Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość November Calendar

Kiedy dowiedzialyscie sie jaka plec dziecka?

Polecane posty

Gość November Calendar

W ktorym miesiacu albo tygodniu?

Gość jakas tam babka
w momencie jak ujzalo swiatlo dzienne :-) nie chcialam wiedziec wczesniej, bylo mi wszystko jedno

Gość November Calendar
tak tez mozna:-) Ale ja jednka wolalabym wiedziec wczesniej..

ja poznałam w 20tc, później potwierdzało się z każdą kolejną wizytą :)

Gość fiziak150
Na usg 4D w 22 tygodniu:)

Gość zosia samosia25
Tez w 20 tyg.

Gość November Calendar
ja jestem w 16 tyg.i nie moge sie doczekac kolejnej wizyty i czy maly albo mala cos pokarze hihih

Gość mozna juz-.
mozna juz od 14 tyg,u mnie w 19 tyg ze bedzie dziewczynka a w 22 ze chlopaszek .slyszalam ze nie marto wierzyc w usg przed 30 tyg bo narzady plciowe wygladaja podobnie.chyba ze lekarka zobaczy dokladnie penis dziecka bo czasami spuchniete wargi sromowe moga byc podobne do jajeczek lub pempowina moze udawac sisiaka

Gość cassie 2 go
Ja jestem w 18 tygodniu. Idę dziś do lekarza, który ma najlepszy sprzęt w mieście (usg znaczy się ;) ). Myślicie, że mam szanse poznać płeć?

ja dowiedziałam się w 14 t.c. że będzie dziewczynka i pomyłki nie było :)

19tc+3dni to był baaaaarrrrrdzo szczęśliwy dzień, którego nie zapomnę do końca życia:)

1 ciaza 15/16 tydz -syn - jest syn :) 2 ciaza 13/14 tydz-corka-jest corka :) ale sama mialam mega przeczucie ktore nie zawiodlo mnie ani razu ;)

Gość cassie 2 go
Evi Ja mam 3 letniego synka. I jak byłam z nim w ciąży to niemal od chwili zrobienia testu wiedziałam, że będzie mały mężczyzna. Dałabym się pokroić za to. Nie potrzebowałam żadnego usg. Lekarz zapytał czy chcę znać pleć... a ja mu na to, że znam... że chłopiec... On się zaśmiał i powiedział: "Ach... te mamy to wszystko same wyczują intuicyjnie" A teraz myślę, ze dziewczynka. Przynajmniej jakoś tak od początku myślałam. Ale wszyscy mi wokół zaczęli gadać, że będzie drugi chłopak i jakoś pewność mi odeszła... Nie przeczę, że marzę o córci i aż się boję zapytać na usg.

Cassie też tak miałam, od początku wiedziałam, że będzie chłopaczek i lekarz potwierdził dopiero w 34 tyg, ale zobaczymy, czy rzeczywiście chłopaczek się urodzi :P

cassie mi tez wmawiali wszyscy drugiego chlopca bo wyladnialam i naprawde tak jakos lepiej wygladalam niz w ciazy z synkiem wiec tez mialam chwile zwatpienia czasami ale przeczucie mnie nie zawiodlo :)wiec moze Ciebie rowniez :) zycze corci :)

Gość cassie 2 go
Evi A ja wręcz przeciwnie. Zbrzydłam. W ciąży z synem chodziłam promienna jakbym właśnie wyszła z salonu piękności. Żadnych pudrów, podkładów, fluidów nie musiałam używać. A teraz... muszę się nieźle kamuflować. Buzię mam w krostkach, dekolt też. Ale to chyba od duphastonu. Włosy jakieś mi się sianowate zrobiły, paznokcie łamliwe. Cała ciąża zupełnie inna ale wszyscy mówią, żeby się tym nie sugerować bo i tak będzie drugi chłopak (u mojego męża w rodzinie od 3 pokoleń nie urodziła się żadna dziewczynka... wszystkie kobiety w rodzinie to wżenione... a chłopców się rodzi po 2-3-4 w małżeństwie... mąż ma 13 braci ciotecznych).

heh no ciekawy przypadek u mojego meza same siosrty ktore maja same corki, moj maz rodzynek ktory ma synka wlasnie :) ja tez w obu ciazach czulam sie inaczej i inaczej wygladalam a napisz na co masz zachcianki? ja w 1 ciazy tylko ogorki, cytrynki i wszystko co kwasne i slone a w drugiej ciazy sam widok ogorka kiszonego przyprawial mnie o mdlosci, ale czekoladki i inne slodkosci jadlabym kilogramami :-P

Gość cassie 2 go
Oj... Rożnie z jedzeniem. W pierwszej ciąży jadłam śledzia i truskawki. Namiętnie. Śledzie w occie i sorbety truskawkowe. Oooo... i nesquika z mlekiem. I pasztet mojej teściowej. Teraz mnie trzącha jak widzę śledzia czy mięso ale owoce i warzywa kilogramami mogę jeść. Ciast nie lubię teraz choć przed ciążą aż mi się uszy trzęsły tak wcinałam. Batonika czy czekoladę zjem tez ale nie non stop. Gdybym miała wybrać między jabłkiem a snickersem wzięłabym jabłko. Ogólnie żebym mogła tobym żyła owocami warzywami i frytkami. Mięso w jakiejkolwiek postaci to jak za karę.

Gość November Calendar
Do cassie 2 go I co sie urodzilo w pierwszej ciazy jak moge zapytac,i z drugiej tez..

Gość November Calendar
tzn z drugiej co moze byc bo nie doczytalam u gory ze jestes aktualnie w ciazy sorki

Gość cassie 2 go
W pierwszej ciąży chłopczyk. Teraz nie wiem... jak dobrze pójdzie to odkopie ten temat wieczorem i napiszę bo mam nadzieję poznać dzisiaj płeć dziecka.

W pierwszej nie chciałam wiedzieć, a byłam pewna, że chłopczyk i rację miałam. W drugiej w osiemnastym tygodniu dowiedziałam się, ze jest dziewczynka i faktycznie jest :D Choć na początku myślałam, że chłopaczek. Przekonałam się jak całkowicie odrzuciło mnie od cukru i wszelkiego słodkiego.

Gość November Calendar
Ja mam podobne objawy jak Cassie 2 go w pierwszej ciazy. Jem duzo slodkiego,pije kakao z mlekiem i mam smaki na paszety. Na kwasne mialam ochote na poczatku ale teraz mi sie jakos odmienilo.Ja czuje ze bedzie syn,a moj maz ze coreczka:-)