Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córeczki

Znacie grupę krwi soich dzieci? Kiedy zbadać?

Polecane posty

Gość mama córeczki

a moich czasów (30lat temu) badano krew pępowniczą po porodzie i w ten sposób były wyniki krwi dziecka. Teraz nie robi się tego, bo podobno grupa krwi może się zmienić. Aale nie pamiętam zupełnie do jakiego wieku może ona ulec zmianie. Moja córka skonczyła 15 m-cy, zastanawiam się czy juz czas na badanie?

Gość uuuuuuuuuuuuuuuu
Po pierwsze - krew pępowinowa, a nie pępownicza, a po drugie bzdura, grupa krwi nie zmienia się w ciągu całego życia :O

Gość mama córeczki
jak to sie nie zmienia? połozna w szkole rodzenia, do której chodziłąm (szp.żelazna -W-wa) powiedziałą, ze może się zmienić i teraz w szpitalu nie badaja

Gość JaktoTakto
Jak to nie badają jak badają?

Gość hub
ja znam bo Mala po urodzenou lezala w inkubatorze, niestey ani ja ani maz nie mozemy oddac jej krwi:(

Gość mama córeczki
to dlacczego nie zbadali mojemu dziecku? miałam podanie napisać?

Gość baboladkaooooo
dziecko zawsze ma grupe krwi po ojcu!

Gość mama córeczki
ale bzdety piszesz

Gość hub
tak ma! ale ojciec ma A rh - a coreczka A rh + , a ja mam B wiec od razu odpadam, coreczka troche nam choruje na nerki, niewiadomo co jej jest jeszce , ale juz wiem ze nikt z nas w przyszloscie nie bedzie mogl pomoc:(

Gość hub
ja tez mam po ojcu grupe krwi ale nie zawzse tak jest!

Gość mama córeczki
ja mam grupę AB+ moi rodzice A+ B+ to co tez mam po ojcu?

Gość baboladkaooooo
wiem to tylko od lekarza małotego jest ordynatorem pediatri gdy zapytałam o grupe krwi wiec uslyszałam taka odpowiedz ze ma grupe krwi ojca ze tak jest zawsze choc dla mnie to juz i tak nieistotne bo malutka miała przetaczana krew juz z 6 razy i niema grupy krwi ani mojej ani ojca

Gość babeczka 30
z tym to się nie zgodzę :o mam dwójkę dzieci syn ma grupę 0+ po mnie a córka A+ po ojcu

Gość nic dziwnego ze mamy
taka sluzbe zdrowia w polsce, jak lekarze pacjeta mowia takie bzdury:P a powaznie, z tego co sie orientuje, kazde dziecko ma badana krew i wynik powinien byc wpisany w ksiazeczce ktora daja przy wypisie. musza badac, zeby w razie naglego przypadku nie robic na gwalt!!! jak moze sie zmienic grupa krwi dziecka, no bez jaj!!! czy to prowokacja jakas czy co, bo chyba nikt powazny tego nie pisze:P a z ta grupa krwi zawsze po ojcu to tez sie usmialam, chyba ze moze chodzilo o rh?? nie znam danych, ale u mnie dzieciaki maja + po tacie, ja mam po moim -??? ale tez nie sadze, aby bylo to wiarygodne;)

Gość nic dziwnego ze mamy
a to dziwne, bo ja rodzilam rok temu i mialam grupe wpisana w ksiazeczke:O chyba ze strzelali;)

Gość Aspro
o hezus dobre!!!!! to ciekawe dlaczego mój ojciec ma b+ matka 0+ a ja mam 0+.........ale okey....widocznie sie na biologie nie chodziło ;)

Aż sie wierzyć nie chce że ludzie wierzą i wypisują takie bzdury:O Trochę nauki nikomu nie zaszkodzi....

nie prawda nie zawsze ma po ojcu ja mam grupe krwi B rh+ a mój mąż A Rch - a syn ma grupe krwi 0

Gość fiziak150
Urodziłam się 30 lat temu i nikt nie ustalał mojej grupy krwi wtedy. Dowiedziałam się dopiero, gdy zaszłam w ciążę. Grupy krwi swojego dziecka też nie znam jeszcze.

Gość salto
Chyba zaprzestano praktyk podawania grupy krwi dziecka zaraz po porodzie, bo z tego co wiem, może jeszcze wtedy dojść do czegoś w rodzaju "pomieszania" (?- nie wiem, czy to dobre słowo) krwi matki z krwią dziecka i może być tak, że w badaniu wyjdzie tak naprawdę grupa krwi matki. Dlatego obecnie przed określeniem grupy krwi dziecka należy poddać ją dwukrotnemu (bodajże) badaniu.

moje miały badanie po porodzie w szpitalu grupa krwi się nie zmienia (tak jak genotyp człowieka)

Gość mama córeczki
połozna z Żelaznej, która ma swoja szkołę rodzenia na zajęciach opwiadała nam o "zmieniającej się " grupie krwi, że może zmienic sie ona bodajże do 1/2 roku