Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PaniMisiowa170

POMOCY CHCE MIEĆ DZIECKO CZ.II

Polecane posty

Madzik🌻wytropilam Cie na Nk hihihhihiiiwiec odezwij sie do nas....a te filmiki na Nk z Zuzia w roli glownej sa boskie.....jak Ona swietnie tanczy, normalnie rozbawila mnie do lez:D:D:D:D Smerfetko👄 Ciebie tez ujrzalam na NK:D:D:D:D👄

O i w koncu nowa stronka :P Uffff juz myslalam ze tamta nigdy nie skonczymy;) Kurcze ide w koncu po te kawe i kanapki bo mnie ssie w zoladku, a jeszcze mam recznik na glowie, bo musze sobie lepetynke wysuszyc hehehe

Witam, jestem nowa na tym forum, tak wiec przepraszam ze wtrącam się w stworzony już wątek. Po prostu muszę się przed kimś otworzyć, gdyż brakuje mi już sił i łez. Od 20 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Mąż ma obniżoną jakość nasienia, ja mam całkowicie niedrożny lewy jajowód. W warszawskich klinikach usłyszałam następujące diagnozy: InviMed - tylko in vitro, Invicta - 3 inseminacje, później pozostaje in vitro. Od 2 miesięcy przygotowywaliśmy się z mężem do inseminacji która miała się odbyć w dniu dzisiejszym, niestety lekarz błędnie ocenił rozwój komórki jajowej i owulacja przepadła. Na kolejną będzie trzeba czekać kolejne 2 miesiące (z powodu niedrożności). Jesteśmy młodym małżeństwem, jednak z powodu braku dziecka zaczyna się kryzys. Ja ciągle płaczę, mąż stara się jak tylko może aby od tego uciec.. a rodzina ciągle pyta o jedno - kiedy dziecko. Po dzisiejszym dniu pękło mi serce : (

Kasiu witaj na naszym forum, i wcale sie nie wtracasz....witamy Cie🌻 Przykro mi ze nie doszlo do inseminacji....U mnie niestety nie ma szans nawet na inseminacje, tylko odrazu iVF wlasnie z powodu niedroznego jajowodu....mam nadzieje ze niedlugo Wam sie uda....oczywiscie bede trzymac kciuki i modlic sie za Was....postaraj sie troche mniej myslec o dziecku[wiem ze to ciezko zrobic] a byc moze ciaza Was zaskoczy w najmniej odpowiednim momencie;)Przytulam.....jezeli masz gg to pisz....25819385

Gość niecierpliwa.............
Witam Postanowiłam do Was napisać bo sama nie wiem co myśleć....dziś powinnam dostać okresu...zamiast tego mam bardzo obfity, mleczno-biały śluz.troszkę bolą mnie piersi i czasem mam napady gorąca.Dodam, że staramy się o dzidziusia od września br. Ostatnio boli mnie prawy jajnik( takie kłucia).Nie jest to jakiś straszny ból ale dość nieprzyjemny. Od 5 dni mam zgagę, chwilami bardzo odczuwalną. Czy to może być ciąża??? Proszę o radę...

Niecierpliwa🌻 witaj....to moga byc objawy ciazy, ale nie koniecznie...czasami dziewczyny mialy wszystkie objawy ciazowe , a nie byly w ciazy....wiec lepiej bedzie jak zrobisz test , bedziesz wtedy pewna....ja w takim razie trzymam kciuki za II kreseczki:)pozdrawiam!!!

Myszka 24:) Dzieki za wsparcie. Mam nadzieję, że tym razem się uda...Pozdrawiam:)

A test robiłam 14 dni po stosunku, ale niestety....wyszedł negatywnie...

Dziwi mnie ten biały, obfity śluz....Nigdy tak nie miałam.

To był 20/21 dzień cyklu

To zdecydowanie za szybko zrobilas ten test.....nawet jezeli bylabys w ciazy to w 20 - 21 dniu cyklu test ja jeszcze nie wykryje.....test najlepiej zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki.....wiec szansa na ciaze jest;)

Dziękuję za zainteresowanie:) Dam znać jak coś się wyjaśni:) Pozdrawiam:):):)

Myszko, czy mogłabyś mi proszę powiedzieć, dlaczego w Twoim przypadku jedynym wyjsciem jest ivf? Mi lekarz dał nadzieję na inseminacje, ale nie wiem czy nie jest ona złudna przy całkowicie niedrożnym jajowodzie. Dzis rowniez sie okazało ze jajeczka powstajace w prawym jajniku (prawy jajowod drozny) wzrastaja tylko do 18mm, przy czym powinny wynosic conajmniej 20.. Dziękuję serdecznie za pocieszenie, ale dzis musze sie wylakac.. Smutno z powodu straconych 2 cykli, oraz z faktu ze mąż zachowuje się jakby mu nie zależało i nie daje mi wsparcia. Ale może on w głębi tak to znosi.

Kasiu____ u mnie jest ten problem ze mam tylko jeden jajowod i wlasnie jest niedrozny....drugiego nie mam...mialam robiona laparoskopie, ale zrosty sa tak grube ze nie da rady sie ich usunac, stad u nas tylko IVF wchodzi w gre i niedlugo zaczynamy....jestem w trakcie brania antykow i mysle ze gdzies za okolo 2 tygodnie zacznie sie stymulacja;)

Gość 1 podejscie do in vitro1
Dziewczyny czy ktoras z Was brala ENCORTON w czasie transferu??od kiedy musialyscie brac i do kiedy??bede wdzieczna za odpowiedzi:)pozdrawiam i trzymam za Was kciuki!!

hej dziewcztny 🖐️ ciesze sie ze jeszcze mnie pamietacie :) u mnie cos tam sie dzieje :P hehe byla ostatnio sprawa t tym wypadkiem przyznal sie oskarzony przeprosil wogole go nie poznalam byl taki mily calkiem inny niz w dniu wypadku i wogole nie byl potrzebny nam adwokat no coz ale kto wiedzial... teraz staram sie o odszkodowanie z jego OC i z tego co uzyskam musze dac adwokatowi 20% bo rzekomo nam pomaga w tym a ciagle musimy do niego dzwonic i mu przypominac o wszystkim teraz wiem ze sami bez niego dalibysmy sobie rade ale to dlugo pisac.Lekarz twierdzi ze na 20% moge miec opercaje na ten bark bo moze wystapic jakas choroba nie pamietam nazwy.Ciagle mi przeszkadza bo czesto go odczuwam przy zmianie pogody, podnoszeniu Zuzi czy innych robotach w kuchni:D Co do Zuzki to bardzo widac jak madrzeje i sie zmienia czasami mnie zaskakuje:) jej slowa to; lala,baba,mama,bee,pa i te jej wymyslone he wie jak robi piesek tanczy spiewa, usypia lale,wozi w wozku,pokazuje rozne czynnosci jak;tata glupi to wali sie w glowke ;d pokazuje cicho.tu tu sroczka kaszke.., nunu papa pacha, pokazuje nosek uszka buzie itp i takie tam :) u nas w domu muzyka leci od 7 rano az do 20 gdy zuzia zasypia nawet jak spac idzie to musyka musi jej grac >A co do maluzenstwa to bardzo nie odczuwam tyle tylko ze kazdy sie zwraca jego zona ,jej maz hehe noi nazwisko zmienilam co trudno mi sie przyzwyczaic i czasami podpisuje sie jeszcze starym:) myszko dziekuje ze namowilas mnie zebym napisala 👄 trzymam mozcno kciuki za ciebie dobrze ze jestes w dobrych rekach teraz powinno byc juz aby z gorki:) 👄 liliowa to Adas bedzie 2 razy imprezowal he tobie tez te miesiecae tak szybko zlecialy jak mi?? ja juz nie pamietam jak Zuzia byla taka malutka :) 👄 gramka macie pewnie wiele radochy z Lenki jak tak sobie smiesznie gada :)a czego sie dziwisz wkoncu po kims ta madrosc musi miec 👄 Olawd 100lat 100lat wszystkiego najlepszego spoznione ale szczere :)🌻 dziewczyno po 20 dopiero zycie sie zaczyna ja mam 22 ale tez jakos staro sie czuje heh ale mysle ze po 30 dopiero zaczne zyc :D :p a twoj Tymek swietnie by sie nadawal z moja Zuzka bo widze ze taki tancerz jak moja 👄 kakusia ale ci zazdroszcze tez bym chciala jeszcze raz pojsc na pierwsze usg no ale sila wyzsza moze za pare lat :) ciesze sie ze wszystko ok z malenstwem :)👄 efcia olej wszystko i nie bierz wszystkiego do siebie kochana dasz rade silna z ciebie kobietka :0 👄 gab wiem ze zadne slowa nie ukoja twoj bol wiem przez co przechodzisz ale napewno ci sie jeszcze ulozy bedziesz miec zdrowa silna dzidzie a oskarek coz nam pozostaje niz modlitwa za niego 👄 jolanta a to sie impreza szykuje ciekawe jak szymonek zareaguje bo moja zuzka to byla spiaca i plakala :p fajnie ze u ciebie sie wszystko uklada :0 👄 patinko WIELKI szacun dla ciebie jestes naprawde dzielna kobietka ja chyba bym nie podolala 👄 panimisiowa patrysia poprostu walczy o swoje hehe ciekawe jak to u mnie bedzie wiem ze ze mna Zuzka nie bedzie miec latwo bo M to gwiazdke z nieba by jej sciagnal jakby zawolala:Pa jak tam w przedszkolu mala sie czuje duzo sie nauczyla od momentu gdy tam jest?? a ty jak sie czujesz :)👄 madziarko GRATULUJE napisz jak tam ci idzie mamuska:) 👄 monito a ty co tak zamilklas w swoim palacu :) 👄 kalpek czekam na twoj brzuszek cos czuje ze nie dlugo sie zjawi:) 👄 pozdrawiam wszystkie dziewczyny i dla kazdej z osobna 👄 te niewymienione rozniez :)

Heja;) Madzik🌻 brawo brawo....:D:D:D:Dciesze sie ze sie odezwalas do nas kochana i mam nadzieje ze bedziesz czesciej sie tu udzielac.....dziekuje kochana👄 A reszta dziewczyn jak zwykle sie obija:):):):) Odezwijcie sieeeeeeeeeeeee......halooooooooooooo:)

hej dziewczyny dziekuje za zyczenia 👄 a ja od wczoraj siedze sama w domu , meza i malego wyslalam do dziadkow . nudze sie jak cholera . praca pracą ale samej w domu to masakra . dobrze ze chociaz psinka ze mna zostala :D teraz siedze i maraton filmowy sobie zrobilam . ogladam stary serial nikite , mam wszystkie sezony wiec jestem tylko ciekawa czy zdaze do sob-ndz zanim moi wroca je ogladnac :) zeby chociaz net mi dobrze dzialal to bylo by super a tak to dupa blada , strony owieraja mi sie po 20min ... 😠 dobra lece ogladac i bede zagladac do was (o ile mi net pozwoli )

myszko czyzbys siedziala cichutko jak ta myszka??? :D mnie juz cos trafia z nudow . przegladalam wlasnie kamere . mam tam filmik jak mlody mial jakies 5 miesiecy i dostal zuke ze szpinakiem - jejku jakie on miny strzelal , jak mu sie cofalo - biedaczek a my mielismy ubaw . okropni rodzice tak meczyc dziecko tymi kilkoma lyzeczkami ... oj teskni mi sie juz za malym 😭

Olawd🌻wlasnie siedze cicho jak ta Myszka heheeh;) A mnie tak spanie bierze ze szok....codziennie po poludniu musze sobie drzemke strzelic...wieczorem klade sie po 10 spac , a rano kolo 8 ciezko mi oczy otworzyc:D:D:D:D:D ale dzis juz jest 4, wiec bede walczyc zeby nie zasnac bo pozniej wieczorem bede sie krecic do polnocy:P Wczoraj w nocy pierwszy raz snilo mi ze jestem w ciazy i to w takiej juz zaawansowanej, bo dzidzia mnie kopala.....i jak sie obudzilam to chwile sie zastanawialam czy to jest real czy sen....i te kopniaki byly takie realne....mam nadzieje ze to proroczy sen, bo nigy mi sie nie snilo nic o ciazy....;)Ide sobie cos do picia wziasc to mi spanie przejdzie:)

myszko - ja mialam taki okres w zyciu ze codziennie musialam po poludniu polozyc sie chociaz na pol godziny spac . kladlam sie wieczorem ok 22iej i ledwo wstawalam ok 9 rano... ale przeszlo .. a co do snu - to na pewno jest proroczy-juz nie moge sie doczekac jak dasz znac ze test pozytywny wyszedl!!! trzymam mocno kciuki!! ja juz zmykam lulu bo od tego ogladania juz mi sie spac chce . a w dodatku kregoslup juz daje o sobie znac.. buziaki myszko 👄 i wszystkim dziewczynom rowniez kolorowych snow