Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANNA PANNA

Ile czasu trwał Wasz poród, ZZO, wywoływanie? Niedługo i mnie to czeka...

Polecane posty

Wiesz jak to jest na forum... czasem dziewczyny piszą tak, jakby tylko one miały rację. Ja z reguły niekonfliktowa jestem, choć nerwowa, a tutaj zdarza mi się czasem jakiś zjadliwy komentarz puścić:P

No na oddział matek z dziećmi nie wolno wchodzić. Ale zaraz za tymi szklanymi drzwiami już można się widzieć z rodzinką i przywieźć im Maleństwo do pokazania:)

okokok no u nas też się z oddziału wychodziło. Tzn był tam pokój odwiedzin, ale wiecznie przepełniony, więc wychodziłam na korytarz czasem.

Nie bajka,ale wspominam caly czas dobrze:) Nasze zdjecia to nie jest jakis hardcor! Zero widokow krwi,itp. Widzisz ja mialam zupelnie inne nastawienie , i chcialam miec zdjecia chociaz z przerw miedzy skurczami i mojego powitania z synkiem...

Gość ANNA PANNA
Co do odwiedzin, to u mnie można wejść na salę, ale tylko między 16.00 a 18.00. W niektórych szpitalach nie ma żadnych ograniczeń, w granicach rozsądku oczywiście, a w niektórych nie można wcale wchodzić. Ale u mnie jest ten komfort, że sale są 2- osobowe z własną łazienką.

Chodzilam do bardzo dobrej szkoly rodzenia-i to byl super wybor. Tym bardziej ze ta szkola ma wyroznienie od czasopisma "Mamo to ja" :)

A u nas ciężko było pokazać dziecko, bo nie było jak. Bo na oddziale był taki pokój, a wtedy jak leżałam nie było. Poza tym mąż pojechał bo miał zlecenie. Rodzina to tak sekundę mama tata i tyle. Ehhh pierwszy raz w szpitalu, warunki paskudne. Szkoda. No nic.

Ja wyszłam z założenia, że trzeba urodzić, byle bezpiecznie dla dziecka, przeżyć szpital, przeleżeć, dowiedzieć się możliwie najwięcej od położnych o pielęgnacji dzidzi i siebie, wyjść do domu i tam się cieszyć dzieckiem i mężem. W ciepełku, kolorach, na własnym łóżku:D

Moja szwagierka rodziła niedawno i było takie przepełnienie w szpitalu, że po porodzie kilka kobiet na patologi leżało bo na poporodowym miejsc nie było. A odwiedziny na korytarzu też były i to wśród tłumu... Ale wiecie co jest najgorsze? Ze oni matki już z dziećmi kładli na salach z kobietami na podtrzymaniu, albo czekającymi na wywołanie:( Trochę nie halo...

Ja sie Wam nie dziwie ze tak wspominacie... Kurcze, to naprawde przykre widziec sie chwile z najblizsza rodzina, i takie ograniczenia.

Gość ANNA PANNA
OKOKOKOKOKO będę rodziła w niewielkim miasteczku, mogę owszem w Warszawie, ale nie chcę, bo w moim szpitalu jest mało porodów i wtedy wiadomo, że nie traktują Cię jak kolejną na taśmie w "fabryce rodzenia", ale trochę inaczej...

Odwiedziny na korytarzu??????????????????????????????????????????????????? To wrecz upokarzajace... Szkoda mi Was kochane... Ale coz-zyjemy w Polsce:(

Ale z drugiej strony ja chyba bym nawet na 2-osobowej sali nie chciała odwiedzin w pokoju. To jednak krępujące może być.

Ewa P no tak, ale co zrobisz jak pokój odwiedzin jest na około 30 osób np. a tam już 50 siedzi, bo całymi stadami niektórzy przychodzą- mamy, babcie, ciotki, tesciowe- wszyscy na raz:(

Poza tym po porodzie leżałam nie dostałam małego tyle co na chwilę zaraz po porodzie. A potem zabrali i tyle go widziałam do rana. Leżałam 2 godziny jeszcze na obserwacji. Potem mieli mnie zabrać na sale i zapomnieli o mnie bo mieli cc. I tak leżałam na korytarzu w pokrwawionej koszuli, z cieknącym podkładem pomiędzy nogami (sorry za opisy). I dopiero potem mnie zabrali, dobrze, że była noc bo to by już było totalne upokorzenie. A potem salowa zawiozła mnie na sale położyła torbę, przeturlała na łóżko i poszła. Nie mogłam zwlec się żeby wyciągnąć coś do picia i jedzenia. Nie jadłam przed 24 godziny, pić też słabo. No i potem "miły" pobyt w szpitalu.

Gość ANNA PANNA
Niby tak, ale to tylko dwie godzinki na odwiedziny, więc da się przeżyć :) i nie musisz na korytasz wychodzić z książką telefoniczną między nogami.

Ale dziewczyny znowu będę za zasadami panującymi w szpitalu, że nie wolno wchodzić na oddział i pokazywać dziecka każdemu kto chce. Czy na prawdę tak ciężko wytrzymać rodzince trzech dni, żeby nie dotknąć tego Maluszka i nie huhać na niego? Pokazać przez szybę i tyle. Później nacieszą się w domu. Dla mnie te pokoje rodzinne są poronione. Przychodzą wszyscy z dworu, z zarazkami, wchodzą, wychodzą w kółko, a potem się wszyscy dziwią, że dziecko przez jakąś bakterię ma przedłużającą się żółtaczkę, sapkę, kaszelek czy jeszcze co. Mój Mały przez takie otwieranie drzwi nabawił się sapki, z którą sobie nie poradziłam bo zachorował w końcu tak, że w wieku 3 tygodni dostał 10 zastrzyków:o :(

Wlasnie najgorsze jest to ze niektorzy nie maja wyczucia i kultury-calymi stadami...

Ja leżałam na sali 2 osobowej. Ale ze względu na temperaturę, przepełnienie wstrzymano odwiedziny. Ale też przy tym wejściu na oddział tłoczyły się tłumy dziadków, babć ciotek kuzynek, koleżanek, wujków i innych. Nie wiem po jaką cholerę ci ludzie takimi tabunami przyłażą.

okokok matko kochana- współczuję ci:( Mi małego też zabrali, nawet go zobaczyć nie mogłam, bo był niedotleniony i szybko musieli go pod tlen położyć. Potem jeszcze dobę leżał na oddziale adaptacyjnym na obserwacji i musiałam pilnować, żeby mu butli nie dawały w nocy. Ale fajnie jak tam szłam karmić małego to jeszcze 2 innych chłopców karmiłam za jednym zamachem hehe

Gość ANNA PANNA
Ja chcę widziec TYLKO męża i mam nadzieje, że on i cała reszta to uszanują, chociaż nie wiem jak będzie z moją teściową, bo ona niestety wszędzie będzie chciała być i wszystko widzieć. Cała nadzieja w mężu tylko, ale jak mi przyjedzie z kimś, to mu głowę ukręcę przy samym tyłku, a po powrocie do domu będzie miał dym...

Ja wzielam ze soba majtki jednorazowe, podklady-lepsze niz te szpitalne. Choc nie lecialo ze mnie jak z kranu to wolalam wziac, bo wiadomo jak w szpitalu wyliczaja i zaluja takich rzeczy.

Annna ja zaznaczyłam, że nie chcę nikogo widzieć, oprócz mojej mamy i tato jak będzie chciał. To tyle. No i mąż, ale jego i tak nie było. No ja bym była wdzięczna, jakby któaś kobieta nakarmiła małego, bo niestety ja nie miałam pokarmu. I w 3 dobie okazało się, że bardzo stracił na wadze i jest bardzo niedożywiony.

Normalnie idę spać:D Fajna dyskusja sie wywiązała, może jutro dokończymy, jak się nam uda zebrać. To dobranoc.

U nas w szpitalu nie dawali, nawet mi podkładu na łóżku nie zmienili, zakrwawionego prześcieradła też. Miałam swoje podkłady, swoje majtki poporodowe, swoje podkłady na łóżko.