Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Kala Spokojnie, czasami groszek przyśpiesza i nadrabia - zobacz jakie te normy są szerokie i jak z dnia na dzień przyśpieszają. Tak jak pisałam rozbieżność może się zdarzyć zwłaszcza na początku. Uspokój się. Szkoda, że nie możesz zrobić Bety wcześniej.U mnie idę do laboratorium - płacę 12 zł i wynik mam za 2 godziny.

Kala jedna rzecz mnie dziwi. Czy jesteś pewna, że miałaś owu 22 lutego? Zwróć uwagę jak długo nie wychodziły Tobie testy z moczu !!!!!! Mi np wyszły 12 dpo - cień cienia ale był. Czy jest możliwe, że owu Ci się przesunęła i w tym czasie Ty z mężem teges szmeges???? Jaki wiek ciąży wskazuje Beta? Przyjrzyj się czy w tym czasie (po odjęciu wieku wg bety) nie mogła być owulacja. \Coś mi tu nie pasuje.

Gość KALA85
Kurde Love już sama niewiem, na początku myślałam że owujest 20 lutego, ale potem po obserwacji śluzu stwierdziłam ze jednak dwa dni później, potem śluz ustał, ale potem za jakiś czas znowu miałam tylko że nie pamiętam kiedy to było, a głupia miałam testy owu w domu,i dałam sobie z nimi spokój bo nie chciałam się nakręcać, normalnie już sama niewiem, chciałabym mieszkać tam gdzie Ty, u nas pobieraja krew na Bete tylko od poniedz do środy a wyniki są do trzech dni, masakra jakaś i kosztuje ku**a 30zł;/

Gość KALA85
Wiesz castagnus skrócił mi długie cykle 31, 32, 34 dniowe do 29 dni, obserwowałam śluz i wiedziałam kiedy w Styczniu mam owu, po dokładnie 14 dniach od owu dostałam właśnie 7 lutego @, potem znowu obserwacja śluzu i stwierdziałam że owu miałam 15 dnia cyklu czyli 22 lutego, po 14 dniach powinnam mieć @ czyli 8 marca, nie dostałam, nie sądze żeby castagnus mi nagle wydłużył cykl.. aj już sama niewiem, kur** wyzywam, przeklinam, rycze i wogóle, a gdzie tu do wtorku na pobranie ;/;/

Kala, Istnieje coś takiego jak nieudane podejście do owulacji. Sama kiedyś to miałam, kolejne (udane) nastąpiło ok. 10 dni później. Przypomnij sobie czy w tym drugim podejściu był sex. Beta taka jak Twoja (wiem bo moja była podobnej wysokości - 67,8) może być ok 12 - 14 dni po owulacji. A najlepiej to odetchnij głęboko i się uspokój. Taki duży stres może być bardzo niebezpieczny.

8 marca @ i do 17 nie wychodziły Tobie testy? Dopiero beta 17 marca o wysokości ok. 60 ? Czy te testy mogły być wadliwe? Czy wszystkie były tej samej firmy i czy kupione w tym samym czasie?

Gość KALA85
No być może i tak było, może o tym ten śluz drugi świadczyć którego wcześniej przed spodziewaną @ nie miałam, nie pamiętam czy było teges szmeges wtedy, ale widocznie tak bo gin ciążę potwierdził,..... toć ja swojego gonie w tych dniach jak głupia, od szmegesu nie ucieknie:) dzięki kochana za wspracie i Twoje mądre słowa, oby do przyszłego tygodnia.

Gość KALA85
No przynajmniej do 14-15 marca nie wychodziły testy, miałam dwa różnych firm, nie pamiętam jakich, ale to były takie powyżej 10zł, więc hcyba nie najgorsze, a właśnie na becie mi dopiero 17 marca wyszło 66,02.

Gość KALA85
Jo jo ide spac bo truję jak najęta, i po co Wam to:)

Widzisz, może było tak jak piszę bo są na to dwa dowody. Jajeczko od implantacji zaczyna produkować hormon ciąży. Beta wykrywa go po ok. 3-ch dniach. Czy działo się coś dziwnego w podbrzuszu ok tydzień przed 17 marca, lub może czułaś się jakbyś miała grypę, gorączkę, mdłości?

Lovekrove, 12zł za bete płacisz?! Ja płaciłam 25zł!! W dodatku czeka się 2 dni bo wysyłają próbkę do Bydgoszczy

uffff....znowu musiałam nadrabiać parę stron:) Kala, Zora nie nakręcajcie się negatywnie, bo niepotrzebnie się denerwujecie, a to w Waszym stanie jest niewskazane....dbajcie o siebie, oszczędzajcie się, a wszystko będzie dobrze, zobaczycie. Paredziesiąt stron wstecz, któraś z dziewczyn napisała, że jak beta wolno przyrasta to oznacza, że będzie dziewuszka:) i takiej wersji się trzymajcie. Moja przyja przyjaciółka też miała niski poziom BHCG w pierwszych tygodniach ciąży, wszysto jest wporządku i lada dzień rodzi...tylko to obala mit o tych wcześniej wspomnianych dziewuszkach, bo Ona będzie miała chłopczyka heheh. Najważniejsze to się nie denerwować.

Gość asia1983
...a u mnie dziś piękna wiosna ! słońce świeci, ptaszki ćwierkają - żyć nie umierać...

asia, co u Ciebie jest???? Wiosna, słońce?? U mnie śnieg a teraz chyba nawet deszcz pada!!!!

Gość asia1983
no wiosna! świeci aż miło! dziś ścinam szczypiorekz okna:) ma już 10 cm :)

Gość asia1983
Zora na meteoprog.pl sprawdź kiedy u Ciebie będzie wiosna - to jest stronka, która wg mnie sprawdza się w 100% jak się czujesz ?

asia, u mnie własnie wyszło słoneczko piekne :) Snieg zaczyna topnieć. Samopoczucie już dużo lepsze i jestem optymistycznie nastawiona, ale ciekawe na jak długo? ;) Chciałabym miec już pierwszą wizyte u gina za sobą a najlepiej już całą ciąże hihihi. Czasami mam głupie mysli typu: jaką będę matką lub czy w ogóle będę potrafiła zajmować się maleństwem. Czuję się jakbym miała treme. Ale zaraz sobie przypominam że mam koleżanki (coniektóre niezbyt mądre) i one sobie poradziły to ja tym bardziej dam radę :) To chyba normalne obawy każdej kobiety :)

Gość HANKA81
kurcze, nie wiem jak Was pocieszyc dziewczyny bo jestem zielona z tych wyników bety HCG.....:(:( ja jednak mam nadzieję, że to wszystko ma jakieś pozytywne wytłumaczenie i wszystko dobrze się potoczy Trzymam za Was dziewczynki kciuki i kibicuję- musi byc dobrze!!!!!

Hej dziewczyny! Mam do Was pytanie. Brałam luteinę na torbiel i po odstawieniu nie dostałam okresu. czy możliwe że po jej odstawieniu mogło wystąpić jajeczkowanie?

Madzii22, niesądze żeby się tak stało. jajeczkowanie wystepuje przed skokiem progesteronu. Brałaś luteine czyli podniosłas poziom progest.w organizmie. Teraz musisz czekać aż ten poziom spadnie i wystapi okres. Ile dni minęło od odstawienia? Miesiączka może przyjść nawet do 10 dni po odstawieniu luteiny. Musisz poczekać

Byłam u lekarza 15 dni po odstawienie luteiny. Przepisał mi anty. teraz kończę 1 opakowanie. I tak myślę czy to możliwe że mogłam zajść w ciąże w ciągu tych 15 dni

Acha, to zmienia postac rzeczy. W ciąże zajść możesz przed zażyciem luteiny. Progesteron wstrzymuje jajeczkowanie jesli wezmiesz go przed owulacją. Jesli wezmiesz po, pomoże w zagnieżdzeniu zarodka. Ale skoro bierzesz tabl.anty (piszesz o antykoncepcji, tak?) to okres dostaniesz po odstawieniu pigułek. Miedzy każdym opakowanie robi sie tygodniową przerwe zeby dostac okres z odstawienia. Chyba że coś zle zrozumiałam i piszesz o antybiotyku

tabletki antykoncepcyjne. Musze zażywać 2 miesiące bo lekarz stwierdził że po odstawieniu anty łatwo można zajść w ciąże.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się