Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Gość Do Juleczka
Ciezko mi coś doradzić. Czy na zdjęciach widać te wszystkie zmiany o których mówisz?

Boże może ja też mam zanik tkanki tłuszczowej przecież moja skora jest cieniutka a powinna zgrubiec.

Gość Do juleczki75
Moja koleżanka miała po laserze fraxel przebarwienia, a jej znajoma miała tez taka cienka dziena skórę, ale operator to partacz nr 1! Nie pisze kto to taki ,bo nie mnie to dotyczy tylko podpowiem ze cała kafeteria jest wyklejona jego reklamami! Same ochy i achy...

Tak na zdjęciach wszystko widać. Ale z tym dyktafonem to bardzo dobry pomysł no i paragon mam.

Gość Do juleczki75
Gdybyś miała zanik tkanki tłuszczowej to Twoja buzia by była zapadnieta

Czyli rozumiem ze moja skora juz taka będzie nic ja nie pogrubi. W efekcie bardzo szybko się zestarzeje bo się szybciej pomarszcze.. To jak mam sobie pomoc? Co robić?

Gość Do juleczki75
Wydaje mi sie ze skóra z czasem powróci do normy ale potrzeba czasu, zabiegów, i napewno wydasz duzo pieniędzy za poprawę. Czy masz ochotę sie pokazać na zdjęciu ?

Gość Andreasss
Juleczki75 Nie wiem na ile zabiegi zepsuły Twoją skórę, ale niestety wiem co czujesz... najgorsze jest to, że tu wcale nie chodzi o stracone pieniądze. Jest masa osób które piszą że wydały kilka tys. złotych na zabiegi i nie widać efektów. Marzę o tym żeby się z nimi zamienić lub zapłacić za cofnięcie stanu mojej skóry przed zabiegami laserowymi. Najlepsze jest to że coś co niedawno nam przeszkadzało i chcieliśmy to zlikwidować odchodzi na drugi plan i przestaje być jakimkolwiek problemem, a cała nasza uwaga skupia się na negatywnych skutkach wykonanych zabiegów... ale jak to mówią nie powinno się poprawiać natury a tym samym akceptować wszystkie swoje wady i nie próbować na siłę niczego zmieniać.

Ja się strasznie wstydzę mojej twarzy wręcz brzydzę się nią. Czy to coś zmieni bo jeśli tak to moge. Tylko do tego zdjęcia musiałabym dla porównania dodać sprzed zabiegu dla porównania a jak juz pisałam nie zrobiłam. No chyba ze z rodzinnych wakacji a tam z bliska szczegółów twarzy nie widać. Tylko co do opuchniec nie będzie wątpliwości.

Gość Andreasss
Dla zainteresowanych mogę przeslac zdjecie blizny ktora powstala po zabiegu eMatrix. Nigdy nie dam juz sie namowic na laser... konsultowalem sie juz z chirurgiem plastycznym w sprawie wycięcia tej blizny i niestety muszę poczekać te 6 miesięcy od zabiegu laserowego, żeby można było cokolwiek zacząć robić z tą blizną. Ciężko będzie przez pół roku patrzeć w lustro a później jeszcze ze strachem decydować się na jej wycięcie licząc, że pozostanie jedynie cieńka i delikatna kreska po szwach...

Andreasa jak się czujesz ? Czy da się z tym w ogóle żyć? Czy przejdę do życia codziennego nie myśląc co się stało. Tylko u mnie to widać. Nie moge zamalować zniekształcenia. Nawet przechodząc obok wystawy sklepowej , wsiadając do auta, prowadząc je i patrząc w lusterko , przechodząc obok jakichkolwiek odbic widzę zniekształcenie.

Gość Andreasss
Ciężko jest mi cokolwiek na ten temat powiedzieć... mi została blizna na skroni o średnicy 1-1,5 cm, minęły 3 miesiące blizna jest sinobordowa i bardzo głęboka. dodatkowo dookoła widać różowe ślady po działaniu lasera (ostatni zabieg miałem miesiąc temu, więc nie wiem kiedy ślady zejdą i czy wogóle zejdą)... ciężko jest żyć wiedząc, że zrobiło się to na własne życzenie. Co innego gdy ma się wypadek a co innego gdy płacimy za poprawienie wyglądu a otrzymujemy dodatkowy problem... Gdyby tego było mało cały czas boję się o to co będzie się działo z tą skórą w przyszlości, jaki wpływ na jej dalsze "życie" miało działanie lasera. Póki co skóra jest bardzo wrażliwa i delikatna, a po pryszczu który wyskoczył po zabiegu laserowym już widzę że zostanie dziura... Boję się, że wysyp kolejnych wyprysków sprawi, że nabawię się kolejnych dziur, których tak bardzo przecież chciałem się pozbyć decydując sie na laser...

Gość Niudany zabieg
Jeżeli z tego powodu masz duża depresję, a poprawki nie przyniosą takich efektów na jakie liczysz to niestety nie zapomnisz nigdy o tej traumie. Ja jestem tez po laserku, który miał być bezpieczny, i nieinwazyjny. Wypalił mi dziurę, pod skóra miałam zgrubienia, nierówności, czarne martwe tkanki. Poprawa partactwa mnie kosztowała 18000 tys zł u chirurga plastycznego, i jeszcze to nie koniec. Nadal jest zle, a ja już jestem 1,5 roku po po tym wynalazku acculift ! Jedyne czego żałuje to wyboru lekarza, i zamiast lasera powinien być zabieg chirurgiczny i, dobry chirurg plastyczny . Życzę Ci powodzenia

I wiesz maz był przeciwny to ja go prosiłam o pieniazki. Powiedział jedno zdanie które mi teraz siedzi w głowie , ze unieszczesliwie tym zabiegiem nasza rodzinę i skończy się operacja chirurgiczna i powiedział to w zła godzinę. Tylko wiesz ja się nie poddam żadnej operacji bo jest coś takiego jak bliznowce. Cokolwiek to znaczy ja juz pasuje. Myślę nad dolina łez. I prostymi zabiegami u kosmetyczki żadnych maszyn. Tylko microdermabrazje, peelingi, kwasy, a później jakas mezoterapie bezigłowa. Jestem przed 40, zaczęłam zbyt ostro muszę myśleć co będzie później za 10,20lat. Ratować cokolwiek niż to do końca niszczyć.

Gość nie słuchaj
"mądrych" rad, wybierz sposób poprawy najmniej szkodliwy, nie pogarszaj swojej sytuacji. Po operacji plastycznej nie wiadomo co będzie ! Współczuję Ci i sobie również, problem nosa jest tez duzym utrapieniem. Chcemy byc piękniejsze młodsze, inni to wykorzystują i to jest w tym wszystkim ohydne. Dlatego piszcie kto was tak skrzywdził, niech cały internet dowie się o takich. Dajcie artykuły do gazet, skończyc na zawsze z partactwem. Najważniejsze to nie wstydzić się i głośno o tym mówić, niech wstydzą się ci co skrzywdzili!

Gość a to lekarze
za 5 groszy. Dziury nawet wypadają. Kto u diabła dał uprawnienia do wykonywana tych wszystkich zabiegów laserowych? W dobrych rękach laser jest dobrym rozwiązaniem , ale żadna z ww nie trafiła do takiego. Partactwo na każdym kroku!

Bardzo chciałabym spotkać się z kimś po laserze, porozmawiać, coś wymyśleć, nawet zjednoczyć się i zamanifestować lekarzom którzy krzywdzą Ja do zaleceń stosowałam się gorliwie. A teraz spać po nocach nie moge. Kobiety się tu pytają jaki zabieg zrobić , ja bym nic nie robiła bo bym się bala i tak jak Andreass pisze to co na początku przeszkadzało teraz nie przeszkadza , tylko te skutki uboczne sa okropne. strasznie bym chciała pójść z tym do mediów, gdyby ktoś jeszcze siie odważył. A ja jeszcze raz ostrzegam przed gabinetem Wysoccy w Bydgoszczy.

Gość a byłaś u tego lekarza?
Czy to wogóle jest lekarz? Za błędy w sztuce lekarskiej można w sądzie sprawę wygrac , dziś wyrok drMirosława G. Czy ten "lekarz" oferował Ci jakąś pomoc?

Nie Pani doktor Wysocka umywa ręce i twierdzi ze zabieg był bezpieczny, ze to nie przez zabieg te opuchniecia. A za chwile mówi ze nie mam przecież opuchńiec. A pózniej ze faktycznie z jednej strony większe. Ze nie ma skóry idealnej. Ze jestem jej pierwsza klientka której coś nie wyszło. Gubi sie w tym co mówi. Powiedziała ze często oszukuje klientki i daje im mniejsze parametry aby nie było komplikacji a mi dała normalne żeby był efekt zabiegu(oczywiście miał być dobry efekt). Pod oczy i na szyje 80 jedn. a na twarz 90. Mówię Wam ona sie gubi w tym co mówi i nic nie chce mi pomoc. Przewraca oczami na mój widok już sobie z nią dam chyba spokój. Najbardziej mńie męczy czy zwloknienie można jakoś chociaż trochę zniwelować. Ale wiecie co trochę sie na forum wyzalilam i jest mi lepiej. Boje sie tylko wiosny czyli słońca. Nie wiem czy to prawda ale przebarwiena bedą zawsze wychodzić? Nawet jak sie je moze zniweluje? No i postanowiłam ze kupię sobie jakieś ładne okulary, dobiore takie poprawki żeby zasłonić to co jest bardzo widoczne a reszta to makijaż. Tyle ze już na basen z dziećmi nie będę jeździć a one to uwielbiają. No i mam nadzieje że rozwodem to sie nie skończy.

I jeszcze jedno do wszystkich Pan 100 razy a nawet wiecej zastanówcie sie czy a pewno chćecie zrobić jakiś laser! Proszę Was dajcie z tymi inwazjami spokój. Wszystkie kobiety są piękne jeżeli nie robią nic a sile. Ładny makijaż fajny ciuch dobra fryzura i uśmiech nic wiecej i wizyty na podstawowe zabiegi.

Gość no to witaj w klubie
okularników. Ja tez po korekcie nosa noszę olbrzymie okulary, trochę zasłaniają zdeformowany nos, ale nie wszystko. Głowa do góry, najważniejsze to myśleć pozytywnie i nie wstydzić się swojej decyzji. Pytałaś tą Panią co masz teraz zrobić? Wiesz, że lekarz powinien naprawić to co zepsół, a przynajmniej tak mówi etyka lekarska art.bodajże 21.

Gość Widzisz Juleczko
my to teraz wiemy, zabiegi nie wyszły nam na zdrowie, ale kobiety będą robiły operacje plastyczne czy zabiegi laserowe. Dzisisj my a jutro będą pisały tu inne oszpecone, takie jest życie, nikt nie powiedział, że ma byc sprawiedliwie. Niestety uczciwość ludzi jest różna, a chęć zarobienia kasy silniejsza.

No własnie... są osoby pazerne, który ściągają pieniądze. Co mam Wam mówić - niektórzy traktują lasery jak mikrofalówkę i myślą, że im większe parametry tym lepiej, albo co gorsza dla wszystkich stosują te same. A każdy jest inny. Z drugiej strony trzeba podziękować pseudolekarzom, którzy szkolą nawet kosmetyczki z zabiegów laserowych - jedno szkolenie, które często nie przekracza kilku godzin .. z botoxu, wypełniaczy, mezoterapii i fraxow - dziś przykładowo dostałam ofertę od www.estetica.edu.pl - otwarcie piszą - szkolenie dla kosmetologów z fraxa 1700 zł, z botoxu 1000 zł... Myślę, że poprostu powinna być jakakolwiek ustawa i specjalne szkoły dla lekarzy zajmujących się laserami i estetyką. Aktualnie w prawie jest tak, że nie trzeba mieć żadnej specjalizacji aby wstrzykiwać cokolwiek. Poza tym Państwu Polskiemu tak lepiej bo za usługi estetyczne jest 23% VAT - więc mają z tego pieniądze i im się to podoba. Kosmetyczki wykorzystują ten fakt, ponieważ usługa z 23%VAT'e, jest usługą niemedyczną. Jestem za wprowadzeniem normalizacji prawnych i specjalnych Państwowych egzaminów dla lekarzy zajmujących się estetyką. Skoro jest tak ciężko być chirurgiem to zabawa laserowa również powinna sprawiać jakieś trudności, by nie każdy mógł to robić. To jest tylko moje skromne zdanie. Ale myślę, że gdyby wszystkie kobiety podpisały jakąś petycję to może rząd ustanowiłby jakąkolwiek ustawę...

witam czytam czytam i coraz wiecej obaw...dzisiaj mam umowioną wizyte w klinice w Gdańsku na laserowe usuniecie rozstepów z piersi fraksel co2, robi to lekarz opinie maja rewelacyjne...no ale wiadomo mam stare rozstepy i nie oczekjue cudów ale ich znacznej redukcji , wnecie szukam szukam fotek ciezko znależć...powiedzcie mi na co moge liczyc???

Gość dada raz jeszcze
Miałabym jedna uwagę dotyczącą zabiegów laserowych. Zgadzam się ze zabiegi laserowe powinny wykonywać osoby z kwalifikacjami i odpowiednio przeszkolone. Ten fakt nie podlega dyskusji. Sa przypaki powiklan gdzie nie ma winy lekarza obslugujacego maszyne. Niestety te zabiegi nie są dokładnie przebadane i przetestowane, poza tym stoją za nimi lobbisci czyli wielkie koncerny jak własnie Syneron, które czerpią ze sprzedaży swoich urządzeń ogromne zyski. I nie są one zainteresowane ujawnianiem poważnych efektów ubocznych jak na przykład zanik tkanek miękkich. Moim negatywnym rezultatem Syneron nawet nie raczył się zainteresować. Żałuje teraz ze nie napisałam skargi do amerykańskiego MedWatch, które własnie zbiera negatywne rezultaty m.in. wynikające z użycia urządzeń laserowych. Na szczęście u mnie Syneron nie wyrządził dużych zniszczeń bo w odpowiednim momencie przerwałam te zabiegi. Podaje linka do forum (niestety po angielsku) gdzie jest nawet lista urzadzen laserowych po których nastąpiły powikłania http://iplandlaserdamagesupport.prophpbb.com/

Gość No wlasnie...
Stosują za wysokie parametry lub takie same w przypadku wszystkich osob. Widzę ze zabiegi laserowe mozna wykonywać bez odpowiedniej wiedzy! Tragedia! Brak mi słów. Lekarze ktorzy prowadza szkolenia to sami dobrze nie potrafia uzyc lasera a szkola innych. to w takim razie jak uczniowie wykonuja te zabiegi !!! Sandrine dobrze że piszesz o tym wszystkim.

Niestety taka jest prawda... lekarze, którzy partaczą i nie mają pacjentów idą i robią szkolenia dla innych... często także bywa, że osoby szkolące są tylko teoretykami... a z praktyką nie mają żadnego doświadczenia. Sama pracuje w branży i widzę co się dzieje... nie trzeba mieć tak naprawdę żadnego szkolenia, czy doświadczenia w używaniu laserów - wystarczy go kupić, wziąć w leasing... nikogo nic to nie obchodzi, bo nie ma żadnych regulacji prawnych, a firmom farmaceutycznym i producentom jest na rękę jak sprzedadzą więcej... gdyby te wszystkie sprawy o których piszecie były bardziej nagłaśniane, może rząd w końcu wprowadziłby jakiekolwiek regulacje prawne.

Gość do Sandrine
to staszne co piszesz, ale ja wlasnie tak myslalam,ze tak to tez dziala. Szkoda,ze po czasie dowiedzialm sie calej prawdy o lekarzu , ktory zrobil mi krzywde laserem. Jego umiejetnosci byly odrazu widoczne po zdjeciu plastrow, ze taka osoba mogla szklolic innych lekarzy z laserow! Skandal! Jak mozna szkolic lekarzy jak on sam nie umial go prawidlowo zastosowac. Nie wiem za co mnie taka kara spotkala.