Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaa......

czy ktoś wie skąd się biorą bakterie w nasieniu?

Polecane posty

Gość jaaaaaaa......

U mojego męża wykryto e.coli. jak zapytaliśmy lekarza skąd się tam wzięły ? to powiedział, że się zdarza 😠 trochę poczytałam w necie i wyczytałam, że sprzyja temu seks analny! w naszym przypadku niemozliwe! zdrady też nie było! jestem z mężem praktycznie 24h na dobę! pracujemy razem, więc nie miałby kiedy mnie zdradzić! chyba, że zanim się poznaliśmy! ale jesteśmy razem już 3 lata! czy to możliwe, że te bakterie tak długo tam były ?? do zrobienia posiewu skołoniły nas moje poronienia. jednak lekarz stwierdził, że to nie przez owe bakterie! mąż dostał antybiotyk, jak go wybierze to ma powtórzyć badanie nasienia. z góry dziękuję za wszelkie informacje na temat bakterii.

E.coli to bakteria często występująca jako flora fizjologiczna w przewodzie pokarmowym (hodująca się z kału)- stąd logiczne,że częściej u osób uprawiających seks analny dochodzi do zakażenia dróg moczowych czy płciowych, ale nie tylko u takich osób. To najczęstsza bakteria wywołująca infekcje w tych okolicach ciała, bo z uwagi na bliskie sąsiedztwo nie trudno jest ją przenieść - nie tylko w trakcie uprawiania seksu, ale również przez nieprawidłową higienę. Bakteria też może się dostać poprzez naczynia krwionośne przy mikrourazie śluzówki jelita.

Gość jaaaaaaa......
doris dzięki :) nieprawidłowa higiena też raczej nie wchodzi w grę! mąż należy do osób wręcz przesadnie dbających o higienę! dodam jeszcze, że ja małam robiony posiew i u mnie jest czysto. muszę poczytać co to ten mikrouraz śluzówki jelita. jeszcze raz dziękuje!