Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

opka

Dziewczyny dlaczego taka a nie inna data slubu???

Polecane posty

Witam Kazda z nas planuje lub planowala swoj slub, biorac pod uwage wiele czynnikow :) zwykle chcemy najpierw sie usamodzielnic, skonczyc studia, znalezc prace, zamieszkac razem, odlozyc jakies pieniadze itp Jednak wiele z nas wybierajac date slubu patrzy rowniez na to zeby data ta kojarzyla nam sie z czyms milym romantycznym itd Dziewczyny piszcie daleczego wybralyscie takie daty slubu a nie inne?? :)

my najpierw wybraliśmy 15 sierpnia by zawsze mieć wolne w rocznice ślubu ale z kilku względów musieliśmy zmienić - i jest 27 czerwca bo... bo tak :) bez konkretnego powodu

ja zwrociłam uwagę tylko na to szczęśliwe R w nazwie miesiąca:) nic więcej. ja nie planowałam za wiele, w ciągu półtora miesiąca załatwiliśmy wszystko ;) i nie byłam wtedy w ciązy:)

Bo miesiąc ma w nazwie \"R\" (gupi przesąd, ale cóż), bo wakacje, lato i ładna pogoda - no i bo mam dwa dni wcześniej urodziny :).

Gość tysiowa
a ja biorę ślub w dniu urodzin, zawsze mi się tak marzyło, a w 2009 właśnie wtedy wypada sobota:)

A nam się marzyła piękna wiosna, i padło na maj:) Było pięknie: drzewa kwitły, ptaszęta śpiewały, błękitne niebo i wiosenne słonce:) No i jeszcze jeden plus: na maj nie było żadnych problemów z terminami. Za to wrzesień czy sierpien było obłożone 3 lata wcześniej:)

my poprostu ot tak walnelsmy 12 lipiec, a potem sie okazalo, ze meza rodzice tez pobrali sie 12 lipca i juz musialo tak zostac;)

My wybralismy date 28 sierpnia z tego wzgledu, ze bedzie to dzien po naszej 5 rocznicy bycia razem i dzien po 2 rocznicy zareczyn :) poza tym lato, wakacje, ciepelko...no i ,,r\'\'w nazwie miesiaca :)

Gość pierwszy wolny termin w USC

nam sie spodobaly trzy 9 w dacie no i po polnocy bedzoe 2 razy 2009:P hehe

ja zawsze chcialam slub w sierpniu, wiec to bylo z gory ustalone:)) no a sam dzien to juz tak sie ulozyl, wolne terminy sal i zespolu zdecydowaly:)), choc planowane z poltorarocznym wyprzedzeniem:))

Gość rosita
maj bo jestem majową dziewczyną, o dziwno nie konsultowałam tego wcześniej z moim przyszłym mężem ale gdy go zapytałam w jakim miesiącu zaplanujemy ślub też od razu odparł, że w maju.

Gość pegi-felek
Bo tydzień później będzie nasza 8 rocznica...

Gość Jola29
Hej, ja tez bardzo chcialam miec slub 15 sierpnia ale niestety nie uda sie, bo ksiadz powiedzial, ze w swieto koscielne nie moze udzielac slubow :-) Bedzie wiec 4 lipca. Wszystkiego dobrego dla Was wszystkich

Gość darshana
my wybralismy bo to data naszego spotkania była no i urodziny mojej mamy i teścia.

Gość a my za 2 tyg idziemy
do księdza, co będzie wolne na przyszły rok i co nam będzie pasowało to bierzemy:)

Nasza data t0 27 grudnia. Chcieliśmy: - jeszcze w 2008 roku, na organizację latem było juz za pózno - zaraz po slubie jechać w podróż poślubną (mieszkamy razem i chcieliśmy poczuc jakąś różnicę w czasie "poślubnym" a nie w domowych ciuszkach wcinać ciasto z wesela przy cowieczornym ogladaniu filmu z kompa :O ). A że uczelnie w tym roku maja długa przerwą świąteczną -do 5 stycznia-to zdążymy :) -lubimy święta i je sobie porzedłużymy

Gość a ja mam slub
4 lipca 2009 i to bedzie dokladnie nasza 4-ta tocznica

A my... poszliśmy do ksiedza aklepać termin na październik 2009.. a ten wypalił, że on ma 27 grudnia wolne i nas już zapisuje.. my w szoku ale do gadania nic nie mieliśmy.. a i nam to na rękę :) Im szybciej tym lepie i knajpa się znalazła, i orkiestra, i kamerzysta i fotograf, suknia prawie skonczona.... :) wiec... luzik (termin zaklepalismy poczatkiem wrzesnia).

do poprzedniczki- my też nie mieliśmy żadnych problemów ze znalezieniem zespołu (nasz ma terminy zarezerwowane do 2010 :) ), sala jedyna w okolicy nam odpowaidała (dużo miejsc noclegowych dla gości w rozsądnej cenie)- dzieki grudniowi zaoszczędziliśmy wiele stresu :)

my mamy 15 sierpnia 2009 a wtedy dlatego że - chcieliśmy w lato 2009 (dostałam pracę i będe rok przed mgr czyli nie będę pisać jednocześnie przygotowując się do ślubu) - wybraliśmy sierpień ze względu na literkę "r" - nie chcielismy czerwca bo obydwoje mamy wtedy sesję i zajęcia jeszcze w szkole - chcielismy 1 sierpień [jak najszybciej ;)] ale żadna sala nie miała tego terminu. tak samo żadna nie miała juz na 8 sierpnia i tylko dwie miały na 15ego więc tę datę wybraliśmy :) dodam tylko że sali szukaliśmy ponad półtora roku przed planowanym ślubem

Gość Aloiw22
My mamy 01.08 i wybieralismy date : -rodzina jest rozbita po całej polsce i nie tylko..... a sierpien jak wiadomo sa wakcje i chociaz moje liczne mlodsze kuzynostwo nie opusci zajec. - chcialam przesadna ,,r,, w miesiacu i ludzimy sie ze bedzie pieknie,slonecznie :))