Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Surfitka

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW cz II

Polecane posty

No Patianka: Super ze sie tak ubawilas:) I najadlas:) Powiem Ci ze zaraz weselsza sie zrobilas jak nie zalowalas sobie jedzonka:) I dobrze! Raz na jakis czas sie nalezy:) Tez bym chciala isc na wesele:) Poki co jedno mnie ominelo w styczniu bo nie moglam do Polski na nie pojechac. No czekam na dalsze propozycje rodzinki:) Dziewczyny normalnie masakra u mnie. Brzuch jakby przestal bolec ale cycki - nawet dotknac ich nie moge, tak bola. I ciagle tempka okolo 37 stopni. Mam nadzieje ze to nic powaznego. Zaczynam sie denerwowac...

patianko super,że weselisko się udało.Już sobbie ciebie wyobrażam jak się dopadłas do tej fontanny z czekoladą hi,hi :))).Czekam na fotki co sobię obejrzę jak rewelacyjnie wyglądałaś.A tak woogóle to ty chyba żyć bez nas niepotrafisz co?Tak ci było tęskno :))

Gość Iguana07
Sarah 28, dziękuję serdecznie za odpowiedź. Coś mi się z netem dzieje i 3 raz piszę tego posta. Byłam u mojej ginekolog, ale stwierdziła, że nie może wypisać mi recepty na metmorfinę i powinnam się z tym zwrócić do endokrynologa. Może zacznę za kilka miesięcy starania o dziecko i w związku z tym interesuje mnie, w jakim czasie po rozpoczęciu leczenia metmorfiną może się pojawić owulacja. Czy faktycznie tylko lekarz endokrynolog może mi ten lek przepisac?

Iguana79 Nie wiem dokladnie jak wyglada sprawa przepisywania Metforminy w Polsce. Ale z tego co czytam jak pisza inne forumowiczki to wynika, ze ginekolog przepisuje im Metformine jesli widzi ze takie leczenie jest wskazane. Natomiast jesli walczysz z PCO to warto odwiedzac endokrynologa bo ten wlasnie specjalista zajmuje sie leczeniem PCO. Metformina dziala inaczej na kazdy organizm. Czasem samo podawanie Metforminy nie powoduje wywolania owulacji, warto zatem polaczyc jej przyjmowanie z innym lekiem wywolujacym owulacje, np Clostillbegyt. Jesli chcesz zaczac staranka o dzidziusia za kilka miesiecy, warto teraz przyjmowac Metformine i sprawdzic jak dziala. A kiedy przyjdzie czas intensywnych staranek, a Metformina okaze sie za slaba, wtedy dolaczyc np wspomniany Clo. Ale o tym wszystkim decyduje lekarz. Jesli Twoja ginka nie chce Ci pomoc, radze zmienic lekarza na endokrynologa ginekologicznego. W naszym przypadku warto. Ja nie mieszkam w Polsce i moja ginekolozka tu zalecila mi przyjmowanie Metforminy ale powiedziala ze ginekolodzy tu nie moga tego przepisywac i wyslala mnie do lekarza domowego. Pozdrawiam serdecznie:)

Gość Meggi75
Witam w ren oprószony śniegiem dzień. Wczoraj w 16 dc miałam plamienie jak gdyby zaczynał mi sie @, a po nocy i dziś od rana nic. Zawsze przeciągał mi sie czas miedzy @ ale tego jeszcze nie było.

hello laseczki pisze sie pochwalić ze zdałam dzisiaj prawko:):):):):):):):):)

Gość Meggi75
Basiamm gratulacje!!!!!!

basiamm A nie mowilam??:):):) Gratuluje Ci serdecznie!! No to mozesz dzis otworzyc szampana (Piccolo oczywiscie:)) !! Hihii Bardzo sie ciesze:)

BASIU GRATULACJE :D nalezalo Ci sie to ;) Patianko tos sie obżarła ah slinka cieknie na samo czytanie :) Sarah cos mi tu \":smierdzi\" dobrymi nowinami :D co z tego ze polowa cyklu moze to nie jest cykl tym razem??? :) Trzymam kciuki :_) Niesia :) Meggi to plamienie to moze byc owulacja :) tak sie czasem dzieje !!! Miki przykro mi :( ja od okolo 6 cykli sie nie staram w ogole ale jak sie staralam to nie przezywalam jednej krechy moze ja jakas dziwna jestem bo jak tu \"widze\" kazda z was bardzo zalamuje t krecha moze ja nie jestem na dziecko jeszcze gotowa, albo blokuja mnie slowa lekarzy \" doprowadzic sie do porządku\" Patianko czy po tym sally h wloski sa biale czy takie rudawe??? A ja mam dzisiaj dylemat co nie miara otoz dzis moj 15 dc i mam owulacje jak byk!!! Boli jajnik , kłuje, lekko plamie, i sluzu co nie miara ktorego u siebie nie widzialam juz rok (ostatnio po clo) i tak sobie mysle ze moze to jest szansa ze po tej prawie 3 miesiecznej abstynencji czas do dziela , jednak rozum podpowiada zeby sie wstrzymac :( w ktorym dniu zrobic progesteron , zeby stwierdzic 100% owulke??? Nie wiem czy Wam pisalam od kilku dni budze sie codziennie o 5:25 i wtedy skoczy mi cisnienie170/110, potrzese sie troche wezme tabletke i dosypiam do 8 :o :o :o Pozdrawiam idę szykowac sie na zabawe karnawałową :)

HHEjka! basiamm- GRATUALCJE! tylko nie zrób takiego błędu jak ja ze zdałaś i na tym koniec z jazdą.Ja juz taka durna cipka jestem 5 rok!!! patiana- alez bym sobie dała czadu z tym jedzonkiem echhhhh... Przed okresem to lodówka sie nie zamyka do czasu az pojawi sie w niej tylko samo światło:(:( kurcze ! mam dośc wyjezdzam do Anglii ! Nie ma pracy a w domu to szlag mnie juz trafia...a moze chciała by ktoras do bawienia dzieci????? :):) swoją odchowałam na wzorową uczennice:)

Gość Meggi75
A_psik raczej to nie to, zdecydowanie nie taka ilość.

Gość Meggi75
A poza tym to moje tempki to totalna herezja w tym miesiącu.

wrocilam sarah włoski sa białe ze wogole ich nie widac po tym wybielaniu umieram mam 28,2 goraczki jazda 8 h mnie dobila chce mis ie wymiotować i nie wzielam nic do ust dzis bo od razu o druch wymiotny masakra moze sie przejadlam i teraz dopiero wychodzi basiamm gratulacje juz masz spokój:) buziaki

Żyję...mam plamienie w 9 d.c., a jest już po miesiączce. Martwi mnie to trochę, bo to chyba nie owulka... Jutro Was skomentuję w opasłym poście :) ... chyba

Hej Kobietki moje! U mnie dzien minal jak wczoraj. Tempka 37,2 caly czas, cycki bola dalej, pojawily sie sladowe ilosci bialego sluzu... w ciagu dnia czulam leciutkie pobolewanie w dole brzucha momentami. Nie wiem co robic, nie wiem, co myslec, dzis skonczyl sie 16 dc, jesli wogole mialam okres heheh... A_psik Nawet nie wiesz ile bym dala aby to bylo to, co myslisz. Mnie tez kiedys ta jedna krecha nie zalamywala. Ale ostatnio cos sie zmienilo:( Kurcze gdybym miala pewnosc ze mam owulke to nie wiem, czy bym umiala sie pohamowac jak Ty. Gratuluje Ci zdrowego rozsadku bo mnie go brakuje chyba... Trzymam kciuki za Twoje zdrowko! lucyna79 Ja przed okresem mam napady zarlocznosci!! Patianko O te wloski pytala A_psik a nie ja:):):) No ale ta Twoja niestrawnosc Cie usprawiedliwia. Mam nadzieje ze jutro wszystko wroci do normy.

hej hej!!! ;] oj Lucy... czekam az schudne 30kg :P wtedy bedzie mnostwo fotek... hahahahahaha!!! mam mnostwo roboty :) czy mowilam juz, ze promotor sie nade mna zneca? eheheheh... BUZIAKI!!!! :*:*:*

choineczka- daj na luz....jestes taki sliczna:) a temu oblesnemu facetowi daj włeb ode mnie,oki? A jak sie boisz to sama przyjade i zrobie z nim porządek! aaa...moze on Cie zwyczajnie na świecie podrywa? uwodzi??:)

patianko kuruj się,dobrze że są ferie to masz na to czas w domciu :) choineczka no coś ty 30 kilosów oszalałaś chyba,chcesz wyglądać jak tyczka :)

basiamm gratki z okazji zdania prawicha :)) a psik dziwne to że ostałej porze się budzisz i masz takie ciśnienie,może jaieś straszne koszmary cię budzą :(

Gość irmka26
a u mnie w styczniu nie było @ a teraz w lutym dostałam dzisiaj drugi raz, chyba promocja albo co??? miałam okres 4lutego takie 3dniowe plaminie i dzisiaj dostałam, zobacze jak tym razem będzie to wyglądało... miałam bardzo nabrzmiałe i bolące cycuszki co zachwycało mojego Męża bo bardzo mu się podobały, no zupełnie jakbym je powiększyła,,, a co do wagi to już zwariować można najpierw chwaliłam się że trzy kilo spadło a wczoraj jak stanęłam na wagę to 2kg do przodu ruszyło, ale może to przez okres jestem taka ociężała...już miesiąc biorę siofor... pozdrawiam cieplutko...

DZIEWCZYNY DOBIŁAM DO UPRAGNIONEJ 60-KI!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D Stanęłam wczoraj na wagę, która pokazała mi 60kg!A zaczynałam mając 72... Życzę wytrwałości kobitki, warto!!:) Teraz już z górki będę miała;)Marzeniem jest ważyć poniżej 60, choćby 59,ale żeby była 5 z przodu. Zobaczymy, ale i tak jestem z siebie dumna,że tyle wytrzymałam i nie poddaję się dalej, bo z silną wolą u mnie ciężko! Nick................Cel............czas diety..............Wynik....... Sarah28............15 kg..............od 26.01.09..........1,5 kg....... kasia29..............8kg...............od19.01.09....... .......3 kg......... Surfitka............10 kg..............od 19.01.09..............- 1kg......... Nati87..............12kg..............od 10.12.08...............12kg mniej A_psik..............20kg...............od 19.01.09..............9kg Lucyna79...........5kg...............od 15.01.09..............55kg Patiana..............5kg..............od 16.01.09..............0... kamccia83..........10kg.............od12.01.09.......... ......2kg choineczka.........30kg.............od 21.01.09.................5kg dunia26..........10kg..........od16.01.09............... ..........7kg Irmka............10kg...........od24.01.09.............0 ........... justjola..........20kg............od 24.01.09.............0.......... Pati- to żeś poszalała z tym jedzonkiem...:) basiamm- gratki z powodu zdania prawka! Sarah- pokusiłabym się na Towim miejscu żeby zrobić test... Bo to że @ była, nie znaczy, że nie można być w ciąży:) Trzymam kciukasy:) Miłego dnia🌻

Nati87 Bardzo Ci gratuluje utraty wagi! Jestem dumna z Ciebie! Wiem sama ile to wyrzeczen... super!! Co do mnie to boje sie zrobic tesciora. Dzis 17 dc (jesli to co bylo 8-11 lutego to byla @) sutki nadal bola, tempka 37,2 sie trzyma. Znow ciagnie mnie w podbrzuszu. postaram sie jeszcze kilka dni poczekac z testem. Jesli dolegliwosci nie mina to zrobie tesciora.

Nati piekny efekt kiedy ja bede wazyć z 6 z przodu oststnio tyle wazyłam w 2006 roku ale odkąd przestałam jesć diane jest tylko gorzej teraz to sie tym nie przejmuje ale jak urodze to bede sie musiała za siebie wziać i wtedy pisze do Ciebie o porady dietetyczne Sarah ja bym nie robiła testu serio te objawy mogą świadczyć o owulce są czasami bardzo zblizone do nadchodzącej @ lub nawet ciązy zgadza się to co mówi Nati że @ nie koniecznie wyklucza ciąże jednak moze jeszcze poczekaj bo jeśli jesteś w ciąży to im dłuzej tym test jest wiarygodniejszy bo to jest ściema ze wykrywa juz od 6 dni po zapłodnieniu i hcg powyżej 25 ja miałam w poniedziałek testa i wyszła blada kreseczka (test wrażiwy od 20 hcg) a we wtorek miałm hcg 383 wiec radze poczekac z tydzien zebys miała( w miare mozliwości) pewność trzymam za Ciebie kciuki irmka podczas @ waga zawsze jest wyższa więc się nie przejmuj patiana zdrowia ŻYCZE dzieki wszystkim za gratualcjie z powodu prawka bardzo się ciesze ze mam to za soba aha wiesci od Duni jej synus jeden kontras ten przez siusiaka juz miał -jakoś to przeżył mogła cały czas z nim być więc spoko, jutro ma kolejny kontrast dożylny i w czwartek prawdopodobnie wychodza bo wtedy maja byc wyniki oby pozytywna buźka

Gość irmka26
niedawno był poruszany temat włosków, które nam dokuczają... ja tez mam z tym problem i wstydzę się tego, szczególnie tych wąsików... usunęłam kiedyś pare pięćsetą ale odrosły grubsze i ciemniejsze i boje się że jak zacznę je usuwać to odrosną grubsze i czrne i gdy tylko zaczną wyrastać to będą czarne a tego bym nie przeżyła... wiem że używacie wosku polećcie mi jakieś dobre i napiszcie jak to wygląda z odrastaniem, wiem, że już o to pytałam ale bardzo mnie to drażni i denerwuje bo chciałabym je usunąć ale boje się... a może są jakieś leki hamujące u kobiet wyrastanie/odrastanie włosków????

Nick................Cel............czas diety..............Wynik....... Sarah28............15 kg..............od 26.01.09..........1,5 kg....... kasia29..............8kg...............od19.01.09....... .......3 kg......... Surfitka............10 kg..............od 19.01.09..............- 1kg......... Nati87..............12kg..............od 10.12.08...............12kg mniej A_psik..............20kg...............od 19.01.09..............9kg Lucyna79...........5kg...............od 15.01.09..............55kg Patiana..............5kg..............od 16.01.09..............0... kamccia83..........10kg.............od12.01.09.......... ......5kg choineczka.........30kg.............od 21.01.09.................5kg dunia26..........10kg..........od16.01.09............... ..........7kg Irmka............10kg...........od24.01.09.............0 ........... justjola..........20kg............od 24.01.09.............0.......... poprawiłam tabelkę:) staram się jak mogę ale trochę słabo mi wychodzi Nati87 gratuluję wytrwałości podziwiam cię.... basiamm gratuluję zdanego prawka......!!!!!!!!!!!! dobra robota ja w sobotę jadę do Polski:) przetestuję nowego lekarza.....

Dzięki dziewczyny, uwierzcie że to jest dla mnie nie lada wysiłek, by zapanować nad tym, żeby nie jeść. Tym bardziej, że mój chłop to pożera słodycze(tylko on ma 187cm i waży 75kg i może sobie na to pozwolić, \"chucherko\" z niego;) ). Tak więc słodycze sobie leżą w kredensie w pojemniku, ale jestem twarda;)Nie dam się, hihi!:) choineczko-ja mam Cię na nk??Mogłabyś podać swoje inicjały??Bo wydaje mi się, że jesteś u mnie w znajomych, ale chcę się upewnić;)