Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ivett0

STARANIA Jesien -Zima 2008- DZIDZIUS LATO2009 kto zaczyna???

Polecane posty

myslalam, ze mi powie, zeby nie brac, ale on stwierdzil, ze jak sie boje, to moge brac, nie zaszkodzi, a moze pomoc....w Polsce by mi sam zapisal:)

Dorka mam nadzieje, ze masz tylko duzo pracy i nic Ci nie jest!:( odezwij sie!:) bede spokojniejsza!

Agi no pewnie że nie zaszkodzi :) Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Nie schizuj, nie czytaj info na necie, bo tylko się będziesz martwić. Każda ciąża jest inna i porównywać nie wolno :) Mnie bolał brzuch dość długo, za to piersi w ogóle mi na początku nie dokuczały. Polusia no to korzystaj jak masz czas :) U nas gorąco że szok! Dziś wieje halniak więc będzie zmiana pogody. Wczoraj wyszłam z małą rano na spacer, potem dopiero po 17-tej a i tak było jej za gorąco, męczyła się i potem już płakała. Więc dziś siedzimy w domku, o 14 mam na szczepienie, trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze! Ciekawa jestem ile waży.... Chyba już dużo mniej przybiera, zobaczymy. O ciemiączko muszę zapytać bo wydaje mi się że wcale się nie zmniejsza... Buziaki dla wszystkich!!!!

Kruszyna wiem juz nie czytam nic;) czekam na opinie lekarza...i na duphaston od Dorki i Asi:) Trzymam kciuki za szczepienie i wazenie:) bedzie dobrze, ze mna tez...Kruszyna a Ty bralas jakies leki na podtrzymanie??

Dorcia pojaw sie juz:)juz nie na zarty sie martwie, zawsze bylas juz o tej porze;( where are you???!!!!!!!!!

Agi Gratuluje !!! rzadko sie udzielam, bo czekam, az wszystkie z nas zaciaza, zeby moc sie dzielic z innymi radoscia. Teraz trzymam kciuki za Neti i Magde. Agi oszczędzaj się tylko teraz i nie schizuj, bedzie dobrze. Hani zycze duzo odwagi na szczepieniach. Dorka wcinaj duzo zieleniny a bedzie dobrze. Pozdrawiam cala reszte, jak zawsze bez wyjatku. Jakby ktos pytal to moja wiercipietka to chlopak. Poza tym jestem w dole, bo nadal nie moge znalezc pracy i nie mam zadnych dochodow (zaczelam juz oszczedzac na jedzeniu). Pani w tutejszym UP dala mi do zrozumienia, zebym sobie odpuscila z szukaniem pracy, bo nikt nie zatrudni sobie klopotu, bo takie jak ja bedac na wychowawczym blokuja tylko etat w firmie. Poza tym pani uwaza, ze z pustymi rekami na pewno do kraju nie wrocilam (tylko nie wie, ze tuz przed powrotem skradziono nam samochod zapakowany dobytkiem), a poza tym zapytala sie czy mam rodzine, bo teraz tylko na nia moge liczyc, a jak nie to niech sobie teraz wracam tam skad przyjechalam jak mi sie w Polsce nie podoba. To tak w skrocie - eh, szkoda gadac.

Novida witaj, fajnie, ze czasem piszesz:) zycze Ci duzo szczecia, widze, ze Cie zycie nie rozpieszcza w Polsce za bardzo:( ale mam nadzieje, ze los sie w koncu usmiechnie i przede wszytskim gratuluje suynka w brzuchu:) a to ze Wam skradziono auto z dobytkiem to juz naprawde duzy cios, ja bym chyba sie zalamala. Fakt to tylko rzeczy, ale w koncu sa do czegos potrzebne...szkoda gadac masz racje, wytrwalosci zycze Ci duzo:P!!!! bedzie dobrze zobaczysz;)

Dorka ja za godzinke lece na lunch :) i naprawde mam nadzieje, ze z Wami ok!!!!:) licze na to, ze masz problemy z netem albo nawal pracy i mam nadzieje, ze sie pojawisz niedlugo:) musisz mnie przeciez wspierac, z nudow czytam poczatki forum:) fajnie sie czyta:)

Ja tylko na chwileczke sie przywitac :) Nawet nie mialam czasu przeczytac postow... Pracy duzo i nie wiem w co rece wlozyc - ale ja tak lubie - przynajmniej czuje ze zyje :D:D:D Agi zaraz bede leciec na poczte wyslac Ci leki - mam nadzieje ze udalo Ci sie dodzwonic do lekarza i potwierdzilas ze spokojnie mozesz je zazywac. Odezwe sie jak tu troszke ogarne sytuacje! buziaczki dla Was wszystkich!

Dorka a ja panikara sie martwilam:D cholera:) dobrze, ze masz duzo pracy, a nie klopoty zdrowotne:) jestem bardzo glodna!!!!!!!!!! i mam zgage czasami....zadko ja miewalam:) ja sie dzisiaj w pracy troche nudze, dopiero po lunchu bede miala duzo pracy....Dorka dzieki Ci jeszcze raz:) moze mi podasz nr konta i ja Ci wysle pienadze??? bo jednak leki kosztuja...jeszcze godizna do przerwy a ja padam z glodu:) juz nie mogeaaaaaaa Dorka dzieki jeszcze raz;) jestes niezastapiona Ty i Asia!:)

acha Dorka pisalam wczesniej, ze moge;) jedna poki co, agdyby plamienie wystapilo po 1 dwa razy dziennie;)

AGI brałam Luteinę do 14tc, potem Fenoterol na podtrzymanie ciąży, Isoptin osłonowo, do tego Dopegyt na nadciśnienie, w szpitalu Relanium itp. Więc mną się nie sugeruj bo wiele tego było.... NOVIDA witaj w klubie szukających pracy :( Ty w ciąży, ja z małym dzieckiem, nic ciekawego :(

No juz troszke ochlonelam i teraz spokojnie przeczytalam wszystko! Agi ja mialam takie same dawkowanie duhpastonu a od 12tyg stopniowo odstawialam, czyli od 12tyg bralam pol tabl to 14 tyg. Kochana zadnych pieniedzy mi nie musisz przesylac ani nic! Ciesze sie ze Ci sie przyda i z wielka przyjemnoscia go przekazuje! Niech Wam z dzidzia sluzy! Novida gratuluje syneczka! My sie dowiadujemy jutro. Jestem tak podekscytowana ze pol nocy juz nie spalam! Nie wiem jak dzis zasne! Ukochany jest jeszcze bardziej podekscytowany chyba... a niby bylo mu obojetne ;) Ach Ci faceci! Stwierdzil ze jak bedzie wiedzial to tak jakby juz znal dzidzie! No i bedziemy mogli mowic po imieniu! Novida kurcze nie ciekawa sytuacja. Nie wiem czemu ludzie maja przeswiadczenie, ze jak sie wraca z zagranicy to pieniadze z kieszeni wypadaja z nadmiaru... moze kiedys w czasach komuny, kiedy dewizy byly na wege zlota... Ja jak przyjezdzam do PL to sie dziwie jakie wszystko jest drogie i wiecej kasy leci niz jak jestem w Londynie... Domyslam sie jak ciezko Ci sie szuka, bo ja tez przeciez szukalam bedac w ciazy... Ale na etapie poczatkowym i wielkim fartem mi sie udalo... Zycze powodzenia i mam nadzieje ze cokolwiek sie znajdzie! Kruszyna a jak Tobie ida poszukiwania? Widzialas jakies ciekawe oferty? Polusia a jak prawko? Kasia juz Ci pisalam, synka masz przecudnego! To zdjecie na slizgawce wodnej to do ramki! Wyglada na bardzo szczesliwego chlopczyka! Agi a nadal sie wybierasz tu do gina, czy juz dajesz sobie spokoj jak masz duhpaston?

hej dziewczynki jem lunch wlasnie, zgaga mi dokucza:( czy to norma jest jakas n apoczatku?? Dorcia jak wezme ten duphaston teraz to spokojnie moge z wizyta pocekac do 8 tyg:) bedzie juz tyci tyci widac??:) jestes Aniolem:) dziekuje Ci za zaangazowanie....nawet nie wiesz jak, moj maz jest w szoku, ze mam takie pomocne znajome! Nie wiedzialam, ze jutro dowiecie sie plci:)!!! ja tez jestem podekscytowana!!! daj znac od razu po:) jak ten czas szybko leci:) juhuuu.....troche bardzij jestem spokojna:) moz epo tym jak z ginem gadalam ijak z Wami pisze;) jest lepiej, tylko spac nie moge z wrazen:) moj maz jest taki dumny:) i tak bardzi sie cieszy:) Kruszyna Ty faktycznie jestes ewenementem tabletkowym:) oby mnie to ominelo, brr:) ale duzo wytrzymalas.....co do Novidki to faktycznie az strach wracac do kraju jesli maja Cie tak potraktowac......to jest hanba w ogole....moze lepiej faktycznie nie wracac, ja na pewno tu urodze..nie ma watpliwosci co do tego..dom sie buduje a tu mamy mieszkanie i prace...wiec sytauacja jest prosta....Dorka duzo Cie kosztowala wysylka???? z ciekawosci tylko pytam>:) dolaczylas swoj adres/??

Agi w 8 tyg to juz bedzie miala dzidzia z 4mm :) Ale jak sprzet dobry i dzidzia sie dobrze ulozy to zobaczysz malutka pikajaca plamke - to serduszko i moze gin pozwoli posluchac. Ja slyszalam ale doslownie przez 3 sek, aby dzidzi nie denerwowac. Najpiekniejszy odglos na swiecie - oczywiscie sie wtedy zryczalam :) Agi zgaga to jeden z objawow ciazowych :D:D:D Jezeli bardzo dokucza to polecam szklanke zimnego mleka albo migdaly :) mi mleko pomaga - tez mnie wlasnie troche meczy po ciemnym pieczywie a mleka nie mam :( Super ze maz dumny - ma z czego, badz z kogo :) A powiedzieliscie juz komus? Kiedy powiecie rodzicom?

Agi nr jezeli chcesz sprawdzic gdzie jest przesylka: ZW532481262GB Powinny lekarstwa do Ciebie dotrzec jutro przed 13-sta :)

Dorka super wilelkie dzieki:) jutro sama pojde odebrac poczte:) czasem te dpecial delivery sa po normalnych listach:) wiec powinno dojsc na pewno:) nie zapytalam czy moge ja po poludniu brac z obiadem czy tylko rano lub wieczorem? wezme chyba nie zaszkodzi od razu:) slyszlam o tym zimnym mleku w domku sie napije:) caly czas mysle, kto u Ciebiew brzuszku mieszka:D nie zgaduje nawet....nie mam przeczuc w tej kwestii:) za godzine koncze prace, szkoda, ze pada, bede lezec pod kocykiem i czytac ksiazke;) mozna pic zielona herbate i czasem zwykla z cytryna??? nie taka mocna??/

Dorka powiedzielismy najblizszym niezaleznie od tego co bedzie...za dlugo na taka wiadomosc czekali....nie chcialam czekac, najblizsi zawsze beda wsparciem nawet gdyby cos bylo nei tak:) wiec predzej czy ponziej- wybralam predzej:) i nie maci epojecia jak wszyscy sie ciesza i sa dumni:) kamien mi spadl z serca!

mowia aby nie pic za duzo ziolowych herbat w tym zielonej... Co mnie bardzo zdziwilo... ale ja pije jakies 3 dziennie a reszta to woda! Pamietaj aby duzo wody pic, bo teraz potrzebujesz wiecej plynow. Twoj list pewnie przyjdzie osobno, bo to taki ze bedzie ktos musial podpisac i go przynosi kurier z poczty :) Juz nie pamietam jak dokladnie sie bierze, ale wsadzilam ci tez instrukcje :) i leki sa w pudeleczkach :) Na pewno mozesz wziasc od razu :) Ja dzis tez mam wieczor pod kocykiem, ale samotny, bo ukochany pozno wroci z pracy bo ma jakies durne spotkania! Postaram sie wczesnie isc do lozka aby szybciej bylo jutro! Ja caly czas myslalam ze bedzie dziewczynka, ale ostatnio przysnil mi sie chlopczyk i to taki sen realistyczny, ze teraz nie wiem i mysle ze moze bedzie lobuz :) Zupelnie mi to obojetne :) co mnie dziwi bo zawsze chcialam dziewczynke pierwsza... Teraz chce i dziewczynke i chlopczyka... Juz sie nie moge doczekac aby zobaczyc jak uroslo i jak sie rusza! Na pewno poprosze aby mi nagrali!

ZObaczymy jak z ta przesylka jutro, bo normalnie to takie rzeczy to podpisujemy pozniej, jesli to zwykle recorded sign ale jesli cos innego, to moze mnei zawolaja, albo zadzwonia do mnie;) Dorka niewazne co bedzie, bedzie zdrowe i juz niedlugo z Wami:) na usg jezdzi sie do tego szpitala, ktory wybralas na porod??? Co do wody- to pije 2 litry dziennie;) i bezkofeinowa kawke rano, pozniej jedna herbatke zieolona:) chyba nie powinno zaszkodzic

Na pewno nie zaszkodzi - ja pije normalna kawe i herbate tez, ale oczywiscie nie az tyle ile wczesniej :) Jem slodycze, czasami cos tlustego, troche niezdrowego ;) Oczywiscie staram sie jak najmniej, ale przeciez nie mozna dac sie zwariowac! Tak na usg jezdze do szpitala. Polozne mam zaraz kolo domu, doslownie 2 min drogi. Ale wole jezdzic do szpitala bo tam opieka jest bardzo profesjonalna! UGS maja niesamowite! wielka plazma na scianie, ze nie trzeba sie wykrecac i wszystko swietnie widac. Lozko wygodne, fotel dla chlopaka ja leze, on siedzi i trzymamy sie za rece :) Zobaczysz jak szybko zleci czas i tez bedziecie szli na pierwsze USG, bo to w 8tyg to raczej bedzie dopochwowe... no i ja nie chcialam chlopaka przy tym... gin raczej tez nie...

acha :) widzisz Dorka ile dzieki Tobie mam informacji:) jak dopochwowe to odpada:D odbija mi:) dopki nie zobacze pecherzyka w macicy bede bala sie ciazy pozamacicznej:) ok dobra nie bredze:) koniec myslenia:) koniec i do lekarza pojde najwczesneij w 8 tygodniu:)

spadam do domku:) milego dnia, Dorka dzieki jesczze raz:) czytalam opinie, ze nie ma podobno sensu podtrzymywac sztucznie ciazy, ale to chyba sie mnie nie tyczy?? bo moja ciaza jak na razie jest ok buziaki wielkie:)

Walne Cie naprawde jak bedziesz tak myslala! Koniec czarnych mysli!!! Wraz z Duhpastonem przeslalam Ci cala koperte poz mysli i masz je codziennie rano zazywac! No ja tez nie chcialam chlopaka przy mnie jak siedze na samolociku i mam takie usg... Wzielam fotki i mu pokazalam, on tez woli na takie rzeczy nie patrzec... Agi to ktory to tydz teraz 4-5?

Agi a jak robie taki skrot jaki ty masz? Niby wiem, ale jak kopiuje to mi nie wychodzi :(

No DOrka widzisz jaki piekny ticker Ci sie pojawil:) ja na poczatku nie umialam tego wstawic, dopiero pozniej mnie olsnilo:) Nie moge sie doczekac jutrzejszego werdyktu:) co to bedzie;) ja nei wiem jak ten tydzie liczyc:) od ostatniego dnia @ to jakby 5 ale jak mowilas to 4?:D lekarz policzy...a i nie moge sie doczekac na przesylke;) milego wieczorku i spokojnej nocy sprobuj usnac i przespac noc;) jutro piekny dzien Was czeka!:)

Novida miło, ze ktoś o mnie jeszcze pamięta ;) Niestety ja już tracę nadzieję, ze się uda. Jestem po operacji, podczas której wykryto endometriozę :( 4 nieudane iui za nami, jeszcze pozostały 2 i trzeba będzie myśleć o ivf. Przeraża mnie to :( Wszystko się jakoś nie układa, a ja już mam coraz mniej sił na dalszą walkę. Gratuluje synka 🌻 No a sytuacji z pracą nie zazdroszczę, niestety to są polskie realia. Przykre, ale prawdziwe. Mam nadzieję, ze jakoś wyjdziecie na prostą i wszystko się poukłada po Waszej myśli. Serdecznie pozdrawiam _neti_