Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Surfitka

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW cz II

Polecane posty

asiulka przykro mi :( bardzo :( ja tez mam tak z pierścionkami, i tez nie wiem od czego to lucynka no właśnie odwilż wiec nie wiem czy mi sie oplaca;) co do wypożyczanych fakt te plastiki są śmieszne też jestem za białymi;)

Gość Sarah 28
Asiulka... Naprawde nie wiem, co powiedziec... tak bardzo mi przykro...:(:(:( Moge sobie tylko wyobrazic co przezywasz... Jestesmy z Toba!!! Mnie tez czasem ciemnieje miejsca w ktorych nosze pierscionki lub obraczke. Wyniki wszystkich badan mam dobre wiec nie wiem, z czego to... A-psik A ja myslalam ze to tylko ja jestem tu na forum taka 'wyrosnieta' hihih no ja moglabym stracic 20 a nawet 25 kilo i tez bym nie byla anorektyczka ale tez biore to sobie w ratach heheh. Dzis sie wazylam i niestety musze dolna granice kilogramow do zrzucenia dzwignac na 15. Musze to wykonac do czerwca. A do kwietnia 10 MUS!!!!!

Gość Sarah 28
Tabelka odchudzajacych: Nick................Cel.................czas diety..............Wynik....... Sarah28............15 kg..............od 19.01.09..............0......... kasia29..............8kg...............od19.01.09....... .......0......... Surfitka............10 kg..............od 19.01.09...............0......... Nati87..............12kg..............od 10.12.08...............7kg mniej A_psik..............20kg...............od 19.01.09..............9kg

mi zawsze mówili że jeśli przejedzie się złotym pierścionkiem po policzku i zostaje ślad to wątroba - sprawdza się, tak samo jak się \"brudzą\" palce

Gość Sarah 28
Lucyna79: zaznaczasz tabelke na niebiesko, nastepnie klikasz prawym przyciskiem myszki i wybierasz opcje KOPIUJ. Potem wchodzisz na swojego posta gdzie piszesz do nas, klikasz prawym guzikiem myszy i wybierasz opcje WKLEJ. Dopisujesz sie i wysylasz jak kazda wypowiedz:) To proste:)

lucynka to tak jakbyś pisala wiadmosc na topik . kopiujesz tabelke która jest na topiku i wklejasz ja w miejsce gdzie piszemy wiadomosci i sie dopisujesz;)

hej Kobitki! Od dzisiaj mam nowego nicka- debil informatyczny! robie tak jak mi piszecie ale jak juz skopiuje to pozniej nie pojawia mi sie napis wklej tylko delete paste select all?wiec?

Hej :) Surfitko no nie gadaj, ja nie chce sie schorowac bardziej :( w ogole ostatnio czuje sie taka schorowana non stop cos mnie boli :( Olu czyli to moze byc chora wątroba???? Bo u mnie by sie to zgadzalo, bardzo mnie boli od kilku dni wlasnie watroba :( i na tomografii komputerowej wlasnie wyszlo mi ze mam cechy stluszczenia watroby :( :( boje sie .... Sarah ja kiedys bylam piekna i mloda dopóki nie przytylam w rok 30 kg !!! a potem doszlo jeszcze 6 :( ja poprostu musze schudnac dla swojego zdrowia , bo mąż mnioe kocha taką jaka jestem :) ale mnie juz wszystko szwnakuje w organizmie i moze to glupie co napisze ale wiem ze jak schudne to wyzdrowiej , mam takie przeczucie :D Tabelka odchudzajacych: Nick................Cel.................czas diety..............Wynik....... Sarah28............15 kg..............od 19.01.09..............0......... kasia29..............8kg...............od19.01.09....... .......0......... Surfitka............10 kg..............od 19.01.09...............0......... Nati87..............12kg..............od 10.12.08...............7kg mniej A_psik..............20kg...............od 19.01.09..............9kg Lucyna79...........5kg...............od 19.01.09..............???

Gość Sarah 28
A_psik To nie brzmi smiesznie. Mysle ze masz 100% racji w tym co napisalas. Ja po straceniu ponad 23 kilo po prostu w cudowny sposob wyzbylam sie wszystkich moich dolegliwosci: boli nog, boli plecow, boli glowy, podwyzszonego cholesterolu, a nawet moje jajniki przestaly byc policystycze a moja miesiaczka stala sie regularna!!! Niestety... wrocilo mi 12 kg z tego co stracilam wiec od teraz znow zaczynam walke, aby nie wygladac i nie czuc sie jak dawniej. No i moje jajniki znow pozostawiaja sobie wiele do zyczenia... No ale... Damy rade!:) Ja dzisiaj dzwonilam do mojej ginekolozki i powiedzieli mi ze moge przyjsc kiedy chce do niej bez ustalania wizyty bo dla mnie zawsze znajdzie jakas chwilke. Chce ja poprosic o metformine. Ostatnio mowila ze mi ja przepisze jak mojemu M sie polepsza wyniki... ale moze uda mi sie ja przekonac aby juz mi to wypisala bo nie wiem, jak dlugo potrwa leczenie mojego M. W polsce bede dopiero w kwietniu wiec wolalabym do tego czasu metformine juz brac...

Sarah, ja mysle, ze powinnas ja brac. ja bralam prawie rok, zanim zaszlam w ciaze. Metformina nie dziala od razu, a raczej to lek dlugodystansowy ;) Ja tez uwazam, ze to nie brzmi smiesznie. Wiadomo ze trzeba byc w zdrowej wadze. Jak schudlam te 10 kg przed ciaza, to tez testosteron, trojglicerydy byly w normie, a wczesniej z BMI prawie 30 nie :o A teraz chce zjechac wlasnie do BMI rowne 23-24 z 28, bo jest za wysokie. Ale piszac zeby nie przesadzac, mam na mysli, ze odchudzajac sie drastycznie wyzadza sie ogromna krzywde swojemu organizmowi. Minimalnie nalezy przyjmowac 50 gr weglowodanow na dobe. A to zaledwie jedna kromka chleba :) lub 3 jablka.

Zastanawia mnie to bo moje BMI wynosi >31 a ja mam cholesterol bardzo dobry!!!! Sarah gratuluje tak duzej utraty wagi nawet nie moge sobie wyobrazic co sie wtedy czuje :) ale mam nadzieje ze to cudowne uczucie :) Ja mam bardzo duzo dolegliwosci niestety, guzki na tarczycy, refluks zoladkowy, nadcisnienie, pogorszenie wzroku, wypadaja mi wlosy :(, ,,, eh moznaby wymieniac i wymieniac ale nadzieja mnie nie opuszcza bardziej wierze w to ze jak schudne i bede wazyla 50 kg to moje dolegliwosci sie skonczą ;) tak niewiele trzeba dla poprawy samopoczucia ale jedzenie to uzaleznienie , kurcze kiedys probowalam sie uzaleznic od palenia :) ale po dwoch juz mi bylo nie dobrze :D a wlasnie dziewczyny palicie??? Bo to rowniez niewskazne przy pcosku ...

a - psik ja paliłam od 16 roku zycia okazjonalnie potem w weiku 19 lat paliłam dużo obecnie rok nie palę;);););) z okazji klinowej resekcji jajników postanowiłam pierdalnąc te fajki ....no i tak mi już zostało;)

Gość mikiO
asiulka łączę się z Tobą w bólu .....

Patianko , ja chcialam sie nauczyc :) uzaleznic :) i nie dalam rady:)

Asiulko trzymaj sie... :* Dziewczynki dzisiaj odebralam wypis ze szpitala... nie mam PCOS... mam hiperprolaktynemie i cos nie tak z ciałkiem żółtym... w kazdym badz razie musze brac provere od 16 do 25dc i lekarze zapisali mi MERIDIE na schudniecie, bo znowu przytylam... ale nei wiem czy zaczne brac... chyba moge zostac na tym forum, hmmm?

Gość repetytorium
Wchodze na forum a tu taka straszna wiadomosc:( Asiulko!!!ojejeku:(:(:(:( bardzo bardzo mi przykro:(😭straszne...nie wiem co powiedziec, wiec nie powiem nic poza tym, oprocz tego ze lacze sie z toba w bolu...Trzymaj sie Kochana i pisz co tam u Ciebie....👄

Gość mama_Samigo
Asiulko - strasznie mi przykro. Trzymaj się kochana A-psik - mnie tą panią doktór poleciła Bercia z naszego forum. Zofia Stokłosa-Brzezin jest ginekologiem endokrynologiem (jedynym znanym mi w Częstochowie). Przyjmuje na ul. Sw. Rocha (nr. nie pamiętam - na przeciwko jest ulica Zakopiańska). Na wizyte trzeba się umówić telefonicznie (034 362 03 50) na godzinę i jak tam dzownie to zawsze najwcześniejszy termin masz na za 2 tygodnie. Pracuje w szpitalu na Parkitce. Za wizytę bierze od 100 do 120 zł. Dużo. Jest uprzejma i rzeczowa. Zna się na wynikach badań z tego co zauważylam (nie śmiejcie sie to wcale nie jest takie częste u lekarzy ginekologów). Na pierwszej wizycie przejrzała moje stare wyniki, kazała zrobić mnie i mężowi dodatkowe badania i powiedziala ze jeśli chodzi o staranie się o dziecko to ona sobie daje 6-8 miesięcy a potem to ewentualnie nie u niej musilibyśmy gdzieś iść w strone rozrodu wspomaganego. Na drugiej wizycie na usg wyszło ze wystąpiła u mnei opóźniona owulacja jakieś 2-4 dni wcześniej, dała mi clo i metfornine od następnego cyklu i mailam sie pojawić 13 dc. na monitoring - no ale jak wiesz się nie pojawiłam na monitoringu bo przyszłam od razu z ciążą.

witam! Zima ,zima ,pada .pada snieg -brrrrrrr ! patiana- dzieki za wpis:) A z paleniem to tez Wam powiem ,ze na siłe chciałam palic bo jako jedyna w towarzystwie nie paliłam ! jakos mnie to nie pociaga i Bogu dzieki ! cza s diety-od 19tego zaczynamy? tak ? A_psik- wiem jak sie czujesz,rozumiem Cie w 100% ja tez zrzuciłam 10kg po chorobie wazyłam 50kg wowczas czułam sie super lekko i powabnie:)a ile wazysz teraz? oczywiscie ,ze jak zrzucisz te zbedne kg to poczujesz znacznie lepiej. Choineczko- rzecz jasne ze nie mozesz ale musisz tu z Nami byc:! >>>P.S jak sie odchudzac jak zimno i chce sie jeść??:(:(:(

Nick................Cel.................czas diety..............Wynik....... Sarah28............15 kg..............od 19.01.09..............0......... kasia29..............8kg...............od19.01.09....... .......0......... Surfitka............10 kg..............od 19.01.09...............0......... Nati87..............12kg..............od 10.12.08...............7kg mniej A_psik..............20kg...............od 19.01.09..............9kg Lucyna79...........5kg...............od 15.01.09..............55kg UDAŁO MI SIE :):) HIP HIP HURRRA!

Nick................Cel.................czas diety..............Wynik....... Sarah28............15 kg..............od 19.01.09..............0......... kasia29..............8kg...............od19.01.09....... .......0......... Surfitka............10 kg..............od 19.01.09...............0......... Nati87..............12kg..............od 10.12.08...............7kg mniej A_psik..............20kg...............od 19.01.09..............9kg Lucyna79...........5kg...............od 15.01.09..............55kg Patiana..............5kg..............od 16.01.09..............0... zobaczymy może dam rade!;););););););)

lucynka u nas nie pada jest d o dupy zimno i jakis stary śnieg leży ok spadam do roboty;) buziaki

A_psik - z tym ciemnieniem to zawsze myślałam że to przesądy ludowe, ale potem kilka znajomych z takim objawem porobiło badania i okazało się że faktycznie wątroba niedomagała, Lucy - brawo :) a na przyszłość \"paste\"=wklej :) do waszego odchudzania dołączę jak już w końcu urodzę i trochę pokarmię ;) na razie nadal -14 chociaż jakieś 30 deko mi przybyło od zeszłego tygodnia :) buziaki dla wszystkich na dzień dobry :) ps. Asiulka...... trzymaj się.....

Ola_K-P- oj ! to juz wiem a ile było przeklinania ,ze debil ze musze isc na kurs komputerowy myślałam ,ze laptopa wyrzuce za okno :( a tu dzis cud sie stał ! hihi! u mnie ZIMA na całegoooo! jutro na lodowisko !!

Hejka :) Strasznie mnie dzis boli żołądek 😭 a jesc sie chce !!!! Mamo Samiego bardzo dziekuje Ci za informację , szkoda tyko ze tak dlugo czeka sie na wizytę :( myslalam ze jak prywatna to od razu ?? A mam jeszcze pytanko czy ta pani dr jest mloda czy taka starszawa??? :) tak tylko pytam :) a chce sie do niej wybrac poniewaz u mnie problem jest bardziej endokrynologiczny ale powiazany z gin.:) a i mam blisko .... moze kiedys sie spotkamy u pani dr?? :) Mnie nie ciagnie do palenia ale tak sobie kiedys pomyslalam nie pije , nie pale nie biore narkotykow ;) a jestem taka schorowana i tyle problemow zdrowotnych mam , a patrzac na inne moje \"znajome\" pala piją a maja po 2,3 dzieciaczkow zdowisienkich , to czlowieka az szlag trafia moze jak zaczne palic i cpac to wyzdrowieje :), moja tesciowa jak przestala palic to tyle chorob sie jej przypałętało ze non stop narzeka aa i przytla z 15 kg :o. Wiem wiem głupoty gadam , palenie jest niezdrowe, ale w moim przypadku to mnie zalatwilo chyba jedzienie w dzisiejszych czasach !!!!! Przyznaje ze sie nie oszczedzamy z mezem w tych sprawach, jemy co popadnie czyli na miescie czesto i takie oto efekty :) Lucynko u mnie tez zima zima zima :) ale ja nie bardzo sie ciesze bo mialam dzis wyjazd a t nie moge z garazu wyjechac bo tak zasypalo :) wiec napalilam sobie i siedze w cieplutkim domku :) a co do wagi to ważę obecnie 82 kg :o masakraaaa, nie tak dawno wazylam 50 😭 a wlasnie moze wpisalybysmy do tabelki z jakich kg startujemy????? Olu czyli jednak , ja piernicze od kilku dni tak mnie napierdziela cale podbrzusze :( ale robilam morfologie w tamtym tyg. moze b y cos bylo nie tak ??? papatki

tak tak trzeba nieco zmienic ta tabelke na np. waga...... cel......czas diety.....wynik koncowy Co Wy na to?

Apsiku - no niestety mnie też zdziwily te kolejki, większość lekarzy w Częstochowie nie umiawia pacjentek przez co jak pójdziesz to zostaniesz przyjęta choćby od 22.00 - u niej też sie wyczekałam z godzinkę, bo recepcjonistka umawia pacjentki co 15 minut, a jak sie umówisz na 18 to wiadomo, że będzie opóźnienie. Ja teraz mam przyjść na wizytę 10 lutego, jeszcze się nie zapisalam, ale będziesz miała wcześniejszy na pewno termin. Myślę, że się spotkamy kiedyś :) Suritko, skurcze przeżyłam, ale najgorsze to nacięcie krocza - o mamo jak długo bolało. Nie wiem po co to robią. Podobno w niczym to nie pomaga a tylko szkodzi, ale przyzwyczajeni są lekarze nacinać to tną jak leci. Eh

Gość kamccia83
zrobiłam test i wyszdl negatywny:( a @ niewidać ani nieslychać....ja już niewiem o co tu chodzi.....chyba sie załamie....:(