Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saama niee wiemmm

trzeba się golic czy nie?

Polecane posty

Gość saama niee wiemmm

Zastanawiam sie czy trzeba sie golic do ginekologa. Teraz puki mam mały brzuszek to jeszcze nie mam problemu ale zastanawiam sie co bedzie potem. W zasadzie to tak jestesmy zbudowane lekarz nie powinien sie brzydzic no nie?

Gość sama bym się brzydziła
z taką gęstwina do lekarza iść, nie wypada, kobieta powinna o siebie dbać. Jestem w 9 miesiacu, od około 3 golę się po omacku, bo nie wyobrażam sobie, że można tego nie robic.

Gość Sanan
ja golialam sie pod koniec na wyczucie :) tyle lat juz to robie ze moge golic sie z zamknietymi oczami ;) ja nie poszlabym do gina z zarostem tam na dole...

Gość saama niee wiemmm
a jak sie golicie. Bo ja tak cąłekm do zera to nwet teraz nie lubie i nie umiem :/ boli mnie jak włoski odrastają..

o kochane, a mój ginekolog to wręcz krzyczy jak widzi ogolone kobietki, mówi że natura tak wymyśliła że włosy muszą być bo nas chronią :))

Gość to_juz_niedługo
nikt nie powiedział że trzeba. Ja się goliłam dopóki nie urósł mi porządnie brzuch. Nie sądzę żeby ginekologowi który widział już zapewne wszystko w swoim życiu , robiło to jakąś różnicę..... Poza tym nie wiem dlaczego ale przy pierwszej wizycie mój ginekolog sprawdzał czy włosie jest prawidłowe...nie wiem po co.

Gość wlasnie
mam juz spory brzuch i tez nie wim jak ise ogolic bo nic nie widze juz!! macie jakis pomysl?

A ja sobie golę z boków (żeby z majtek nie wystawało), a resztę ścinam do kilku milimetrów. Jest 21tc i już zaczynam mieć problemy z widocznością :P Chyba sobie zafunduję lusterko :D

A no i kiedyś mnie lekarz ochrzanił, że nie wolno się golić do zera, bo ścina się florę bakteryjną i łatwiej o grzybki.

karoltek moj tez tak zawsze "mawial" hihi :-D ale ja juz kupe lat przed ciaza sie golilam w tym miejscu i dziwne zebym na czas ciazy przestala sie tam golic wg mnie jezeli kobieta nie goli sie na codzien to nie ma potrzeby zeby robic to tylko z powodu wizyty u lekarza wystaczy troche "przystrzyc" ;)

Chcesz to się golisz. Nie chcesz nie golisz. Nie ma przymusu :D Decyzja należy do kobiety :)

Gość apappa
Nie wyobrazam sobie nie golić, Goliłm sie do ostaniego dnia ciązy i jak jechałm do porodu to tez. Miałam ogromny brzuch robiłam to na wyczucie albo do lustra zawsze jakos wyszło. Boże bez przesady ze nas tak natura storzyła my nie zwierzęta. Taki busz i jeszcze wielki brzuch. Fuj

Heh mężczyzn też natura obdarzyła w zarost na twarzy i jak by wyglądali gdyby się nie golili :P

Dziewczyny, do porodu jesli sie nie ogolisz to cie ogola w szpitalu, poniewaz beda szyc po porodzie( prawie kazda albo jest nacinana albo peknie). Ja sama sie wygolilam, do lusterka :P Ale chyba niedokladnie bo i tak mnie dogalali :o Z tym, ze nie tepa brzytwa, a takim walkiem smiesznym. I oczywiscie tylko samo krocze, a nie wzgorek.

jak do poki moglam to sie golilam, pozniej probowalam z lusterkiem, na koniec dalam sobie spokoj, i kiedys siedzialam u gin, czekalam na swoja kolej i w rece wpadla mi ulotka ze golenie nie jest zdrowie i ze ginekolodzy odradzaja aby tam sie goliccc....