Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość HANKA81
Moonia, ja też trzymam kciuki w piątek Zora, boże kochany jakby Cie tu pocieszyc.....?????? Nie zadręczaj się złymi myślami, proszę Cię!!!!!!!! Dziewczyny jeśli idzie o wyniki badania nasienia, to mi też w klinice powiedzieli, że wyniki są wystarczające na inseminacji lub in vitro, a u urologa i dwóch innych ginekologów okazało się, że wyniki są w normie i z takimi parametrami spokojnie można się starac naturalnie.

Hanka tylko ten nasz urolog w klinice to widać było że wszystko robi żeby się udało naturalnie. zresztą sami widzieliśmy jakie były wyniki z października a jakie są teraz. i faktycznie się załamaliśmy. lekarz jeszcze dał opcję leczenia męża hormonami ale jest to ryzykowne. wszystko nam wytłumaczył i w ogóle, więc nie sądzę żeby nas próbował naciągnąć bo już przy pierwszej wizycie by próbował

Podpowiedzcie mi dziewuszowuszki, o sprawa jest dziwna.... robiłam testy owu od początku cyklu, tak do 13 dc wychodziła druga słaba kreska, od 13 do 16 dc kreska owu była grubsza i wyraźniejsza niż kontolna, więc w tych dniach usiała być owulacja, zresztą odczłam ją bardzo, bo nie mogłam chodzić z bólu jajka:( Dziś mam 24 dc (cykle mam 26 dniowe) i z ciekawości zrobiłąm test owu i wyszła dosyć wyraźna druga kreska....nic z tego nie rozumiem, czyżby testy byłyby do bani?

Dziekuję za ochrzan, wsparcie i w ogóle :) Byłam u gina. Na usg widać pecherzyk ciążowy ale lekarz stwierdził że jest za malutki jak na swój ,,wiek'' ale nie mam się martwić bo wszystko sie okaże gdy odbiorę bete. Powiedziałam mu że piersi mnie bolą ale od jakiegoś czasu jakby mniej, pokręcił głową. Przy usg się zdziwił bo powiedział że pecherzyk jest malutki a mimo to śluzówka macicy jest dobrze pogrubiona. Był zaskoczony. Zapewnił mnie że to na pewno ciąża ale czy obumarła czy nie tego nikt nie jest w stanie stwierdzić! O tym dowiem się odbierając wynik bety. I że nie mam się martwić na zapas a najważniejsze że zaskoczyłam i on wie jak mnie leczyć i że będzie dobrze. Zupełnie inne podejście niż ten konował wczoraj!! Musiałam wygladac okropnie bo powiedział też że widac po mnie że jestem zestresowana bardzo. To się nazywa odpowiednie podejście do pacjentki. Już nie rycze ale wiadomo że się boję. Po rozmowie z ginem czuję się o niebo lepiej i nawet jak beta zle wyjdzie to bedzie dobrze bo wiem że skoro teraz sie udało to nastepnym razem też musi :)

zuzka_1 liczą się pierwsze dwie grube krechy na tych testach. U niektórych kobiet pik lh może się utrzymywać długo i tak pewnie jest u Ciebie. Zobaczysz że na dniach jedna kreska zniknie

spoko Zora:) głowa do góry:) dokładnie tak jak mówisz:) zaszłaś po takim czasie co oznacza że lekarz wie co robi. będzie dobrze. jak nie tym razem to następnym. ale wierzę że teraz jest wszystko dobrze:) a dzidziuś nadrobi jeszcze wielkością:)

Acha, nie doczytałam. testy pokazują kiedy masz pik lh który towarzyszy owulacji, nie wskazuję czy owu była na pewno. Może sie przesunęła w czasie. Ale pco nie masz na pewno? Bo przy tej chorobie testy owulacyjne moga wciąż wychodzić pozytywne mimo braku owu

dzięki Zora za info....rozumiem, że druga kreska zniknie dopiero jak dostanę @......

Zora, nie mam pco, bo mam często robione usg i gienia by mi powiedziała...zresztą @ mam bardzo regularną, bo co 26 dni. Sama już nie wiem o co tu chodzi:(

Gość HANKA81
Maluda , jeśi mu ufacie to jasne, nie ma o czym gadac. Ja jestem tak nastawiona, bo do tej pory trafiałam na samych konowałów nastawionych na zdzieranie kasy pod przykrywką znanej nazwy kliniki niepłodności. Wiem, że komus ufac trzeba ale teraz to nawet z monitoringu wzięłam wydruk z USG, żeby go innemu gin pokazac. ....to już chyba skrzywienie ale nie jestem w stanie się przelamac Trzymam kciuki za Was:):)

Zuzka to ja Cię nakręcę :-) Ja słyszałam,że jak się jest w ciąży to testy owulacyjne wychodzą dodatnie :-) A tak na poważnie...nie wiem czy to prawda, ale tak gdzieś czytałam :-)

Tez tak czytałam :)))). Gdzie nasza Słodka ???? Robiła test???? Spaku narobiła i sie skryła???? Wracaj z dodatnim testem szybciutko !!!!

Oj dziewczynki, staram się nie nakręcać, ale znalazłam na innym forum cosik takiego (nie ukrywam, że nie natknęłam się to przypadkowo:)) Test owulacyjny wykrywa ciążę Dlaczego? to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji. A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia) Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale UWAGA TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY ale POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży dlatego wolę jak testujecie ciążowymi :) TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży.

ale ja tę kreskę testową miałam nieco jaśniejszą od kontrolnej :(

Gość HANKA81
Zorka, cieszę się, że ten gin Cie uspokoił........trzymam kciukasy z calych sił, żeby było wszystko dobrze z dzidzią:)P) Zuzka_1, czasem testy owu wskazują ciążę, bo to bardzo podobny hormon co HCG ale, nie napalaj się lepiej poczekaj do @ i zrób tez ciążowy. Życze Ci z całego serca żeby to było to na co czekasz ale z doświadczenia wiem, że takie napalenie się zbyt wcześnie to masakra jak przyjdzie @.

Gość betina340
ja jednak gdy cos podejrzewam wole test ciazowy owulacyjnych wogole nie uzywam wyliczam sobie dni plodne i wtedy dzialamy bo co ma byc to bedzie i bez tych testow

Dzięki Hanka, staram się nie napalać.....od póltora roku nam nie wychodzi, więc teraz mogę liczyć tylko na cud:(

Gość Asia::::
zuzka_1 nam wyszło właśnie po półtora roku :) cuda się zdarzają

Gość HANKA81
no widzisz Zuzka:):) głowa do góry!!!! A ja mam od wczoraj mega doła, moja suczka ma raka byłam dziś u weterynarza ale nie chce jej operowac, ma na ludzkie lata 95 i powiedział, że to za stary pies, może nie przeżyc operacji..... czy coś jeszcze może się spierdolic??????

HANKA81 wiem co czujesz - ściskam Cię mocno

Przykro mi Hanka z powodu choroby Twoje pieska......nasz piesek umarł na raka dwa lata temu, więc wiem co możesz w takiej sytuacji czuć :(

Gość HANKA81
dzięki dziewczyny, modle sie tylko, żeby jakoś spokojnie odeszła bez bólu.... Ja mam jutro owu ale nawet mi się nie chce działac w tym cyklu.....:(

HANKA81 współczuję. My musielismy uspić moja Sabe bo tez miała raka i dziurę w brzuchu. Nie chceilismy żeby się męczyła. Ale weterynarz musia łdać jej aż 2 zastrzyki -taki miała silny organizm. Wszyscy w domu za nią płakaliśmy. Była z nami 16 lat :( Do tej pory gdy o niej pomyślę to szklą mi sie oczy. Taki pies zdarza sie raz na całe życie!! Uspilismy ją w moje 19 urodziny :( a pamiętam to jak dziś

Gość HANKA81
Zora, to nie dziwie się, że te urodziny zapamiętałaś....moja Sara ma 11 lat ale to dog niemiecki i one żyją ok 8 lat. Lekarz powiedział, że pierwszy raz widział doga w tym wieku musiałam mu książeczkę pokazac, bo mi nie wierzył. Ma takie narośle na skórze na łapce lewej i przy chodzeniu tą narośl zdarła...ale sory, że tak o psiaku nawijam, w koncu to nie to forum... Ja wczoraj poszłam do najbliższego gina żeby się uppewnic, czy ten lewy jajnik co mi pozostal działa. Na USG wyszło, że jest piękny pęcherzyk dominujący średnicy 22 mm......niby wszystko OK ale jakoś nie potrafię się tym cieszyc....

Gość KALA85
Właśnie wróciłam z usg piersi, mam w prawej gruczolaka 0,77mm na 0,90mm o postaci łagodnej, z jednej strony kamień z serca a z drugiej czemu właśnie ja, i w dodatku te plamienia różowawo - brązowe, mam dość, głowa mi pęka z tych nerwów, ciągle myśle o tej ciąży, i nic sie nie układa, bete odbieram w czwartek, jak ja mam wytrzymać dwa dni:(:(:(??? dzwoniłam do mojej połoznej, bardzo fajnababka, mówiła że plamienia się zdarzają w dniu spodziewanej miesiączki, i tak czy siak lekarz przepisałby luteine, którą z resztą biorę od piątku, niwiem co jest, mówił że jeśli plamienia są wieczorami to może być od chodzenia itd, tylko że ja mam siedzącą pracę, i weź tu nie oszalej, i jutro ide popołudniu do gina:(mam poprostu dość:(:(

KALA85 zbyt długie siedzenie też nie jest wskazane powoduje ucisk na szyjkę macicy :(

Gość KALA85
No i weź tu bądź mądra:(

KALA, jeśli to plamienie a nie krwawienie i nie boli brzuszek to faktycznie jest to normalne!! Ja miałam bóle podbrzusza własnie wieczorami gdy już leżałam w łózku. A od godz znów czuje podbrzusze więc może jest ok (chodzi mi o te rozciąganie macicy). Posłuchałam rady asi1983 i zaczęłam mówić do brzuszka że wierze że jest silny mój ,,Kropek'' i jeszcze urosnie i że bardzo go prosze żeby został z nami itd. Dziwne ale poczułam sie po tym lepiej :) Ja to naprawde jakaś kosmitka jestem z tymi moimi nastrojami. Boję się wciąż ale po rozmowie z ginem cokolwiek się wydarzy to lepiej juz to zniose niż wczoraj. Ten wczoraj wział mnie z zaskoczenia i zszokował do tego stopnia że zamiast racjonalnie pomyśleć, uwierzyłam mu na słowo i się załamałam. Kala, ja bete odbieram jutro popołudniu i tez mi się dłuży a jutro to ściezkę wydeptam od pokoju do drzwi wejściowych z emocji. Może ten gruczolak to przez zmiany hormonalne (ciążowe) powstał i z czasem sam zniknie. Bedzie dobrze. Daj znać po wizycie

Gość KALA85
Mówie Ci ZORKA musimy się w końcu uspokoić, musimy wierzyć że będzie dobrze, ja mam jedną wizytę za sobą już na szczęście, być może to przez to że już raz byłam w ciąży, a teraz będą się znowu piersi zmieniać. Mam przyjśc na darmową kontrolę za 3 miesiące, ze względu na ciążę. A co to mojego dziwacznego plamienia, to jest to zazwyczaj wieczorem, w niedziele się zaczęło, położna mówiła że to od chodzenia, a dziś dodatkowo przeżywałam stres jak nic, teraz czekam na mężusia z obiadkiem i właśnie sobie odpoczywam, prasowanie czeka ale poczeka.......mam to gdzieś jak odpoczywać to odpoczywać. No to aby Nasze wyniki były BARDZO DOBRE , a Nasze KRUSZYNKI UROSŁY!!!! I tego musimy sie trzymać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się