Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina_1981_

Praca w banku - dres code ?

Polecane posty

Gość Ewelina_1981_

Witajcie! Za tydzień zaczynam pracę w banku, wszystko ładnie pieknie cieszę się niezmiernie, jednakże zaczełam się zastanawiac nad ubiorem.... Po przejzeniu kilku stron na temat tak zwanego "dress code" w bankach niewiele wiem ,a w zasadzie to mam mętlik w głowie co można a czego nie. W placówce nikt nie wspomniał nic na te temat, spoglądajac na pracownaików wyglądali elegancko ale nie jakos jednolicie lub podobnie kolorystycznie. Tak więc mam pytanie do kobietek ktore pracuja baz pracowały w banku co na siebie włożyc? Czytalam ze obowiązuja spodnicze przed kolano tylko i wyłacznie, rsjstopy badz pończochy koloru cielistego i cienkie , biala bluzka zakiecik , chetnie wysłucham waszych opini na ten temat pozdrawiam.

Gość sośkaa
Hmmm... To dress code, to nic innego jak prosty i schludny wygląd z domieszką jakiegoś luzu i wysunięciem na pierwszy plan buzi. Ja pracuję w banku i nie ubieram się tak jak powiedziałaś do końca. Ubieram koszule, czarne, brązowe, szare spodnie, eleganckie bluzki, spódnice do kolana, żakiety, sukienka -tzw. mała czarna do kolan z żakietem. Naprawdę jest tego bardzo dużo :) Co do rajstop to skoro ubierałam spodnie to się nie przejmowałam kolorem, a jeśli małą czarną lub spódnicę to cieliste, czasami [czyt. rzadko] ubieram czarne :) W najbliższym czasie wleję jakieś linki z allegro , sklepów int. ubrań które mam i ubieram.

Gość mbngugt
Skoro nic nie mówili o ubiorze to ja bym na poczatku ubierała się jak najbardziej zachowawczo. Tzn. Czarne, względnei grfitowe ubrania (garnitur, garsonka, elgancka sukienka) z białą/ecru/czy kremową koszulą, naturalny kolor rajstop i raczej czarne klasyczne pantofle. Raczej bez biżuterii, ewentualnie bardzo delikatną. Makijaż też raczej minimalny, bez mocno wytuszowanych rzęs, kresek, kolorowych cieni, mocno błyszczącego błyszczyka - trochę podkładu dla ujednolicenia kolorytu, trochę pudru do zmatowienia skóry i ewentualnei delikatny róż. A jak juz będziesz tam pracowac to obserwuj codzinnie inne osoby pracujące na podobnym jak Ty stanowisku i sama zoabczysz co jest akceptowane a co nie. Możesz tez z Nimi pogadac na ten temat jak się już trochę poznacie - może dowiesz się o jakiś ustalenaich w tym zakresie. Pozdrawiam i życze zadowolenia z pracy :)