Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolka23

aborcja czy samotne wychowanie?

Polecane posty

Gość karolka23

witam wszystkie panie chce poruszyc bardzo trudny temat i niestety dotyczacy mojej osoby,gdyz niedawno co dowiedzialam sie ze jestem w ciazy...po raz drugi,pierwsza ciaze usunelam bylo to 4 miesiace temu a tu bach -nastepna... usunelam gdyz bylam pod wplywem otoczenia i nie wyobrazalam sobie zycia z ojcem dziecka,strasznie to przezylam....odcielam sie od ludzi doszedl do tego alkohol...czulam sie taka samotna,pomyslalam ze jak bede mogla odkupic swoje winny i dac zycie nastepnemu to Bog mi wybaczy i ustapi ten bol,kiedy juz dochodzilam do siebie okazalo sie ze znowu jestem w ciazy powiedzialam ojcu(pierwsza ciaza tez byla znim),nie jestesmy w stalym zwiazku a on powiedzialam mi ze jak nie usune to pakuje manele i wraca do Polski-bo mieszkamy w anglii ale osobno...wczoraj napisal mi smsa bo nie stac go na rozmowe twarza w twarz ze juz postanowione i za trzy msc wraca a mnie zyczy udanej ciazy i powodzenia w zyciu... jestem zalamana!!!!!nie wiem co mam robic,nie wyobrazam sobie drugi raz usuwac,ani tez byc samaotna matka...nie poradze sobie... jeszcze niegdy w zyciu nie czulam sie taka samotna :(

Ja ci nic nie poradzę ani nie osądzę, bo nie czuję się ani na siłach pisać tego o czym teraz myślę ani chyba nie mam za bardzo prawa wyrażać swojej opinii ale.... tak na przyszłość stosuj jakąś antykoncepcję , bo aborcja to nie metoda antykoncepcyjna...

Ja też nie chciałabym nikogo osądzać, ale zastanów się czy ten facet, który każe Ci wybierać nie jest wart zachodu. Nie musisz wychowywać tego dziecka lecz je oddać komuś kto pragnie dziecka, a nie może go mieć. Wiesz już co czułaś za pierwszym razem i zastanów się czy jesteś gotowa przechodzić to kolejny raz. Pewnie nie było Ci łatwo, a teraz możo byc jeszcze gorzej. Bóg Ci wybaczy, ale czy Ty będziesz potrafiła sobie wybaczyc i żyć z tym do końca życia????????

Gość slyszalas kiedykolwiek slowo
ANTYKONCEPCJA???????

Gość kartonick
ciekawe skąd się biorą u ciebie te ciąże? Próbowałaś kiedys znaleźć związek między tym co robisz i tym co z tego wynika?

Ktory facet wart jest zycia dziecka? W ogole to nie facet... to smieć i ostatni gnoj, jak mozna postawic kobiete przed takim wyborem a i Ty nie wiem nad czym tu sie zastanawiasz... "miilosc" tego czegos co jest bardzo niedojrzale i moze Cie zostawic w najtrudniejszym momencie Twojego zycia, czy bezgraniczna milosc dziecka, ktore zawsze bedzie z Toba, kochalo Cie... no pomysl...

Gość karolka23
nie wiem czy to burza hormonalna sprawia ze mam taki metlik w glowie,ale niestety nie wyobrazam sobie urodzic dziecko i go oddac w czyjes rece... czy ktoras z was jest samotna matka i daje sobie rade z malenstwem?

Gość kartonick
myślisz że ktoś będzie potrafił powiedzieć ci co masz zrobić?

Gość kartonick
Dziecko to największy skarb, największe uczucie, takie, przy którym miłość do mężczyzny to zabawa. Dziecko bedzie cię kochało, będzie czuło i myślało, będzie dobrym i uczciwym człowiekiem jeśli tylko dasz mu szanse. Zbierz się w sobie i nie poddawaj się drugi raz.

Nie wyobrażasz sobie urodzić i oddać? To co lepiej zabić?????????????????????????????????????????

Gość kartonick
moja mama nauczyła mnie takiego powiedzenia: umiesz liczyć- licz na siebie. Dasz radę, wystarczy tylko postanowić, że chcesz i potrafisz

Gość kartonick
i nie zakładaj, że będziesz je wychowywać sama. Na świecie jest wielu facetow do wzięcia, niekoniecznie ten... fiut który uciekł. Możesz mieć normalną szczęsliwą rodzinę. To zależy tylko od ciebie.

Gość He he
Proponuję ,samotne wychowywanie .

Powiem szczerze ale jestes niepowazna kobieta. Bzykasz sie z jakims nieodpowiedzialnym kolesiem i to jeszcze bez zabezpieczenia??? Dziewczyno pomysl ze traktujesz zabijanie WLASNEGO dziecka jak antykoncepcje!!!! Wiesz ze twoje dziecko czuje juz bol w piatym tygodniu???? A jak je usowasz to umiera w strasznych cierpieniach??? Zastanow sie. Nie kazda kobieta moze zostac matka

Gość Kaszyna89
Kochana znam wiele samotnych matek!! które radzą sobie wspaniale. moja kolerzanka była w podobnej sytuacji chciala usunąć dziecko ale nie zrobiła tego ma teraz ślicznego syka który jest dla niej całym światem ! mały ma dziś już 2 latka a ona zapomniała o draniu który zostawił ja z dzieckiem i zaczoła sie spotykać z innym facetem który pokochał ja i dziecko. dziwie sie tobie że dałaś sobie zrobić temu facetowi 2 dzicko przecież są różne zabezpieczenia? Ja tez nie bede cie osadzac co do 1 dziecka ale nie rób tego samego błedu pozwól żyć temu maleństwu to naprawde skarb jest !! i przekonasz sie jak go urodzisz ze niema wiekszej miłości niż do własnego dzicka a z czasem moze znajdziesz faceka który was po kocha i sie wami zaopiekuj. Ja sama ma 2 tygodniowego synka i wiem ze juz nie umiała bym żyć bez niego!!!! Nie usówaj tego dziecka bo nie wybaczysz sobie tego napewno 2 raz. Mam nadzieje że podejmiesz dobra decyzje Powodzenia pozdrawiam :**

Gość nsedrrrr
o czym wy mówicie, że cierpiała za pierwszym razem. W co wy wierzycie. Takiej babie, ktora daje bez zastanowienia się. Chyba ten twó facet to też takie samo badziewie jak ty.

Kobieto aborcja to nie jest metoda antykoncepcji!!! dlaczego nie myslałas zanim zaszłaś w ciążę! olej drania bo inaczej nie można powiedzieć.Dziecko to jest cała radość z życia a jeśli on nie dorósł i tego nie rozumie to poszukaj swojemu dziecku innego kochającego tatusia:) życze ci szczęscia i powodzenia w życiu!

Gość karolka23
dziekuje za te mile wypowiedzi a te zle nie polepsza mojej sytuacji tylko jeszcze bardziej doluja ale coz....

Gość bnedcfaaa
a według ciebie ona dorosła, cztery miesiace temu usunęła raz i już kolejna ciąża. Myślisz, ze tak postępuje rozsądna osoba. Jakiego porządnego ojca ona może znależc dla swojego dziecka. przecież takie osoby to poruszają się wśród swoje otoczenia.

Gość karolka23
a jesli chodzi o tego faceta to go nie poznaje bo za pierwszym razem chcial zebysmy razem zamieszkali i wychiowywali to dziecko,wspieral mnie wtedy ale ja go widzialam w czranych kolorach,nawet na zabieg pojechal ze mna... niestety role sie odwrocily po.... po wszystkim nie chcial ze mna sie spotykac a ja poczulam ze potrzebuje go jak powietrza ze poczulam do niego wreszcie cos.. po usilnych staraniach wybaczyl mi.... i nastepna ciaza..a on mnie teraz olal ...nie rozumiem tego... przeciez jak wtedy niby chcial to dlaczego teraz ucika...

Gość SanSan
ja juz po pierwszym namawianiu do aborcji powiedzialabym pa temu kolesiowi wiedzialas jaki jest, potrakotwal cie jak przedmiot potrzebny do konkretnej rzeczy , a kiedy zawadza chcial sie poprostu ciebie pozbyc nie rozumiem takiego zachowania...jakbys miala troche godnosci to kopnelabys tego dupka mocno w 4 litery i juz sory, ale ja jak wiekszosc uwazem ze aborcja to nie jest forma antykoncepcji, trzeba bylo myslec glowa a nie... pomysl sobie, usuniesz drugi raz, a jak 3 raz zajdziesz w ciaze to tez usuniesz? zabijasz wlasne dziecko, czy ty wiesz co zrobilas? nie wiem jak mozesz kochac sie z tym facetem dalej po tym jak cie potrakotwal, pokazal ze nic dla niego nie znaczysz, a juz najmniej obchodzi go wasze dziecko facet nie szanuje cie, jestes mu potrzebna bo ma ochote sobie pobzykac sprzeciwisz sie mu nie usuniesz to znjadzie inna, a moze wkoncu sie opamieta? czemu jestes taka glupia i naiwna ze pozwalasz sie tak zblaznic? to takze twoje dziecko! razem z nim umiera czastka ciebie!

Gość głowaaaaaaa
byłaś z nim w ciązy wczesniej i widziałaś go w czarnych kolorach. Wiesz co, ja najpierw poznaję faceta a później idę z nim do łózka. Ja najpier myslę głową a nie dupą i tu jest między nami różnica.

Gość madraaaaaa
seks jest dla mądrych ludzi a nie byle kogo. Jak ktoś nie umie z niego korzystac to niech się nie bierze za niego.

Gość nie ma coooo
plakac nad rozlanym mlekiem, jest w ciazy i musi cos postanowic. dziewczyno ja Ci radze urodzic. a wiesz dlaczego bo jesli znow usuniesz mozesz juz nigdy nie zaznac tego szczescia. jak jestes w Anglii to masz wieksze szanse na pomoc panstwa, miejmy nadzieje. dasz rade, nie Ty jedna bedziesz samotna mama trzymam kciuki, glowa do gory

Gość faktttt
Ja bym wybrala aborcje...

Gość karolka23
ooo...chociaz jedna przyznala mi racje

Gość faktttt
Ja nie mowie ze to jest dobre ale jezeli wszystkie metody antykoncepcji by zawiodly to tylko aborcja. Nie po to sie zabezpieczam zeby dzieci rodzic.

Gość tak też w ciązy
nie usuwaj ..ja tez chcialam ale przemyslalam to i jestem w 7 tyg ciazy ..aha i bede samotna matka z wyboru