Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Megii22

POMOCY!!!! JUż nie wiem co ma robić

Polecane posty

cześć dziewczyny już tyle razy pisałam do was o moich problemach z ostatnim cyklem już nie wiem co robić dalej nie ma okresu bardzo sie martwię i idę do lekarza ale może któraś z was może mi coś na mój problem odpowiedzieć. przesyłam wam wyniki moich temperatur może to wam pomoże 2008-10-21 36.6 °C 2008-10-20 36.0 °C 2008-10-18 36.2 °C 2008-10-17 36.3 °C 2008-10-16 36.3 °C 2008-10-15 36.5 °C 2008-10-14 36.5 °C 2008-10-10 36.6 °C 2008-10-09 36.4 °C 2008-10-08 36.5 °C 2008-10-07 36.6 °C 2008-10-06 36.5 °C 2008-10-05 36.3 °C 2008-10-04 36.3 °C 2008-10-03 36.5 °C 2008-10-02 36.4 °C 2008-10-01 36.4 °C 2008-09-30 36.5 °C 2008-09-29 36.3 °C 2008-09-28 36.2 °C 2008-09-27 36.5 °C kleisty 2008-09-26 36.6 °C kleisty biały 2008-09-25 36.3 °C biały 2008-09-24 36.3 °C lekko rozciągliwy biały 2008-09-23 36.5 °C lekko rozciągliwy 2008-09-22 36.4 °C antybiotyk rozciagliwy 2008-09-21 36.6 °C antybiotyk rozciągliwy 2008-09-20 36.6 °C antybiotyk rozciągliwy 2008-09-19 36.7 °C antybiotyk lekko rozciągliwy 2008-09-18 36.7 °C antybiotyk lekko rozciągliwy 2008-09-17 36.7 °C przeziębienie antybiotyk biały mokry 2008-09-16 36.9 °C przeziębienie biały mokry 2008-09-15 36.6 °C białawy wilgotny 2008-09-14 36.7 °C białawy wilgotny 2008-09-13 36.7 °C lepki wilgotny 2008-09-12 36.6 °C lepki 2008-09-11 36.8 °C stała wydzielina 2008-09-10 36.6 °C wydzielin zabarwiona krwia 2008-09-09 36.5 °C stała wydzielina miesiączke miałam od 4.09- 08-09

Jak an moj gust owulacja kolo 22. Temp nie przejmowalabym sie ze wzgledu na przeziebienie i leki. A normalnie masz skok temp przy owulacji wyrazny? Bardziej doswiadczone porady znajdziesz na www.28dni.pl, pierwszy mc jest bezplatnie :)

No jest, ale bylas przeziebiona, bralas antybiotyki, wiec moze o to chodzi. Poza tym - zkaldajac ze owulacja rzeczywiscie byla kolo tego 22 - odpowiedz sobie na pytanie, czy wspolzylas do7 dni przed 22 i do 3 po bez zabezpieczenia. Jesli tak - lec po test na wszelki wypadek. jesli nie, to sprobuj sie nie martwic, na pewno okres przyjdzie

więc to może być ciąża? Ale z tego co wiem to na ciąże wskazuje wysoka temperatura więc nie wiem czy to może być ale dzięki bardzo za pomoc

nie nie staram sie o ciążę!!!! nie zrozumiałaś mnie. Mi chodził o to czy mój cykl może wskazywać na ciąże bo z tego co ja wiem to raczej wysoka temperatura ją wskazuje ale może się mylę.

dzięki wielkie za te odpowiedzi niestety dalej nie wiem co jest? troche i tak mi pomogłyście pozdrowienia

Dziwię się kobietom, które jako metodę antykoncepcji wybierają kalendarzyk, lub metodę termiczną. Z drugiej strony jeszcze bardziej jestem zdziwiona gdy kobieta wcale nie zna swojego ciała i jako metodę anty... wybiera modlitwę zaraz po. :-P

Gość juhu
Megii - po temperaturze nie rozpoznasz ciąży, nie wiem czy wiesz, la etempka wzrasta podczas owulacji i taka utrzymuje sie do okresu. Ile spóżnia ci sie okres? Jeśli nie dużo, to napewno jest to spowodowane braniem antybiotyku. A jesli obawiasz sie ciązy, to zrób poprostu test, po co sie stresować.

Ja nie mowie ze to jest ciaza - ja mowie, ze jezeli wspolzylas w okresie -7 dni + 3 dni owulacja, to moze byc, i dlatego warto sprawdzic. Rzeczywiscie podwyzszona temperatura utrzymujaca sie po terminie okresu moze wskazywac na ciaze, ale tobie temperatura w ogole sie nie podniosla, a z objawow sluzu wynika ze owulacja prawdopodobnie byla okolo 22. A moze to byc rownie dlugi bezowulacyjny cykl np - nie wiem czy bralas wczesniej pigulki, czy nie, jesli tak, to kiedy odstawilas, itp. A jesli chcesz skonsultowac to z kims kto jest lepszy w te klocki, to naprawde polecam www.28dni.pl, wpiszesz te wszystkie dane w arkusz cyklu, wyslesz pytanie do eksperta, dziewczyny odpowiadaja bardzo szybko. lilitka - a ja dziwie sie kobietom, ktore faszeruja sie hormonami - no i co? moge sie dziwic, wy sie mozecie dziwic a kazdy i tak robi to co mu pasuje.

szanta tak zażywałam tabletki anty.... odstawiłam je w sierpniu. I okresu jak nie ma tak nie ma to już 51 dzień dzisiaj byłam u lekarze ale nie dostałam się do niego bo ma urlop temperatura teraz waha mi sie pomiędzy 36.6 a 36.5

Hej Megii, pewnie juz bylas u lekarza, albo przyszedl okres - ale tak mysle, ze (jezeli nie masz podstaw podejrzewac ciazy) to sa przesuniecia spowodowane odstawieniem pigulek - organizm musi podjac teraz normalna gospodarke hormonalna, i moze mu to chwile zajac zanim sie pozbiera. Czesto przez dobrych kilka cykli po pigulkach owulacji nie ma w ogole (ja np tak mialam), nie przejmuj sie, niedlugo wszystko wroci do normy. Daj tylko sobie czas. Oczywscie, jak dalej nie bedziesz miec okresu, podejdz do lekarza, niech zbada, czy tam wszystko jest w porzadku, lepiej na zmine dmuchac :-) Ale jak nie - to po prostu czekac...I byc przygotowana, bo nie znasz dnia ani godziny :-D

A, a jesli stasza sie zajsc w ciaze - to tez raczej dalabym sobie czas na powrot do prawidlowej gospodarki hormonalnej, zamiast dla odmiany uderzac luteina w celu wywolania owulacji.....

Szanta dzięki za zainteresowanie i pomoc. U lekarza byłam ale niestety wziął urlop więc mnie nie przyjął okresu dalej nie mam to już 54 dzień to strasznie długo może i masz racje że to po tabletkach ale ja już kiedyś je brałam i potem odstawiłam i nie było takich cyrków więc? wydawalo mi się że był skok temp. bo 20-10 miałam 36.0 a 21-10: 36.6 ale 25-10 spadła na 36.3 boje się że mam poważny problem. P.S o ciąże się nie staram

Gość implantacyjne
dlaczego nie zrobisz testu? ja bym nie wytrzymała tyle czasu w niepewności. Dziwie ci sie.

ja tez się denerwuje ale wolę dowiedzieć sie od lekarza co jest a test raz już mnie oszukał więc wole mieć 100% pewności a nie przypuszczenia ale kto ie może zaraz pójdę i kupie pozdrowienia :-)

Megii - nie ma sprawy :) 54 dni - rzeczywiscie dlugo :-( moze byc jakis problem(ik) A skok przy owulacji powinien byc raczej troszke wiekszy - no i powinna ta wysoka temperatura sie utrzymywac.... No i przy okazji - ja bym tez nie wytrzymala nie probujac zrobic testu! ;-p nerwy masz dziewczyno jak postronki :)

dzięki dziewczyny za pomoc ja tez się martwię ale w piątek idę do gina to się dowiem myślę że będzie ok a jeżeli będzie dzidziuś to trudno też się chyba :-) ucieszę tylko będę musiała przyśpieszyć ślub :-) :-)

To juz jutro - pomysl o tym pozytywnie :) Swoja droga, kazda kobieta narzeka na okres - ze jest, ze boli, ze przeszkadza, a jak go nie ma - panika, zamiast sie cieszyc, ze wolnosc :-) jakos do kitu to jest wszystko poukladane....

tak to już jutro :-) okaże się co mi jest ale jak będzie ciąża to też będe sie cieszyć dzięki za wsparcie jesteś super

cześć miałam wam odpowiedzieć więc nie jestem w ciąży chociaż bym wolała od tego co się dowiedziałam mam policystyczne jajniki. nie wiem za bardzo co to znaczy ale jedno wiem będę miała problem z zajściem w ciąże

:( wspolczuje, a przynajmniej gin jakies leczenie na to przepisal? trzymaj sie cieplo