Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Surfitka

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW cz II

Polecane posty

malinia ja leczę się chyba u najlepszego endokrynologa w Poznaniu.On pracuje też na polnej,a nazywa się Krzysztof Derwich:) basiamm ja taka zniecierpliwiona jestem,że chyba codziennie będe pisać,że o jeden dzień mniej do bety hi,hi,hi:0

Gość ni_ni
Sarah trzymam kciuki będzie dobrze! Niesia mam nadzieję, że będziesz mamusią każda z nas zasługuje na dzidziusia! Ja dzisiaj byłam u innego ginekologa. Bardzo sympatyczna kobieta w przeciwieństwie do tej poprzedniej zbadała mnie i zrobiła usg. Jajniki sporo powiększone i z pęcherzykami Nie powiedziała mi czy to pocs zleciła masę dodatkowych badań i powiedziała że dopiero mając wyniki zacznie terapię. Z badaniami muszę poczekać na @ czyli planowo jeszcze 3 tyg. Potem kolejne 3 na wyniki

Gość Malinia
niesia26 wiem,że pewnie o tym pisałaś, i wiem że jesteś podeekscytowana, a teraz to po jakichś lekach jesteś czy inseminacji??

surfitka korci niewiesz jak bardzo,ale boję się tak szczerze powiem tej najgorszej prawdy.Wytrwale poczekam i zrobię sikańca we wtorek,dużo mi już niezostało.A na piątek mam przewidzianą @,więc może wszystko się wydarzyć.

Niesia zycze oczywiscie samych pozytywow. Ale cisnienie to bym miala ;) Tak bardzo chce by ci sie udalo !! Powodzenia.

Gość mikiO
basiu dziekuje za życzenia @ po laparo dostalam dopiero 28 paż (jak zrobilam 27 test i blokada w glowie puscila) 12 wrz byla laparo wg mojego kalendarza @ miala byc ok 2 paż (ale zabieg napewno rozregulowal) nie mam teraz monitorowania wizyte kontrolną mialam 17 paż (wtedy tez mialam pierwsze usg po laparo) starac moglismy sie zaraz po zabiegu po kilku , kilkunastu dniach bez wskazan lekarza co do terminu wg naszego uznania myśle ze nie mam owulacji ....jak zwykle jakos malutką mam wiare w Diane35

Gość mikiO
do wt musze zdecydowac wtedy musze rozpocząc 2 opakowanie dziekuje za rady

niesiu trzymam kciuki za ciebie bardzo mocno!!!!! kurczę musi byc dobrze i tyle!!!!! ja-biedna słonko Ty tez uważaj na siebie, nie przemęczaj się i uwierz w siebie - zobaczysz zdasz ten egzamin bezbłędnie!!!! A co u mnie...hmmm parę dni temu pisałam, że nadchodzi @, a tu co??Spóźnia sie 2 dzień, temp. sie trzyma na poziomie 36.9 prawie,biały śluz, kłucie jajnika, nieraz podbrzusza...test robiłam wczoraj, ale wyszła 1 kreska, dlatego jak do jutra nie przyjdzie @ to lecę na betę, bo ona mi da pewność na 100%, bo jak to nie ciąża to może jakaś torbiel :( Boże co za nerwy,niesiu domyślam sie co teraz przezywasz - ten czas przed @ jest najgorszy - to oczekiwanie czy się udało, czy nie....🌻 miłego dnia dziewczynki 👄

!!!!! **** Witam***** !!!!!! ECH ! ZIMNO -nie cierpie zimy!!!! ja -biedna -uwazaj na siebie jak to mowią roboty nie przerobisz więc sie oszczedzaj!!! a egzamin to bułka z masłem! dygus-normalnie juz sie nie moge doczekac tylko lukam na twoj opis na gg czy juz sie zaczeło............

Sanocka nie zaczęło zresztą mam w planie jeszcze przed wyjazdem ze skurczami do szpitala wejść na fafe i napisać JADE RODZIC:D

Niesiu 3mamy mocno kciuki za trojaczki;) :) Idka i Basia to samo choć trojaczki w waszych przypadkach to ciutkę mniej prawdopodobne :P ale bliźniaki to już owszem czemu nie? :D 👄

idka 20 kurczę ja już sama niewiem co jest dobre bo im mniej dni zostało do testu tym większe nerwy są.Na początku tak niebyło.Maprawdę zwarjować idzie:( dunia 26 a ty to od razu byś mi trojaczki życzyła-ciekawe czy ty sama byś chciała mieć trzy bobaski na raz:).Jasne daj nam znać że jedziesz rodzić będziemy wtedy myślami z tobą👄

niesia moze być choćby jedno :):):) dunia kurde chcesz mnie wykończyć mi też jedno wystarczy na początek jak bedzie dwójka też sie uciesze ale nie wiem czy dałabym rade a przy naszej chorobie bliźniaki czesto sie zdarzaja ale raczej prz bstymulacji wiec jestem spokojna tylko ze w rodzinie u mojego M jest wiele bliźniaków w każdym pokoleniu więc exstra;-)

Gość Sarah 28
Witam wszystkie kochane babeczki na naszym zaczarowanym forum:) Dziekuje ze trzymalyscie kciukaski... ale musze Was poprosic abyscie jeszcze trzymaly... bo kurcze zadzwonili do mnie za gabinetu i odwolali moja wizyte bo P. doktor dzis nie mogla przyjsc do pracy. No i tym sposobem jutro o 14:10 mam wizyte i jestem zla bo dzisiaj mam 15 dc i mialam miec usg i nie wiem czy jutro nie bedzie za pozno. No ale co zrobic... Podobno w Polsce snieg spadl??? Niesia:) Trzymam kciuki za Ciebie i wierze ze ta sliczna fasoleczka zagosci u Ciebie na cale 9 miesiecy:):):) Kurcze na Twoim miejscu chyba bym nerwowo nie wytrzymala:) Idka: objawy jakby na ciaze:) Trzymam kciuki!! Duniu:) No koniecznie napisz przed wyjazdem hihi to bedziemy myslami z Toba rodzic i dodawac Ci otuchy duchowo:):):) Jestescie wszystkie kochane i dziekuje Wam za to bo bez Was juz bym zwatpila... Dla wszystkich was sle buzialki i pozdrowionka!

basiamm oby chociaż jeden maluszek ze mną został:) sarach kciukaski masz ode mnie zapewnione tak długo jak będziesz ich potrzebować👄,a swoją drogą przykro mi że jeszcze jeden dzień dłużej musisz się stresować🌼.Ja też schizuje szkoda że tego niemożesz zobaczyć,najgorzej jest wtedy kiedy muszę iść do toalety:( .Trzymaj się,buźki.

dziewczynki, cykle miałam 28 dniowe, jednak zazwyczaj owulacja była w 14dc, w tym cyklu była w 16 - czy to ma wpływ na to, żenie mam jeszcze @?pomóżcie proszę...

Gość mikiO
a ja odstawiłam Diane35 i @BRAK kiedys przed laty jak odstawilam to @ przychodzila po 2 dniach moze jestem niecierpliwa... ale wszystko mnie juz wkurza

Cześć uffff uporałam sie włąśnie z jednym dużym raportem - można zajrzeć na forum :) Malina - tak mam Synka (jak na to mój nik wskazuje). Samuel w lutym skończy 4 lata. Od prawie 2 lat staramy się dla niego o rodzeństwo - na razie bezskutecznie. Dunia - jak nie ma chętnych to ja biorę te bliźniaki czy trojaczki :) A twojej dzidzi to chyba trzeba będzie już zarządzić eksmisję z brzuszka mamy :) Ja biedna - o rety remont plus ciąża plus studia - no to ty naprawdę jesteś biedna. Trzymaj się Bercia - a do kogo chodzisz leczyć przeziebienia i grdło swoje i synka? Prywatnie czy w przychodni. Ja chodziłam do przychodni w Olsztynie i więcej sie tam nie myśllę pojawić. Jak mąż był tam ostatnio u okulistki z małym (czasem lekko zezuje) - to powiedziała coś w stylu: \"wie pan, to trzeba by było zakrapiać i dobrze zdriagnozować, nie to żebym sie uchylała od tego ale lepiej w klinice na Sobieskiego - tyle ze tam są bardzo długie terminy, a jeszcze lepiej jakby pan pojechał z dzieckiem do Katowic\" Co za plemię żmijowe

czesc kochane potrzebuje pomocy poniewaz pamietam ze ktoras z was mial problemy z cukrem (cukrzyca lub hipeglikemia) pierniczku ty chyba cos kiedys pisals na ten temat alebo jestes obeznana ;-) a wiec tak wynik glukozy na czczo 68 normy 74-110 mama podana a glukoza po obiazeniu 75glukoza po 2 h wynosi 50 troche mnie to przerazilo chodzi o moja siostre prosze o odpowiedz ??

czesc w nowym newseeku jest krótki artykuł o pco i tam jest napisane ze: \"typowa terapia polega na stymulacji jajeczkowania oraz środków służących leczeniu cukrzycy np. metforminy(...) lepszy efekt moga dać statyny, czyli leki aplikowane pacjentom o podwyższonym poziomie cholesterolu. Spostrzeżenie przetestowano na 60 kobietach , cześć z nich podawano metformine druga grupa zażywała statyny. po szesciu miesiacach u 89% pacjentek z drugiej grupy poprawiła sie regularność cyklu miesiączkowego .Standardowa terapia przyniosła natomiast efekt tylko u co trzeciej kobiety\" przełomowe odkrycie zostało w zeszłym tygodniu nagrodzone przez amerykańskie Towarzystwo medycyny RTozrodu- badania przeprowadzone na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu przez m. in. prof. Leszka Pawelczyka. laski moze warto o to zapytać naszych lekarzy ja zapytam na bank miłego dnia

Gość miz_k
Witam! Przyznam, że od pewnego czasu podczytuję to forum, jednak do tej pory nic nie pisałam. Ale zauważyłam dziś wpis na temat leczenia pcos przy pomocy statyn (dokładniej chodzi tutaj o simwastatynę) i postanowiłam się odezwać, bo sama od pewnego czasu jestem właśnie leczona w ten sposób. Podobno simwastatyna daje dużo lepsze efekty niż metformina w przypadku kobiet szczupłych (na które met. może w ogóle nie działać, lub działaś bardzo słabo). Dodatkowym plusem jest nieczęste występowanie efektów ubocznych (co jest sporym problemem w przypadku met., zwłaszcza te okropne problemy żołądkowe na początku). Jeśli chodzi o efekty, to leczę się simwastatyną od bardzo niedawna(biorę anty+simwastatynę), ale mogę powiedzieć, że pewien efekt już jest zauważalny, w każdym razie działają na pewno lepiej niż same anty. Dlatego myślę, że warto spróbować. Tylko jest jedno \"ale\" - simwastatyny słuzą do leczenia ABSOLUTNIE nieciążowego! Ich zażywanie jest przeciwwskazaniem do zajścia w ciążę.

Gość miz_k
Tak, jak pisała wcześniej basiamm - jest to substancja z grupy statyn, czyli leków, które hamują (w wyniku skomplikowanych mechanizmów, których nie będę opisywać, bo sama niewiele z tego rozumiem :D) produkcję cholesterolu. W ostatnich latach prowadziło się i nadal prowadzi na całym świecie (w tym w Polsce) sporo badań nad jej skutecznością w leczeniu PCO(S) i wyniki są zdumiewająco dobre. Niestety na polskich stronach internetowych nie znalazłam nic na ten temat, ale jeśli by to kogoś interesowało, to tu są linki do kilku angielskich stronek, gdzie można przeczytać trochę o skuteczności takiego leczenia: http://www.medscape.com/viewarticle/501958 http://jcem.endojournals.org/cgi/content/abstract/jc.2006-1988v1?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=1&andorexacttitle=and&titleabstract=PCOS&andorexacttitleabs=and&andorexactfulltext=and&searchid=1&FIRSTINDEX=0&sortspec=date&fdate=9/1/2006&resourcetype=HWCIT http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/article5127920.ece http://etherealwings.org/ (wpis z dnia 12/04/2006 o tytule "STATINS?") http://www.ivf1.com/pcos-cholesterol-treatment/ Ja osobiście biorę Zocor wraz z Mercilonem, dodam, że poziom cholesterolu mam wzorcowy, więc jak widać nie ma takiego warunku, że trzeba mieć podwyższony cholesterol. Jeśłi chodzi o to, w jakim celu go biorę - to leczenie ma zbić poziom androgenów, przywrócić cykle oraz zredukować zewnętrzne objawy PCO(S) :) Pozdrawiam!

Gość miz_k
a, no i oczywiście zapomniałam o najważniejszym i chyba najbardziej oczywistym powodzie zażywania Zocoru :) ma to zapobiec chorobom układu krążenia i zawałowi mięśnia sercowego (nawet w bardzo młodym wieku), którego prawdopodobieństwo u kobiet z PCO(S) jest nawet do 7 RAZY wyższe, niż u kobiet zdrowych.

Gość malinos
A to już teraz mnie nie dziwi czemu mnie tak serce boli hm...

miz_k- dziekuje za odpowiedz. To powiedzcie mi szczerze czy dobrze robie stosując plastry antykon.aby uregulowac @??