Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostatni tydzien

przytyłam w ciązy 30 kg

Polecane posty

Gość ostatni tydzien

a mój lekarz mi mówi ze to normalne :O

No bo to jest normalne. Wiadomo, że w książkach piszą, że kobieta powinna przytyć tyle i tyle i wtedy jest prawidłowo ale ksiązki swoje a życie swoje. Słyszałam, że szczupłe osoby zazwyczaj tyją więcej niż te pulchniejsze. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 18kg, ale moja siostra też jak ty przytyła 30 i wiesz co? To ona była potem szczuplejsza:) Zresztą tak jest do dziś. Nie przejmuj się, zdecydowaną większość z tej wagi zrzucisz:)

Gość babki
ja przytylam niecale 13 kg

Gość Alexxxxa
A dla mnie to nie jest normalne. Ile waży dziecko, łożysko i wody płodowe? Reszta to tłuszcz, który będziesz musiał zrzucić. A widzę po obserwacji na ulicy, że wielu mamom sie to nie udaje. No ale stało się i gdybanie nic nie pomoże. Oczywiście pomijam tu skrajne przypadki, kiedy duży wzrost wagi spowodowany jest nieprawidłowym funkcjonowaniem organizmu.

no właśnie, każda z nas inaczej przybierała na wadze i to nigdy nic nie wiadomo. Najważniejsze to się nie poddać i powalczyć o powrót do zbliżonej wagi sprzed ciąży:)

spokojnie:) ja uwazam ze tyle czasu ile sie tylo tyle czasu zajmie chudniecie oczywiscie trzeba troszke pomoc, w sensie troszke samozaparcia tez trzeba miec ;) bo samo sie nie zrobi ja przytylam 22kg i juz zrzucilam wystarczylo ograniczyc apetyt (ale nie rezygnowalam z przyjemnosci jak pare kostek czekolady ;) ), dziecko jest sponsorem cwiczen fizycznych hehe no i waga leci :)

Gość ewkaaaaaaa
ja na początku schudłam 3 kilo, potem przytyłam 8 kilo, więc w sumie przytyłam tylko 5 kg

wiesz co Ci powiem? ja Ci autorko zazdroszcze - poważnie! Ja miałam ciąże zagrożoną od 11 tygodnia, potem przypałętała się anemia :( w ciąży przytyłam te książkowe 12 kg, ale... teraz Syn ma 2 latka a ja nadal borykam się o tą cholerną anemie :( i moge jeść jak armia wojska, mączne, słodkie i nic. cały internet pełen jest diet jak schudnąć ale nigdzie nie znajdziesz diety jak przytyć... Jak ide do sklepu i proszę o spodnie rozn 26/36 to patrzą na mnie jak na chorą psychnicznie bulimiczke... z miłą chęcią pożyczyłabym sobie od Ciebie te kilka kilko...

Gość do blondyna
kochana, żeby nie mieć anemii trzeba jeść mięso, buraki, warzywa strączkowe - wszystko co ma dużo białka, a nie słodycze czy inne potrawy mączne:O

Blondyna faktycznie. Nie ma diet na przybranie na wadze. Ja tez jestem w ciąży i mam anemię teraz ale biorę żelazo. Z tego co wiem to wszystkie czerwone warzywa, owoce i mięso są wskazane w takich przypadkach, ja też dodatkowo biorę żelazo w tabletkach, bo wołowiny i wątróbki nie lubię.

taak - tylko że dieta ma być urozmaicona. już przeszłam przez kilku dietetyków i co? był program na parze, były brokuły i buraki (to się zawsze powtarzało), co kilka dni miały być potrawy mączne a raz w tygodniu miały być słodycze - wszystko wg zalecenia lekarza.. i tak co pół roku nowy lekarz i nowa dieta - brry

Gość do blondyna
no to ja Ci dobrze radzę - odpuść sobie mączne i w to miejsce jedz to co Ci napisałam, a nie będzie anemii tylko CODZIENNIE i nie ma zmiłuj się mączne raz na ruski rok, bo to tylko zapychacze i w ten sposób urozmaicacz dietę, ale tylko i wyłącznie SMAKOWO, a nie WARTOŚCIOWO wiem co mówię - z anemią borykam się od zawsze (mam to po matce i po jej ojcu - moim dziadku) też noszę rozmiar portek 26-27, a smarkata już nie jestem, bo mam 30 lat;)

Gość miaaa...23
Ja w ciąży przytyłam 27 kg (z 58kg zrobiło się 85kg :o). A najlepsze było to, że przez ostatnie 2 miesiące ciąży przytyłam aż 21kg :o ... przed samym porodem zaczęła mi się zatrzymywać woda w organiźmie i wyglądałam okropnie (jak napuchnięty balon). Ale po porodzie te kg jakoś tak same zaczęły powoli znikać a ja zajęta dzieckiem nawet nie zauważyłam tego :) Teraz wprawdzie zostało mi jeszcze ok. 5 kg, ale jakoś mi to nie przeszkadza :)

qrcze to teraz mnie zaciekawiłaś - mi lekarze mówili że weekend mam właśnie odpuścić tą "ustawową" diete i właśnie wcinać mączne, słodycze i wszystko co inne niż na tygodniowej liście. wszyscy trzej lekarze to powtarzali - że niby to zapobiega przyzyczajaniu organizmu - no ja już głupia z tego jestem - fakt że z tych ich diet to wątrobkę i czerwnone krwiste mięso omijam szerokim łukiem, ale buraczki i brokuły to wcinam, schab też, ryby również (niby jeden zalecił łososia i makrele) od czasu do czasu. qrde a najlepsze jest to że ja aby nauczyć się jednej diety potrzebuje prawie trzech miesięcy, potem pół roku i potem znowu trzy miesiące na nowego lekarza i nową diete, która zresztą jedna do drugiej jest do siebie podobna - składniki takie same i skuteczność taka sama - zerowa :(

Gość chyba tylko rozsadna
30 to nie jest normalne przytyc

ja przytyłam w ciąży 6 kg, dziecko zdrowe a ja szczupła zostałam. 30 kg to zalamka, moze i mozna to stracic, ale rozciągnietej skóry i rozstepów sie juz nie pozbedzie.

i też uważam że 30 to przesada, dla dziecka nie istotne jest ile matka w ciaży przytyje, tylko co mu ostarcza z pozywienia, ja jadłam wszystko, ale bardzo duzo ryb, warzyw i owoców, maluch teraz też chetnie je warzywa i owoce,i ma zdrową i szczupła mamę.

Gość oj Jessy Jessy
zdziwiłabyś się... co prawda nie przytyłam w ciąży 30 kg, a 20, ale nic mi nie wisi i nie mam ani jednego rozstępu:) prawie wróciłam już do swojej wagi, a jestem raptem 11 tygodni po porodzie widocznie przy swojej niedowadze musiałam tyle przytyć by urodzić zdrowe dziecko:)a dziecko urodziło się zupełnie normalne, ani duże ani małe 55cm i 3400g

Gość ksk83lew
Witam ja przed ciaza warzylam 55 kilo a na koniec 83 kg , teraz jestem 2 miesiace po porodzie i waze 70 kg i teraz sie sobie podobam dopiero bo nie jestem takim szkieletem jak przed ciaza tylko brzuch troche musi mi jeszcze spasc i bedzie ok

Gość qwz
ksk, no brzuch to ci spadnie na pewno, bedziesz mogloa go zwijac do spodni.

Gość ksk83lew
juz mi troche padl a to dopiero drudi miesiac po porodzie a nawet jak go troche zostanie to sie nie zalame podobam sie sobie dla meza i to wystarczy innym nie musze a i tak jeszcze bewnie strace pare kg

hey dziewczyny Ja tez przytylam prawie 30 i normalnie jest cieeezko. Juz na wstepie bylam pulchna wiec meczy mnie ta waga. Mam nie cale 2 tygodnie do terminu wiec to juz koncowka ale bede starac sie to zgubic bo tesknie za moimi ciuszkami :) Na szczescie nie puchlam, ale dokucza mi teraz bardzo kregoslup i bole pachwin, wszystko juz sie przygotowuje do porodu. Moja mama tez przy pierwszym dziecku przytyla 25 i prawie 6 miesiecy zajelo zgubienie tego a wy jak dajecie albo dalyscie rade z duzo iloscia kg ?

Gość ksk83lew
ja na brzuch stosuje kremy specjalne i widze poprawe skora stala sie jedrna

Gość chodziki...nie nie nie
oczywiscie ,że nie jest to normalne.Zastanówcie sie dziewczyny,30kg????? Wy nie macie jeść za dwoje .Nie jest to normalne,dalej miska i bedzie dobrze

Gość magdaweronika
czesc dziewczyny ja tez przytylam sporo bo ok 25 kg a jestem w 38 tyg u mnie waga leciała już od początku ciąży co ciekawe co wizyta u lekarza ok co miesiąc przybierało mi ok od 3-4 kg połozna powiedziala ze moze to byc spowodowane tym ze przed ciąża wiecznie byłam na jakis dietach i nie jadlam normalnie tak jak teraz wiec moze teraz organizm nadrabia przed ciaza bylam szczupla nie chuda a teraz to lepiej nie mowic czuję si e jak słonica dobrze ze ciaza trwa 9 mcy bo dluzej to chyba żadna z nas nie dała by rady

Gość Arliien
Hm..ja rozumiem zalozycielke topiku:( Sama jestem w 40 tyg ciazy i juz mam 24,5 kg na plusie:( MOZe komus to wydawac sie dziwne ale ciezko zapanowac nad przybieraniem na wadze..Ja oczywiscie jak zaszlam planowalam przytyc do 12 kilo i twierdzilam ze dam rade a tu prosze...:( Przez pierwsze 6 m-cy przytylam tylko 6 kilo a w ostatnich 3 jestem w szoku bo wychodza cyfry poprostu kolosalne,ale powiem wam ze do tego jestem tak napuchnieta ze szok,obraczka wchodzi mi do paznokcia wiec mam nadzieje ze wiekszosc to woda i troche tego zejdzie po porodzie:(

pewnie ze zejdzie... Mi moje dziewczyny na ciazowym forum,ktore nie dawno rodzily mowily, ze juz po pierwszym tygodniu moze zejsc 10 kg ! A jesli wiekszosc to opuchlizna to juz w ogole bedzie dobrze

Witam! Ja w ciąży przytyłam 26 kg, głównie w III trymestrze. ^ miesięcy po porodzie miałam już -1kg niż przed ciążą. Nie przejmuj się. Karmienie piersią i długie spacery z dzieckiem bardzo Ci pomogą :)