basiamm 0 Napisano Kwiecień 25, 2009 ok mam juz ruter wiec inernet w łóżku:) asiulka wiem musze wytrwac do 30 tygodnia conjmniej z jedenj strony to nie wiele ale jaks obie pomysle o tym lezeniu :(((((((( porażka jak te bidne kobity cała ciaze leza podziwiam choineczko ja miałm kiedys przygode z zonatym było cudnie -ale konsekwencje sa niewarte tego wszystkiego dunia jak klimaty w domu? daalej myslicie o przeprowadzce? ja po ciazy na bank po karmmieniu bede chciała antyki-najlepiejdianr bo super na nia reagowałam i wygladałam jak człowiek:) mamo samigo no to musisz teraz jakas dietke miec/ pisz oderazu po wizycie -trzymam kciuki ja troche poczytałam o tym krazku i rzezcywiscie wiekszasc dziwczyn tylko chwile lezy po załozeniu tydzien dwa i potem wracaja do normalnosci wiec mam nadzije ze i ja i raczej ma bardzo dobra skutecznosc-wiec licze ze nie bede wyjattkiem a wiecie co -moja siostra mi pozazdrosciła brzuszka i wczoraj zrobiła test jak u mnie siedziała i wyszły jej 2 kreski-oczywiscie jedna bledsza i ona mowi a spoko to nie jestem w ciazy-(bo jeszcze za bardzo nie chieli-mieli zamiar za jakies 2 mesiace zaczac sie starac i myslałą ze skoro ja tak długo czekałam to ona tez co najmniej kilka miesiecy-a tu raz sie z mezem pukneła w dni płoden i juz bejbik:) wiec mowie jej idz zrób hcg i bedziesz miałą pewność-no i jest-wynik 429 haha i teraz obie bedziemy miały dzidziuski:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asiulka 1981 0 Napisano Kwiecień 25, 2009 basiumm to superr będą dwa bejbiki w rodzinie :D:D:D:D a u mnie 30 dc czekam na @... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Kwiecień 25, 2009 jestem po teraz czuj lekki dyskomfort ale nie było zle zrobiła mi usg wczesniej i powiedziała ze jest duzo lepiej i nawet przez te 3 dni sie troche wklesła wiec mysli ze jak nie bedzie zadnego odrzutu(bardzo rzadko sie tak zdarza)to 8 maja mam kontrole-niecałe 2 tygodnie musze lezec, ale jak bedzie wtedy ok to moge wrocic do zywych:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mama Samiego Napisano Kwiecień 26, 2009 dzięki za pocieche, wizyta we wtorek ale ja już teraz omijam słodkie szerokim łukiem i ziemniaczków mniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Kwiecień 26, 2009 widze ze ładna pogoda to wszystkie na wycieczkach i spacerach alez Wam zazdroszcze mam pytanie potrzebuje dobrego lekarza z Krakowa Pierniczku masz jakis namiar a kogos dobrego??????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mikiO Napisano Kwiecień 26, 2009 w koncu dziewczyny zostałyśmy same z mamą na pogaduchach i mama wypytala jak sytuacja u mnie i wiecie co mama jest ZA in vitro az mi oczy wyszly i ulżyło mi bylam przekonana ze bedzie na NIE a ona - jak masz szanse to ją wykorzystaj! wiec mam wsparcie ale mimo to odkladam tą decyzje na dłużej jestem zmęczona całą sytuacją na razie denerwują mnie wsz. dzieciaczki wlasnie za chwile jade do rodziny a tam mnóstwo maluszków chyba bedzie ich z 9 a koleżanka prosi mnie o opiekę nad jej dwójką dzieci w maju zero wyczucia eh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
choineczka 0 Napisano Kwiecień 26, 2009 ... mikiO wsparcie jest najwazniejsze! dobrze ze Mama Cie rozumie! przepraszam, ze zapytam... a nie myslalas o adopcji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucyna 79 0 Napisano Kwiecień 26, 2009 HEJKA! Jestem jestem:) choineczko- ja nie mam litości nad takimi facetami ! Generalnie to powiem Ci ,ze dyskretnie dałabym cynk jego zonie na twoim miejscu ...ze jest kawał skurwsyna! aaa..i genelralnie nigdy z zadnym zonatym facetem nie chciałabym miec zadnych takich kontaków.Mam swoje zasady.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
choineczka 0 Napisano Kwiecień 26, 2009 nie dam cynku Jego zonie tylko dlatego, ze nie chce zeby Ona musiala cierpiec... no i dzieciaczki :/ Wystarczy, ze ja cierpie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dunia26 0 Napisano Kwiecień 27, 2009 Na humorek z rana ;) Przydatna Facet grzebie cos przy kontakcie czy innych tam kabelkach, wola zone: - Jadźka, potrzymaj mi ty ten kabelek. Żona bierze kabelek i pyta: - No i co? - Nic.. Widac faza jest w drugim... ********* Praktycznie Mąż do żony: - Taka piękna pogoda, a ty męczysz się myciem podłogi. Wyszłabyś lepiej na dwór i umyła samochód... ********* Kochanki Mąż z żoną jedzą obiad w wykwintnej restauracji, kiedy nagle do ich stolika podchodzi oszałamiająco piękna, młoda dziewczyna, całuje faceta w usta, mówi, że zobaczą się później i wychodzi. Żona patrzy na męża z wściekłością: - Kto to był?! - Moja kochanka - odpowiada mąż. - Wystarczy! Chcę rozwodu! - Dobrze - odpowiada mąż - ale zauważ, że po rozwodzie nie będzie już wycieczek do Paryża na zakupy, nie będzie wakacji na Karaibach, nie będzie mercedesa w garażu i nie będzie weekendów na jachcie. Ale oczywiście możesz zrobić jak zechcesz. W tym momencie żona zauważa ich wspólnego znajomego wchodzącego do restauracji z młodą, ładną dziewczyną: - Kim jest ta dziewczyna obok Karola? - To jego kochanka - informuje ją mąż. - Nasza jest sympatyczniejsza. ********* Teściowa - Policja?! Chciałem zgłosić zaginięcie teściowej! - Tak, oczywiście. Czy może pan podać rysopis zaginionej? To przyspieszyłoby poszukiwania... - Jakoś nie mam pamięci do twarzy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucyna 79 0 Napisano Kwiecień 27, 2009 a to co za ściema wyżej:)!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mikiO Napisano Kwiecień 27, 2009 co to za naciągacze!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dunia26 0 Napisano Kwiecień 27, 2009 hehehe dobreeeee:D:D:D:D:D ludzie laptopy za free:P olaboga:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mikiO Napisano Kwiecień 27, 2009 choineczko adopcja u mnie nie wchodzi w gre ja nie mam przekonania, ani mąż mój ślubny ujął mnie tak wczoraj za serducho ze hej! na imprezie zniknął do sąsiedniego pokoju i zajmowal sie 6-tką dzieciaczków od 2 do 9 lat i wszystkie , ale to wszystkie go słuchały nawet wszystkich gryzący taki mały dziamdziaczek dwuletni boziuuuu jaki on cierpliwy jest wzioł sie za wychowywanie bratanka tak mnie tym ujął ze musialam go zgwałcic po wejsciu do domku ehhhhhhhhhhh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Beccia 0 Napisano Kwiecień 27, 2009 Cześć lasencje nie mam czasu odpisywać każdej z osobna poczytałam tylko byłam u gina cysty ni ma:D zakrwawiłam mu fotelik ale luz śmiał się że krwawa robota i nie było tyle stresu nawet;D cykl się zaczął pięknie ładuję się od dzisiaj clo i oczywiście zapomniałam wziąc rano do pracy no idiotka patentowana:P a z pregnylem podobno kłopot w naszym kraiku jest nie odnowili licencji czy cuś i mój gin ma zasuwać po zapas do Czech ostatnią dawkę trzyma specjalnie dla mnie:D:D:D no tydzień luzu i lecimy maraton znowu hehe men siły zbiera;) dobrze że nie mam cyklu w plecy ufff potem wam napiszę o porażce w salonie ślubnym;P buziole Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Kwiecień 27, 2009 beccia pamietaj ze ja mam 1/3 opakoawania pregnylu wiec jak co to pisz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
choineczka 0 Napisano Kwiecień 27, 2009 Surfitko Twoja Ninka to istne szalenstwo... na kazdym zdjeciu usmiechnieta... :D normalnie krolewna Śmieszka :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 hallo a co tu takie pustki???????????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Beccia 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 Basiamm no cisza jak makiem posiał… dzięki za propozycję, będę u gina 5 maja to się go zapytam czy ma czy mam załatwiać, to będzie dopiero 13 dc to się zdąży z wysyłką jak cuś;) albo zadzwonię najlepiej wcześniej do niego jeszcze skrobnij please jak to ilość bo ja się kompletnie na tym nie znam i nie będę wiedziała co mu powiedzieć mówiłaś jakieś 2/3 pudełka a ja nie kumam ile to:P dobrze się czujesz w ogóle? dużo komedii oglądaj nastawienie najważniejsze:D ileż na dupsku jak ci każą!!! MikiO super że twoja mamcia jest za inv będzie ci łatwiej jeśli się zdecydujesz wsparcie rodziny jest ważne:D Choineczka mam nadzieję że humor lepszy dzisiaj a mięsko jakieś samo przyjdzie takie czy inne olej żonatego szkoda twojej psychy;) jak remont? masz gdzie sikać?;) Mama Samiego odezwij się po wizycie aha marchewka ma dużo cukru i kukurydza też Asiulka jakie ty bierzesz leki teraz na regulację? Dunia ja po micro miałam takie jazdy w ciągu godziny od euforii po depresje, wspominam to paskudnie może dla ciebie będzie dobry i właśnie Diane brałam a potem Yasmine i był dla mnie najlepszy chyba bo już sama nie wiem może to któryś z nich mi tak hormon rozp….ył do śniadanka mam więcej prochów jak jedzenia, clo, met, witaminy, omega3, żelazo, masakra… po clo strasznie chce mi się rzygać gorzej niż na początku po metforminie dobrze że to tylko 5 dni ale dawka 2 piguły dziennie, która tu miała brać też dwie? Pati? buźka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 beccia ja mam 1/3 opakowania standardowo opakowanie to 3 fiolki (5000) z 3 rozpuszczalnikami, przeważnie podaje sie zastrzyk pregnylu 10000 czyli 2 ampułki +2 rozpuszczalniki, wiec mi zostało 1 ampułka+1 rozpuszczalnik lekarz ci powie jaka dawke masz dostac, ja zawasze miałam ta dawke 10000 i zostawało mi 1/3 opakowania, ale ze to sprawa bardzo indywidualna to lekarz ci powie ile masz wziac -w aptece sie kupuje na ampułki , ja kiedys kupiłam jedna bo juz miałam 1 z wczesniejszego opakowania tak czy inaczej jak bedziesz wiedziec to daj znac:) aha ja brałam clo 2 pile, ale oprócz \"opuchniecia\" nic mi sie nie działo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
choineczka 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 Beccia no fantastycznie... mam wiadro ;] lepszy rydz, niz nic! a Pan Gnojek jeszcze nie dzwonil... od czwartku z domu nie wychodzilam, wiec go tez nie spotkalam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucyna 79 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 Hejka! Mam do Was apel:) Madlen-M2 to nick z allegro. Jak któras z Was potrzebuje cosik dla bobasa a mianowicie dziewczynki to luknijcie sobie tam od czasu do czasu.Ma świetne markowe ciuszki,różne rzeczy dla bobasa lub nieco starszej laseczki:):)Które Wam napewno posłużą jeszcze .Gwarantuje za nią osobiście:):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
choineczka 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 Lucy mowisz,ze dla starszej laseczki tez cos jest??? ooo to moze dla mnie sie cos znajdzie :> ehheheheheheheehehehheeh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Kwiecień 28, 2009 Choineczko, dzieki :) Wrzucialm wiecej zdjec na bobasy wczoraj. Mamo samiego, jezeli chcesz wysle ci moja tabelke zywienia przy cukrzycy w ciazy. Mysle, ze spokojnie utrzymasz cukier w normie dieta. Tylko trzeba wiedziec co i ile jesc. Najwazniejsze to nie denerwuj sie, a dzidzius urodzi sie zdrowy. Zaleta, to to ze na pewno nie przenosisz ciazy.;) Basiu, a ty kiedy masz badanko z obciazeniem ? Beccia, z tego co wiem jest tez inny lek o dzialaniu pregnylu - ovitrell, lub cos podobnie brzmiacego. Tylko jest sporo drozszy :( Buziaki dla wszystkich bo skorbie z pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 surfi ja miałam robiony w 14 tc i wyszło ok wiec poki co nie robie zreszta nie moge chodzic:( ale ide na te wizyte 8 maja to wtedy sie zapytam ale raczej mi kaze wtedy zrobic jeszcze raz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Kwiecień 28, 2009 Basia, wazne by robic miedzy 24-28 tc, bo wtedy lozysko jest w pelni dojrzale i to ona obciaza trzustke. Tak przynajmniej tlumaczyl mi moj gin. Nie twierdze, ze masz cos, ale warto sie kontorolowac, szczegolnie u nas pcowiczek. tata wychodzi dis ze spzitala :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asiulka 1981 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 hej babole :D surfi super że z twoim tatkiem już ok :D a choineczka ma rację twoja Ninka jest cuuuudowna :D beccia ja w tej chwili nic nie biorę na regulację, po poronieniu miałam już dwie normalne samoistne @ i teraz czekam na kolejną, oczywiście nie wytrzymałam i poleciałam dziś do apteki po test bo w tym miesiącu wystartowaliśmy na nowo ze starankami - standardowo 1 krecha, ale do @ jeszcze jakieś 3-4 dni ( a w tej pierwszej ciąży też pierwsze dwa testy wyszły negatywne - i to po terminie @) boshhhhe ale się wkręcam :O:O:O:O basiumm, mamo samiego jak się czujecie, jak wasze bąbelki? muszę wam powiedzieć że mam do was ogromny sentyment - jak by nie było zaciążyłyśmy mniej więcej w tym samym czasie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 surfi wiem ze wtedy sie robi ja mam teraz 24tc wiec do niej ide w nastepny pitek w tak czy inaczej w 26 tc bede mogła juz zrobic fajnie ze z tata lepiej asiulka ja tez czuje do cibie szczególny sentyment własnie z tego powodu i bardzo bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki i wirze ze Ci sie uda dzidzia spoko zaczełam wreszcie czuć konkretniej jej kopniaczki :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucyna 79 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 choineczka-pewnie ,ze mozesz cosik zakupic w końcu jak juz urodzisz swojego malucha bedzie jak znalazł:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mama_Samiego 0 Napisano Kwiecień 28, 2009 Hej, hej ja już po wizycie no i jutro ide do szpitala na badania z tym cukrem. Na dodatek szyjka lekko się rozwiera, na szczęście się nie skraca. Cholewa za dużo ostatnio ciątałam, naokrągło gotowanie zmywanie i sprzątanie dla taty, męza i małego, którzy buduja szklarnię, a moja mam wyjechala. Ciągle jeszcze sie łudzę ze może będzie dobrze i uda się pojechać 9 maja na tydzień wczasów nad morze - właściwie mamy wykupione, ale wiadomo zrobimy tak jak trzeba będzie - bez dwóch zdań. Dzidzius na usg wyglada ok- na około 21-22 tydzień, no nic zobaczymy co z tych badań wyjdzie. Jak mnie wypuszczą to się odezwę. Asiulka - :) trzymam kciuki Pozdrawiam was wszystkie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach