Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PRAWDAAA.

DO MAMUSIOW DAJACYCH ZDJECIA SWOICH POCIECH NA NK I INNE STRONKI-PRZECZYTAJCIE!!

Polecane posty

Gość PRAWDAAA.

Dziwi mnie podejscie niektorych mam. Fakt faktem, kazde dziecko dla matki jest najpiekniejsze. Kazda mama pewnie chce pokazac swoja pocieche calemu swiatu. Zanim jednak wkleicie zdjecia swoich pociech na NK badz inne badziewne stronki-przeczytajcie-tu moze chodzic o Twoje dziecko! Nie pisze tego ze zlosci,ale ku przestrodze! Nie chce nikogo straszycale takie rzeczy jak gwalty na dzieciach, jak porwania sa obecne!One sie zdarzaja tu i teraz!!!!! Kolezanka mojej mamy zostawila dziecko w wozku przed sklepem i poszla oddac kase (a przeciez to trwa sekunde) ,wyszla ze sklepu i...dziecka i wozka nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! widziala jak facet uciekal , byl juz daleko, jej odebralo glos i sily , zaczela blagac jakiegos osiedlowego pijaczka, zeby gonil jej dziecko. To sie stalo w sklepie do ktorego chodze codziennie, ktory jest od mojego wiezowca oddalone o 30 metrow. Ona tez dawala zdjecia synka na jakiejs stronce. Druga sprawa- mialam praktyki na policji, o tym sie glosno nie mowi-dzieci sa nawet rok obserwowane, a potem porywane.Czesto na narzady.Policja nie zglasnia, bo nastapilaby panika.Piekne dzieci, ktore mozna zobaczyc na policyjnej stronce, w rubryce ZAGINIONE -to sa wlasnie ofiary porwan..Nie wiadomo jak i gdzie dziecko znika....ich mamy NIGDY juz dzieci nie zobacza. Dlatego drazni mnie glupota bezdenna mam.ZAASTANOWCIE SIE WIEC PRZED, BO POTEM-MOZECIE TYLKO PLAKAC!

Gość PRAWDAAA.

Gość nie rozumiem... hhhhhhh
co ma porwanie dziecka sprzed spożywczaka do nk? zresztą kto zostawia dziecko pod sklepem bez opieki? w życiu by mi to do głowy nie przyszło....

Gość PRAWDAAA.
NO COZ,..... glupi by sie domyslil... nie bede pisac co ma NK do porywaczy:/ Jesli nie widzisz zwiazku to trudno.

Gość ha ha ha słyszałam juz
a co ma do tego zdjecie dziecka na nk jak by czubek chciał porwac to niepotrzebyje patrzec na zdjecie tylko obderwuje i łazi za nami rownie dobrze moze upatrzec dziecko ktorego zdjecia niema wogule wnecie ,albo matka z dzieckiem wystapi wj akims programie niech bedzie rozmowy w toku i tez pokaze swoje dziecko najlepiej zamknijmy dzieci wdomu i wogule niepokazujmy

Gość PRAWDAAA.
porwanie moze byc WSZEDZIE.Dziecko bawiace sie przed domem, w parku, idace ze szkoly. Niedawno jakis facet zaproponowal synkowi kolezanki z bloku, kiedy wracal ze szkoly, ze ma bilety do cyrku ,ale musi isc z nim do auta.Na szczescie nie poszedl.

ale to norma. Teraz chyba mało która nie ma przynajmniej 10 zdjęć swojego dziecka na nk:-o Ciekawę kiedy to się skończy. A ostatnio nawet widziałam u znajomej z 5 zdjęć USG swojego nienarodzonego jeszcze dziecka. Nie wiem ale jak dla mnie to USG mojego maleństwa to coś osobistego, intymnego. Ale...mogę nie mieć oczywiście racji.

Gość nie mam
nie mam dziecka ale to mnie wkurza ze wchodze na jakis profil znajomego a tam 5 tys fotek jego dziecka ktore wygladaja tak samo. zreszta wszystkie dzieci wygladaja tak samo wiec co tu ogladac? niech te mamy zaloza im konta oddzielne bo te zdjecia sa zenujace

Gość kakaowe oczko w dupie
JUŻ NIE WSPOMINAJĄC O KRADZIEŻACH. LUDZIE WRZUCAJĄ ZDJĘCIA AUTA,DOMU,BO CHCĄ SIĘ POCHWALIĆ,A DO TEGO PODAJĄ SWOJE WSZYSTKIE DANE. IDIOCI!!!!!! A JAK KTOŚ JEST RZECZYWIŚCIE BOGATY,TO JEST TO DLA NIEGO NATURALNE I NIE MUSI TEGO WSZYSTKIM POKAZYWAĆ, POZA TYM BOGACI NIE ZAKLADAJĄ KONTA NA NK BO WIEDZA JAK MOŻE SIE TO SKOŃCZYC

Gość PRAWDAAA.
oczywiscie, moze tak byc, ale dzieki takim zdjeciom ulatwiacie drogie mamy in pole do popisu. Zreszta, robcie swoje,ja tylko napisalam co o tym mysle!

Gość bezsensowne pytanie
buuaahahahahahahahahaha "do mamusiów"!!!! a co to za forma języka polskiego, bo nie rozumiem?

Gość ciekawe co piszesz
A co za Matka zostawia w obecnym świecie dziecko przed sklepem i sama znika?? Poza tym masz racje, ryzykownym jest dawanie zdjęć dzieci, tymbardziej pisanie i opisywanie gdzie, kiedy i o której się urodziło no i jeszcze ile ważyło, to nie jest mądre. Nie neguje takich decyzji o umieszczaniu zdjęć swoich pociech przez moje znajome czy też kogoś bliższego z rodziny, bo to nic nie da. Niestety ludzie przesiąknęli w dużej mierze przechwalaniem się i \"podziwiajcie moje dziecko, jest takie słodkie, śliczne...\" Do czasu wszyscy robią co chcą i na co mają ochotę, martwią się dopiero gdy okaże się, że popełnili błąd, ale wtedy jest już za późno. Trzeba pamiętać też, że pokazywanie swojego domu, swoich samochodów itp. też nie pozostanie bez echa. Jeśli chociażby nie zastrzeżemy swojego profilu, co i tak dla hakerów np. jest \"pikusiem\" to prócz naszych znajomych dotrą tam i obcy. Na pewno wiele osób się nie zgodzi, zwłaszcza te osoby, które nie rozumieją i muszą się pochwalić czymś co mają piękne, nowe , drogie... I mam nadzieje, że żadnej z tych osób nie przydarzy się przykra niespodzianka utraty jakiejkolwiek rzeczy, czy też właśnie dziecka...

Gość ciekawe co piszesz
ktoś tam pisze, że porawnie może być wszędzie i porywacz nie musi wchodzić na nk żeby sobie upatrzeć jakieś dziecko. Nic bardziej mylnego. Mając dostęp do takich danych kto sie będzie z dupą ruszał żeby wypatrzeć dziecko, wszystko ma na tacy podane.

sama nie mam żadnego zdjęcia na nk chociaż profil mam i ostatnio nawet zastanawiałam się jak łatwo do mnie dotrzeć gdyby ktoś tylko zechciał, tym bardziej gdybym dała zdjęcie swojego maleństwa to już w ogóle bym drżała. Mam tam przeciez imię i nazwisko, wiek, zapisałam się do szkół, w których się uczyłam (lata są podane) i do szkoły, w której obecnie uczę:-) Poza tym miejscowość jest podana... i to całkiem nieduże miasto więc już w ogóle no problem:-)

Do jakich danych???? no do jakich przeciez tam nawet adresu niema podanego ,a ja mam zastrzezony profil tylko moi znajomi widza go wiec choc by chciał to sie zesrac moze a nic niezobaczy

do poprzedniczki: wiesz, nie obraź się ale trochę naiwna jesteś. Jak ktoś chce to myślisz że nie znajdzie dostępu do danych:-o Booooże. Gdyby świat był taki prosty. Jak jest możliwość włamu na konto bankowe (ile razy w tv trąbili o takich rzeczach) to akurat nie ma możliwości dotrzeć do twoich danych zastrzeżonych dla znajomych:-o A co to za problem pojechac np do mojej miejscowości i poszukać np mojej placówki gdzie pracuję???? Właśnie to są te dane. Tym bardziej jak podajesz dodatkowo swoje zdjęcie dziewczyno to już w ogóle proste jak borszcz że tak powiem po chłopsku.

no własnie sama napisałas A co to za problem pojechac np do mojej miejscowości i poszukać np mojej placówki gdzie pracuję???? Właśnie to są te dane. Tym bardziej jak podajesz dodatkowo swoje zdjęcie dziewczyno to już w ogóle proste jak borszcz że tak powiem po chłopsku. Wiec jak bedzie chciał to i ciebie znajdzie i kazdego innego

no dokładnie to chciałam napisać. Przecież napisałam wcześniej że mam profil więc nawet do nas dotrzeć łatwo jak jakiś idiota zechce. A tu chodzi nam o nasze dzieci i dodatkowo ujawnianie ich zdjęć. Sama mam to w dupie czy kto do mnie dotrze czy nie (zdjęcia nie dałam to może nie znajdzie się taki) ale dziecko upubliczniać?????????

Gość bosze.....
a tak wogole zajmijcie sie swoimi dzieciakami a nie cudzymi ,wscibskie baby ,tak sie martwicie cudzymi a wasze napewno biegaja zaniedbane i osmarkane a wy na kafe siedzicie

Gość klaskiutop
to jest sprawa tylko i wylacznie tego kto daje zdjecie kazdy z nas jakby wszedzie widzial niebezpieczenstwo to by z domu nie wychodził wydaje mi sie ze warto byc ostroznym za duzo nie przesadzac z ujawnianiem danych itp np na NK ale tez nie do przesady nie dajmy sie zwariowac niebezpieczenstwo czycha na nas tak naprawde wszedzie ale nie mozhna notorycznie o tym myslec co ma byc to i tak bedzie a ja uwazam ze danie 1 czy 2 zdjec swojej pociechy wcale nie jest zle wszytsko w granicach rozsadku

Gość Maryska...
ale przeciez jak zastrzegniesz to zdjec niewidac

Gość PRAWDAAA.
ja kaurat dzieci nie mam, bo jestem swiezo po studiach. Jesli kogos to nie przekonalo, to trudno.Ja w aktach porabane zwloki dzieci widzialam i wklejanie zdjec dzieci mnie nie przekona. A nuz moze to pomoze ?

Gość a co to jest bosze
co to jest to "bosze"???? Bo ostatnio jakiś nowy trend się pojawił. Kolejna baba. Temat jak temat. Na pewno nie głupi tylko prawda w oczy kole to zaraz zajmijcie się swoimi dziećmi. A więc i ty się zajmij skoro ci nie pasuje coś/

Gość a co to jest bosze
to było do "bosze"

Gość baby w większośći
są puste. Rzeczywiście nk to niezłe dane!!!!!!!! Założeniem nk (tak sądzę) było żeby poprzez umieszczenie swojego zdjęcia można było kogoś tam po latach rozpoznać, czy zobaczyć jak ktoś teraz wygląda a wyście z tego zrobiły (bo zwłaszcza baby) galerię zdjęć:-D

Gość bosze.....
ja sie moim doskonale zajmuje co niemozna wyrazic swojego zdania

Gość desdesdes
1 - 2 zdjecia ok, ale nie musza to byc akurat polnagie zdjecia z baseniku czy kapieli:O

Gość PRAWDAAA.
jedna laska to dokupila chyba sobie pakiet, bo ma 70 zdjec:/ wlacznie z graffiti, ktore zrobil dla niej chlopak i zdjecie jej upitych rodzicow:/ Ja konta tam nie mam bo i po co.

Gość PRAWDAAA.