Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
crazy_bogie

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - CZ 2- KONTYNUACJA

Polecane posty

Gość Aparatka123
Niektórzy czekają na aparat retencyjny tydzień lub dwa i się nic z zębami nie dziele prócz małych przemieszczeń (prawie niewidocznych). Także jeden dzień to naprawdę krótko. ~~~ Zapraszam na forum dyskusyjne o stałych aparatach http://www.stalyparat.fora.pl/ :)

Gość casting
ehh boje sie jednak ze te moje zebiska sie rozjada przez ta jedna noc :( no ale faktycznie wycisk musi byc zrobiony po zdjeciu aparatu... ciekawa jestem jak bedzie wygladac samo zdejmowanie bo slyszalam ze to nic milego ... :o o ile oczywiscie nie bedzie nie milej niespodzianko w postaci kolejnego 1,5 miesiaca z drutami :D wtedy sie chyba tam rozplacze hehe juz mam zaplanowane oblewanie na ten dzien :)

Gość nowa na forum aparatek
hej dziewczyny ja zakładam aparat na początku sierpnia, mam krzywe wystające jedynki jeszcze nie pytałam ile potrwa noszenie aparatu bo szczerze mówiąc boję się odpowiedzi :) mam 20 lat, więc wydaje mi się że 1,5 roku to minimum :(

casting mi orto ostatnio nałozyla jeden nowy zamek. Więc najpierw zdjęła ten stary... [tez mam aparat kosmetyczny] I uczucie powiem Ci jest takie: masz wrazenie ze orto zaraz ci wyrwie zamek razem z zebem, ale w momencie krytycznym kiedy myslisz, ze juz po twoich zebach, zamek odpada;) i orto juz go ma w swoich "kleszczach";) Takze dziwne uczucie, ale teraz juz wiem na co sie nastawiac i jak to bedzie;) Powodzenia!

Do: nowa na forum aparatek, Myślę, że ponosisz aparat mniej-więcej 2 lata, czyli tyle co większość aparatek :D Aparat to nic strasznego, więc zakładaj i się wcale nad tym nie zastanawiaj :D Ja już mój aparacik noszę 5 dni i już go pokochałam :)

Do dżoli --> w ogóle się nie zamykają, bo nawet nie mam łańcuszków na dolnym aparacie. Ale w sumie rozumiem to. Najpierw muszą się wyprostować dwójki i trójki. Dwójki już były wyprostowane pięknie. Ale oczywiście co się stało? Oczywiście odpadł mi zamek na lewej dwójce dolnej !!!! I ząb znowu się cofa !!! A mój ortodonta na urlopie do końca czerwca. Dodatkowo chodzenie z wiszącą rurką to już u mnie norma. Odpada mi po każdej wizycie. Potem dwa miesiące chodzę z odpadniętą do następnej wizyty i tak w kółko. Norma.

Gość angggie
A ja juz mam dośc mojego hyraxa...nosze niecały miesiąc szpara między jedynkami ok 3 mm- myslicie ze jak skoncze przekręcać- czyli za 5 dni ...szpara sie zejdzie...czy jeszce tak te 3 miesiące bede sie prezentowac;] do czasu założenia zameczków...zdecydowałam jak narazie;P ze kryształowe;) juz sie doczekac nie moge mam nadzieje ze bedzeie mniej odczuwalny niz hyrax?:) jak u was było??? dzieki z góry:*

angggie, ja co prawda hyrax\'a nie miałam, ale za to mogę przyznać, że aparaciku nie czuję wcale... Już nawet zapominam, że go w ogóle mam :D No może przez kilka pierwszych dni czuć niewielki ból przy gryzieniu ale da się go wytrzymać :P ...u mnie ból trwał 2 dni :P

Gość casting
DZISIAJ MÓJ OSTATNIIIIIIIIIIIIII DZIEŃ Z APARATEM :D :D :D HURRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAA :D powinnam sie uczyc na egzamin ale jestem tak podekscytowana tym faktem, ze nie jestem w stanie :D

Gość casting
PS. troche sie obawiam samego sciagania bo przeciez to wlasnie mnie tak bolalo sciagnie gumek ze umieralam na tym fotelu przy kazdej wizycie wiec odrywanie zamkow moze mnie wykonczyc no ale chyba innego wyjscia nie ma :D juz nawet to przezyje byleby sie go pozbyc hehehe zakupilam juz super paste wybielajaca oraz plasterki wybielajace ;D

Gość casting
a jak tam jutro pojde i sie okaze, ze zmienil zdanie orto i nie sciagamy to pewnie uslyszycie o mnie w TV bo go tam zagryze tym moim metalowym zgryzem :D albo zaplacze sie na smierc :D

Gość casting
troche mnie ponioslo ale powiem WAM tak: DLA TEGO DNIA WARTO ZYC I CIERPIEC :D ehhhhhhh te emocje sa prawie jak wygrana w totka :D

Gość pozytywka__
casting... nawet nie wiesz jak zazdroszcze wrrr:P reszta aparatek: na prawdę żadna z was nie nosiła wyciągów :P bo się odpowiedzi nie doczekałam w końcu..chociaż czy to ważne...casting jutro ściąga aparat...:( tez chceeeeeeee:P

Gość casting
ja chyba nie bede spala dzis w nocy z wrazenia :D chociaz zaczynam miec obawy jak bede wygladala bez niego :D moze opadnie mi warga albo cos hehe w koncu przez aparat jest bardziej wypukla :P

Ja lubię swój aparat ale też chcę już go nie mieć... :D A tu jeszcze co najmniej 1,5 roku muszę z nim wytrzymać :D Casting, chyba wszyscy Ci zazdrościmy :D

Gość angggie
kurzce dziewczyny a ja sie nie moge doczekac az założe zameczki...pewnie normalnie bym tak nie miała;P ale teraz mam hyraxa(jeszce 3 miechy i mam nadzieje ze tylko tyle, przynajmniej orto mówiła mi ze tyle ponosze, ale słyszałam ze tak sie mówi a potem to róznie bywa/;/;) ja chce juz zameczki !!;P:P no ale moje pytanko chciałm ponowic apropo szparki która zrobiła mi pomiedzy jedynkami-3mm!- oczywiscie po hyraxie, za 3 dni koncze przekrecac(wreszcie!)wiec dalej rozumiem juz sie nie poszerzy?? no i pytanko- ona sie zejdzie? ...czy dopiero przy zameczkach??help !!!

Gość casting
jeszcze tylko 2 i pół godziny :D nosiałam aparat dokładnie 18 miesięcy, teraz wydaje mi sie że zleciało, aczkolwiek mój optymizm jest spowodowany świadomością, że to już finisz :P ale boje sie troche jak bede wygladac bez niego :D

Gość casting
20 miesięcy a nie 18 :P

pozytywka__- ja mam aktualnie ; D ale nie wiem jakie było twoje pytanie bo dawno mnie nie było a nie zbyt mam czas czytać tyle stron do tyłu...

Gość natalia_20165
Witajcie :) Ja tez mam zamiar załozyc aparat stały na góre i na dół jak poradził orto. Mam ogolnie proste zęby jednak mam wade zgryzu ( zeby dolne troszeczke zachodza na gorne ale jest to minimalne) czytałam tu o róznych operacjach itd a mi orto zapewnila ze bede miala idealny ładny zgryz, co Wy o tym sadzicie? bo nie chce wydac kupy szmalu a na dodatek miałoby sie okazac ze po tej meczarni mam wygladac gorzej niz na poczatku :( Miał ktos podobna sytuacje ? Błagam o odpowiedzi bo w piatek mam juz miec zakładany aparat !!

Gość casting
wyruszam :D nie moge juz usiedziec na tylku wiec bede koczowac przed gabinetem hehe trzymajcie kciuki :D

Gość pozytywka__
casting...czekam na relacje...kurdeeee..:P co do wyciągów to już sama nie pamiętam co chciałam ;p chyba to jak długo macie je nosic i czy widzicie jakies efekty..ja w sumie noszę je cały dzień ale na początku nie czułam wogóle ich naciągu więc zaczęłam nosić po 2 na strone. Muszę wiedzieć czy działają bo chcą mnie w herbsta wpakować, a na to sobie nie pozwole..nu nu nu...

Gość casting
JESTEM JUŻ PO :D MAM SWÓJ HOLLYWOOD SMILE :D w sumie to 3 godziny minely a juz sie przyzwyczajam :P na poczatku dziwnie mi bylo, zwlaszcza bez pierscieni ale teraz juz przyzwyczajam sie :D no i warga tak dziwnie bo nie na tym metalu tylko na gladkich zabkach :D a efekt hmmm... NIE SPODZIEWAŁAM SIĘ AŻ TAKIEGO :d SZOK NORMALNIEEEEEEE

Ja nosze wyciągi od maja. Też po jednej na strone. nie wiem ile bede musiała je jeszcze nosić... Mam nadzieje że nie długo bo mnie drażnią :P co do efektów to coś tam sie minimalnie przesunęło;D ale naprawde minimalnie ...

Gość asdase32e324
ja tez zakładam aparat :D jade własnie do pracy za granice zeby na niego zarobić juz sie doczekac nie moge ale tego jak bede miala proste zeby i dzien w ktorym zdejma mi aparat chociaz go jeszcze nie mam :D

Gość 333333333333333
hej a ile zapłaciliście za swój aparat ortodontyczny jestem ciekawy w jakich granicach one są

Gość casting
ja 1600 ale to wersja standardowa - brzydka i metalowa ale na szczescie juz go nie maaaaaaaaaaaaaaaam sialalalala :D

eee... tam.... metalowy nie jest brzydki :D Ładnie się błyszczy na słonku :D :D :D :D Ja za jeden łuk metalowy zapłaciłam 1400... :)

aaaa! zapomniałabym... :D Chyba (o ile mnie oczy nie mylą) po 7 dniach z aparatem zauważyłam pierwsze efekty... MINI efekty :|

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować