Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pieczareczkaa

grzybica układu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

An dy chyba nei bede wariowac i wkrecac w to calej rodziny:) dziecko jest zdrowe , wlasciwie mowiac podworkow zre a nie je , biega i umiecha :):) wiec nie bede mu przewracala swiata :):) wystarczy ze ja kopie w ksiazkach , latam po sklepach ze zdrowa zywnoscia , notuje i analizuje wypowiedzi bardziej doswiadczonych ode mnie :):) a pestki papai wcinam i czekam czy cos sie wykluje:):):)gozdziki zuje jak gume .....

Gość Pancrea
An-Dy Bardzo słusznie zauważyłaś, że z tymi lambliami w organiźmie ludzkim to ogromne utrapienie...Mój starszy syn jest pod Londynem, ale skarży się teraz, że ma podwyższone wyniki z wątroby. Kiedyś w latach 90tych miał badania kału i wyszly mu lamblie, zignorował to i tak z tym chodził nie powtarzając badania. Podejrzewam, że może mieć lambliozę! Młodszy też skarży się na brzuch wzdęcia jelit itd...To nieprzyjemna choroba pasożytnicza, trudna do rozpoznania, gdyż przejawia szeroka gamę objawów w "różnych tonacjach"! takie jak tu na tej stronce opisane:http://www.noni.com.pl/lamblioza.html Sam się chce wybrać do tej dr Siewierskiej, narazie zbieram kasę...

Kochani, szukam i szukam i nie moge znalesc odpowiedzi. Czy mozliwe ab po 7-dniowej kuracji antybiotykiem nabawic sie drozdzycy? Wszedzie pisza o dlugotrwalym leczeniu antybiotykiem... Mecze sie z tym juz 3 miesiac. Do tej pory nie mialam problemow gastrycznych (byl tylko gruby, zolto-bialy nalot na jezyku) teraz czuje wzdecia, zgage, czasem mi sie odbija. Kolejne pytanie. Chce zmienic diete. Czy dobry jest pumpernikel? Napiszcie jakie pieczywo mozna jesc. Moje zycie erotyczne praktycznie umiera. Zaden lekaz nie dal mi jasnej odpowiedzi czy to gowno z mojego jezyka mozna przeniesc na narzady rodne?

Gość pani b...
mam prosbe czy moze mi ktos na pisac gdzie kupie pestki papai czy to je sie tak normalnie bez ograniczen? dziekuje.

pani b An Dy na stronach 75 i 76 opisuje pestki papai :) a owoc papai kupujemy w marketach :)

Gość pani b...
dziękuję.

Gość Mamafabianka
Witajcie, MÓj 3 letni synek Fabianek ma drożdze piekarnicze w przewodzie pokarmowym( czy to to samo co candida?), dr.gastrolog przepisałam mu flumycon, okazało się również że mały ma refluks dwunastniczo-przełykowo-żołądkowy a więc dr. narazie stwierdziła aby nie leczyc drożdże tylko refluks gastridem, nie wiem co robić, doradźcie

Gość Mamafabianka
Witajcie, MÓj 3 letni synek Fabianek ma drożdze piekarnicze w przewodzie pokarmowym( czy to to samo co candida?), dr.gastrolog przepisałam mu flumycon, okazało się również że mały ma refluks dwunastniczo-przełykowo-żołądkowy a więc dr. narazie stwierdziła aby nie leczyc drożdże tylko refluks gastridem, nie wiem co robić, doradźcie

Gość Mamafabianka

Gość Mojra25
Jesli bedziesz leczyc dziecko gaspridem spowodujesz u niego tym samym większą grzybice.

Gość evil
EsJot stosowales jakas diete podczas kuracji ta woda ?

a niby dlaczego stosowanie gaspridu zwiekszy grzybice?

z tego co wiem gasprid dziala pobudzajaco na motyryke przewodu pokarmowego, wzmacnia gorny zwieracz przelyku, przyspiesza oproznianie zoladka. Nie hamuje wydzielania kwasu zoladkowego, przynajmniej nie ma tego napisanego. Powoduje wiec nie zaleganie resztek pokarmowych w zoladku, nie tworzy sie wiec fermentacja. Moge sie mylic, czekam na argumentacje.

Gość EsJot
evil Staram się komponować posiłki tak, aby zachować równowagę kwasowo-zasadową. Od dawna nie używam cukru, nie jem słodyczy i nie piję napojów słodzonych. Poza tym nie stosuję diety w potocznym rozumieniu tego słowa. Z probiotyków jem od czasu do czasu kiszoną kapustę i piję maślankę naturalną.

nie potrafie jeszcze sluchac swojego organizmu ale mozecie mi wyjasnic po czym poznajecie ze dany probiotyk wam sluzy :):):)?? ciagle piszecdie ze kazdy musi dopasowac do swoich potrzeb oczywiscie pomijam potrzeby finansowe :):) ale mozecie nakreslic temat ?? biore rozne probiotyki i nie ma to dla mnie zadnego znaczenia :) wiec w czym rzecz ???

nie potrafie jeszcze sluchac swojego organizmu i czy mozecie mi powiedzic po czym poznajecie ze dany probiotyk wam sluzy.Piszecie ze kazdy musi dopasowac do swoich potrzeb , pomijam oczywiscie potrzeby finansowe a ja jem rozne i nie ma to dla mnie znaczenia:):) wiec w czym rzecz??? jakies rewolucje zoladkowe ?

Gość zuza8888
hej, jak dlugo stosowac nystatyne?? Bo nie mam ulotki

Gość zuza8888
Pomozcie! Mam 2 opakowania nystatyny w proszku do sporzadzania zawiesiny doustnej, to chyba nie starczy na dlugo. Obliczylam, ze jak bede stosowac 1.000.000 j.m. co 6 godzin, to mi starczy na 1 dzien z kawalkiem:) Nie znalazlam nigdzie, ile czasu stosowac taka nystatyne, a nie dostalam do niej ulotki:(

ZUZA888 a na pewno masz ja lykac?nie wiem jakie masz problemyze musisz ja zazywacale w zawiesinie jest raczej do smarowania zmienonych miejs c w jamie ustnej a wewnetrznie sa lepsze tabletki ktore tez bralam ok 1 m-ca .ta zwiesina wewnetrznie rzeczywiscie wystarczy ci tylko na poltora dnia:):)

PYSIULA Mysle, ze jak zauwazasz jakies zmiany na lepsze (mniejsze bulgotanie, mniejsze gazy, inny zapach, itp) po jakims okresie brania danego probiotyku to mozesz uznac, ze on ci pomaga. jesli nic sie nie zmienia to byc moze albo jest do kitu albo tobie nie pomaga. Pamietam, ze jak walczylam z moimi porannymi biegunkami to np. po zastosowaniu kapusty + siemienia zauwazylam mala zmiane po jakims tyg (niewielka zmiana konsystencji). Juz sie wtedy ucieszylam, ze trafilam we wlasciwa kompozycje ale po paru dniach sytuacja wrocila do \'normy\' i jak teraz juz wiem nie chodzilo tyle o flore jelitowa ale o lamblie. Ale moze ktos zna lepszy sposob oceniania skutecznosci pro i prebiotykow

PANCREA Piszesz ze w latach \'90 zdiagnozowano u syna lamblie ale nic z tym nie zrobil wiec moze teraz mu sie to odzywa. Nie chce cie straszyc ale z tego co sobie szybko poczytalam o lambliach gdy poznalam \'imie\' mojego problemu na roznych stronach to .... to sie samo nie likwiduje. Mocny organizm moze dlugo trzymac je w szachu ale one sa i swoja krecia robote robia. Gdy lamblioza przechodzi w chroniczna robi sie to b. uciazliwa dolegliwosc. Wg mnie warto by zrobil dobre analizy (ponoc nie zawsze wychodza: Ponieważ cysty wydalane są okresowo w celu wykrycia zakażenia trzeba pobrać do badania mikroskopowego wiele próbek (co 8 – 10 dni) - nawet do 20 rzutów próbek). Lamblia intestinalis diagnozuje się poprzez badania mikroskopowe, serologiczne i enterotesty. Badanie serologiczne wykonuje się za pomocą jednego z wielu testów immunoenzymatycznych lub za pomocą przeciwciał monoklonalnych znakowanych barwnikiem fluorescencyjnym. Powodzenia

wyszlo mi dzis z wymazu z gardla chlamydia trach. 10 jednostek. dziwne.

Gość Pancrea
Edsoniku im mniejsza kwasowość w żołądku tym szybciej rozrasta sie grzybica(zapora buforowa przestaje istnieć). Podaje takie info nie tylko dr Janus , również miesięcznik 'OPTYMALNIK' styczeń 2009

Gość Pancrea
Edsoniku Jak ci wyszły chlamydia, to musisz to potraktować poważnie, gdyż powodują one stany zapalne w naczyniach krwionośnych i zatykanie tętnic(np. w sercu)....Ponów badanie żeby mieć pewność, np. w innym laboratorium! A jeżeli jeszcze raz wyjdą zacznij to "paskudztwo" leczyć, o ile nie chcesz być pacjentem kardiochirurga!

Gość Pancrea
Edsonniku . Zajmij sie tymi chlamydiami o ile nie chesz być pacjentem kardiochirurga.

pancrea ok, ale wlasnie ten lek nie powoduje zmniejszenia kwasu tak jak venter, (venter hamuje tylko pepsyne). No zrobilem IGA dzisiaj od razu, bo IGG mam ujemne, wiesz wynik moze byc falszywie dodatni.

Gość zagrzybiona
FUNGIDIA mogłabyś podać adres swojego bloga? będę wdzięczna - nie mogę znaleźć na forum (pewnie niedokładnie szukam)

An Dy ja nigdy nie mialam takiego bulgotania jak teraz , biegunek tez nie mam tylko gazy :):)ktorych tez przed leczeniem nie mialam .Skad sie to teraz wzielo? jedymi dolegliwosciami ze strony grzybicy bylo gardlo i jama ustna tymczasem gdy sie lecz doszly rewolucje zoladkowe.Jak mam to rozumiec?? ketokonazol wybil dobre bakterie ?? i teraz musze trafic z probiotykami by odbudowalyflore r czy jak , czy bladze w temacie ??? a moze heliko sie tam panoszy :):):)powiedz mi jeszce od kiedy wlaczylas do diety kapuste kiszona i maslanki :):) no i co z tymi ogorkami kiszonymi ???bo tak mnie na nie ciagnie :):)

Kapuste zaczelam jesc we wrzesniu czy w 9 miesiacu leczenia (hmm :-D) Wczesniej nie udalo mi sie wypatrzyc. Jak masz ochote na ogorki to nie widze powodow by jej nie ulec. Ogorki sa tak samo dobre jak kapucha (a moze lepsze bo polska ponoc ostatnio robiona na occie). A jesli chodzi o bulgotanie to ja przed leczeniem tez mialam tylko gazy, bulgoty pojawily sie duzo pozniej, hm nie analizowalam tego wczesniej dlaczego sa ale teraz uswiadomilam sobie ze zaczelam je miec gdzies dopiero na jesieni. Teraz juz prawie zniknely (tzn od trzech dni nic nie slyszalam a byly na ogol jak sie kladlam spac).

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować