Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Spanielka

kto ma pieski? musicie tu wejsc

Polecane posty

chodz o moje dwa pieski kupowalam im dotychczas pedigree, ale tyle sie naczytalam o tym ze ta karma jest niezdrowa, moze polcicie mi jakas lepsza karme nie najdrozsza

wlasnie chodzi o te sklepowe karmy, ze to sa takie zapychacze naszych psow, jak dla nas fast foody, i ze mozna takimi karmami zaszkodzic psu, dlatego chce zmiane...

Gość njoifdfkjdf
Royal Canin

Gość eukanuba
chociaż weterynarz mówi, ze kazda sztuczna karma to g***, ja psu gotuje.

no wlasnie na royal mnie nie stac... bo oprocz 3 spanieli mam kota i debermana... a cos tanszego do frolica.... to jest na poziomie chappi i pedigree

ja tego nie jadlam wiec nie wiem. Mojemu psu smaluje wiec jest dla niego lepsze niz pedigree. teraz nie wiem czego oczekujesz? nie chcesz dawac pedigree a na inne cie nie stac to co my mamy zrobic?

ale oprocz pedigree i darling i chapii a miedzy royal canin sa inne "polki" karm prawda? o te srednie mi chodzi...

Gość a u mnieee
mój pies je taką kiełbasę dla psów i woli ją od chapi w puszcze (nie wiem czy jest zdrowa), oprócz tego dostaje mięso takie jak my na obiad, bo to cocker spaniel i jak mu się nie da, to samemu się nie zje obiadu, bo stoi i bije łapkami żeby mu dać, lubi też taką zupę, gotujemy mu raz na dwa dni - dużo warzyw + ryż na takim jakby rosole, no ale w domu też zawsze jest worek chapi, bo wiadomo, że czasem nie mamy za dużo czasu, a przecież nie będę psa pizzą karmić :) ale Miśka i tak zaczyna jedzenia chapi od wybrania tych mięsnych czerwonych kulek a potem dopiero reszta :)

Gość a u mnieee
no i jeszcze nie wiem czemu, ale ciągle wyjada jedzenie kotu.

Gość eukanuba
nie bardzo można dawać to co się je samemu- sól jest bardzo niebezpieczna dla psa. podobnie inne przyprawy.

okej moje tez spanielki ;) no ale posmakujcie jak sie zdobedziecie na to tych karm, one sa slone co nie jest zdrowe dla pieska, choc ja niczego wam nie zarzucam!!! sama tego nie wiedzialam dopiero na forach zaczelam czytac jak one dzialaja na moje psy, one tez jeszcze maja w misce pedigree... ale postanowilam zmienic

Moje piesy cale zycie jadly Pedigree, Chappi i inne zwykle karmy. Jak na duze psy zyly dlugo (14 lat) i byly wyjatkowo zdrowe - jedyne wizyty u lekarza zwiazane byly z ich niepochamowana energia (ucieczki i walki z innymi psami o suczki byly norma :) Mysle ze dla kogos kto nie ma glowy dodawac odpowienich witamin i innych skladnikow do wlasnorecznie gotowanych potraw do psow - te ze sklepu spelniaja swoje zadanie w stopniu wystarczajacym. Nie ma co przesadnie sie przejmowac ze nie jest to pozywienie idealne...

Witajcie .:) mam spaniela i wiem ze te psy sa bardzo wybredne ,niby lakomczuchy ale co do karmy suchej to musi byc bardzo glodny zeby jadl , Frolic czasem wcina a najlepsze dla niego to ....zoladki z marchewka ryzem i troche kaszy uwielbia takie gotowane danie .polecam POZDRAWIAM

moja bratowa ma boksera biegunka swiad skory drapie sie az do krwi wypadanie wlosow i nieiwem co jeszcze kilka jak nie kilkanascie wizyt u weta, zastrzyki, tabletki, witaminy, badanie krwi...... i co? NIC

Gość a u mnieee
no mi właśnie wet powiedział, że te wszystkie karmy są spoko, ale żeby nie było tak, że pies je tylko to. Witaminy moja Miśka jadła tylko jak była w ciąży no i wtedy też urozmaiciliśmy jej dietę, bo jadła dużo białego sera no i więcej takiej gotowanej wołowiny, płucek itd. Oj wtedy to poszło kasy na psa :)

Gość a u mnieee
no to jak nie wiecie od czego, to zmieńcie mu tą karmę i zobaczycie, czy coś to da.

2 problem to moje spaniele... strasznie duzo pija po pedigree i tym podobnym, rozpychaja zoladki... jeden jest troszke za bardzo "rozepchany" i siersc... nie jestem z niej zadowolona i zabki... troszke sie o nie boje pomyslalam ze lepsza jakosciowo karma moze im odrobinke pomoc...