Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Surfitka

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW cz II

Polecane posty

Repetko, to fajnie ze prowadzacy tak mile napsial, ale egzamin ci oblal :( Powodzenia w kazdym razie. :) A ja po ciazy mam libido bliskie zeru, a jak bralam tabsy to chyba bylo mniej niz zero :P A wczesniej bylo calkiem, calkiem. Anuszka, a masz jakies normy ? Mi to dobrze wyglada, tylko nie wiem jaka norma po obciazeniu jest. W kazdym razie nie wskazuje na pco.

Gość Anuszszszka
Surfitka , znalazlam juz normy, troszke pogrzebalam w necie. tylko prl po mtc nie moge znalezc :/ na usg mialam pecherze na jajnikach a wyniki hormonow chyba nie sa takie zle... co to oznacza? jezeli ma sie pecherze a hormony sa ok? przepraszam za takie pytania, ale na prawde po usg zaczelam sie interesowac zespolem policystycznych jajnikow

Gość Anuszszszka
DOPIERO po usg :)

dziewczyny ile kosztuje in vitro??????? któraś się orientuje?? niesiu mogła byś mi to wszystko przybliżyć??? ty jesteś na bierząco

Patianko, zalezy jaka procedura. Ale od 10 tys wzwyz. :) Anuszka, to oznacza ze mozesz miec policystyczne jajniki, ale nie caly zespol. A jak inne objawy ? Nieregularne @, nadwaga, tradzik, owlosienie ? Masz cos z tych rzeczy? Znalazlam takie cos : W warunkach prawidłowych stężenie prolaktyny rośnie 2-5 razy po 60 min i wzrost w tych granicach utrzymuje się przez kolejną godzinę. Czyli chyba masz z a duzo po obciazeniu. Czyzby hiperprolaktynemia ?

no co ty moja znajoma placila 6 tys nie zalamuj mnie szit

Patianko, to malo placila. A gdzie robila i kiedy ? Ja mowie tyle ile dziewczyny placily z forum staraczek w 2007/2008 roku.

na polnej w poznaniu 3 miesiace tewmu urodzila coreczke:)

Gość repetytorium
Patianko mi sie wydaje ze tak ok 10 tysiecy....niestety:( Mam nadzieje ze nie bedzie potrzebne ani tobie ani mnie:P:) Wypelnilam ta ankiete- pytania troche dziwne...dlaczego okres tylko 2 tyg.???ale wiecie co zauwazylam ze najbardziej martwi mnie w zwiazku z pcos nieplodnosc...:Oreszta to temat poboczny!

repetko mi bedzie raczej potrzebne pisałam o tym wcześniej...:(

wczoraj miałam w dupie a dziś już nie mam i tak to ze mną jest spóźniony refleks dopiero do mnie dziś doszło niesiu szybko pisz mi jak z tym jest!!!

Gość repetytorium
Pati poszukaj w necie jakiegos info na forach czy cos... Ja mysle ze mozesz sprobowac inseminacji jak cos...przeciez nikt nie daje gwarancji ze in vitro sie powiedzie za pierwszym razem:(...a moze po inseminacji sie uda od razu:)???skad wiesz to ze ktos tam tak mial nie oznacza ze ty tez tak bedziesz miala!!!pamietaj... A z tym refleksem to zalezy od dnia po prpstu ja mam takie ze molabym gory przenosic i takie ze moglabym wyc w lozku pol dnia w klebek skulona:O ech...ciezko wyczuc:P

repetko szukam szukam roznie pisza... a insema ee wole isc jednak na całosć;)

A ja juz pisalam ta ankiete i tez pisalam do autorki ze bez sensu ona jest, bo pco to nie jest problem 2 tygodni :o W 2 tygodnie to mozna na grype pochorowac sobie . Patianko, o ile ja sie orientowalam( bo tez bralam taka mozliwosc) to w Krakowie samo IVF ( czyli pobranie komorek, zaplodnienie transfer) kosztowalo okolo 4-5 tys ( bylo to w 2007 roku) , ale do tego jeszcze koszt lekow, badan, mrozenia, wizyt, usg i wychodzi kolo 10. Tu np. http://www.macierzynstwo.com.pl/cennik.html masz wyszczegolnienie.

Gość justjola
Po ślubie świeżo upieczony mąż i zieć oznajmia w domu - "Więc tak - Od poniedziałku do piątku sprzątać będzie mamusia , a w sobotę - żonka " - "Jak to tak ??" - protestuje teściowa - A tak to .Teraz ja tu jestem panem . Dalej , od poniedziałku do piątku gotuje mamusia ,a w weekend- żonka " - "Jak to tak ???"- na to teściowa -A tak to .Teraz ja tu jestem panem. Dalej , od poniedziałku do piątku zakupy robi mamusia ,a w sobotę -żonka. _ No jak to tak ????!!! - nie wytrzymuje juz teściowa . _A tak , teraz ja tu jestem panem.Ale dalej - od poniedziałku do piątku śpię z żonką , a w weekendy - z mamusią . - Jak to tak ????!!!! - protestuje żona - A tak to - odpowiada teściowa- teraz on tu jest panem !!!

Gość Anuszszszka
Surfitka, ja poza dlugimi cyklami (31-35 dni) nie mam zadnych objawow.. a co do prolaktyny po mtc, ja znalazlam: "W godzine po podaniu MTC nastepuje wzrost prolaktyny, zwykle od 5 do 10razy. Zatem przykladowo wynik wyjsciowy 50ng/ml po podaniu MTC bedzie wynosil od 250ng/ml-500ng/ml." Ja mam 258 :/

No tak, ale twoj wynik wyjsciowy jest nizszy i nawet jesli 10 razy to powinnas miec polowe mniej. A cykle masz regularne. Glowa do gory bedzie dobrze. Dostaniesz lek na zbicie prolaktyny. Domyslam sie ze chcesz zajsc w ciaze ?

Czesc dziewczyny Byłam wczoraj endo-gin i załamałam sie jak zwykle :o, spojrzała na moje wyniki ze szpitala z 2007 r. i powiedziala zebym sobie z glowy wybiła staranie o dziecko w moim stanie :( jutro wybieram sie do nefrologa bo prawdopodbnie cisnienie skak mi od nerek bo mam podwyzszony kwas moczowy i wiele innych rzeczy :( takze zalamka :( a najlepsze jest to ze @ dostalam w 28 dc :) bez leków, ja w ogole zaluje ze bylam taka glupia bo jak wyszlam ze szpitala w 2007 roku mimo zlych wynikow nie zrobilamw tym kierunku nic!!! I pewnie bardziej pokomplikowalam sobie zycie ! Zrobila mi usg i powiedziala ze nie jest zle z moimi jajnikami, endometrium ładne, macica tez powiedziala ze nawet jak uda mi sie zajsc w ciaze to nie uda mi sie jej utzrymac z takimi skokami cisnienia :( na jutro jestem umowiona z nefrologiem i prawdopodbnie czeka mnie szpital :( wszystko jest takie dziwne , popadam w depreche :( skad ta @ w 28 dc, skad cisneinie 170/110 ?? Nie załamujcie sie dziewczynki nie jestescie same :) Pozdrowionka :) p.s. Mamo Samiego o ktroej bylas na usg?? Powiem Ci szczeze ze nawet fajne wrazenie wywolala na mnie pani dr, ale co dalej to sie okaze :)

Ojej apsik. Zycze zdrowia i wiary, ze sie uda :) I nie zaniedbuj sie juz wiecej. Bedzie dobrze. Zobaczysz.

Gość Pcoswiczka
Witajcie dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. U mnie zmiany, od stycznia leczę się w klinice niepłodnośći NOVUM w Wawie i bardzo polecam. Byłam już na 2 wizytach, męża też mi już zbadali, czeka na konsultację u androloga. Ja mam monitoring u siebie w mieście i dziś 16 dc po raz pierwszy od 5 cykli bo jest to mój 5 cykl z clo moje pęcherzyki ruszyły mam 4 dominujące, jeden 18, drugi 17, 3 15, i 13. Endo 12 mm. Jak jescze podrosną mam wziąć pregnyl, który czeka w lodówce. Od 3 tygodni biorę też encorton i wydaje mi się że on mi trochę pomógł, i mam zmienione dawkowanie clo od 5 do 9dc.Biore też wiesiołek, folik. W poniedziałek znów usg. Od przyszłego miesiąca będe mieć gonadotropiny i decyduje się na insemkę. Polecam Novum i dr. Starosławską bo ona jest moim lekarzem prowadzącym. Pozdrówko

A-psiku - ciesze się ze jesteś z ginki zadowolona. Jest szczera ale uprzejma. Wcześniej chodziłam do różnych lekarzy - do kobiet bylam zrażona, ale tu sie nie ma co sugerowac płcią. Od pierwszej wizyty miałam wrażenie, że kobita zna się na leczeniu PCO. Rozumiałam wyniki badań które jej przyniosłam kazała zrobić jezcze dotakowe mnie i mężowi zanim wypisała leki. A wiek myśle ze oki - coś koło 40. My byliśmy u niej we wtorek o 17,15 - ja chodze z mężem do niej, jakbyśmy się kiedyś spotkały to jestem drobna 160 cm i chuda nie licząc brzuszka, krótkie włosy :). Chyba się nie spotkałyśmy. Następną wizyte mam na 10 marca.

A tak poza tym ledwo żyje - jutro biore wolne żeby odespać A co do libido w ciązy hym nie jest źle a nawet lepiej niż bez ciąży, żeby tylko człek miał więcej czasu i był bardziej wypoczęty, no nic za 2 miesiące będzie lepiej :)

Gość mikiO
my stajemy na głowie zeby w końcu urodzic dziecko..... a co jak dzieci zostają nagle sierotami? wlasnie byl pogrzeb mojej koleżanki 30 lat!! wylew córka 9 lat, syn 4 gdzie sens? dzis tylko takie myśli mam

repetko.... ja nadal w dwupaku, mam jeszcze 18 dni do terminu a to oznacza że mój wielkolud nadal rośnie..... jak tak dalej pójdzie to faktycznie będzie miał ponad 4,5kg.... no i ten łepek jak wiadro wielki..... eh.... ostatnie kilka dni czułam się fatalite......zero snu z bólu koszmar.... ale dzisiaj już było lepiej :) pod koniec przyszłego tygodnia przenosimy się do moich rodziców, o ile nic się wcześniej nie wydarzy - od nich bliżej do szpitala i ogólnie nie będę tak całkiem sama, a mieszkam na granicy warszawy więc lepiej mieć bliżej niż dalej :) trzymam za was kciuki :) pozdrawiam

Dziewuszki wiem, że już wcześniej było to pisane , ale wolę się upewnić a nie mogę znaleźć:w którym dniu robi się poziom progesteronu??W 19?Bo się pogubiłam... Sorki za takie głupie pytanie, ale się zamotałam. Muszę zrobić i stąd to pytanie.

Gość Pcoswiczka
W 22 Nati

Hej Ola, przestan sie martwic. Synek urodzi sie normalny. Zobaczysz. Wszystko bedzie dobrze. Miki :( Bardzo mi przykro. Niestety takie okrutne bywa zycie... Nati, progesrteron bada sie w 8 dni po domniemanej owulacji. Najczesciej w 22 d.c , ale jesli wiesz ze owu mogla byc pozniej to zbadaj pozniej.

Hej dziewuszki powoli wracam do żywych, wybaczcie że nie piszę ale za to czytam was stale repetko dzięki za pamięć kochana 👄👄👄 pozdrówka dla wszystkich 🌻