Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Wiesz Agi - ja już sama nie wiem czego się boję, w trakcie staranek nie mogłam się doczekac jakichkolwiek objawów, kiedy zaczełam podejrzewac te różowe plamienia tydzień po, że mogłaby to byc chwila tzw. zagniezdzenia, cieszyłam sie jeszcze bardziej i żyłam nadzieją, że tak właśnie jest. Potem z dnia na dzień jakoś odbiegłam od tego myślami, nie wierzyłam a raczej zaczęłam sobie i mężowi wmawiac, że nie mogło się udac. Test robiłam dziś rano jeszcze na spokojnie bo @ miałam czasem nieregularne więc dawałam jeszcze czas no... a tu... ta kreseczka, taka bledziutka ale widoczna - a przecież z tego co pisałyście już wiele razy tutaj to oznacza już, że kruszynka jest? Głupia jestem- najpierw sie cieszę, potem panicznie boję. W sumie podobnie jak Ty Agi bo nadal chce bardzo tej kruszynki, ale pierwszy raz w życiu tak mi się świat zakręcił. Powiedzcie kiedy najlepiej jest iśc do lekarza i kiedy pojawiaja się jakies widoczniejsze objawy, typu mdłości itp., bo ja ich za bardzo nie mam. Piersi dopiero dzis zaczely tak delikatnie byc odczuwalne, no i ten brak @. A jest 16 dni po owu a 10 dni po tym dziwnym różowym plamieniu. Proszę Was o jakieś podpowiedzi w tej sparwie, bo tyle się już naczytałam, że powinnam wiedziec wszystko a nagle robi sie pustka w głowie. Z góry Wam dziewczyny bardzo dziękuję i miłego dzionka życze.

nancy ja tez mialam to plamienie:) ucieszylam sie, bo od razu poejrzewalam, ze moze pierwszy raz w zyciu sie udalo, bo nigdy wczesniej nie mialam takich plamien nic a nic...mi juz wychodza dwie rowne krechy i uc Ciebie tez w koncu zmienia barwe- jestes w ciazy:) uwierz w to i nie czytaj za duzo glupot jest w sieci;) ja tez nie mam objawow...ale pisza tez, ze kazda ciaza jest inna i czytalam, ze bbyly kobietki, ktore naprawde nei mialy objawow, a przeciez u nas one moga sie dopiero pojawic...a do lekarza idz jak juz test bedzie oczywisty nie wiem moze poczekaj do 5 czy 6 7 tygodnia, ja tak zamierzam, bo na razie to i tak nic nie zobaczymy:P musimy myslec pozytywnie i coeszyc sie, a tu od czasu do czasu wymienic doswiadczenia czy obawy:) bedzie ok! nie boj sie, poza tym taka hustwaka emocjonalna to objaw ciazy wlasnie:)

Kama ja mysle, ze dzieki ziolom pekl pecherzyk Graffa, bo na drugi dzien mialam plamienei okolowulacyjne widoczne lekko rozowe:) moze wczesneij nie pekaly pecherzyki...nei wiem..teraz to juz nie ma znaczenia....prosze Cie nei poddawaj sie, wiem, ze cokolwiek teraz napisze zabrzmi banalnie...wiec sciskam mocno! i trzymaj sie:)!

Gość radosna JUZmama
Agi ja ma termin na 2 lutego.... Nancy slonce dziekuje za miłe słowa...oj tak zakretów w moim zyciu nie brakowąło.... szczególnie ostatnio:/ Ale to malenstwo, ten CUD ktory jst we mnie uwazam za prawdziwy CUD!!!!! Ja pierwsza ciaze w 2007 roku tez straciłam w 8 tygodniu....ciaza obumarła...taka diagnoza, przyczyna nie znana..... niby nie mamy na to wpływu... Dlatego tez sie tak tego boje!!!!! ale nie ma co gdybac i rozmyslac bo sie jeszcze sciagnie na siebie jakies fatum...lepiej myslec pozytywnie i o tym,by teraz temu malenstwu zapewnic jak najlepsze warunki odzywcze i spokoj..... a jak i my sie denerwujemy to i wszystko przechodzi na fasolke... Natrafiłam dziewczyny w mojej okolicy na bardzo dobrego specjaliste , ktory szczegolnie zajmuje sie przyszłymi matkami kotre juz mialy problemy z ciaza...i opowiedzial mi na 1 wizycie o takich badaniach ktore sie powinno zrobic , ze az mi szczeka opadła...bo ani nigdzie o nich nie psize, ani nigdy nikt o nich mi nie mowil... Nancy ja teraz zaczełam 6 tydzien... piersi bola mnie jak ogłupiałe, mam powiekoszone, ciemne brodawki,peło zyłek, i tak bola ze masakra.... poza tym pobolewa mnie podbrzusze, co jakis czas. mam mdłosci, zgage i duzo jem..:P:P:P:P Powiem ci tak,kazda z nas jest inna wiec kiedy u ciebie beda i czy w ogole beda jakies objawy trudno mi powiedziec...sa kobiety ktore jakby nie to ze rosnie im brzuszek to nie wiedza ze sa w ciazy,a sa takie ze umieraja przez 1 trymestr conajmniej:)):) ale gdyby cos ci juz dokuczalo to wez sobei nospe, a z tabletek przeciwbolowych wolno tylko zwykły apap- nie ten extra...nic wiecej.... bo teraz dzidzia sie rozwija i serce sie kształtuje...:)takze trzeba uwazac stanowczo.... jakbys miala pytanka wal smialo:):):)

Gość radosna JUZmama
smily........ kochanie:****** trzymaj sie.... i zagladaj tutaj:)

Radosna masz absolutna racje :) ja mysle, ze na objawy przyjdzie czas o ile u mnie wystapia w ogole....no ja mam termin na okolo 14 luty, a wiec troszke pozniej po Tobie...trzeba kochac okruszek w brzuchu i nei martwic sie na zapas bo i tak to nie pomoze, pomoze tylko relaks i zdrowy tryb zycia!:P

Gość radosna JUZmama
Agi oczywiscie...nie ma co myslec, a co bedzie....trzeba zrobic wszystko by i tobie i malenstwu było jak najlepiej:):) Ale dzisiaj piekna pogoda.....tak sloneczko swieci,ze az chce sie zyc;):):) Sciskam was kobietki:***********************

Gość Ania85pomorskie
witam wszystkie nowe i stare dziewczyny i pozdrawiam.Długo nie byłam chyba z tydzień na forum bo mam laptopa zepsute w domu i jest w serwisie(wszystkie 3 gniazda usb szlak trafily niewiem czemu)jestem zla bo nawet na studia nie moge sie uczyc a egzaminy za miesiac.No i na neta nie moge wejsc.miesiac czasu moze potrwac gwarancja.masakra jakos przezyje.Na stazu ostanio niemam czasu w neta wejsc chociaz pracuje na kompie.ach..szkoda gadac. wroce do tematu,zaczelam brac castagnus od tygodnia i jak narazie dobrze sie czuje.wczoraj bylam u ginekologa innego i dal mi skierowanie na rezonanns magnetyczny glowy ,nie podobala mu sie moja skaczaca prolaktyna i ze biore bromergon od 2008roku.zrobil mi usg piersi ale na szczescie wszystko w porzadku jest.Zarejestrowalam sie na RM dopiero na 15 listopada do Gdyni,no coz musze czekac.a tak to nadal wcinam wiesiolek i folik a maz cynk salfazin i omege 3.Czekamy na efekty... gratuluje starczkom ktore zaciazyly i zycze zdrowka.pozdrawiam pa ps.bede rzadko tu raczej zagladac ale jak znajde chwile na stazu to bede czytac forum.

Gość Ania85pomorskie
malineczka mysle ze powinnas sprobowac castagnusa i wiesiolekno i folik.ja tez probuje zajsc ale od roku i nic.wiec ratuje sie wspomagaczami.zreszta pytalam lekarza czy moge brac i moge,moj lekarz nawet daje wiesiolek w zagrozomych ciazach juz.

Gość Ania85pomorskie
radosna juz mama-gratuluje bobaska i zycze zdrowka.ps tez bym tak chciala hehe. nancy1984-gratuluje,powinnas zglosic sie do ginka

Gość Ania85pomorskie
Powiedz mi taką rzecz: Dostałaś skierowanie na RM głowy, czy na RM przysadki? Mnie neurolog zlecił RM głowy - też w związku z prolaktyną, a lekarz, który robił RM powiedział, że i tak wiele to nie wyjaśni, bo nie robimy RM przysadki. Kontrastu nie miałam podawanego. Teraz już sama nie wiem, czy jeśli na RM głowy wyszło wszystko OK, to oznacza, że na pewno nie mam żadnych problemów z przysadką?

Gość Ewa30
Ania! Ale mi się coś popierniczyło! Powyższa wypowiedź jest oczywiście moja (Ewa30) do Ciebie (Ania). Chyba jeszcze trochę śpiąca jestem...

hej dziewczyny Ania uwazam, ze dobrze podchodzicie do sprawy, maz bierze konkretne specyfiki i na pewno wzmocni jego chlopakow:) a ja tylko na chwilke, wlasciwie to oznajmiam, ze bede teraz pisac na temacie Luty2011 radosna jesli masz ochote to zajrzyj tam i nancy i kto chce:) nie wiem czy nie zrobic 1 usg 23 czerwca w dzien ojca:) ale korci mnie, zeby juz w nastepnym wtorek zpbaczyc czy wszystko dobrze...pozdrawiam staraczki i zycze Wam powodzenia:) buziaki papa

Czesc Dziewczyny, wiecie co - macie rację - nie ma co świrowac. Jutro na spokojnie zrobię drugi test, zobaczymy co się z tą kreseczka dzieje. Apropo tych objawów to faktycznie piersi zaczęły pobolewac jak na @ i pokazały sie na nich takie ciemniejsze żyłki. Ale jest jedna rzecz, która daje mi do myslenia, od dwuch tygodni męczy mnie ból żołądka i biegunka (ale nie cały czas - to tak 2 dni i potem 3-4 dni przerwy) nie wiem, czy to po prostu zatrucie czy to ma związek z ta ciążą?

Gość radosna JUZmama
Agi a mozesz podac calego linka...???bo pod tym tematem wyswietla sie okolo tysiaca podobnych!!!!!!

Gość radosna JUZmama
Nancy ja tez mialam na poczatku troszke problemy z zoladkiem....mysle ze to moze byc reakcja na ciaze... a z jedzeniem mas zjakies problemy????

Gość radosna JUZmama
a dziekuje kochanienka..widze ze jest tam troszke nas z lutego...ale fajnieeeeee;P:P buzki:)

Radosna- z jedzeniem jest ok,mogę normalnie jesc tylko potem boli żołądek i troszke mnie "czysci"

Gość radosna JUZmama
Hmm powiem ci tak ja tak mialam na pozcatku...troszke mnie czyscilo,ale potem ok:):) moze tez jest to spowodowane zmiana zoladka na przyjmowany pokarm..ja np. teraz jem mniej ale dosc czesto.... mi np. pomogło jedzenie jogurtów i mi biegunka przeszla..innym pomaga melisa, mieta.... ja teraz raczej musze takie zdrowe sposoby stosowac... staram sie nie siegac po leki... gdyby cie biegunka meczyla bardzo mozesz isc do lekarza wiem ze sa specjalne krople dla kobiet w ciazy...

agi 27 mam takie pytanie bo czytałam \wasze forum luty 2011 i mam zapytanie . Bo piszesz że robiłaś test elektroniczny który pokazał ci który tydzień ciąży ja to dobrze rozumię

Gość Ania85pomorskie
EWa30,nie szkodzi pomyłki sie zdarzaja. mam skierowanie na rezonans glowy ale w nawiasie napisane przysadki.mi sie wydaje ze skro rm glowy to pokaze przysadke. w 12. 2008 r mialam rm glowy z kontrastem to wyszedl ok.slyszalam ze kontrast jest wazny,dokladniej badanie wychodzi.wydaje mi sie ze niemasz guzka skoro ok.a prl pewnie masz nabyta przejsciowa tak jak i ja. agi27 dzieki za wsparcie,trzeba se radzic wspomagaczami bo juz niewiem cio robic. a napisz link do stronki jak mozesz.pozdrawaim nancy1984 i co robilas test?

Gość Ania85pomorskie
agi27 juz widze link wiec tam weszlam. sluchaj a gdzie kupowalas test elektroniczny ile kosztuje i jak go sie robi?wiesz nie slyszalam o takim.Ale stwierdzam ze bardzo dobra rzecz.

Ania taki test moj maz mi kupil w tesco ale w Londynie- nazwa Clearblue i kosztuje okolo 10 funtow- zobacz moze na necie sa takie do kupienia! polecam ! ja zrobilam zdjecie wynikowi:) moze wkleje w domu wieczoren

Aniu-jeden test zrobilam wczoraj to ten drugi zrobię jutro, zobaczymy czy jest duża różnica.

Dziewczyny a powiedzcie mi, którym kalkulatorem obliczacie sobie termin, bo ja obliczalam na PARADOPEDIA.PL a zauwazyłam,że kalkulatorów jest mnóstwo i nie zawsze tak samo obliczają.

nancy ja wchodze w google wpisuje w wyszukiwarce kalkulator porodu i wybiera po kolei i sprawdzam:) nancy jak chcesz to wejdz na nasz temat lut2011...:) zapraszam..a jak sie czujesz??? dalej strach??

Gość radosna JUZmama
nancy ta poradopedia jest jednym z najwiarygodniejszych kalkulatorów;):):) takze mzoesz sobie dla próby wybrac inne:) jak sie czujesz???uspokoiłas sie juz ???

Gość Tosiakk78
no ale wesoło i gwarno się u Was zrobiło... ;D szukam Carmen...bo jakoś tak zamilkła ostatnio... Carmen jeżeli tu zaglądasz to dołączyłam do : termin styczeń 2011 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4482510&start=0 pozdrawiam wszystkie staraczki bardzo serdecznie ostatnio poleciłam castagnus i wiesiołek siostrze i koleżance, i są zadowolone, zobaczymy jakie będą efekty ;D?

Gość Ania85pomorskie
agi27- no to musze raz wejsc w allegro i poszukac.dzieki za info

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się