Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dea Dia

Co myślicie o związku Polka - Arab ??

Polecane posty

Gość grgrfdhckjncjnsvjsnyynnnfak
13:03 [zgłoś do usunięcia] jestem z arabem (jmaja92@wp.pl) jestem w związku z arabem i jest to jak najbardziej normalny związek.Nie jest ślepo zapatrzony w islam. a co do pozycji kobiety w islamie... to poczytajcie KORAN o ile oczywiście wiedzie co to jest !!!] kolezanko... związek jest normalny dlatego że Twój arab zaleceń z koranu zbytnio nie przestrzega... albo jest pantoflarzem...

Gość Krokodylowy
nie zadawajcie się z brudami ; potem żałujecie bo porywa dziecko itp.

Gość tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Gdybym miała napisać, co o tym sądzę, to mój test byłby cały " wykropkowany".

Dusiciel z Biedronki i Kabel jakis tam,jestescie tylko glupimi palantami!!Jestem zona Araba,i np.on w zyciu nie odniosl by sie do kobiety ktorej nie zna slowami takimi jakimi tu operujecie w odniesieniu do kobiet!Polek na dodatek!Rzygac mi sie chce jak czytam wypowiedzi takich debili jak wy!Moje zycie z Arabem nie rozni sie niczym od innych polskich rodzin,moze z wyjatkiem tego ze maz zapewnia nam byt a moim zajeciem jest wydawanie pieniedzy na moje przyjemnosci,rozni sie tez tym ze moj maz nie wraca do domu pijany i nie urzadza awantur,nie pije wogole alkoholu!!!!Na moje zyczenie przenieslismy sie do Polski,wczesniej mieszkalismy w Niemczech,Belgii.Moj maz odnosi sie z duzym szacunkiem do kobiet.Moj maz rozwiodl sie z arabka dla mnie!Moj maz arab wutatuowal na piersi moje imie!I nie jestem glupia poleczka ktora poleciala na araba!Moj maz bierze prysznic 3razy dziennie a wy polacy(nie wszyscy oczywiscie)zmieniacie skarpetki raz na tydzien!Dziewczyny jezeli arab pokocha szczerze to na cale zycie i nieba wam uchyli!A w lozku jest rewelka!!!

Gość I am so sorry for you
bo ci co najmniej o tym wiedza najglosniej krzycza. Coz zalosne

Piszecie ze brat zabija siostre?Takie rzeczy zdarzaja sie coraz rzadziej i tylko w ekstremalnych rodzinach!U nas syn zabija matke,ojciec dziecko itd.Przestancie sie czepiac idioci!U nas brat wzialby siostre za reke i wyslal do burdelu do pracy zaeby kasa byla!

dusicielu kablu i cala reszto ja jestem z Turkiem to nie Arab ale muzulmanin to co tutaj piszecie wola sie o pomste do nieba!! wsyd mi za nasz narod czytajac to wszystko dobrze ze nie mieszkam w Polsce bo pewnie tacy jak wy zrujnowaliby nam zycie!!

wiesz Aaliyah to chyba jest tak zawsze ze najwiecej maja do powiedzenia Ci co nie znaja zycia.. ani prawdy..

Gość 12356654
"a co do pozycji kobiety w islamie... to poczytajcie KORAN o ile oczywiście wiedzie co to jest !!!" Czytałam trochę Koranu... Bodajże sura VIII była poświęcona kobietom. Było tam zdanie nakazujące mężom bić żony, jesli są nieposłuszne... No chyba że dla niektórych to norma....

Gość 12356654
Ja bym Araba nie tknęła kijem. Oni co zacofani cywilizacyjnie co najmniej 500 lat. Traktują kobiety jak przedmioty, zresztą przecież wg ich wierzeń kobieta nie jest człowiekiem.... TO już nawet nie zacofanie to wynaturzenie....

Masz racje mooniśka,ja juz nawet nieraz nie mam ochoty prostowac tego steku bzdur na temat arabow.Zgadzam sie ze zdarzaja sie ciezkie przypadki,ale halooo,rozejrzyjcie sie!Ile dramatow rozgrywa sie w Polsce,ile kobiet,dzieci cierpi przez naszych wspanialychPolakow!I nikt tego nie rozdmuchuje jak w przypadku muzulmanow!A tak wogole czy kazdy Polak jest zlodziejem?A czy kazda Polka dziwka?Nie!A taka my niestety mamy opinie!Itez nie wziela sie ona z niczego.

12356654 z twojej wypowiedzi wynika ze ciebie chyba nikt nawet kijem nie chce tknac,z ktorej wiochy pochodzisz ze masz takie poglady na ten temat

Aaliyah hehe dobrze powiedzialas z tym kijem hehe :) rozbawilo mnie to :) mi juz nawet nie chce sie ludziom tlumaczyc ze polski Koran to nie oryginal.. i ze tlumaczenie moze byc bledne.. wiesz ja juz poprostu patrze na tych ludzi i hmm szczerze wydaje mi sie ze jestem od nich o wiele lepsza :P moze to egoistyczne ale tak czuje.. po za tym mam od mojego Turka cos czego nie dal mi moj byly maz szacunek!!!

Gość a ja sadze ze Aaliyah30
to jakis arab student ktory szuka tu zonki zeby obywatelstwo dostac :d

Gość 12356654
Jestem mężatką. Mam sporą wiedzę bo matka dwa lata mieszkała w Libii - to co opowiadała to włos na głowie się jeżył. Jeden Arab kiedyś spytał ją, czy ma dzieci. Powiedziała, że tak - córkę. To on na to - szkoda że nie ma pani dzieci. Bo dziewczynka to nie dziecko, a kobieta - nie człowiek. Arabki w Libii nawet nie jadały z mężami, słabo mówiły po arabsku - bo mężowie nawet z nimi nie rozmawiali, były po prostu uczone, że jak przychodzi mąż to mają się rozbierać. Moja matka jak wychodziła poza kamp na którym mieszkała to musiała mieć asystę z 30 facetów, inaczej po minucie by ją porwali. W jednym szpitalu, w którym pracowała w Libii moja ciotka jako pielęgniarka, pewna kobieta z personelu wyszła nieopatrzenie poza teren szpitala - przejeżdżała policja libijska - jak ją zobaczyli to "pożyczyli" ją sobie na trzy dni. Ale byli nawet tak wspaniałomyślni, że odstawili ją na to samo miejsce. Mogłabym pisać wiele... Większość osób nie ma pojęcia, co to za kultura - i tak mają o nich za wysokie mniemanie. "12356654 z twojej wypowiedzi wynika ze ciebie chyba nikt nawet kijem nie chce tknac,z ktorej wiochy pochodzisz ze masz takie poglady na ten temat" coś sfrustrowana jesteś...chyba ci ten związek nie wychodzi na dobre... I co ma pochodzeie do poglądów?

Nie jestem arabem co szuka zony,jestem zona araba i mama dwojki dzieci,w tym jedno,coreczka Aaliyah jest jego.Jest oczkiem w glowie tatusia.Chodzi mi oto ze arab arabowi nie rowny!!!Czy wy macie klapki na oczach!!!Nie widzicie co dzieje sie w Polskich rodzinach??Malo dramatow???

ja uważam, że mieszanie się kultur nie jest takie całkiem dobre. wychodzą z tego konflikty i nieporozumienia...

I wierz mi nie jestem sfrustrowana!Jestem szczesliwa zona wspanialego meza i mama wspanialych dzieci

Gość absurdem to jest...
Generalizujecie, a przecież sa udane zwiazki takich mieszanych małzenstw!!! Nie neguje ze bywa i tak jak piszecie...ale w Europie, poza krajami arabskimi, takie zycie wyglada całkowicie normalnie. a i kobiety tez sa traktowane po europejsku... nie mozna wszystkiego tak uogólniac, w Polsce tez sa zwiazki gdzie kobieta nic nie znaczy bo sie zwiazala z nieodpowiednim mezczyzna!

a ja uwarzam ze g***o wiecie!!! z reszta ja jestem wspanialym przykladem tego jak z Polakiem cudownie chwala Bogu ze zyje bo taki mi wpier*** spuszczal za przyslowiowa slona zupe!!!

Gość i chcesz sie tu dowartosciowac
czy co?

Co ma pochodzenie do pogladow?Wlasnie ludzie tacy jak ty co nosa ze swojej wiochy nie wychylili,a wiedze czerpia z Rozmow w toku,maja najwiecej do powiedzenia na ten temat

Gość ninja6r
nigdy!bylam

Gość absurdem to jest...
do Aaliyah30...a gdzie mieszkacie, pytam z ciekawosci? masz racje ze wypowiadaja sie ci co nie maja o tej kulturze pojecia, a tragedie w kazdej kulturze sie zdarzaja przeciez...

Gość 12356654
Chodzi mi oto ze arab arabowi nie rowny!!!Czy wy macie klapki na oczach!!!Nie widzicie co dzieje sie w Polskich rodzinach??Malo dramatow??? Nikt nie twierdzi, że arab każdy jest taki sam. Ale jest coś takiego jak kultura. I oni mają taką a nie inną. Ciarki mnie przechodzą, jakbym miała wyjść, albo nawet przyjaźnić się z kimś, co wyrastał w takim otoczeniu. Czym skorupka za młodu nasiąknie.... W Polsce też jest patriarchalizm niestety, ale tam co się dzieje to jest nieporównywalne. Więc tym bardziej kiedy nawet u nas w Polsce nie jest idealnie, strach bierze przed taką kulturą. Pojęcia nie mam, jak w ogóle coś tak wynaturzonego mogło sie wykształcić... Żeby traktować kobiety jak krowy.

Gość 12356654
Od kiedy Poznań to wiocha. To napisz ile spędziłaś tam czasu.