Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniulka123

16lat i możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość 16 lat i.......
ja tez nie rozumiem co splywa? Przeciez cie nie obrazilam:( Chcialabym tylko wiedziec jaki blad popelnila twoja mama? Chcialabym ochronic moja corke przed takimi rzeczami, jesli sie nie uda przynajmniej bede wiedziala ze probowalam wszystkiego.

Gość 16 lat i.......
a jakie metody ankoncepcyjne stosowalas?

Gość jjjjjjjjhhhhhhhhh
aniulka teraz nic nie zmienisz.Pczekaj i zrób test. Jeśli tak się stanie dasz rade bo musisz.Chłopak ma 20 lat,może sprosta temu wszystkiemu.Nic już nie zrobisz. Natomiast podejście tej drugiej dziewczyny mnie po prostu przeraża:o

Gość 16 lat i.......
mialam na mysli, czy mama nie pinformowala cie z czym wiaze sie wspolzycie, czy nie poszla z toba do lekarza i nie poinformowala cie o metodach anty? Nie martw sie:) Nawet jesli jestes mloda to dasz rady:) Dziecko to nie koniec swiata. Pewno ze trzeby mnostwo wyrzeczen, ale to tez cos wspanialego:) Bedzei ci pewnie ciezko ale dasz rady:) Ale i tak nie wydaje mi sie zebys byla w ciazy;)

Gość jjjjjjjjhhhhhhhhh
malineczka naprawdę po tobie spływa .Ty jeszcze nie wiesz o czym mówisz dziewczyno:o

16 lat i....... Nie mam w zwyczaju rozmawiac z nia na takie tematy. Nie widze w tym celu. Owszem, małe prawdopodobieństwo. Jutro się dowiem.

Gość do malineczqi
malineczqa a ile masz lat i twoj partner?

Gość 16 lat i.......
Prosze nie obrazcie sie, ale ja na podstawie waszych bledow chce sie nauczyc jak postepowac z corka? Kiedy rozpoczac z nia rozmowy? Jakie srodki polecic? Itd:) Mam nadzieje, ze w waszych przypadkach to jednak nie ciaza:) Jesli wam sie uda to rosze pomyslcie nastepnym razem bo to nie takie latwe.

Gość fiki miki bara bara
i oto w tym wszystkim chodzi jedna gumka za 3zł i spokój bez zmartwień i kłopotów gdzie wy małolaty macie głowy? jak macie ochote na seks to bardzo proszę do woli ale z zabezpieczeniem co wy jakieś zacofane jesteście widocznie tak. pytanie z kąd się biorą dzieci? w waszym rozumieniu pewnie myślicie że w kapuscie, a może bocian przyleciał.?

16 lat i....... Ja tam bym jakos nie widziała rozmawiania z matka o tym. fiki miki bara bara Co to za bulwers? Antykoncepcja została zachowana.

Gość 16 lat i.......
ale czy od najmlodszych lat mama z toba nie rozmawiala na takie tematy? Czy w pewnym wieku powstala jakas bariera, dzieki ktorej przestalyscie rozmawiac?

16 lat i....... Nie zaczynałyśmy takich tematów. Bo dla mnie to oczywiste, nie mam potrzeby rozmawiać z nią o czymś co znam.

Gość fiki miki bara bara
aniulka123 napisała wyraznie że kochała się z chłopakiem bez zabezpieczenia!! więc?

Gość ludzieeeeeeee
16 i .......... ----daj sobie spokój:o od niej nic mądrego nie usłyszysz.Będzie maila bulwers jak 2 kreski zobaczy gówniara bez wyobraźni

Gość 16 lat i.......
no tak to juz nie pytam:) Jesli sie znasz to rozumiem ze piszesz tu dla zabawy, bo znasz odpowiedzi na wszystkie pytania:) Zycze ci dziewczyno powodzenia w zyciu, i mam nadzieje ze moje dziecko nie bedzie takie puste jak ty:) Oczywiscie piszemy ciagle bez urazy. Jesli znalas te wszystkie odpowiedzi to dlaczego dopuscilas do takiej sytuacji???

jejku u mnie jest większe prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży. strasznie się boję.

Gość juz nie chce
tak to jest jak sie bawisz w bycie doroslą , teraz poniesiesz konsekwencje

Gość juz nie chce
ale jestes mecząca , upierdliwa ,,,, JASNE ZE TAK

Gość SROKA BIAŁOBOKA
na 100% zbieraj na łózeczko łoooooooo matko a potem!

Gość ojjjjjjjjjjj
obys sobie zycia nie zmarnowala takim podejsciem sex w wieku 16 lat!??????? wez sie do nauki lepiej

aniulka123 ja zaszłam w ciążę w twoim wieku, ale się zabezpieczałam, bo zdawałam sobie sprawę z tego, że ciąża jest możliwa. Zabezpieczenie zawiodło, zdarza się... Chciałam ci powiedzieć tylko tyle: jeśli jesteś w ciąży to tak jak napisały dziewczyny- to nie koniec świata, ale koniec twojego dotychczasowego życia. Ja w tej chwili mam 9 letniego syna, jestem szczęśliwa i kocham go nad życie. Jednak nie było łatwo, bo wiadomo. Po prostu będziesz musiała przemeblować swoje życie i tyle, wiele cię w życiu ominie tak jak mnie, ale skoro byłyśmy na tyle dorosłe , żeby podjąć współżycie w tym wieku to musimy ponieść wszelkie konsekwencje tej decyzji. Ja ci życzę, aby tym razem to nie była jednak ciąża i abyś wyciągnęła z tego lekcję na przyszłość ( mówią, że najlepiej się uczyć na własnych błędach), ale jeśli jednak zostaniesz mamą to życzę ci aby ci się ułożyło tak jak mnie- ojciec mojego dziecka, choć młody był odpowiedzialny i razem sobie poradziliśmy:) Także wszystkiego dobrego, ale też więcej wyobrażni na przyszłość ci życzę:)

wiem ciąża w tym wieku zrujnowała by mi życie ale ja bym sobie poradziła. z tego wszystkiego najbardziej sie boję reakcji rodziców na możliwą ciążę. jeszcze dziś ma do mnie przyjechać chłopak i nie wiem czy mu mówić o możliwej ciąży

Gość a ze tak zapytam...
czemu nei zrobisz testu?

aniulka123 mi ciąża nie zrujnowała życia tylko je diametralnie zmieniła- po prostu miałam już inne priorytety. Ale nadal uważam moje życie za udane, choć wiadomo, że pewne rzeczy już nie wrócą i tyle. A co do rozmowy z chłopakiem, to możesz się z nim podzielić swoimi obawami- jak akurat tak zrobiłam- z tym , że nie snuliśmy od razu domysłów co będzie jeśli, tylko czekaliśmy w napięciu na termin mojej następnej miesiączki a potem na wynik testu.