Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolka23

aborcja czy samotne wychowanie?

Polecane posty

Gość faktttt
tak też w ciązy to ze ty dokonalas hujowego wyboru to nie znaczy ze wszystkie musza.

Gość tak też w ciązy
faktttt ------ ja dokonalam wyboru takiego bo przemyslalam wszystkie za i przeciw ...napewno wiem ze moje zycie nie bedzie rozowe ale w koncu kiedys musialo to nastapic ..chyba takie przeznaczenie ...i radze kolezance tez poradzisz sobie od czego jest rodzina ,przyjaciel ?

Wybralabym samotne wychowywanie,w zyciu i tak nie wiadomo jak sie potoczy,moze facet cie zostawi jak juz urodzisz,moze umrze,a dziecko to najwieksze szczescie,wiele kobiet decyduje sie na invitro i zycie bez partnera,takze....nie zabijaj tej milosi ktora zyje w tobie

Gość karolka23
widze ze pokrewna dusza:) ja tez jestem w 7 tygodniu teraz... tylko w zaleznosci ile masz lat i jak z praca stoisz?

Gość karolka23
przepraszam ze zapytam...ale co stalo sie z facetem,okazal sie takim samym sk*****ynem?

Gość czego chcesz
ja czegos nie rozumiem... bylas z kochajacym facetem i usunelas??? dobrze raz wpasc mozna... ale nie zabezpieczaliscie sie czy jak??? I jedyne czego tutaj szukasz to usprawiedliwienia chcesz zeby cio ktos powiedzial ze dokonasz dobrego wyboru, zeby cie poprarl, ptzyznal racje!

Gość tak też w ciązy
Ja pewnie jestem duzo starsza od Ciebie 31lat to moje pierwsze dziecko,wpadlam bo nie wzielam przez 2 dni tabl i zbagatelizowalam sprawe..wiesz u mnie sprawa wyglada tak spotykalam sie prawie rok z kims i ja sie zakochalam a on nie a te nasze spotkania to tez takie byly dziwne -dziwny zwiazek..ja mu ciagle ulegalam bo myslalam ze cos z tego bedzie..kiedy zorientowalam sie ze jestem w ciazy ..takie wielkie oczy bo jak?skoro bralam anty ale nie wazne prawie mu powiedzialam o tym,spotkalismy sie jednak tak sobie mysle wycofam sie i zobaczymy jak mu na mnie zalezy ,w smsach mu napisalam ze owszem dziecko tak ale jak bedziemy siebie pewni itd ,tymi smsami przekonalam go ze nie jestem i od tej pory kontakt sie urwal nie odzywa sie do mnie,nie pisze 0 kontaktu wiec sama rozumiesz po co mi ktos taki?Mmam prace stala ,pozniej pojde na zwolnienie jakos to bedzie ..na poczatku chcialam usunac teraz juz kocham to dziecko kiedy patrze na zdjecie usg mam w ramce:-)A on sie nigdy nie dowie -tak sobie postanowilam

Gość zal mi ciebie
cokolwiek postanowisz będziesz zmagac się z tym samotnie. nikt nie podejmie za ciebie decyzji. wybiesz mniejsze zlo

Gość karolka23
moim zdaniem powinnas mu powiedziec wkoncu to ojciec a moze on bedzie szczesliwy?kto wie.... ja mam 23 lata,mieszkam w anglii,pracuje jako opiekunka do osob starszych,umowe na czas nieokreslony i po porodzie przyslugiwaloby mi 9 miesiecy urlopu ale do czasu porodu musialbym pracowac.... ja sobie poprostu nie wyobrazam faktu mieszkania na wynajetym mieszkaniu sama z dzieckiem bo nie mam wlasnego mieszkania,a z matka w Polsce mnoe sie nie usmiecha mieszkac w pokoju z mlodszym bratem...dlatego mam obiekcje,brak perspektyw a na studia tez chcialam isc od nastepnego roku bo zaprzepascilam 4 lata bedac tutaj

Gość a ja sie nie dziwie ze Cie
zostawił.. przeczytaj sobie dobrze co sama napisalas i zrozum to co napisalas!!!! 20:27 karolka23 [zgłoś do usunięcia] a jesli chodzi o tego faceta to go nie poznaje bo za pierwszym razem chcial zebysmy razem zamieszkali i wychiowywali to dziecko,wspieral mnie wtedy ale ja go widzialam w czranych kolorach,nawet na zabieg pojechal ze mna... niestety role sie odwrocily po.... po wszystkim nie chcial ze mna sie spotykac a ja poczulam ze potrzebuje go jak powietrza ze poczulam do niego wreszcie cos.. po usilnych staraniach wybaczyl mi.... i nastepna ciaza..a on mnie teraz olal ...nie rozumiem tego... przeciez jak wtedy niby chcial to dlaczego teraz ucika... po tych słowach ja mam wrazenie ze facet cie za pierwszym razem zostawil bo on chcial dziecko a ty usunelas i nie chcial byc z toba dlatego ze to zrobilas, upewnia mnie w tym to ze napisalas ze po twojej aborcji wszystko sie zmienilo a nie po tym jak drugi raz zaszlas w ciaze!!! a czy to nie bylo przypadkiem tak ze on sie od ciebie odwrocil a ty go chcialas znow do siebie przywiazac i go złapac na dziecko??? no bo nie rozumiem jak dorosla kobieta wiedzac ze nie chce byc w ciazy zachodzi w nia 2 razy w ciagu kilku miesiecy????????? a tak wogole to wy sie zabezpieczaliscie w jakis sposob???

Gość dla mnie to tez
tak wyglada, jakby chciala sobie zlapac faceta na dziecko.pewnie sie specalnie nie zabezpoeczala

Gość to moga byc
no jestem w szoku, bo jesli zaszlas w ciaze raz i usunelas dziecko (a mysle ze troche nad tym myslalas, nad ta decyzja) dlatego, ze nie wyobrazalas sobie zycia z tym facetem,( co dla mnie jest niezrozumiale, bo to tylko facet, znajdzie sie i inny ktory cie pokocha a jesli i ciebie to twoje dziecko tez) to po kiego h...ja za przeproszeniem poszlas z nim po raz kolejny do lozka skoro dlatego, ze nie chcialas bys sama, ze nie chcialas byc znim musialas usunac dziecko a teraz znow to samo. Nie chce Ci tego pisac, bo to jestes Ty, Ty wiesz najlepiej co bylo, jak czujesz, ja mowie tylko ze swojego punktu widzenia ale skoro k...wa drugi raz zaszlas w ciaze z tym samym facetem to nie ma nad czym sie zastanawiac, dziecko w tym przypadku nie jest niczemu winne, olej tego skurwysyna, napluj i kopnij go w dupe, urodz malenstwo i szukaj odpowiedzialnego i doroslego faceta ktory pokocha cie i twoje dziecko i wam pomoze, powodzenia.

Gość nad czym tu gdybać
Jakoś pierwsza aborcja tak strasznie Cię nie przejęła skoro kalkulujesz sobie teraz co bardziej Ci się opłaca.

Gość vedrttt
co za baby, dają bez zastanowienia a później udają niewinniatek. Nie chcialabym bydzonym dzieckiem. Wstyd miec taką matke.

Gość medalinaaaa
wiecie, co, jak o się dziwię, ze w w naszym kraju zdawaloby się już tak rozwiniętym sa tak niedorozwiniete kobiety. Dla mnie decyzja o dziecku to co najmniej jakby wygrana w totka. A tu proszę bardzo, co niektóre prześpią się i rano nagle czują instykt macierzyński i buch jest dziecko. Jedno po drugim. Tak jak w Afryce. Nieważne, ze nie mają co im dac jesc, w co ubrac, gdzie mieszkac. Aby dzis. Najwyzej jest selekcja naturalna, co ktore dzieci przezyja to zyja, najwyżej umra. To i u nas, co niektóre kobiety, Niewazne, że dziecko poxniej cierpi, bo nie ma warunków do zycia, bo nie ma ojca, no bo jak może miec jak matka byla w łózku aby byc, niewazne z kim. Zal mi was.

Gość fedasss
nie robienie dzieci z byle kim, a jak już się idzie do łózka to antykoncepcja, a nie na żywioł.

twoja decyzja, ciezko byc samotną matką jeszcze w obcym kraju, chociaz anglia stwarza warunki.. matki dostają przynajmniej pieniadze na wychowanie dziecka, nie to co w polsce, mam tylko wrazenie ze dla ciebie aborcja jest metodą antykoncepcji a to jest straszne :(

Gość pracujacaaaaa
co, w naszym kraju cięzko byc samotna matką Chyba wy nie wiecie co piszecie. To wlasnie samotne matki za dawanie tu i tam dostają darmowa forsę. Cięzko to pelnym rodzinom. Im nikt nie daje za darmo. Te rodziny musza na każdą złotówkę zapracowac.

Gość Slodka truskwaka
Ja bym nigdy nie usunela ciazy chociaz jeszcze nie mam dziecka. Jest wiele samotnych matek, dasz rade!

Gość do karolki
napisz do mnie na email: shofunny@gmail.com

Gość do slodka truskawka
a ja bym nigdy nie dala tyłka byle komu.

Gość fsbghfghf
Po co z nim sypiałaś? Już po pierwszejs krobance powinnaś go kopnąć w dupe. Dziecka nie usuwaj

Gość anty anty ja
gówniarstwo i seks, aborcja zamiast antykoncepcji. Dziewczyno czy Ty wiesz co to jest SUMIENIE? Posiadasz je?

Gość skoro chciałaś
żeby Bóg dał Ci jeszcze jedną szansę, to Ci dał. A Ty znowu chcesz to spieprzyć? Pamiętaj, że następnej szansy już nie dostaniesz, bo Bóg to nie koncert życzeń, moja droga.

Gość to moge byc
mieszkam w UK i tutaj kobiety Polki na nieszczescie sie nawet rozwodza, zeby byc samotna matka, bo takie dostaja kase od panstwa, wiele im sie nalezy, maja pierszenstwo przy przyznawaniu mieszkan z councilu, wiec o kase sie nie martw bo na 100 % dasz sobie rade, pytanie tylko brzmi czy Ty chcesz miec to dziecko??? Bo mam wrazenie, ze Ty nie zdajesz sobie sprawy czym jest aborcja, ze nie mozna ot tak sobie igrac z zyciem ludzkim, i jak sie popelnia bledy trzeba za nie placic. A do madralinskiej, ktora napisala, ze ma nie liczyc, ze ktorys facet pokocha jej dziecko - to jestes idiotka, znam kilka takich przypadkow, a juz szczegolnie tutaj w Uk, kobiety maja dzieci z kilkoma facetami ( co oczywiscie mi sie nie podoba) ale zyja w zgodzie i mezczyzni nie maja z tym problemow, osobiscie znam pare par, malzenstw w ktorych jedno z dzieci nie jest tego mezczyzny, on o tym wie i kocha jak swoje, bo skoro wychowywal od malego nie ma roznicy wiec przestan pizdzic glupoty, bo nie wiem na jakiech facetow trafialas ale pozostalo jeszcze troche tych normalnych.

Gość niemoherrrrr
następny moher - tak jest w UK pieniądze leżą na ulicy, tylko nalezy się schylic. Ja mam znajomą co wróciła z dzickiem z UK, nikt jej nie dawał za darmo mieszkania, pieniędzy itp. A co do pokochania przez kogoś, to znam taką osobę co mając jedno dziecko z kim innym wyszła za mąż za kolejnego. No i co, kolejnemu pozwoliła aby robił dzieci na ile ma ochotę , bo widocznie uwielbiala seks n oi co, teraz została samotną matką z 3 dzieci. Jej teraz były tak zapewniał, ze kocha jej pierwsze dziecko. Póxniej widziałam jak kochal, darł się na niego ile wlezie, aż nieładnie. Także nie licz, rodzice nie umią pokochac to ty licz na kogoś.

Gość JAK MOZNA ABORCJE
TRAKTOWAC JAKO METODE ANTYKONCEPCJI ? JESTEM PRZECIWNA ABORCJI W 100 %. MOGE POWIEDZIEC ZE TWOJA DECYZJA O PIERWSZEJ ABORCJI MIMO TEGO ZE DLA MNIE TO OKRUCIENSTWO Z TWOJEJ STRONY BO ZABIJASZ NIEWINNE MALENSTWO - BYC MOZE MOGLABYM ZROZUMIEC TWOJA POSTAWE DLACZEGO TO ZROBILAS ALE DRUGI RAZ BYC W TEJ SAMEJ SYTUACJI I TEZ CHCESZ PODJAC TAKA SAMA DECYZJE ! JAK MOZESZ ?!!!! NIE SLYSZALAS O ANTYKONCEPCJI ?!!! SKORO NIE CHCESZ MIEC DZIECI TO DLACZEGO NIE ZABEZPIECZLAS SIE ?!! WIESZ W OGOLE JAK WYGLADA I PRZEBIEGA ABORCJA ? JAK KOBIETA DOWIADUJE SIE ZE JEST W CIAZY TO CIAZA JEST JUZ NA TAKIM ETAPIE - TO NIE JEST ZLEPEK KOMOREK JAK TO MOZE CI SIE WYDAWAC . TO JEST JUZ UFORMOWANY MINIATUROWY CZLOWIECZEK KTORY ODCZUWA JUZ BOL - A TY GO ZABIJASZ . JESTES EGOISTKA ! JAK MI NIE WIERZYSZ TO POCZYTAJ SOBIE TOPIK NA TEMAT : ABORCJA MOZE TO DA CI TROCHE DO MYSLENIA ! OPAMIETAJ SIE KOBIETO ! I CO JAK ZAJDZIESZ W CIAZE PO RAZ CZWARTY CZY PIATY I TAK DALEJ TO BEDZIESZ JE USUWALA - TO NIE JEST ZABAWA ! ZGROZA ! POWINNI PODWIAZAC CI NARZADY !