Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ponoc tylko in vitro

in vitro - czy zawsze sie udaje?

Polecane posty

pytam bo mam ten problem..staramy sie 4 lata i nic, podobno tylko in vitro nam zostaje bo mąz ma mala ruchliwosc zolnierzykow;( czy in vitro udaje sie zawsze? czy warto sprobowac? czy naprawde nie ma innego sposobu? boje sie ze jak mąz ma problemy to i in vitro nie wyjdzie ;(

Gość Hula Hula
A jakie twoj mąż mawyniki nasienia/ruchliwosć, ze kwalifikują was tylko do in vitro?

Udaje się!!!! ja vestem tego przykładem!!!! I to za pierwszym razem. 5 lat starałam sie o dziecko i praktycznie szans mi nie dawali. I udało się. Warto wierzyć. Tylko koszty są masakryczne. Pozdrawiam

Gość pytanie takie jedno mam
masakryczne to znaczy jakie? okolo 20 tysiecy? czy mniej?

A próbowaliście z mężem inseminacji? Mnie udało się za pierwszym razem, no i koszty są znacznie niższe.

probowalismy, nie wyszlo. nam zostaje ponoc tylko in vitro, ale ja tego nie rozumiem! jak mąż nie moze (mala ruchliwosc) to jakim sposobem uda sie in vitro? zawsze mi sie wydawalo ze metoda ta stutkuje wowczas jak kobieta nie moze bo ma np niedrozne jajowody.

My płaciliśmy 13 000 plus leki, czyli ok 20 000. Zabieg był 400 km od miejsca zamieszkania, wiec doszły koszty. Miałam 7 inseminacji...

Gość Oliwka1980
Niektorym udaje sie za pierwszym razem, a niektorzy musza probowac czesciej i udje sie np. za czwartym. Sa rozne rodzaje sztucznego zaplodnienia, stosuje sie je nie tylko w przypadku, gdy problem stoi po stronie kobiety. In vitro stosuje sie wtedy, gdy ruchliwosc i ilosc plemnikow jest odpowiednia, wtedy wpuszcza sie plemniki do odpowiedniego naczynka z komorka jajowa i ona sama sie zapladnia. ICSI - stosuje sie wtedy, gdy mezczyzna ma mala, a nawet bardzo mala ilosc plemnikow i gdy te plemniki sa malo ruchliwe, wtedy pod mikroskopem wybiera sie te najlepsze i za pomoca specjalnej pipety wprowadza sie jeden do komorki. Gdy mezczyzna nie ma w ogole plemnikow to to jeszcze nie jest nic straconego.Istnieje metoda TESA/MESE, polegajaca na tym, ze pod narkoza, ambulatoryjnie plemniki pobiera sie z jader mezczyzny. Nalezy wiec probowac i nie zalowac pieniedzy. Mam nadzieje, ze w skrocie Ci troche wyjasnilam. Pozdrawiam...