Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

aska nie wiem do konca jak to jest z tym testem owulacyjnym- tak sobie sama trochę wydedukowałam ;)) bo test polega na określeniu stężenia w moczu hormonu luteinizującego LH (co odpowiada stężeniu LH w surowicy krwi), którego poziom jest najwyższy tuż przed jajeczkowaniem. Jego maksymalny wzrost następuje już na 24-36 godzin przed owulacją, dlatego dzięki testom owulacyjnym można z dużym prawdopodobieństwem ustalić moment owulacji już z 1-2 dniowym wyprzedzeniem. u mnie bylo tez tak ze mialam dwie kreseczki, a wczoraj juz pokazal tylko jedną - ale mialam duza ilość słuzu płodnego, wiec wg mnie szanse jeszcze byly a wracajac do naszych smsow do wrozbita to dzis dostalam jeszcze jednego ;))" dzis spojrzałam ( o wlasnie ial byc pan a nie pani ;)) )znowu w karty a tu taka niespodzianka!. to o czym Ci pisalam wymaga uscislenia , ale wszystko sie zgadza, nie myliłam się !! czy mam to wyjaśnic ?? " naciagacze ;) teraz nie dadza o sobie zapomniec ;)

o i pojawilo się ;)) cale szczescie ;)) bo pisalam to z godzine- bo ciagle ktos przychodzil i cos chccial ;))

Witajcie dziewczyny :) Właśnie wróciłam z pracy, zjem obiadek i zrobie test :) Trzymajcie kciuki by jeszcze nie przepadło... Gabrysiowa, przeczytałam i masz rację, natomiast u mnie są szczere prawdziwe relacje, bez przymuszeń itp., oboje chcemy dzidzi ale mój mąż pracuje po 18 h/dobe i czasem nie ma siły go dobudzić i akurat się tak złożyło...

Dziś też 2 kreseczki :) Ale ta właściwa już bardzo bladziutka ale jest więc zadziałamy :)

witajcie-ja sie tak wylozowalam ze pomnilam o tescie owulacyjnym;) ale postaram sie jeszcze dis go zrobic- a jutro ide na usg-pierwszy dzien monitoringu w 12 dniu cyklu- jeny Aska ale mega szybko amsz ta owulacje az jestem zdziiona- ailu dniowe masz cykle? kochani... wydaje mi sie ze androvit podnosi meskie libido;) co sie u nas dzieje ;> to nie do opisania ;) heh;p takze polecam wszystkim :)

frania pamietasz ze robi sie go do ok 20??? nie wiem jakie ma to znaczenie ale ,,, tak samo nie rozumiem tego czemu go trzeba robic o stalych porach dnia ;)) wytlumaczycie ??

widzę ze jestem jak powietrze.......nikt juz mnie nie zauwaza i moich pytan.....

julka1234-nie denerwuj sie- tu sie tyle dzieje ze ciezko wylapac pytania- mi castangnus nic nie zrobil z cyklem-bralam go w sumie 2 cykle i malam 30 dniowe- wiec tak samo jak przed-wahanie moze 1 dnia bylo. no fakt-testy owu trzeba robic do 20- dzisiaj juz za pozno ;> znowu sie zagapilam-a ja w sumie nie wiem czemu robi sie je o stalej porze-moze dlatego zeby nie przegapic momentu skowu LH? :)

ja tez nie pomoge bo biore go pare dni= ale patrzac na owulację to raczej skroci

Justa, ja też dzisiaj takiego samego smsa dostałam - ale nic nie odpisuje już... Jestem padnięta jak mops - wróciliśmy niedawno z działki, dziś sadziliśmy sobie fasolkę, ogórki i kabaczki :D i kopania, grabienia i zrównania żywopłotu trochę tego było... To nasz pierwszy raz z sadzeniem - do tej pory to byłą działka rekreacyjna, jakieś tam drzewka owocowe i tyle :) Dziś test owul. 2 kreski pokazał 1 mocna, druga słaba, brzuch już pobolewa, więc zmykam do kąpieli i będę się mocno z mężem przytulać :D Dobranocka! :)

Właśnie dzwoniłam do laboratorium i powiedziała mi babka, że prolaktynę najlepiej zrobić między 3 a najdalej 11 dniem cyklu, czyli po okresie muszę zrobić ;/ Już za późno,no nic. Ale zrobię sobie w nast. tyg. razem z mężem podst. badania krwi i moczu, bo chcę mieć wyniki jak pójdę do tego "mojego" gina. Koleżanki mama pracuje z nim w szpitalu i pójdziemy tam, a potem do tego samego gina bede chodzić prywatnie do przychodni niedaleko mojego domu, także może bede też wiedzieć na czym stoję :)

Ja naprawde warjuje bo choc czuje ze to nie to co bym chciala z kazdym dniem bez @mam coraz wieksza nadzieje a pozniej bede jak zwykle bardzo rozczarowana....bo w sumie gdyby to byla ciaza to test raczej by ja juz wykrył prawda?? powinnam dostac @ a ja mam tak jakbym miała płodne......ogromna ilosć śluzu a temp prawie 38stopni. Chcialabym zeby sie juz cos wyjasnilo pozsdrawiam

aha a co do smsa to ja tez takiego dostalam:) naciagacze:) odpisalam tak i dostalam wiadomosc ze ktos wyzna mi milosc itd bla bla bla chcesz wiedziec kto?:) tylko zeby odpisac:)

Gość Gabrysiowa
Julka - mówisz,że duża ilość śluzu i 38 na termometrze? :) Mam nadzieję,że trafiłaś w 10!

Gość Gabrysiowa
Julka - mierzysz codziennie temperaturę?Jeśli nie masz infekcji a temperatura podniesiona od więcej niż 14 dni,to możliwe,że ....

Gość Gabrysiowa
Aśka - cieszę się,że masz dobre relacje z mężem,w takiej sytuacji będziesz w końcu mamą. A tak w ogóle jeśli chodzi o męską część ludzkości,to używanie laptopa i częste trzymanie go na kolanach szkodzi plemnikom.One lubią chłodek a laptop za bardzo grzeje ;)

Gość Gabrysiowa
Frania - pobudziłaś moją ciekawość ;)Tyle entuzjazmu na pewno się nie zmarnuje.Tylko daj chłopu 1 dzień na regenerację :)

Gabrysiowa niestety nie mierze tepm codziennie i regularnie przewaznie gdy zbliza się @ gdy temp spadnie mi do 36,7-36,9o to na nastepny dzien jest. bardzo bym chciala zeby to bylo wlasnie to tym bardziej ze maz wyjezdza do pracy za granice i bedzie ciezko juz teraz zeby wogole utrafic w dni a gdzie tu zeby sie udalo:( choc mam nadzieje cos w srodku mowi mi zebym sie nie nakrecala bo to nie to...mysle ze do piatku wszystko sie wyjasni. Ja ogolnie was dziewczyny podziwiam za wasz entuzjazm i wole walki ja go trace pomalu..wczoraj nawet pokłuciłam się z mężem bo moje libido spadlo do minimum w ostatnich 2 tyg,nie wiem co sie wogole ze mna dzieje

ulka chyba nie mam tu dziewczyny ktora nie ma gorszych dni... kazda kiedys lapie dola... a teraz jeszcze taka pogoda...

JA JUZ NIC NIE ROZUMIEM TEGO ;) robilam testy owulacyjne w sobotę i niedzielę i wyszly ladne dwie kreseczki, w pon byla juz jedna ale za to pojawil sie w malej ilosci sluz plodny, Wczoraj juz testu nie robilam bo bylo sucho. Za to dzisiaj jak bylam w lazience to zauwazylam "potop" sluzu płodnego - takiego jak nigdy do tej pory nie mialam . Wiesiolek przy siemieniu lnianym sie doslownie kryję...

justa ja tez mialam pierwszy mies z wiesiolkiem tak jak ty ogrom śluzu...:) a w drugim juz bylo mniej

ja z wisiolkiem nie mialam wcale chodz go bralam 4 cykle, a siemie biorę od poczatku cyklu i jest bez porownania- takiego sluzu jak mam dzis nie widzialam od 2 lat ;)) fakt ze wtedy az tak bardzo nie zwracalam na to uwagi.

Witajcie dziewczyny :) Nie było mnie od wczoraj wieczora a ile miałam do czytania :) Julka, ja mogę dopiero teraz wstępnie Ci opd na pytanie o cykl z castagnusem :) 1 dc miałam 4 maja a wg testów owulke miałam 11 dc więc og,ólnie ok 5 dni wcześniej więc jeśli jest prawdą że od owulki za ok. 14 dni okres to powinien wypaść mi 5 dni wcześniej, czyli cykl z 28 dni skrócił mi się do ok. 23 ale na razie to statystyka :) U mnie śluzu brak, nawet jak test wykazał owulkę, też go nie było... Dlatego jeśli, nie daj Boże, w tym cyklu nie wyjdzie to postanowiłam pić siemię lniane (bo widze że u Justy świetnie działa) a mężowi kupić Androvit :) Gabrysiowa, laptop leży na zimnym szklanym stole u nas, więc przegrzanie jajek mężowi nie grozi ;) Ale dzięki za podpowiedzi :) Myślę, czy zrobić dziś test owu, czy to ma sens - jak myślicie??

u mnie castagnus nie zmienil cyklu. zawsze mialam 28 dniowe i teraz tez tak mam. sluzu tez wiecej nie miaalm z wiesiolkiem takze jak w tym miesiacu tez tak bedzie to zamienie go na siemie lniane ( fujjj). ile go pijecie dziennie? a co do testow owulacyjnych to ja robie do godz 22 bo tak jest na moich napisane, i nie mozna za duzo pic na 2 godz przed robiniem testu. a to ze trzeba robic o stalych porach to pierwsze slysze. ja robie o roznych i to 2 razy dziennie zeby dokladniej obliczyc kiedy pecherzyk peka. czasami mam tak ze np rano jest jedna kreska a wieczorem juz dwie i potem te dwie .a owulacja jest 24-36 godz od pierwszych dwoch kresek. dzien przed owulacja LH spada i test juz nie pokaze 2 kresek ale wtedyjest duza szansa na dzidzie. kurcze z teori jestem dobra szkoda ze nie moge tego przelac na praktyke.

Dobrze, że to Madzik napisałaś bo w cale o tym nie słyszałam :) Ja miałam grube 2 krechy w poniedziałek a we wtorek już cieniutkie i myślałam że już brak szans a to właśnie te cieniutkie dają większe chyba szanse jeśli dobrze Cie rozumiem :) Też słyszałam że picie siemienia to ohyda ale cóż ;) No i też chyba będę robić testy 2 razy dziennie jak nic nie wyjdzie. Możesz Madzik podesłać stronę lub nazwę testów jakich Ty używasz??

do picie siemienia mozna sie przyzwyczaić jak zresztą do wszystkiego. . Ja na poczaku miałam odruchy wymiotne, piłam przez słomke bo tego odcedzić za żadne skarby się nie dało ;( a teraz po 2 tyg picia nawet nie przelewam do szklanki tylko lykam z garnuszka ;) wiem leniuch ze mnie, ;))) ale to tak ochydnie sie klei ze szok... smakuje tez nie lepiej ;))) ale grunt ze efekt widoczny ...mam nadzieję ze to jeszcze przełoży sie na dwie kreseczki.. dzisiaj byłam w kinie na "nad zycie" zryczałam się jak bóbr . Polecam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się