Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dola

depresja? mam dzisiaj dola /

Polecane posty

Gość mam dola

mam super chlopaka, bliskich przyjaciol, dobrych znajomych, studia ktore lubie i co z tego skoro qrva dzisiaj nie ruszam sie z akademika bo mam taka cere ze az plakac sie chce :o facet, chociaz mowie mu dlaczego jestem zla i placze to nie rozumie bo dla niego "jestem piekna" :o oczywiscie piekno to pojecie wzgledne bo skoro ja na siebie w lustrze patrzec nie moge, caly tydzien staram sie nie wychodzic z pokoju i nie pokazywac ludziom czesze sie tak zeby mi syfow nie bylo widac na czole i wrocilam do okularow bo za nimi nie widac co mam po bokach i wokol oczu :o a jak ogladam tv to jzu wogole placze bo choc nie maja idealnej cery to chociaz da sie to maskowac a ja mam pol twrzy w strupach, krostach i choc spedzilabym pol dnia na malowaniu to tego nie zamaskuje :/

Gość Lukrecjaaaaaaa
przestan tak sie uzalac nad soba,musisz wziac sie w garsc,dziewczyno,idz do kosmetyczki,do dermatologa,na pewno cos pomoga,medycyna poszla do przodu,ale czemy wlasciwie masz takie problemy z cera?od zawsze?

Gość mam dola
zapomnialam napisac ze najwiekszym u mnie problemem jest wyciskanie- od zawsze tzn odkad zaczelam dojrzewac czyli mniej wiecej jak miala 12 lat :o nie wiem czy robie to z nerwow, po prostu nie umie sie powstrzymywac :/ zeby isc do dermatologa to musialabym sie nieumalowac a to raczej neimozliwe chyba ze bym czyms twarz zakryla :o a najlepsze ejst to ze w zyciu nikt by nie pomyslal ze mam takie "problemy" :/

Gość Lukrecjaaaaaaa
wiesz,mysle ze dermatolog jednak by sie nie przestraszyl:)idz,idz tez do kosmetyczki,zobaczysz,na pewno nie pozalujesz,trudno,najwyzej idz jak bedzie ciemno,wtedy nikt cie nie zobaczy na ulicy,skoro sie tego tak obawiasz.Wiesz,sadze ze to jest problem,bo np dla mnie wyglad jest bardzo wazny ale znam duzo dziewczyn ktore nie przywiazuja do tego uwagi i sa szczesliwe,wiec usmiechnij sie i pedz zapisac sie do kosmetyczki,kilka zabiegow i bedzie ok:)

Gość BreeVanDeKamp
przesadzasz, zobacz sobie ile pieknych aktorek, modelek i piosenkarek ma pryszcze tylko ich nie widac pod kupa makijażu, poogladaj sobie je w necie a pozbędziesz sie kompleksów ;)

Gość Lukrecjaaaaaaa
uroda uroda,ja tez jestem zalamana bo 6 podejsc i nie moge zdac egzaminu na prawo jazdy,uroda mi tez nie pomaga...w tym wypadku:)

Gość mam dola
tak ale u mnie naprawde nie da sietego zamaskowac :/ odpuscilam dzisiaj wszystkei zajecia i inneobowiazki na uczelni przez to :/ faceta wyslalam po zakupy i nie wyjde dzisiaj z akademika:/

Gość mam dola
nie narzekam na urode- czasami sa dni kiedy cera wyglada lepiej i da sie ukryc pewne rzeczy pod makijazem- wtedy naprawde wygladam dobrze tzn nei ejstem brzydka- nawet ladna jesli ma calkiem calkiemm cere, jestem szczupla,mam ladne wlosy itd no dobra dochodza do tego jeszcze nieco krzywe zeby i brak jednej piatki ktora jak sie mocno usiechne to widac jej brak :/

Gość mam dola
no widzisz, ja prawko zdalam za pierszym razem, jestem dosc inteligentna, nie mam wiekszych problemow ze studiami, ogolnie jestem postrzegana jako mocny charakter- zawsze wyrazams woje zdanie itd a tu taki klops bo ja mam dola przez wyciskanie i syfy :/

Gość mam dola
do tego schodzi ci skora z calej prawie twarzy :/ jak sie umaluje to wszystko bedzie widac :/

Gość poszukaj
był tutaj topic dziewczyny która miała ten sam problem co ty, wiecznie masakrowała twarz, rozdrapywała struki aż powstawały blizny, w końcu powiedziała o tym problemie rodzicom, oni pomogli jej, znaleźli psychologa który prowadził z nią terapię ona rozdrapywała te krostki na tle nerwowym, nie mogł asię pozbyc tego nawyku zlikwidowała lustra w całym domu, miała obcięte paznokcie na zero, czesała się tylko w odbicu w szybie przez to że nie miała lustra nie rozdrapywała krostek i nie pogarszała stanu cery, w końcu wyleczyła te wszystkie zmiany

Gość poszukaj
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3260340&start=0 nie mogę znaleźć tego wątku ale jest wiele osób które mają podobny problem do Ciebie postaraj się nie spędzac czasu przed lustrem, przez jakiś czas nie maluj się i nie smaruj niczym twarzy, niech się zagoi, przemywaj twarz naparem z rumianku lub nagietka, to złagodzi stan zapalny i podrażnienia, dobra jest też szałwia bo działa bakteriobójczo im więcej przyglądasz się twarzy tym jesteś bardziej niezadowolona z tego co widzisz, makijaż z kolei za bardzo podrażnia, no i potem trzeba to wszystko zmyć a mleczka czy żele do demakijażu mogą zapychać pory skóry i powodować nowe zaskórniki i pryszcze

Gość poszukaj
może zamiast korektora i pudru zrób twarz samoopalaczem ? opalona skóra wygląda na bardziej jednolitą, samoopalacz też lekko wysusza skórę więc nie będzie się tak przetłuszczac będziesz wyglądać lepiej nawet bez makijażu

Gość mam dola
jak uzyje samoopalacza to beda bardziej widoczne blizny ktorych ma sporo i starych i swiezych:/:(

Gość mam dola
😭 czuje sie dzisiaj beznadzienie :(

Gość damcia17***
hej..uwierz...mam taki sam problem jka ty..dzisiaj nawet nie poszlam do szkoly bo wygladam tak tragicznie:(rano wstalam umalowalam sie a tu skora z buzi tak mi schodzi (chyba po tabsach bo zaczynaja dzialac)i odstaje we wszystkie strony ze chcialo mi sie zygac:(oczywiscie rozplakalam sie i nieposzlam:(

Gość mam dola
ja znowu nie poszlam na angielski i wazne wyklady :/ ugotowalabym sobie obiad ale wstydze sie wyjsc do kuchni :/

Gość damcia17***
nie jest az tak zle...nieprzesadzaj..gorzej ludzie maja;/

ale to jest po umalowaniu czyli puder kryjacy,korektor i puder :/ dzisiaj nie jest tak zle, bylam w domu i przez dwa dni smarowalam tormentiolem i odrobine zeszlo, ale i tak wygladam masakrycznie w makijazu :/ zdjecia tz wszystkiego nie oddaja :(

Gość damcia17***
wiem rpzumiem Cie....bo jestem w takiej samejs sytuacji i praktycznie wogole niechce mi sie wychodzic z domu...:(