Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Princpolo

Kiedy przestaliscie zakładać pampersy na noc?

Polecane posty

Wszystko od dziecka zależy moja starsza miała1,5 roku i spała bez pampersa a młodsza prawie do ok.4 lat w pampersie od niedawna mąż powiedział jej że jest za duża na sikanie w pampersy i o dziwo zadziałało już nie sika :) tak sama z siebie teraz podejrzewam że robiła to z lenistwa

Gość Nie wstydzę się
Wy tu mówicie o dzieciach, ale ja uwielbiam spać w nocy w pampersach (i śpię) bo to cholernie przyjemna sparawa!!!! SPRÓBUJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Princpolo - ja przestalam zakladac jak maly przestal miec mokrego pampersa po nocy czesciej niz rzadziej, mial jakies 3 latka. porozmawialismy \"powaznie\" przed spaniem, ze dzisiaj nie ma pampersa i ze nie mozna siusiac, i juz. Oczywiscie na materac, pod posciel, ochraniacz. pare razy sie zdarzylo ze byla powodz, wiec coz, wszystko do prania, maly do mycia, ochraniacz na szczescie dziala wiec materac ocalal :) Aha, na wszelki wypadek od jakiejs 5 po poludniu nic innego do picia tylko czysta woda - nie lubi, wiec jak nie chce mu sie pic, to nie pije dla smaku tylko :) Ale wiem, ze tutaj lekarze mowia, ze srednio 1/10 dzieci - przewaznie chlopcow - ma problemy z trzymaniem moczu w nocy, i zadne treningi nie pomoga, potrzebne jest leczenie.

Moim zdaniem ochraniacz pod materac dziecko sie wreszcie po jakims czasie nauczy jak raz czy drugi sie zmoczy i bedzie miec mokro. Czasem jednak nietrzymanie moczu w nocy wymaga leczenia.

Sęk w tym że jak jest suchy pampers to znów śpi bez pampersa.Jak się w nocy przebudzi a ja jego usłyszę to idziemy na kibelek.Ale jak śpię jak zabita to on robi pod siebie.I co najgorsze to jemu nie przeszkadza,śpi po prostu dalej smacznie. Oczywiście zrobiliśmy również stosowne badania ,tak na wszelki wypadek i wszystko wyszło rewelacyjnie.Byłam u 2 innych lekarzy i każdy mówi że przyjdzie pora że prześpi całą noc suchy

Princpolo🖐️ u mnie juz bez pampersa na dobre:-) jest tak że raz na jakies 10 nocek sie zmoczy,ale kompletnie mu to nie przeszkadza i spi dalej tak jak Twoj;-) najwazniejsze co zauważyłam to ograniczyc picie tak od 17.00.

możliwe:-) Nie jest tak że wogóle mu nie daje pic od 17,tylko jak mu sie chce to doslownie jeden łyczek i jemu to wystarcza:-) Ja sobie to picie tak tłumacze,moze to głupie,no ale;-) jezeli wypije kubek przed snem,to przeciez od razu nie idzie i nie wysika tego,tylko po kilku godzinach w nocy. a jak wypije kolo 17,to po paru godzinach przed snem np.o 21 wysika i w nocy jest spokój. Mam nadzieje,ze wiesz o co mi chodzi;-) pokreciłam troche:-D

Witam Mojemu pierwszemu synkowi przestalam zakladac na noc pampersy jak mial 2.5 roku.Bez pieluch w dzien chodzil i wolal siku i kupke jak mial niecale 2lata. Mlodszy syn ma 16 miesiecy i zaczelismy edukacje nocnikowa.Nie idzie to zbyt dobrze,bo nie chce usiasc na nocnik wiec zdejmuje w domu pieluche i na razie zadnych postepow,bierze pieluche zeby mu zalozyc :( Ale nie poddam sie.

ja zaczełam edukację nocnikową jak mały skończył 9 m-cy. Jak skończył dwa lata zaczełam bez pieluszki w dzień-było trochę awarii ale to bardziej przez moje gapowe. Chdziło o to żeby dziecku przypominać o sikaniu co 15 min i potem ten czas stopniowo wydłużać. Potem za parę miesięcy synek sam powiedizał, że nie chce pampersa na noc, bo jest niewygodnie. Przez pierwsze dni jak słyszałam, że się wierci w nocy to pytałam czy chce siku i robiliśmy. Po tygodniu już takich nocek z wstawaniem było coraz mniej. Stwerdzam tylko, że za nocnikiem nigdy nie przepadał, bo zwykle jak zaczynał sikać to zdarzało się, że zamiast do nocnika to do przodu i na nóżki. Nakładka na ubikacje bardziej przypadła mu do gustu i stołeczek aby sikać na stojąco. Polecam taką naukę rozpocząć wcześniej i etapami. Niektórzy twerdzą, że można np w tydzień dziecko nauczyć. Nie przeczę- ale uważam, że dziecko ma więcej frustracji z tego powodu, bo to terapia szokowa- dziś w pieluszce a jutro już jej mamy nie używać. My też się bardziej denerwujemy, bo założylismy sobie, ze ta nauka będzie trwała np. tydzień czy dwa, a dziecko nie może załapać o co chodzi i ....potem mamy piszą- nie wytrzymałam i wrócilismy do pieluszek i co teraz

sylwiaaaa ----Mój to picie to ma chyba po mamie :D Ja w nocy i pieje i non stop sikam.Mój syn natomiast dajmy na to że ok 19 pije herbatę.Niekiedy jest to łyka bywa że i cała szklanka.Ok 19:30 idzie spać i przed snem robi siku. Ah szkoda że w nocy nie idzie nam tak łatwo jak uczyłam na nocnik w dzień :D :P

Princpolo - herbata stymuluje sikanie :) wiec jak dasz kubek herbatki na noc, nie ma szans, bedzie w nocy sikanie, do lozka czy nie, ale bedzie.

Ja mam 3,5 letnią córeczkę i przestałam jej zakładać pampersy na noc wtedy, kiedy przez miesiąc codziennie piuelucha rano była sucha . Było to jakieś 10 miesięcy temu. I uważam, że nic innego się nie da zrobić. Dziecko samo musi do tego dojrzeć. Moja mała sama przestała siusiać w nocy.Ja jej nic nie tłumaczyłam.

ooo dokladnie tak z ta woda!!! zapomnialam napisac,ze na noc stawialam mu kubek z woda. wody nie lubi,wiec jak sie przebudzil,to zrobil łyk,nie smakowalo mu wiec dalej szedl spac. robilam tak przez tydzien,a potem juz chyba stwierdzil ze nie ma sensu sie budzic na wode;-)

Sylwia - to moze teraz wyprobuje na mojej drugiej artystce, ktora co noc budzi sie z wrzaskiem o 2 ... Tyle ze chyba zamiast dawa pic trzeba by ja bylo w niej wykapac...

Hej,moj Jas przestal nosic pampersa w dzien jak mial 2latka i 3 mies i od tego samego momentu nie sikal w nocy wiec mu przestalam zakladac,to na pewno indywidualna sprawa dziecka i nie ma na to reguly,zobaczymy jak bedzie z

Stara dupa ze mnie a ja myślałam że się przeziębiłam :D :classic_cool: Faktycznie ja na wieczór pije cały czas mięte i non stop sikam.A jak napije się wody to już nie.W życiu bym tego nie skojarzyła. Mój to akurat za herbatą nie rpzepada piłby tylko wodę i ew.soki ale koniecznie muszą być domowej roboty.