Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodaaa_19900

Ciąża.. Młoda mama..

Polecane posty

Gość Młodaaa_19900

Witajcie. Mam 18 lat i jestem w II miesiącu ciąży, będę młodą mamą i chciałam wiedzieć jaka jest Wasza opinia na temat dziewczyn w ciąży w moim wieku.. Hmm.. Moja rodzina zareagowała różnie np. moja własna matka, przebywająca za granicą kazała mi usunąć pisała dzwoniła i męczyła mnie dla \" mojego dobra\" nie zgodziłam się na to, bo powiedziałam, że nie zabije dziecka To była wpadka, ale trzeba brać odpowiedzialność za to co się zrobiło i dziecko wychować, to nie jest śmieć który można tak po prostu wyrzucić ! :(( Mój ojciec mimo, że jest okropnie surowy przyjął to łagodnie i powiedział, że nawet nie ma mowy o usunięciu. A mój chłopak jest niesamowicie szczęśliwy, szuka dla Nas mieszkania. Na początku byłam przerażona, ale teraz się ciesze. Czuję, że rozwija się We mnie maleństwo, które wprowadzi w moje życie wiele wiele wspaniałych chwil.

no coz na szczescie jestem facetem :) wiec jest raczej mala szansa ze bede w ciazy :D

Gość Mariano23
18 lat pełnoletnia.niewidze zadnych przeszkod.znam dziewczyny ktore urodzily jak mialy 14 lat, np moja kuzynka.tylko teraz matka musi opiekowac sie dzieckiem,bo ona chodzi do szkoly i nie ma czasu.

Gość supeeer....
Super z ciebie dziwucha, tak trzymaj:) Ja tez zaszlam w ciaze majac 18 lat. Teraz moja coreczka ma 4 latka i oboje z mezem kochamy ja nad zycie!! Pozdrawiam!

Gość Młodaaa_19900
Tzn dokładnie mam 17 lat, za dwa miesiące kończę 18. No szkoły nie skończę, bo nie mam na kogo liczyć. Mój chłopak pracuje od 10 do 22, więc nie da rady dopiero po porodzie pomyśle o liceum zaocznym.

Gość Do przysżłej Młodej MAmy
Z całego serca życzę Ci powodzenia!!! I zazdroszczę odwagi :) 25letnia mężatka, która boi się że na dziecko jest za wcześnie... ;|

Gość Młodaaa_19900
Wiadomo czeka mnie długaa droga.. będę musiała się dorobić swoich rzeczy, których narazie nie mam, ale mam nadzieje, ze sobie poradzimy w końcu nie jestem pierwszą ani jedyną, która zaciążyła w tak młodym wieku.

Gość Młodaaa_19900
"Do przysżłej Młodej MAmy" Dziękuje :-)

Gość tez mama
no super, dacie rade. Ale pewnie i tak cie tu zjada ze za mloda jestees, tak wiec sie nie zdiw. trzymaj sie, oby dalej tak pozytywnego podejscia

Trzymam kciuki, najważniejsze, że dziecko jest chciane. Ale szkołe warto skończyć, zaocznie, czy jakkolwiek, może się przydać Pozdro :)

Gość igusiaaaa
no to powodzonka ja juz sie zdecydowaliscie zebyscie dali rade jak najlepiej

18 lat tonie jest jakis olbrzymi problem!!! powodzenia zycze;) ja osobiscie mam 15 i teraz umieram ze strachu wlasnie jesli o to chodiz ;(

Gość Mariano23
J a tez ma 17 lat jak ty w maju skoncze 18.i tez nie skonczylem szkoly ale oczywiscie z innej sprawy.tez mam na oku liceum zaoczne.moze pojdziemy razem?

po pierwsze gratuluje maluszka :) po drugie gratuluję odwagi i podejścia do całej sprawy :) widać że rozsądna z ciebie dziewczyna :) szkoda tylko że liceum nie skończysz za jednym razem. ale widać że chcesz dokończyć edukację więc super :) no i jesteście z chłopakiem odpowiedzialni, miło słyszeć że on się tak ucieszył :) tylko szkoda że tak długo pracuje, może warto pomyśleć o jakiejś zmianie pracy... ale generalnie fajnie się ciebie czyta, trzymam za was mocno kciuki i wierzę że we trójeczkę będziecie szczęsliwi :) buziaki dla was :)

Gość Młodaaa_19900
dziubas 29 Myślę, że zmieni w najbliższym czasie pracę idzie na kopalnie ponieważ teraz jest Nam potrzebne mieszkanie, a mozemy sie starać z kopalni, dostanie te 14,barbórkę, kartki co Nam bardzo pomoże :)) Adrian jest ogólnie odpowiedzialną osobą mimo, że ma lat 19. Razem cieszymy się Zuzia lub Maćkiem :) Aha a jeśli chodzi o zmiane pracy i tak to mało da ponieważ będzie miał zmiane ranną , a ta szkola do której teraz uczęszczam nie pozwala na takie przerwy.. Jednak dobrze, że mój chłopak będzie mógł być ze mną częściej :)

Gość lkjh frygr
tylko sie wszyscy nie posrajcie z tego zachywytu

Gość Młodaaa_19900
lkjh frygr Naprawdę bardzo inteligenty nick i równie inteligenta,przejmująca wypowiedź.

Gość sokolica777
gratulacje! z pewnością będziecie świetnymi rodzicami:) a wiekiem się nie przejmuj, są mamusie i tatusie o wiele starsi od Ciebie a w rozumowaniu nawet do pięt Wam nie dorastają:) najważniesze że dziecko jest przez Ciebie chciane, wierz mi, że to bardzo ważne dla prawidłowego rozwoju emocjonalnego dziecka. Trzymajcie się zdrowo i cieplutko:)

Gość meshugah
podziwiam :) cale szczescie ze sa na ziemi jeszcze normalni ludzie, normalne, rozsadne dziewczyny i odpowiedzialni chlopcy. zycze wam wszystkiego dobrego, "chciec to moc", wiec o ile bedziecie walczyc o wasze szczescie, wszystko bedzie dobrze. Zuzia to bardzo ladne imie. trzymam kciuki :)

Gość aniuleńka
ja również życzę Ci wszystkiegp dpbrego i gratuluje odwagi. Oby ięcej tak odpowiedzialnych za woje czyny osób,jakTy :)

Gość bardzo nas to interesuje
popieram przedmówców - masz zdrowe podejście do życia:)

Gość Młodaaa_19900
Dziękuje Wam wszystkim :) mam nie wielkie wsparcie od rodziny, nawet nie spodziewałam się tylu ciepłych słów od obcych :) Zawsze tu zrównują z ziemią myślałam, że i tym razem tak będzie nawet się tego spodziewałam, ale jestem gotowa przyjąć słowa krytyki. Raczej nie jestem osobą super odpowiedzialną, ale wszystkiego się nauczę, a mimo iż niektóre osoby na chama podkładają mi kłody pod nogi będę walczyć o moją rodzine, żeby życie nie dało jej popalić, byśmy byli szczęśliwi, a co najważniejsze wszyscy razem :)

masz dziewczyno więcej rozumu niż niejedna wypowiadająca się tutaj dwudziestoparolatka:) zresztą mądrych ludzi to jak na lekarstwo:P

Gość Młodaaa_19900
staram się. dorosnąć i zadbać o swoje

Gość maśka janicka
ogólnie napiszę ci prawde i wspomnisz moje słowo i przyznasz mi rację ale chyba za conajmniej 5 lat - zmarnowałaś sobie życie ! Na bank ! Jesteś dzieckiem i powinnać rozwijać się intelektualnie i mieć przyjaźnie z gronem rówieśników to nie czas ty teraz nie będziesz spała po nocach, przewijała dziecko, pielęgnowała, paczka mleka dla bobasa najtańsza to 15 zł, pieluchy, meble, ubrania - kto będzie fundatorem ? bo ty na pewno nie zarobisz jak się współżyje to trzeba iść do ginekologa a nie marnować życie sobie, chłopakowi ,rodzicom chłopaka i swoim itd jesteś nieodpowiedzialna w dzisiejszych czasach kobiety zachodzą w ciążę mając 28 lat najwcześniej chyba jesteś niedorozwinięta, zdajesz sobie sprawę co cię czeka ? Żebyś mogła się uczyć to musi ktoś dziecka pilnować, kto to będzie ?

Gość dobre rady
pani powyżej zrobiła nam tu horror :) a ja mam 33 lata, mój syn 16 :) wszystko się udało, poradziliśmy sobie, chociaż łatwo nie było :) mam w dupie paplaninę typu: W DZISIEJSZYCH CZASACH KOBIETY ZACHODZĄ W CIĄŻE MAJĄC 28 LAT- niech zachodzą :) Sama pomyśl, jak masz siłę i chcesz, to sie uda, niczego więcej nie trzeba Pozdrawiam

dobre rady...no no,to wygladasz ze swoim synem jak z bratem:)

Gość maśka janicka
a ty pani dobre rady nie wiesz o co mi chodzi wiadomo, że dziecko z głodu nie umrze i jakoś przeżyje, to że twoje dziecko urosło to ma być jakiś super sukces ? Urodził się , jadł i jest ok Ale ta dziewczyna zakończyła już życie odnośnie rozwijania swojej osobowości.Mogła najpierw coś przeżyć, osiągnąć, poznać ludzi.Ledwo to okres dostało a już zaciążyło.I pełno poklasku i gratulacji.Teraz są takie czasy że kobieta 30 lat to jeszcze młoda dziewczyna przed którą życie, a ona nawet nie zdążyła nic przeżyć. Teraz karmienie, kąpanie i pełne poświęcenie dla dziecka, ona już się nie liczy tylko dziecko.

Gość heineken music poland
za co najmniej 5 lat,to ona będzie wciskać kit,że dziecko było planowane :D

Gość ale los na mnie wlos
nie chodzi o poklask i gratulacje, lecz słowa otuchy:) dziewczyna nie poszła na łatwiznę, a mogła przeciez usunąć ciążę i to jest godne pochwaly a nie sam fakt zaciążenia:P