Gość betina340 Napisano Sierpień 2, 2011 gosienko dziekuje za informacje a tobie smutek i radosc gratuluje teraz kochana to tylko dbaj o siebie i ciesz sie z mezem waszym malym cudem bo dziecko to wielki cud:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość smutekiradosc Napisano Sierpień 2, 2011 jutro idę do lekarza więc się wszystko okaże :) Robiłam beta hcg i wynik mam 738,9 mIU/ml i pielęgniarka, której od razu zapytałam powiedziała, że to 6-7 tydzień, ale choćby nawet 5 czy 4 to nie robi mi to żadnej różnicy :):):) Ciesze się i boję, tym bardziej, że rok temu poroniłam w 18 tygodniu ciąży... Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze :) Dziękuję Wam za miłe słowa :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 2, 2011 Dziewczyny - chyba mdłości przeszła !!! dzisiaj nic mnie nie mdli !!! Mam do Was pytanie: czy macie ataki głodu takie, które atakują Was od razu i robi Wam się słabo i ręce się trzęsą. Dzisiaj zamiast mdłości miałam właśnie takie ataki - zjadłoam papierówki i przegryzałam je krówkami - pyszota !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Głupota Napisano Sierpień 2, 2011 Normy B-hcg 3 tydz 16-156 4-5 tydz 101-4870 5-6 tydz 1110-31500 6-7tydz 2560-82300!!!!! To są akurat normy przybliżone, podobnych tabelek można szukać w necie Coś jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda87 0 Napisano Sierpień 2, 2011 Mam ataki głodu i kręci mi się w głowie jak nie zjem, ale ręc e mi się nie tzręsą. Nie mam apetytów chociaż jabłko z papierówką brzmi dobrze :) Mam faze na żelki :) Lovekrove chyba najgorsze za nami:) Smutekiradość według mnie to 4-5 tydz z bety wychodzi Ale jak mówisz pójdziesz do lekarza to się wyjaśni, będę trzymać kciuki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula25,25 0 Napisano Sierpień 2, 2011 Cześć dziweczyny! ja testowałam dzisiaj rano, 1 krecha :(:(:( dziwi mnie to bo to już 3 dzien po terminie @ a tu nic. Mam nadzieję że nie powtórzą sie cykle z przed 2 lat tz. wcale ich nie było że tak to ujmę (raz na 3-4 miesiące) Wydaje mi się że to wpływ stresu, bo ostatnimi czasy mam. Myślałam zeby zrobić betę ale chyba nie ma to sensu skoro 2 krecha nie była nawet słabo widoczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dżasta_z_miasta Napisano Sierpień 2, 2011 aguula a mierzysz może temperaturę? Bo możliwe, że owulacja Ci się przesunęła i dlatego nie ma @ w terminie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mala_gosienka 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Cześć, Mierzenie temperatury pomaga, przynajmniej wiadomo teoretycznie czy była owulacja, jest pik i wtedy wiadomo. Ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi na kolejną betę, bo lekarz kazał. Po 13 pójdę po wynik. Ostatnio bardzo jestem bardzo senna mogłabym spać po 12 godzin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mala_gosienka 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Odebrałam wynik, beta urosła, jest teraz: 35 206 mIU/ml:) Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Super - czyli wszystko dobrze się rozwija :). Oby tak dalej - trzymam kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilia 0 Napisano Sierpień 3, 2011 mala_gosienka, piękna beta :) Gratulacje :) katiaa, odstawiłaś luteinę? i jak? Ja nawet nie orientuję się po jakim czasie @ powinna przyjść, ale to chyba kwestia paru dni jak nie ma ciąży? Lovekrove, jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że Twoje mdłości odeszły na zawsze :) Wanda, Asia, a co u Was? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Vilia - są mini mini malne. Teraz kurcze czuje się jakbym nie była w ciąży - czasami aż się boję, ze coś jest nie ok. Vilia powiedz mi - o ile jest to możoiwe - jak szybko rośnie brzuch - np 2 cm na tydzień. Bo ja od 1,5 tygodnia mam taki sam rozmiar - fakt, że jak na 15 tydzień do za duży :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Vilia - jak Ty się czujesz - przecież to już tuż tuż- pewnie męczysz się już trochę :). Jak bedziesz rodzila może ja dowiem się o płci - trzymaj tam na porodówce za nas kciuki zaciśnięte :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KALA85 Napisano Sierpień 3, 2011 Dziewczyny Kochane, jeśli nie ma owulacji to temperatura pozostaje na tym samym poziomie??? nie wzrasta przez cały cykl??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KALA85 Napisano Sierpień 3, 2011 Dziękuję Love;) kurcze nie zauważyłam płodnego śluzu,i myślałam że owu nie było a temp mi jednak wzrosła, to mój 40 dc i @ brak.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilia 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Lovekrove, trudno mi odpowiedzieć na to pytanie jak szybko rośnie brzuszek. Myślę, ze to sprawa bardzo indywidualna. Ja teraz mam brzuszysko (w najszerszym miejscu) - 105 cm (37 tydz. 6 dzień), w 32 tyg. miałam 102, a w 30tym 98 cm, a w dwudziestym 89 cm. Mnie brzuch szybko "wyskoczył" i rósł szybko. Mam taką piłkę z przodu (jakbym połknęła arbuza ;) ) i robi się coraz bardziej spiczasty. Zatem nie przejmuj się i nie porównuj brzuszka do innych. Ja tylko się tak stresowałam :) i brzuch nie rósł "proporcjonalnie" cały czas, tylko miał takie skoki. Co do mojego samopoczucia - masz rację, już umęczona jestem, ale jakoś wytrzymam. Już siedzę jak na szpilkach. Do tego ta opuchlizna - dłonie jak niedźwiedź :o końcówka już jest naprawdę ciężka, ale czego się nie wytrzyma :D no i bolesne skurcze się zaczynają - szczególnie po wysiłku. Ja będę trzymałą za Was kciuki (trzymam cały czas) a Wy za mnie trzymajcie, żeby było OK :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilia 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Kala, może zrób jednak tą betę, co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KALA85 Napisano Sierpień 3, 2011 Jutro przyjdą moje testy z neta;) nie chce się nakręcać, najpierw w piatek rano zrobię test, aż nie wierzę ile we mnie cierpliwości;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilia 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Kala, naprawdę jesteś cierpliwa - ja bym nie wytrzymała ;) Trzymam kciuki, żeby test wyszedł pozytywnie :) Daj znać jak zrobisz teściora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Vilia - ja mam 84 cm - dopiero 15 tydzień jutro zaczynam - zawsze miałam wystający brzuch i w nim tylam - więc może to mnie trochę usprawiedliwia. Dzięki za odpowiedź. Myślę, ze teraz nie muszę się tak już objadać więc pewnie brzuch nie jest wypchany a w środku jest odpowiednio dużo miejsca by się rozrastać - taki moje tłumaczenie na chłopski rozum. Kala - ach mi za to brakuje cierpliwości i nie mogę się doczekać Twojego testu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dżasta_z_miasta Napisano Sierpień 3, 2011 Kala a który masz dzisiaj dzień wyższą temperaturę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mala_gosienka 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Kala koniecznie daj znać wyniku testu:) Lovekrove - mi brzuch już wystaje a to dopiero początek, reszta bez zmian, ciekawe jak to będzie. Moja Mama jak była ze mną w ciązy to w ogóle nie było widać, taki maluśki brzuszek miała, za to kuzynka taką piłkę jakby były bliźniaki. To raczej kwestia indywidualna. Ale ciekawa jestem bardzo. Vili będę trzymać za Ciebie bardzo mocno kciuki:) Asia, czy Ty się znowu nie wybrałaś na wczasy do NFZ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda87 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Lovekrove mój brzuch ma 89 cm!!!!! Zmierzyłam z ciekawości Dodam że przed ciazą byłam bardzo szczupła Na ostatniej wizycie znów trułam gina czemu tak tyje a on mówi że końska dawka luteiny i duphastonu, a poza tym szczupłe tyją bardziej no i na ludzki rozum lezenie i zajadanie mdlości Plusem jest to ze nie rosnie mi tyłek ani inne częsci tylko brzuch. Zastanawiam sie wobec tego jak ja bede wyglądać pod koniec Pewnie jak moja siostra 30 kg do przodu Byle wszystko było dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda87 0 Napisano Sierpień 3, 2011 KALA a może jednak Z tego co pamietam to ostatnio testy też wychodziły Ci późno Podziw dla cierpliwości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Poźniej będziemy się wspólnie odchudzać - hahaha - wątek zmieni swój profil. Wandzia a Ty w którym jesteś tyglu? Jak tam z Twoimi mdłościami. Może w naszej tabelce - tej dolnej cześci wpiszemy tydzień byśmy wzajemnie się nie pytały o to ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dżasta_z_miasta Napisano Sierpień 3, 2011 albo lepiej będzie jak w stopce dodacie suwaczki, bo one by same się aktualizowały, a tak to byście musiały co tydzień aktualizować swoje pozycje w tabelce :) zawsze to byłoby wygodniej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula25,25 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Dziewczyny!! Czy jest możliwa ciąża jeśli test dzień po spodziewanej @ wyjdzie negatywny?? warto robić betę?? ja już sama nie wiem. Kala, chyba zrobię tak jak Ty- w piątek znów test bo @ jak nie było tak nie ma, ale przypuszczam że to sprawa nerwów chociaż wolałabym nie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda87 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Wolałabym ominąc ten tydzień w 13 :) oj bede sie odchudzać, bede Ale jeszcze zamierzam karmić więc pewnie na długo pożegnałam figurke :) Nie wiem jak to jest z tymi testami, KALA pisała kiedyś, że jej długo wychodzą negatywne Za przykładem Zory ja zrobiłam test w 27dc i była blada kreseczka wszystko zależy też od tego czy często spóźnia Ci się @ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula25,25 0 Napisano Sierpień 3, 2011 Od 1,5 roku mam regularne cykle (29-32) dziś jest 33 dc. Żadnych objawów. Poczekamy, zobaczymy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach