latami w tym tkwi膰. Ale jedno jest pewne -nigdy nie jest za pozno na terapie ze specjalist膮. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 8, 2010 A najbardzie mi sie podoba zdanie " My mamy chore emocje i to jest kaplica" . Zgadzam sie, ze to jest kaplica ale tylko dla osoby kt贸ra nic z tym nie robi. Kaplica to mi sie kojarzy z takim skostnieniem ,zastojem emocjonalnym w sobie. W tym zdaniu jest juz zawarte to z czym ta osoba sie zmaga. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bianka_120kona艂am sama jestem Napisano Wrzesie艅 8, 2010 Szikus bardzo mnie to dziwi to co napisane zosta艂o przez ciebie ???????? ja wszystko to pokona艂am moje chore emocje w niczym mnie nie ograniczaja a kiedys w艂asnie tak by艂o ,pokona艂am to wszystko sama , oczywiscie pomog艂a mi tez psycholozka ale tu stwierdzono ze nie kozysta艂am z pomocy psychologicznej ............... Nie rozumiem niekt贸rych os贸b co by sie nie zrobi艂o zawsze jest zle kiedys pisa艂am 偶e leki w niczym nie pomagaja oczywiscie od razu by艂 atak ......kazdy m贸j wpis jest atakowany , a ja tylko szuka艂am pare s艂贸w otuchy i ty tylko wtedy kiedy by艂o mi najci臋偶ej ...... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 8, 2010 Nie wiem co sie to wpisa艂o , przepraszam ale mia艂o byc 偶e pokona艂am a ze czasami emocje daja znac o sobie bo moje 偶ycie nie jest us艂ane r贸偶ami a 偶e jestem osoba bardzo wrazliwa to emocje biora g贸re ale w niczym mnie to nie ogranicza juz nie ogranicza bo to pokona艂am zosta艂y mi tylko nieprzyjemne odczucia kt贸re mnie m臋cza ale mo偶e to faktycznie z tej tarczycy ........ pr贸bowa艂am podyskutowac tu z osobami na tym forum by sie dowiedziec , utwierdzic , upewnic , zrozumiec ........ale ospowiedzi co niekt贸rych os贸b by艂y naprawde do艂ujace ........ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bianko 120 Napisano Wrzesie艅 8, 2010 ty sie nie przejmuj tutejszymi wpisami ,bo co ci ublizaja to dopiero maja z glowa problem .Zycze zdrowka , ja tego chujstwa nie umie pokonac, mialam terapie i szlag mnie trafia jak ktos pisze ........... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 8, 2010 U艣miech yo wspania艂e piszesz , masz to za soba , to pisz otwarcie , podziel sie z innymi swoja wiedza , swoimi osiagnieciami , kazda rada , kazde wyzdrowienie daje nam motywacje do walki ..............jak ja posz艂am pierwszy raz na terapie to siedzia艂am prawie p贸艂torej godziny na chyba trzecia mia艂 przy艣c razem ze mna m贸j m膮z i oczywi艣cie by艂 p贸zniej zn贸w za tydzien jak posz艂am to psycholozka mi powiedzia艂a 偶e z nerwicy nie mozna ca艂kowicie sie wyleczyc mozna tylko nauczyc sie z nia 偶yc i ona w艂asnie mi w tym pomoze ...........przez ca艂y ten okres spotkan dr膮偶ylismy wszystki moje problemy i ci膮gle nie moglismy znale偶c tego g艂贸wnego , dlatego psycholozka zaproponow艂a mi jeszcze jeden spos贸b kt贸ry teraz musimy rozpocz膮c .......ub艂aga艂am wizyte na 17 wiec juz nied艂ugo i sama jestem ciekawa co bedzie na tym spotkaniu .......... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 8, 2010 ja tez mam dosyc tej cholernej nerwicy ................czasami zastanawiam sie czy nie mi艂o wp艂ywu na to m贸j stan po porodzie kiedy to musia艂am dostac litr krwi moze ta krew kt贸ra dosta艂am by艂a od jakiegos nerwicowca i przesz艂o na mnie ...... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bellergot 0 Napisano Wrzesie艅 8, 2010 no nie nale偶y sie przejmowac docinkami pomaranczy, przeciez na forum kreca sie dzieciaki, ktore tak na prawde nie wiedza jak wyglada zycie, jakie ludzie dorosli maja problemy... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ginkofar gg Napisano Wrzesie艅 8, 2010 u艣miech yo to najm膮drzejsza osoba w waszym dzisiejszym gronie. napisa艂a sam膮 prawd臋. a ta prawda w ty艂ki was gniecie i dlatego posypa艂a si臋 lawina waszych bzdurnych teorii. U艣miech,masz racj臋. tutaj nie ma nikogo do porz膮dnej rozmowy! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 9, 2010 To po co tu zagladasz na to forum i sie udzielasz .......przejadz na inne tam gdzie potrzebuja krytyk贸w moze tam zab艂y艣niesz ......powodzenia ... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kolinko yy Napisano Wrzesie艅 9, 2010 bianka a ty to wog贸le powinna艣 zamilkn膮膰 ze swoimi DO艁UJ膭CYMI wszystkich teoriami. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 9, 2010 Ale w tobie jadu , och takich ludzi jak ty to naprawde trzeba sie bac ..... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 9, 2010 dlaczego si臋 nie zaczernisz i nie piszesz ca艂y czas pod jesdnym nickiem tylko wymyslasz sobie nici i zreszta coraz to nowe i doczepiasz sie do wszystkich ........ nie wiem czy jestes facetem czy kobieta ale ty naprawde wymagasz intensywnego leczenia i terapii ???????????? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach