Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dea Dia

Co myślicie o związku Polka - Arab ??

Polecane posty

Aaliyah napisze do Cibei meila bo mam takie jedno pytanie a nie bede pytac tutaj zerkniesz za chwile na swoja poczte??

'Nie pracuje,nie musze dzieki Bogu.Zajmuje sie dziecmi' Twoje slowa...czyli liczysz na jego pieniadze, poszlas na latwizne...;-(

I wiecie co 123... i puszek?ten moj wredny arab nawet zabrania mi w domu sprzatac i gotowac i w tym celu zatrudnil mi gosposie,hahaha.To jest dopiero kiła,co 123?hehe

Czy ja chociaz raz tu wspomnialam ze on ''wzial mnie w przyslowiowych majtkach''?czy zawsze musi chodzic o pieniadze???

Gość 12356654
mooniśka słowo "głupi" jest potoczne...A ty nie używasz mowy potocznej... Nie dziwię się, że je znasz, bo najlepiej cię charakteryzuje. Jedno co nie rozumiem, to wasz kompletny brak ambicji. Ja po prostu nie wyobrażam sobie nie pracować, nie rozwijać się. I wcale nie chodzi tu o pieniądze. Ale niektórym się to w głowach nie mieści. Życzę powodzenia. Będzie wam potrzebne....

Jesli jest tak jak piszesz to gratuluje i modl sie zeby to sie nie zmienilo......w zwiazkach z arabami czesto maz jest 'do rany przyloz' do momentu kiedy podstepem wywiezie dzieci do swego kraju.....:-(

nie wiem co rozumiesz przez ambicje ale napewno mi jej nie brak,rozwijam sie,czytam bardzo duzo(nie romansidla),nie oceniaj jak nie znasz 123..

dzieki puszek,moze ty jeden mnie zrozumiales,i nie martwie sie o dzieci bo nawet moj maz nie wytrzymuje dlugo w swoim kraju,tez ma rozne zdanie na temat swoich rodakow.

moja droga nie znize sie do Twojego poziomu bo moj poziom intelektualny jest o wiele wyzszy!! myslisz ze kobiety ktore nie pracuja nie realizuja sie?? zastanow sie co Ty mowisz!! czym nazywasz realizacje?? prace w fabryce na trzech zmianach i dbanie o dom w jezykiem przy podlodze.. prosze Cie.. ja skonczylam w Polsce administracje i nawet do fabryki nie chcieli mnie wziasc bo za wysokie wyksztalcenie!! a tutaj mam wszystko co chce i nikt nie uwaza mnie za pusta malowana lale.. jestem szanowana w oczach innych ludzi ktorzy sa dla mnie wazni a na szacunku ludzi twojego pokroju poprostu mi nie zalezy!!

Jeśli chodzi o sytuację kobiet, to Raport jednoznacznie stwierdza, że kobieta arabska nie jest traktowana jako pełnoprawny obywatel. Jest to ogromna szkoda dla społeczeństwa. W jaki sposób może ono dobrze funkcjonować, jeśli marnotrawi połowę swojego potencjału produkcyjnego - pytają autorzy. W poszczególnych krajach arabskich kobiety są albo dyskryminowane, albo w ogóle postawione poza nawias, zwłaszcza życia politycznego. Czasami, jak w Kuwejcie, parlamenty są bardziej zachowawcze niż władze wykonawcze, które proponują szerszy udział kobiet w decydowaniu o losach kraju. UNDP, który stosuje tzw. współczynnik stopnia prawnego ubezwłasnowolnienia kobiet (gender empowerment measure), plasuje kraje arabskie prawie na dnie odpowiednich tabel. UNDP mogło przy tym zbadać sytuację jedynie w 14 krajach, gdyż pozostałe kraje nie podają żadnych statystyk w odniesieniu do kobiet, uważając po prostu, że sprawa nie istnieje.

puszek,prosze Cie!nie rozczarowywuj mnie wyjezdzajac z jakimis raportami!Ja niczemu nie przecze!Tylko ze nie kazdy jest taki,to jest wierz mi coraz mniejszy procent

No dobra dobra ale te raporty nie sa wyssane z palca, dobrze ze coraz mniejszy procent, lece spac, bo rano ide sie rozwijac...:-) haha

Gość 12356654
bieŻąco .... pani magister... od siedmiu boleści, he, he....

Gość TakSobieCzytam..Bo
ręce opadają, co do wypowiedzi.. .