Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZACZYNAM SIĘ PRZEJMOWAĆ

bóle głowy u przedszkolaka-jaka może być przyczyna?

Polecane posty

Gość ZACZYNAM SIĘ PRZEJMOWAĆ

moja 6-cio letnia córka chodzi drugi rok do przedszkola , w tamtym roku nie było takich problemów , również we wakacje nic się nie działo , cały problem zaczął się od pczątku tego roku szkolnego, mała często narzeka na ból głowy,czasem ból jest tak silny / wg niej/ że nie uczestniczy w zajęciach i jest to najczęściej pod koniec zajęć ,w tym roku zaczęła również chodzić w przedszkolu na kółko taneczne, może jest to jakiś dodatkowy bodziec powodujący ból głowy, grupa przedszkolaków jest również liczniejsza niż w tamtym roku, może jest większy hałas, czasem jak w domu głośniej gra telewizor to też prosi o ściszenie. córka często choruje ale nie są to choroby nie wyleczone bo nawet przeziębieie kończy się u lekarza, ktoś sugerował że może zatoki,poczytałam o objawach zapalenia zatok i ja bym je wykluczyła choć oczywiście lekarzem nie jestem. poza tym dziwne jest to że już w czasie drogi do domu główka mniej ją boli a w domu bardzo szybo ten ból mija , do wieczora jest rozbawiona i nic jej nie dolega, do przedszkola uwielbia chodzić , nie może sie w czasie choroby doczekać kiedy znow będzie chodziła, panie są przemiłe , nigdy na nie nie narzekała w dni wolne raczej nie widać takich objawów, może czasem wieczorem gdy jest już bardzo zmęczona ale na tak silny ból głowy nie narzeka a może są tojakieś migreny-ja jestem migrenowcem, na ostre smaki zapachy, głośną muzykę czy zbyt dużą ilość obowiązków w stosuku do czasu jaki na to mam reaguję migrenami, czy może to też tak być u małego dziecka? co robić

Gość a do lekarza nie łaska
radzisz się przypadkowych ludzi na forum, a nie pójdziesz do lekarza ? masz gdzieś zdrowie twojego dziecka ?

Gość oj nie tak ostro
Przede wszystkim z dzieckiem do neurologa.Najlepiej to zrobić prywatnie badanie głowy (tomograf) kosztuje ok.250zł, bez czekania i bez nerwów,powodzenia!

Gość oj nie tak ostro
Jeżeli są to bóle z tyłu głowy to należy nie zwlekać , jeżeli z przodu czoła to przyczyn jest bardzo wiele.Tomograf wyjaśni przyczynę,pa!