Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość November Calendar

Kiedy dowiedzialyscie sie jaka plec dziecka?

Polecane posty

Gość November Calendar
co niektore dziewczyny dosc wczesno dowiedzialy sie o plci.Ja estem w poczatku 16 tyg. i mialam juz 2 USG z czego jedno kilka dni temu i lekarz nic mi nie pwiedzial,choc nawet go pytalam.Mowil ze narazie na to za wczesno i wszystkie dzieciaczki bylyby w tym czasie chlopaczkami.juz sama nie wiem,przeciez jak go ogladal to mogl sprawdzic co mam miedzy nozkami.no chyba ze aprat USG slaby :-/

To nie zależy od aparatu na tym etapie ciąży tylko od narządów płciowych dziecka. Zarówno wargi sromowe jak penis kształtują się z tego samego fałdka skóry i czasem trudno jest to ocenić we wcześniejszym etapie, bo po prostu nie wiadomo. Ja w 24 tygodniu usłyszałam, że na 70% chłopiec będzie ale potwierdziło sie dopiero w 29. Już teraz na 100 niby.

wg mnie wszystko zalezy od sprzetu i wprawnego oka tam gdzie ja mieszkam zaden gin nie podjal sie sprawdzania plci wczesniej niz w 34 tyg :-/ bo niby nie widac wczesniej a jak bylam w Bydgoszczy u Wasilewskiego (13/14 tydz) jak tylko przylozyl glowice to wiedzial co bedzie, w necie ma opinie nie mylacego sie poniej bylam na usg 3d i tez corka zostala potwierdzona i nie bylo problemu z odgadnieciem plci z synkiem bylam w Gdansku u dr Doeringa i tez szybko plec poznalam jak chcesz poznac plec szybciej to radze najpierw w necie poszukac jakis opinii o roznych ginach w swoim miescie, bo jak pisalam nie kazdy tak szybko poznaje plec moj gin prowadzacy to dopiero ciekawy przypadek, chodzac panstwowo plec "zgadywal" niemal przed samym porodem dopiero,twierdzac ze szybciej sie nie da, a chodzac prywatnie juz w 12 tyg wiedzial co bedzie i tez wsrod znajomych sie nie pomylil ....

Gość cassie 2 go
Ja już po wizycie. Na 75% dziewczynka. :D Za mała dzidzia, żeby się cipeczki dopatrzeć ale wiercił z 15 minut z każdej strony i mówi, że między nóżkami pusto. :D

Gość November Calendar
No to GRATULACJE coreczki!!!

mi tez w 17 tyg.powiedzial, ze dziewczynka na 70%, nastepnie w 20 tyg. ze nadal miedzy nozkami pusto....pokazal nam dwie kreseczki-wargi sromowe.ja sie tam nie znam ale lekarz sie przy starszym synku nie pomylil a pamietam tego wystajacego peniska malego w 17 tygodniu wiec poki-mamy coreczke! z czego sie bardzo cieszymy!

w pierwszej ciąży, to był 22tc, wcześniej były przypuszczenia. a w drugiej ciąży, to był 19tc.

Gość iwcia16
hej.O tym ze urodze wymarzona core dowiedzialam sie juz w 12! tygodniu ciazy.Pewnie nie bez znaczenia byl fakt,ze usg odbylo sie metoda przezpochwowa a nie,jak u wiekszosci kobiet przezbrzuszna.:)

Gość ola74
Dowiedzialam sie, ze bedzie synus w 20 tg ciazy, wczesniej nie bylo nic widac tzn nie bardzo chcial pokazac co tam ma. Wszystkie prognozy z przewidywaniem plci mi sie sprawdzily chociaz wiadomo, ze to trzeba traktowac z przymruzeniem oka:) nawet przewidywanie z kalendarzem chińskim tez wykazalo, ze bedzie chlopak z jedna mala uwaga zeby odczytac z tego plec dziecka trezba najpierw obliczyc swoj wiek chinski moj sie róznil o rok do przodu a to juz wiele zmienia w tym celu nalezy wejsc na strony w jezyku angielskim bo na polskich tego nie ma:)

29 tg lekarz powiedział ze syn ale nie na 100 % bo był wstydliwy w 37 tg na calym monitorze byl,o widac meskosc :D +intuicja że syn i jest syn :)

Gość roma36
a ja idę jutro do lekarza, jestem w 16 tygodniu i mam nadzieję, że to bedzie synuś :)

Gość kiciaax
w 1 ciazy w 19 tygodniu usg 2d,w 2 ciazy 21 tydzien usg 4d

Gość To był jakoś
13-14 tydz.Chłopak.I tak zostało.Nie pomyliła się:)Mino że miałam wtedy cichą nadzieję na córkę:)A teraz sobie nie wyobrażam siebie w roli mamy dziewczynki:)